Regisztráció
Kenyérlángos (langalló) recept főfotó

Kenyérlángos (langalló) recept

4.9 csillag / 28 szavazat
Kedvencek közé teszem!6013

Hozzávalók

8
nagy szeletre

A tésztához

A tepsire

A feltéthez

Teljes elkészülési idő

Leírás

Töki pompos, langalló, kenyérlángos, ki hogy nevezi, mindegy is! Mennyei nyári recept! Ha valakinek van kerti kemencéje, na abban lesz csak igazán finom! Kötelező darab! ;)


Videó

Elkészítés

1
A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük.
400 g burgonya (főtt, áttört)
Kenyérlángos (langalló) recept 29. fázisfotó
Kenyérlángos (langalló) recept 30. fázisfotó
Kenyérlángos (langalló) recept 31. fázisfotó
Kenyérlángos (langalló) recept 32. fázisfotó
2
Közben felfuttatjuk az élesztõt a langyos cukros tejben.
90 ml 2,8%-os tej, 1 teáskanál kristálycukor, 30 g élesztő (friss)
Kenyérlángos (langalló) recept 1. fázisfotó
Kenyérlángos (langalló) recept 2. fázisfotó
Kenyérlángos (langalló) recept 3. fázisfotó
3
Mikor a burgonya puhára főtt, leszűrjük, áttörjük, majd hagyjuk kihűlni minimum langyosra.
Kenyérlángos (langalló) recept 4. fázisfotó
Kenyérlángos (langalló) recept 5. fázisfotó
4
Mikor a burgonya kihűlt, hozzáöntjük a tészta többi hozzávalóját. (Liszt, olaj, só, víz, felfuttatott élesztő.)
540 g búzaliszt (BL55), 45 ml étolaj, 0.5 teáskanál só, 340 ml víz
Kenyérlángos (langalló) recept 6. fázisfotó
Kenyérlángos (langalló) recept 7. fázisfotó
Kenyérlángos (langalló) recept 8. fázisfotó
Kenyérlángos (langalló) recept 9. fázisfotó
5
Begyúrjuk a tésztát sűrű nokedlitészta állagúra.
Kenyérlángos (langalló) recept 10. fázisfotó
Kenyérlángos (langalló) recept 11. fázisfotó
6
Liszttel megszórjuk a tetejét a tésztának, majd letakarva kelesztjük egy órán át.
Kenyérlángos (langalló) recept 12. fázisfotó
Kenyérlángos (langalló) recept 13. fázisfotó
Kenyérlángos (langalló) recept 14. fázisfotó
7
Mikor a tészta megkelt, egy gáztepsibe szilikonos sütőpapírt terítünk. Ezt vékonyan megkenjük étolajjal, ráborítjuk a tésztát, a tetejét is beolajozzuk, és egyenletesen kilapítjuk a lemezen.
étolaj
Kenyérlángos (langalló) recept 15. fázisfotó
Kenyérlángos (langalló) recept 16. fázisfotó
Kenyérlángos (langalló) recept 17. fázisfotó
Kenyérlángos (langalló) recept 18. fázisfotó
Kenyérlángos (langalló) recept 19. fázisfotó
8
Megszurkáljuk, és kb. 20-25 perc alatt elősütjük egy 220 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül. Félig átsültnek kell lennie.
Kenyérlángos (langalló) recept 20. fázisfotó
Kenyérlángos (langalló) recept 21. fázisfotó
9
Ha megvan, megkenjük a tetejét a tejföllel.
350 ml tejföl (20%-os)
Kenyérlángos (langalló) recept 22. fázisfotó
10
Megszórjuk egyenletesen a kockázott baconnal, majd a felkockázott lilahagymával, végül a reszelt trappistával.
125 g szalonna, bacon (nyers), 3 fej lilahagyma, 430 g trappista sajt (reszelt)
Kenyérlángos (langalló) recept 23. fázisfotó
Kenyérlángos (langalló) recept 24. fázisfotó
Kenyérlángos (langalló) recept 25. fázisfotó
11
Végül ismét visszatesszük a 230 C-os sütőbe, és kb. 15 perc alatt pirosra sütjük a tetejét. Alsó-felső sütést használjunk, és a sütő alsó részébe tegyük, ha nem éget a sütő alja. (A sütési hőfok és idő sütőnként változhat!
Kenyérlángos (langalló) recept 26. fázisfotó
Kenyérlángos (langalló) recept 27. fázisfotó
12
Melegen szeleteljük az elkészült langallót!
Kenyérlángos (langalló) recept 28. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-12-09 21:42
Tegnapi vacsoránk volt ez az isteni étek. 2 tepsivel készítettem jó fokhagymás tejfölös alappal. Nagyon jó kis recept. Köszönöm.
41298
2016-11-18 19:12
Eleve dupla adagot készítettem. Nem maradt. Kapós volt. En egy kis fokhagymaval bolonditottam meg a tejfölt.
40347
2016-11-09 17:15
Nagyon jó lett!
39869
2016-11-02 07:57
Elkészült a fincsi langalló 50 % teljes kiőrlésű liszttel. Így nézett ki. Egyik kedvencünk lett.:)
39429
2016-10-07 18:52
kicsit bőséges
38272
2016-09-18 15:28
toki pompos
37630
2016-09-18 10:02
Teljes kiőrlésű zabliszttel csináltam. Kicsit tömöttebb lett a tésztája. Egyébként ia a tepsimhesz viszonyítva sok volt a tészta, kevés a feltét én meg épp fordítva szeretem. Legközelebb lefelezem a mennyiséget :-)
37595
2016-09-12 16:10
Zsinkó Mária: Még nem próbáltam teljes kiőrlésű lisztből, de úgy gondolom fog működni. Alapjában véve ez nem egy reform recept, de kiváncsiak vagyunk rá milyen lett az eredmény. Várjuk a fotót is róla!
37395
2016-09-12 09:30
Kitűnő lett, köszönöm! Mivel ha lisztről van szó, mindenkor előnyben részesítem a teljes kiőrlésűt vajon ez esetben hogy viselkedne? ó
37387
3189
4.814815
20
64
5483
4.860465
42
125

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-19 21:11
Nagyon fini
43900
2017-01-19 20:56
Én megcsináltam nagy sikere volt!Csak ajánlani tudom.
43899
3662
4.96
34
65
2533
4.75
13
29
made by zwoelf