Regisztráció
Kenyérlángos recept főfotó

Kenyérlángos recept

5 csillag / 13 szavazat
Kedvencek közé teszem!3487

Hozzávalók

12
szeletre

A tésztához

A feltéthez

Teljes elkészülési idő

Leírás

Töki Pompos, Langalló, Kenyérlángos, ki minek hívja. Nagy kedvenc ez a recept, egyszerű elkészíteni, talán az egyetlen szöszölés a krumpli főzés, de igen finom lesz tőle a tészta. Érdemes jól megmosni a burgonyákat főzés előtt, mert a főzővízből kell a tészta összegyúrásánál. Nem mondom, hogy nem fordult elő velem, hogy véletlenül leöntöttem a főzővizet a hámozás előtt. Persze amikor ez megtörténik csapok a homlokomra, amikor már késő, lefolyt. De nem esek kétségbe, simán vízzel, vagy akár tejjel lehet ugyanúgy összeállítani a tésztát.


Elkészítés

1
A közepes méretű burgonyákat héjastól puhára főzzük. Meghámozzuk, majd burgonyanyomón összetörjük.
Kenyérlángos recept 1. fázisfotó
Kenyérlángos recept 2. fázisfotó
Kenyérlángos recept 3. fázisfotó
2
A lisztet tálba tesszük, hozzá morzsoljuk az élesztőt, megszórjuk a sóval, és bele megy a főtt tört krumpli is. Elkezdjük gyúrni és adunk hozzá egy keveset a krumpli főzőlevéből, annyit, amitől összeáll, jól összegyúrjuk, dagasztjuk.
Kenyérlángos recept 4. fázisfotó
Kenyérlángos recept 5. fázisfotó
Kenyérlángos recept 6. fázisfotó
Kenyérlángos recept 7. fázisfotó
Kenyérlángos recept 8. fázisfotó
3
Tiszta konyharuhával letakarva meleg helyre téve 1 óra alatt a duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. Ez az adag pont 1 tepsire elegendő. Az enyém mérete amiben sütöm: 32*39 cm. Szóval a tepsibe tesszük a tésztát.
Kenyérlángos recept 10. fázisfotó
Kenyérlángos recept 11. fázisfotó
Kenyérlángos recept 12. fázisfotó
4
A fokhagymák héját eltávolítjuk, és fokhagyma nyomón összezúzzuk. A pohár tejfölhöz keverjük.
Kenyérlángos recept 13. fázisfotó
5
A tésztát megkenjük a fokhagymás tejföllel, nyugodtan kenjük rá az egészet, szórjuk rá a darabolt bacont, és a lilahagymát, amit laskára vágtunk.
Kenyérlángos recept 14. fázisfotó
Kenyérlángos recept 15. fázisfotó
Kenyérlángos recept 16. fázisfotó
Kenyérlángos recept 17. fázisfotó
Kenyérlángos recept 18. fázisfotó
6
200 C fokon 25 percig sütjük, ekkor kihúzzuk a sütőből és a reszelt sajtot is eloszlatjuk rajta, és visszatesszük még 15 percre a sütőbe.
Kenyérlángos recept 19. fázisfotó
Kenyérlángos recept 20. fázisfotó
7
És kész is! :)
Kenyérlángos recept 21. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-09-11 11:52
Nekünk nagyon bejött,kedvenc lett!! köszönöm!
37346
2016-09-08 22:54
Isteni finom!
37253
2016-08-26 23:38
Nagyon könnyen elkészíthetö étel olcsó laktató mindenkinek merem ajánlani..
36735
2016-08-08 16:16
Nagyon finom lett!!köszönöm a receptet!!
36041
2016-07-26 19:18
Remek recept, könnyen elkészíthető, s nagyon ízletes. :)
35525
2016-07-26 17:26
Sziasztok! Már nagyon sokszor elkészítettem ezt a receptet, és mindig tökéletes lett.
35517
2016-07-18 22:29
Sziasztok! Sajnos én is úgy jártam mint Rné Edina.. A tészta miatt az egész ehetetlen lett, én is 2 tepsivel sütöttem.. Nem tudom mi lehetett a baj, mikor kijött a sütőből nagyon jól nézett ki, finom illata volt, de az 1. Harapás után ilyen nyers és kicsi kesernyés ízt éreztünk,ami ehetetlenné tette az egészet! :( Nagyon sajnálom, mert rengeteg bacon és sajt volt rajta a kedvenc fajtáim közül.. Képen ilyen :(
35164
2016-06-07 20:14
Nagyon finom lett, mindenkinek nagyon ízlett! :) Legközelebb is csinálok :) :)
33339
2016-05-26 20:52
Rné Edina: Sajnálattal olvassuk, hogy jártál, de egy valamit le kell szögezni. VAlószínűleg nem lesz jó egy olyan végeredmény, aminek az elkészítésében eltértél a recepttől. Sohasem tudjuk meg, ha tartod a receptet, kisülés, kihűlés után jó lett volna e. A többieknek jó volt ...
32993
2016-05-26 17:04
Sziasztok! Hát látom, hogy nagyon sokan elégedettek a recepttel! De sajnos nekem nem sikerült, mindent ugyanúgy készítettem, ahogy a receptben van! Meg tudtuk enni, nem volt ehetetlen, de azért az sokaktól erős túlzás, hogy minden héten kell csinálni, mert annyira finom! Hát... nekem a tészta, ahhoz hogy ne maradjon nyers annyira meg kellett sütni, hogy nem ilyen világos lett, mint a képen látható, hanem eléggé sötét barna, nem égett meg, de jó ropogós lett! :/ Nem tudom, hogy esetleg kihűlve majd milyen íze lesz, de így frissen, annyira nem vagyok tőle elájulva...! :/ Járt már valaki így, vagy én rontottam el valamit? Van fent az oldalon egy másik recept, ott a tésztát elő kell sütni, azt még majd kipróbálom egyszer, de ezt nem sütöm meg ismét az is biztos! Sajnálom amúgy, mert rögtön 2 adagot készítettem, mert annyian áradoztak róla! :/
32979
4278
4.864865
201
279
6417
4.707315
68
102

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-23 19:04
A közepében folyós marad a puding? A párom pont ilyen muffint kívánt, de én azt mondtam neki, hogy megszilárdul a...
44219
2017-01-23 18:37
koszi a receptet, en igy talalom
44218
2017-01-23 18:06
Bár a családom kicsit száraznak találja, nekem bejött. köszi a receptet!
44217
2017-01-23 17:49
nagyon finom
44216
made by zwoelf