Regisztráció
Kínai édes-savanyú csirke recept Alajuli módra főfotó

Kínai édes-savanyú csirke recept Alajuli módra

0 csillag / 0 szavazat
Kedvencek közé teszem!1747

Hozzávalók

3
adagra

Teljes elkészülési idő

10 perc az előkészület, 30 perc a főzés

Leírás

Mivel a családunk nagyon szereti a kínai ételeket, így ezt az édes-savanyú csirkét gyakran elkészítem. Jó pár évig a bolti, üveges mártásból készítettem, mert nem tudtam a receptjét és sokkal egyszerűbb volt a húsra önteni a kész szószt. Egyszer aztán egy főzős műsorban láttam meg ezt a receptet és azóta nem vettem kész mártást. Szerintem sokkal finomabb a boltinál, és az elkészítése is egyszerű. Aki szereti az édes-savanyú csirkét, az feltétlenül próbálja ki ezt a receptet! :)


Elkészítés

1
A kockára vágott csirkemellet fehéredésig pirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a reszelt fokhagymát.
Kínai édes-savanyú csirke recept Alajuli módra 1. fázisfotó
Kínai édes-savanyú csirke recept Alajuli módra 2. fázisfotó
2
Rátesszük a felkarikázott újhagymát, majd pár percig együtt pirítjuk a hússal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk
Kínai édes-savanyú csirke recept Alajuli módra 3. fázisfotó
3
Beletesszük a kockára vágott kaliforniai paprikát, majd pár percig tovább pirítjuk.
Kínai édes-savanyú csirke recept Alajuli módra 4. fázisfotó
4
Hozzáadjuk a ketchupot és a sűrített paradicsomot, majd alaposan összekeverjük.
Kínai édes-savanyú csirke recept Alajuli módra 5. fázisfotó
5
Beletesszük a kockára vágott ananászt, majd ízlés szerint adunk hozzá mézet, balzsam ecetet és szójaszószt. Felöntjük vízzel, majd közepesnél kicsit alacsonyabb lángon készre főzzük.
Kínai édes-savanyú csirke recept Alajuli módra 6. fázisfotó
Kínai édes-savanyú csirke recept Alajuli módra 7. fázisfotó
6
Párolt jázmin rizzsel tálalhatjuk az elkészült édes-savanyú csirkét.
Kínai édes-savanyú csirke recept Alajuli módra 8. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-12-01 13:57
Köszönöm a receptet,zseniàlis:)Nincs mű íze,mint az üvegesnek. Én a végén keményítőt raktam hozzà,hogy meg legyen a zselés àllaga:)
40915
2016-09-23 15:46
Koszonjuk nagyon finom lett, en felturboztam mas zoldsegekkel is.Legkozelebb is igy fogom csinalni
37704
2016-07-08 11:46
Soha nem csináltam ilyet azelőtt, de a kedvenceim közé tartozik máris. Nagyon finom
34726
2016-04-19 20:13
eddig mindig alap porból készítettem el de már másodszor készítem el 4 napon belül mert sokkal fonomabb mint a bolti
31685
2016-04-03 19:17
Szokas szerint ez is nagyon finom. Koszonjuk: Laci es Luca (a kepen Batthyany rizzsel van)
31073
2016-03-31 18:46
an,ukam csinált ilyet csak nem jázmin rizzsel
30939
2016-03-31 12:03
milyen az a jázmin rizs?
30932
2016-03-31 10:51
Szia! Ezt minden féle képpen ki fogom próbálni. Köszönöm.
30929
6405
4.707315
68
102
3259
4.81818
7
21

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-22 22:03
kakaós masszát készítettem hozzá. Isteni! Köszi!
44167
2017-01-22 22:00
Van itt az oldalon egy hasonló recept. Azt is kipróbáltam, de nálunk ez a nyerő. Bár én 1,5 adag
44165
2017-01-22 21:35
Tökèletes,imadtuk -)
44164
2017-01-22 21:20
Egyszerű és mégis nagyszerű. Köszönöm a receptet!
44163
made by zwoelf