Regisztráció
Kivis krémtorta recept főfotó

Kivis krémtorta recept

3 csillag / 1 szavazat
Kedvencek közé teszem!236

Hozzávalók

1
db tortához

A tésztához

A kivis töltelékhez

A díszítéshez

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

+ kihűlés

Leírás

Krémes, könnyű és igazán kivis! Leginkább kicsit behűtve élvezhető, de szobahőmérsékleten is igazán kellemes és könnyű sütemény. Nem gejl, kellemesen pikáns. A hölgyek kedvence lehet.


Videó

Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 200 C-ra. Béleljünk ki sütőpapírral egy 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformát.
Kivis krémtorta recept 1. fázisfotó
2
Először a tésztát készítsük el. A lisztet keverjük el a porcukorral, majd gyúrjuk hozzá a vajat. Ahogy összeáll a tészta, már jó is. Ne gyúrjuk túl, mert törni fog nyújtáskor. Ha elkészült, tegyük 10 percre hűtőbe.
Kivis krémtorta recept 2. fázisfotó
Kivis krémtorta recept 3. fázisfotó
3
Ha megdermedt, nyújtsuk ki a tésztát, és béleljük ki a tortaforma alját - úgy, hogy a tészta felnyúljon 3-4 centit a forma falára -, hézagosan szurkáljuk meg.
Kivis krémtorta recept 4. fázisfotó
Kivis krémtorta recept 5. fázisfotó
4
Hámozzuk meg a kiviket, és turmixgépben mixeljük össze.
Kivis krémtorta recept 6. fázisfotó
5
Keverjük össze a tojásokat egy edényben a liszttel, cukorral, keményítővel, rummal, és a tejszínnel, a kivik püréjét kis adagokban.
Kivis krémtorta recept 7. fázisfotó
Kivis krémtorta recept 8. fázisfotó
Kivis krémtorta recept 9. fázisfotó
6
Tegyük a tölteléket a formába, és maximum 30 percig süssük 200 C-on.
Kivis krémtorta recept 10. fázisfotó
7
Ha kisült a torta, hagyjuk kihűlni, majd ha teljesen kihűlt, vegyük ki a formából. Az esetlegesen keletkezett égett peremet tördeljük le, majd kivivel és eperrel dúsan díszítsük, szeleteljük.
Kivis krémtorta recept 11. fázisfotó
Kivis krémtorta recept 12. fázisfotó
Kivis krémtorta recept 13. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-08-09 14:37
Koszonom a receptet. :) A noverem szuletesnapjara keszitettem, es mindenki imadta. Nagy sikere volt. :)
36091
2011-09-24 10:02
Sziasztok! Én őszibarackból készítettem el. (olyan fajta, aminek a magja nem válik el a gyümölcshústól). A külső tésztát számomra lehetetlen volt kinyújtani (nem túlgyúrni, de eldolgozni), így egy tojással és kicsi plusz liszttel segítettem rajta. Mivel túlságosan kis lángon kezdtem sütni (kb. 170-180C), ezért a végén nyomtam fel kb. 200-210C fokra, így közel 1 órát volt a sütőben, de baja csak annyi lett, hogy a külső tészta kicsit jobban kiszáradt, de még ehető. Nekem így túl homogén lett az íze, mármint finom, érződik a barack, meg minden, csak hiányzott valami savanykás íz belőle. Talán valami savanykás gyümölcsdarabokkal (nem turmixolva, hanem apróra vágva) jobb lett volna, vagy ugye kiviből. A színe kb. "barack-barnás" lett. Nagyon tetszik, hogy nem annyira hagyományos süti recept! Köszönöm! Üdvözlettel, Tices!
6126
2011-04-25 10:22
Nekem nem maradt díszíteni kivi,és nem lett zöld (pedig szép érett volt a gyümölcs), de nagyon finom. Csak ajánlani tudom.
5614
2010-03-01 00:13
A poshadt nem egyenlő az érettel. :-) Én mindig habtejszínt használok. A főzőtejszín a szakácsok játéka! ;-) Üdv! Gábor
3735
2010-02-28 23:24
Ó, értelek! Akkor az aromákat hanyagolom! :-) A kiwi az jó érett volt, bár lehet, hogy inkább már poshadt???? :-S És valóban volt olyan amelyiknek már majdnem fehér volt a színe a zöld helyett. Azt szerettem volna még kérdezni, hogy a tejszin az ugye főzőtejszín ami belemegy, mert én azt tettem bele.
3732
2010-02-28 20:20
SZia Susinne! Nos, én eleve nem használok pl rum, de semmilyen mesterséges aromát, mert abból jó nem sül ki.. De nem hiszem, hogy ez a baj. Leginkább az lehet a probléma, mint minden gyümölcsös süti esetén, hogy milyen a kivi. Ezt nyáron érdemes sütnni, jó érett, zöld, édes kiviből. Üdv! Gábor
3730
2010-02-28 19:57
Sziasztok! Én is elkészítettem ma a tortát. Annyi lenne a kérdésem, hogy ha a képen zöld akkor nekem miért nem volt olyan? Illetve, hogy lehetséges e hogy túl sokáig turmixoltam a kiwiket, ezáltal szinte teljesen porrá zúztam a magokat és az miatt lett kesernyés íze? Vagy lehetséges a rumaroma miatt?
3729
2008-12-17 13:06
Kedves Barbi! Természetesen bármilyen alkohollal helyettesíthető, sőt, akár ki is hagyható. Üdv! Gábor
1336
2008-12-17 11:00
Tetszik nagyon a recept, de a bararum helyett lehet esetleg sütőrumot vagy rumaromát is használni? Üdv, Barbi
1335
2007-10-22 16:53
Ma elkészítettem a tortát. Én dupla adagot sütöttem, mivel annyi kivim volt itthon. Nagyon vigyáztam, hogy ne gyúrjam túl sokáig a tésztát, de még így is törött a széle nyújtáskor, azért mégis sikerült beleügyeskednem a formába. Jóval tovább sütöttem, hiszen a mennyiség a kétszerese volt. Pontosan nem néztem az órát, talán 50-60 perc lehetett. Szerencsére nem sült túl a tészta, és a kilógó szélek sem égtek meg - csak a tésztából kisülő vaj szivárgott a tortaforma karimája mellett a sütő aljába, így néha füstjeleket eregetett a sütőm. Ki tudja, talán valamelyik indián törzs még válaszolt is rá... :-) A tetejére nem maradt díszítésnek gyümölcs, epret pedig nem tudtam beszerezni, így maradtam a hagyományos tortazselénél és tejszínhabnál. A tortazselét málnaszörppel készítettem, így az egy kicsit édesebb lett, ami a krémet - szerintem - nagyon jól kiegészítette. A zöld és piros mellé kívánkozott még egy kis fehér tejszínhab. A végeredmény: finom, krémes, nem túl édes torta, aminek egy szelete is eléggé eltelíti az embert. Üdv mindenkinek, és itt van néhány kép: Zsóka
56
2245
4
30
58

Legfrissebb hozzászólások

2016-08-24 18:47
Imádtuk! Köszi a receptet! :)
36663
2016-08-24 18:22
Nekem 16 db jött ki, és isteni finom!!! 20 hónapos kisfiam is falta :)
36662
2016-08-24 18:12
Csak egy kérdés: ez miért 15 perces recept?!?
36661
2016-08-24 17:56
:-)
36660
1857
4.857145
7
18
3194
4.583335
21
43
made by zwoelf