Regisztráció
Klasszikus spagetti carbonara recept főfotó

Klasszikus spagetti carbonara recept

5 csillag / 2 szavazat
Kedvencek közé teszem!1176

Hozzávalók

3
adagra

Az ízesítéshez

A tésztához

  • 400 g tészta - spagetti (száraz)
  • 2 L víz

Teljes elkészülési idő

Leírás

Spagetti carbonara-t sokan, és sokféle módon készítenek. Most az igazi, klasszikus olasz receptet mutatjuk meg Nektek, amiben sem tejszín, sem fokhagyma nem szerepel. Ha még nem kóstoltátok, akkor most készítsétek el ezt a klasszikus spagetti carbonara receptet.


Videó

Elkészítés

1
Lereszeljük a pecorino sajtot.
100 g pecorino sajt
Klasszikus spagetti carbonara recept 1. fázisfotó
2
Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és a kockázott bacont megpirítjuk benne.
150 g bacon - füstölt, 30 ml olívaolaj - extra szűz
Klasszikus spagetti carbonara recept 2. fázisfotó
Klasszikus spagetti carbonara recept 3. fázisfotó
Klasszikus spagetti carbonara recept 4. fázisfotó
Klasszikus spagetti carbonara recept 5. fázisfotó
3
Egy lábosban feltesszük a vizet forrni. Sózzuk, és amikor felforrt, a tésztát kb. nyolc perc alatt megfőzzük benne.
400 g tészta - spagetti (száraz), só, 2 L víz
Klasszikus spagetti carbonara recept 6. fázisfotó
Klasszikus spagetti carbonara recept 7. fázisfotó
Klasszikus spagetti carbonara recept 8. fázisfotó
4
Egy keverőtálba tesszük a tojás sárgáját, hozzáadjuk a pecorino sajtot, borsozzuk, és beletesszük a pirított bacon kockákat.
4 db tojássárgája, bors - fekete (tört)
Klasszikus spagetti carbonara recept 9. fázisfotó
Klasszikus spagetti carbonara recept 10. fázisfotó
Klasszikus spagetti carbonara recept 11. fázisfotó
Klasszikus spagetti carbonara recept 12. fázisfotó
Klasszikus spagetti carbonara recept 13. fázisfotó
Klasszikus spagetti carbonara recept 14. fázisfotó
5
A tésztát leszűrjük, és még forrón a tojásos, sajtos keverékhez adjuk. Jól összeforgatjuk a keverékkel és tálaljuk.
Klasszikus spagetti carbonara recept 15. fázisfotó
Klasszikus spagetti carbonara recept 16. fázisfotó
Klasszikus spagetti carbonara recept 17. fázisfotó
6
El is készült a klasszikus spagetti carbonara.
Klasszikus spagetti carbonara recept 18. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-12-06 08:22
Nagyon szeretem a receptjeidet, mert eredetiek és nincsenek magyarosítva. Rajongok a klasszikus receptekért! Köszönöm minden receptedet, amit felteszel!
41129
2016-11-25 16:38
A tetejéről a végén a parmezán elmaradhatatlan... :-)
40680
2016-10-15 04:31
Klasszikus = az igazi és helyettesíthetetlen carbonara. Habtejszín nélkül, ahogy Itáliában szokás elkészíteni.
38629
2016-09-25 18:09
Milyen az a Pecorino sajt? Helyettesíthető valamivel? Nem is hallottam még róla :) Fogalmam sincs hol lehet venni
37801
2016-09-01 20:19
Remek recept, jómagam is így készítem, azzal a kis különbséggel, hogy én egy kicsit teszek bele a tészta főzővizéből. Úgy szaftosabbá válik.
36955
6405
4.707315
68
102
3259
4.81818
7
21

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-22 22:03
kakaós masszát készítettem hozzá. Isteni! Köszi!
44167
2017-01-22 22:00
Van itt az oldalon egy hasonló recept. Azt is kipróbáltam, de nálunk ez a nyerő. Bár én 1,5 adag
44165
2017-01-22 21:35
Tökèletes,imadtuk -)
44164
2017-01-22 21:20
Egyszerű és mégis nagyszerű. Köszönöm a receptet!
44163
made by zwoelf