Regisztráció
Mézes krémes recept főfotó

Mézes krémes recept

4.8 csillag / 4 szavazat
Kedvencek közé teszem!2123

Hozzávalók

1
tepsire

A tésztához

A krémhez

A krémalaphoz

A tetejére

  • 200 g étcsokoládé (45-59%-os, olvasztott)

Teljes elkészülési idő

Leírás

Elég sokféle mézes krémes recept verzió létezik ebből is, ahány ház annyi szokás. Van, aki kakaós krémet tesz bele, van, aki lekvárt is, én így kaptam anno egy nagyitól a receptet, nem változtattam rajta mi így szeretjük, egyszerű, és nagyon finom. Régen mézes krémesnek hívták, ma már mézes zserbóként ismert, gondolom, ahogy változtattak rajta úgy jött az új név is. 31*31 cm-es tepsin sütöttem.


Elkészítés

1
A lisztet elmorzsolunk a vajjal, hozzáadjuk a porcukrot, szódabikarbónát, tojást, a mézet a tejföllel.
500 g búzaliszt (BL55), 100 g vaj, 150 g porcukor, 1 kávéskanál szódabikarbóna, 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű), 100 g méz - vegyes virág, 100 ml tejföl (20%-os) - Készüljünk együtt az ünnepekre!
Mézes krémes recept 1. fázisfotó
Mézes krémes recept 2. fázisfotó
Mézes krémes recept 3. fázisfotó
2
Jól kidolgozott tésztát készítünk. 4 részre osztjuk, 30 percig pihentetjük. (Amíg pihen a tészta én a főzött krémet elkészítem el, mert míg megsülnek a lapok ki is hűl, és folytathatom az összeállítással egyből.)
Mézes krémes recept 4. fázisfotó
Mézes krémes recept 5. fázisfotó
3
Elkészítjük a krémet is. A tojások sárgáját a cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet.
3 db tojássárgája, 80 g kristálycukor, 1 db vaníliás cukor - bourbon, 90 g búzaliszt (BL55)
Mézes krémes recept 6. fázisfotó
Mézes krémes recept 7. fázisfotó
4
Apránként hozzáadagolva a tejet, folyamatos keverés mellett csomómentesre keverjük, majd sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Ha a krém kihűlt, már jók is a lapok.
700 ml 2,8%-os tej
Mézes krémes recept 8. fázisfotó
Mézes krémes recept 9. fázisfotó
Mézes krémes recept 10. fázisfotó
5
A lapokat egyesével kés vastagságúra nyújtjuk, majd jól megzsírozott, vagy sütő papírral fedett, 31*31 cm-es tepsi hátlapján. (én a sütőpapíros verzióval sütöm a lapokat) 170 C fokon 7-10 perc alatt megsütjük a lapokat.
Mézes krémes recept 11. fázisfotó
Mézes krémes recept 12. fázisfotó
Mézes krémes recept 13. fázisfotó
Mézes krémes recept 14. fázisfotó
6
Ha megsültek a lapok a vajat a porcukorral habosra kikeverjük, hozzáadjuk a rumot is.
200 g vaj, 200 g porcukor, 4 evőkanál rum - fehér
Mézes krémes recept 15. fázisfotó
Mézes krémes recept 16. fázisfotó
Mézes krémes recept 17. fázisfotó
7
Majd a kihűlt krémmel alaposan kikeverjük a vajas-porcukros-rumos krémalapot.
Mézes krémes recept 18. fázisfotó
Mézes krémes recept 19. fázisfotó
8
A lapokat egymásra téve megtöltjük a krémmel, úgy hogy az első, második illetve a harmadik lapra krémet kenünk.
Mézes krémes recept 20. fázisfotó
Mézes krémes recept 21. fázisfotó
Mézes krémes recept 22. fázisfotó
9
A legfelső negyedik lapra kerül az olvasztott csokoládé, amit hagyunk megszilárdulni.
200 g étcsokoládé (45-59%-os, olvasztott)
Mézes krémes recept 23. fázisfotó
10
Forró vízbe mártott (papírkéztörlőn letörölt) késsel felvágjuk az elkészült mézes krémest, így nem törik a csokoládé a tetején.
Mézes krémes recept 25. fázisfotó
Mézes krémes recept 26. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-12-23 10:16
42059
2016-12-20 09:45
Köszönöm szépen :)
41842
2016-12-19 15:35
Edina87: Valójában ez ízlés kérdése, mi a vajat szoktuk javasolni. ;)
41805
2016-12-19 11:00
Szia. Vajjal vagy margarinnal kell készíteni?
41790
2016-10-17 18:48
ilyen lett :)
38767
2016-10-16 06:48
végre nem margarin.jó nagyid van.
38676
2016-09-10 11:43
:)
37301
2016-07-07 14:15
Tegnap elkészítettem, nagyon finom!! :) Köszi a receptet! :)
34697
2016-06-21 23:30
Elkészültem *.*
34001
2016-06-21 08:31
Nagyon nehezen áll p össze gyúrással a tészta?
33955
6402
4.707315
68
102
3255
4.81818
7
21

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-22 21:20
Egyszerű és mégis nagyszerű. Köszönöm a receptet!
44163
2017-01-22 20:44
Nagyon finom!
44162
2017-01-22 20:33
44161
2017-01-22 20:17
44160
made by zwoelf