Regisztráció
Klasszikus pavlova torta recept főfotó

Klasszikus pavlova torta recept

4.8 csillag / 10 szavazat
Kedvencek közé teszem!543

Hozzávalók

1
tortára

A pavlovához

A tetejére

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
1712.82
kcal
Fehérje
23.792
gramm
Szénhidr.
266.194
gramm
Zsír
60.692
gramm

Leírás

A világ egyik legegyszerűbb süteménye. Nem kell gyúrni, dagasztani, csak nagyjából egy jó habverő, néhány tojásfehérje és porcukor kell hozzá. Bármilyen idénygyümölccsel díszítheted! Könnyű és finom! ;)


Elkészítés

1
Készítsük elő az alapanyagokat és a sütőt melegítsük elő 150 C-ra. Egy szilikonos sütőpapírral fedett sütőlemezre is szükségünk lesz.
Klasszikus pavlova torta recept 1. fázisfotó
Klasszikus pavlova torta recept 2. fázisfotó
2
A tojásfehérjét kezdjük el habosítani egy csipet sóval.
Klasszikus pavlova torta recept 3. fázisfotó
Klasszikus pavlova torta recept 4. fázisfotó
Klasszikus pavlova torta recept 5. fázisfotó
3
Mikor a tojás már habos, de még nem kemény hab, adjuk hozzá a porcukrot és a fehérborecetet. Majd verjük kemény, fényes habbá a fehérjét.
Klasszikus pavlova torta recept 6. fázisfotó
Klasszikus pavlova torta recept 7. fázisfotó
Klasszikus pavlova torta recept 8. fázisfotó
Klasszikus pavlova torta recept 9. fázisfotó
4
Ha szép kemény és fényes a hab, vegyük ki a gépből, szórjuk a tetejére a kukoricalisztet és egy spatulával teljesen keverjük el a habban.
Klasszikus pavlova torta recept 10. fázisfotó
Klasszikus pavlova torta recept 11. fázisfotó
Klasszikus pavlova torta recept 12. fázisfotó
5
Az előkészített sütőlemezre kaparjuk ki a tojáshabot és egy spatulával formázzunk belőle magas, kör alakot.
Klasszikus pavlova torta recept 13. fázisfotó
6
Tegyük be az előmelegített 150 C-os sütőbe, 45 percig süssük légkeverés nélkül. Utána kapcsoljuk le a sütőt és további fél órát hagyjuk benne. Amíg hűl, kicsit össze fog esni, de nem nagyon. Ez teljesen normális.
Klasszikus pavlova torta recept 14. fázisfotó
Klasszikus pavlova torta recept 15. fázisfotó
7
Ha teljesen kihűlt a pavlova, a tetejét vékonyan locsoljuk meg málnaszörppel, erre szedjünk felvert tejszínhabot és szórjuk meg erdei gyümölcsökkel, vagy gránátalmával, vagy ami éppen szezonális. :)
Klasszikus pavlova torta recept 16. fázisfotó
Klasszikus pavlova torta recept 17. fázisfotó
Klasszikus pavlova torta recept 18. fázisfotó
Klasszikus pavlova torta recept 19. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-09 18:42
Köszönöm szépen a receptet. Illetve annak a hozzászólónak is, aki mondta a szobahőmérsékletű tojást. Már 2x megpróbáltam, de nem verődött fel rendesen, de így sikerült! Friss eper lekvárral, vaníliá rúdas tejszinhabbal, és friss bogyós gyümölcsökkel találtam.
43236
2017-01-09 00:20
Az idei Pavlovám. Nem lehet belőle eleget enni, csak nagy önuralommal lehet abbahagyni. Ezt a fincsi tortát még az is megeszi, aki nem szereti az édességet.
43202
2016-10-08 12:41
Nagyon féltem tőle, mivel semmi közöm a sütéshez, de elsőre sikerült, tökéletes a recept, nagyon finom lett.
38319
2016-05-23 10:05
nagyon finom lett:)
32874
2016-02-08 17:32
ez engem is érdekelne..
28513
2015-08-03 21:59
Köszi a receptet, nem gondoltam, hogy sikerül, de a család imádta!
21693
2015-07-05 01:27
Jó lett... :) az igazán édesszájúaknak ajánlott.
21049
2015-07-01 13:57
Köszönöm szépen!
20988
2015-06-27 21:29
Szia, Jó kérdés... Jelentős növelésnél 5-10 perc + lehet szükséges. De nem biztos, hogy kell.... :)
20897
2015-06-27 20:39
érdeklődöm, hogy több tojásfehérje felhasználásával mennyivel kell növeli a sütés idejét, kell-e egyáltalán?
20896
4278
4.864865
201
279
6417
4.707315
68
102

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-23 19:04
A közepében folyós marad a puding? A párom pont ilyen muffint kívánt, de én azt mondtam neki, hogy megszilárdul a...
44219
2017-01-23 18:37
koszi a receptet, en igy talalom
44218
2017-01-23 18:06
Bár a családom kicsit száraznak találja, nekem bejött. köszi a receptet!
44217
2017-01-23 17:49
nagyon finom
44216
made by zwoelf