Regisztráció
Kombe recept főfotó

Kombe recept

5 csillag / 2 szavazat
Kedvencek közé teszem!635

Hozzávalók

4
darabra

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

  • 50 g vaj (olvasztott)
  • 50 ml étolaj

A szóráshoz

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

120 dagasztás, kelesztés; 30 perc előkészület, formázás; 30 perc sütés

Leírás

Nagyon laktató kelt tészta, gyakorlatilag bármikor fogyasztható, nálunk korai vacsora szokott lenni. A tölteléket természetesen mindenki a saját ízlése alapján módosíthatja, azok itt csak iránymutatóként szerepelnek. Gyakorlatilag végtelen lehetőségeket rejt magában a recept.


Elkészítés

1
Összekeverjük a lisztet a cukorral és az élesztővel. A kenyérsütő tartályába öntjük a vizet, a tejet, a sót és erre kerül a lisztes keverék, majd a tészta programot elindítjuk. Ez 110-130 perc lehet géptől függően.
Kombe recept 1. fázisfotó
2
Amíg a gép dolgozik, a töltelékeket előkészítjük.
Kombe recept 2. fázisfotó
3
A megkelt tésztát három egyforma gombóccá formázzuk.
Kombe recept 3. fázisfotó
4
Egy gombócot kinyújtunk kb. 30 centis körré, megkenjük az olaj-vaj keverék felével. Kinyújtunk még egy gombócot, ezt az első tetejére rakjuk és megkenjük a tejföllel, ráhalmozzuk a töltelékünket is.
Kombe recept 4. fázisfotó
5
A harmadik kinyújtott adagot a kupacunk tetejére rakjuk, kicsit meglapogatjuk és ezt is megkenjük az olajos vajjal.
Kombe recept 5. fázisfotó
6
A tészta két szélét középre hajtjuk.
Kombe recept 6. fázisfotó
7
A másik oldalról is középre hajtjuk a tésztánkat.
Kombe recept 7. fázisfotó
8
Fejjel lefelé sütőpapíros tepsire helyezzük és nyújtófával még egy kicsit kinyújtjuk, olyan 30 X 30 centis méretre. Késsel, vagy pizzavágóval kicsit megvágjuk, csak hogy kibukkanjon a töltelék. Nem vágjuk szeletekre, csak bejelöljük a nyolc részt.
Kombe recept 8. fázisfotó
9
Ízlés szerinti sajttal megszórjuk. Ekkor bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, a tésztát hagyjuk pihenni.
Kombe recept 9. fázisfotó
10
30 perc alatt gyönyörűre sütjük.
Kombe recept 10. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-01-01 13:18
Nekem is középen csak sima tészta lett a hajtogatás miatt.... töltelèk csak az alsó réteg főlött és a felső réteg alatt lett. ráadásul nem is mertem megtömni nagyon töltelékkel úgyhogy eléggé ízetlen lett...
16076
2014-12-27 15:22
A 4. képen, a töltelék alatt látszódik a tejföl ;)
15983
2014-10-16 18:47
Szeretnem megkerdezni hol a tejfol? Azt irtad, hogy a toltelekbe kell, de a kepeiden nem latom, hogy tejfolos lenne a toltelek.
14015
2014-09-04 13:20
Nagyon finom "hússal töltött sós kalács"... :) Csak az a baj, nekem a hajtogatás miatt az alja-közepe vastagon csak a tészta lett. Meg sima élesztőt használtam az instant helyett, és azt hiszem abból nem feltétlenül kellett volna 5 dkg. :) Mi a "váltószám" az instant és a sima élesztő között? Ja, és fél óra sütés édeskevés...
13082
2013-08-18 20:16
Kenyérsütőgép nélkül, hagyományos módon készítettem el a tésztát, 5dkg friss élesztővel, kb. 2 dl vízzel, és 2 ek olajjal dagasztottam ki és kelesztettem. Fokhagymás tejföl alapon sonka, hagyma, sajt, kicsi paprika és paradicsom volt a tölteléke. Legközelebb kipróbáljuk mexikói, valamint gombás-hagymás-sonkás tojásrántotta töltelékkel is. Kapásból négyszögre nyújtottam, nem kerekre, ha már hajtogatni kell. Vlszleg túl vékonyra nyújtottam, min. 3 mm-esnek kéne sztem lennie, meg hogy a tepsire helyezéskor széthullott az egyik sarka, az már az én bénaságom. :) Összességében kegyetlen finom, jól variálható, jó nagy adag, igazi bulikaja, nagyon ajánlom!
10607
2013-01-06 17:09
A kép lemaradt. :)
9736
2013-01-06 17:07
Mexikói ízesítéssel (bab, kukorica, darált hús, chilli).
9735
2503
4.833335
24
122

Legfrissebb hozzászólások

2016-05-26 00:02
Nagyon finom lett
32962
2016-05-25 23:22
Finom! Gyors! Laktató! :)
32959
2016-05-25 21:05
Köszi a receptet nagyon finom!!!:)
32957
made by zwoelf