Kombe recept

Kombe recept

Hozzávalók

darabra4 darabra:

A tésztához:

A töltelékhez:

A kenéshez:

A szóráshoz:

Teljes elkészülési idő:

120 dagasztás, kelesztés; 30 perc előkészület, formázás; 30 perc sütés
4.666665
Értékelés
4.6666653

Leírás

Nagyon laktató kelt tészta, gyakorlatilag bármikor fogyasztható, nálunk korai vacsora szokott lenni. A tölteléket természetesen mindenki a saját ízlése alapján módosíthatja, azok itt csak iránymutatóként szerepelnek. Gyakorlatilag végtelen lehetőségeket rejt magában a recept.


Elkészítés

1
Összekeverjük a lisztet a cukorral és az élesztővel. A kenyérsütő tartályába öntjük a vizet, a tejet, a sót és erre kerül a lisztes keverék, majd a tészta programot elindítjuk. Ez 110-130 perc lehet géptől függően.
2
Amíg a gép dolgozik, a töltelékeket előkészítjük.
3
A megkelt tésztát három egyforma gombóccá formázzuk.
4
Egy gombócot kinyújtunk kb. 30 centis körré, megkenjük az olaj-vaj keverék felével. Kinyújtunk még egy gombócot, ezt az első tetejére rakjuk és ráhalmozzuk a töltelékünket is.
5
A harmadik kinyújtott adagot a kupacunk tetejére rakjuk, kicsit meglapogatjuk és ezt is megkenjük az olajos vajjal.
6
A tészta két szélét középre hajtjuk.
7
A másik oldalról is középre hajtjuk a tésztánkat.
8
Fejjel lefelé sütőpapíros tepsire helyezzük és nyújtófával még egy kicsit kinyújtjuk, olyan 30 X 30 centis méretre. Késsel, vagy pizzavágóval kicsit megvágjuk, csak hogy kibukkanjon a töltelék. Nem vágjuk szeletekre, csak bejelöljük a nyolc részt.
9
Ízlés szerinti sajttal megszórjuk. Ekkor bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, a tésztát hagyjuk pihenni.
10
30 perc alatt gyönyörűre sütjük.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.08.18 20:16
Kenyérsütőgép nélkül, hagyományos módon készítettem el a tésztát, 5dkg friss élesztővel, kb. 2 dl vízzel, és 2 ek olajjal dagasztottam ki és kelesztettem. Fokhagymás tejföl alapon sonka, hagyma, sajt, kicsi paprika és paradicsom volt a tölteléke.
Legközelebb kipróbáljuk mexikói, valamint gombás-hagymás-sonkás tojásrántotta töltelékkel is.
Kapásból négyszögre nyújtottam, nem kerekre, ha már hajtogatni kell. Vlszleg túl vékonyra nyújtottam, min. 3 mm-esnek kéne sztem lennie, meg hogy a tepsire helyezéskor széthullott az egyik sarka, az már az én bénaságom. :)
Összességében kegyetlen finom, jól variálható, jó nagy adag, igazi bulikaja, nagyon ajánlom!
2013.01.06 17:09
A kép lemaradt. :)
2013.01.06 17:07
Mexikói ízesítéssel (bab, kukorica, darált hús, chilli).

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.