Kombe recept

Kombe recept

Hozzávalók

darabra4 darabra:

A tésztához:

A töltelékhez:

A kenéshez:

A szóráshoz:

Teljes elkészülési idő:

120 dagasztás, kelesztés; 30 perc előkészület, formázás; 30 perc sütés
4.666665
Értékelés
4.6666653

Leírás

Nagyon laktató kelt tészta, gyakorlatilag bármikor fogyasztható, nálunk korai vacsora szokott lenni. A tölteléket természetesen mindenki a saját ízlése alapján módosíthatja, azok itt csak iránymutatóként szerepelnek. Gyakorlatilag végtelen lehetőségeket rejt magában a recept.


Elkészítés

1
Összekeverjük a lisztet a cukorral és az élesztővel. A kenyérsütő tartályába öntjük a vizet, a tejet, a sót és erre kerül a lisztes keverék, majd a tészta programot elindítjuk. Ez 110-130 perc lehet géptől függően.
2
Amíg a gép dolgozik, a töltelékeket előkészítjük.
3
A megkelt tésztát három egyforma gombóccá formázzuk.
4
Egy gombócot kinyújtunk kb. 30 centis körré, megkenjük az olaj-vaj keverék felével. Kinyújtunk még egy gombócot, ezt az első tetejére rakjuk és ráhalmozzuk a töltelékünket is.
5
A harmadik kinyújtott adagot a kupacunk tetejére rakjuk, kicsit meglapogatjuk és ezt is megkenjük az olajos vajjal.
6
A tészta két szélét középre hajtjuk.
7
A másik oldalról is középre hajtjuk a tésztánkat.
8
Fejjel lefelé sütőpapíros tepsire helyezzük és nyújtófával még egy kicsit kinyújtjuk, olyan 30 X 30 centis méretre. Késsel, vagy pizzavágóval kicsit megvágjuk, csak hogy kibukkanjon a töltelék. Nem vágjuk szeletekre, csak bejelöljük a nyolc részt.
9
Ízlés szerinti sajttal megszórjuk. Ekkor bekapcsoljuk a sütőt 180 fokra, a tésztát hagyjuk pihenni.
10
30 perc alatt gyönyörűre sütjük.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.09.04 13:20
Nagyon finom "hússal töltött sós kalács"... :)
Csak az a baj, nekem a hajtogatás miatt az alja-közepe vastagon csak a tészta lett.
Meg sima élesztőt használtam az instant helyett, és azt hiszem abból nem feltétlenül kellett volna 5 dkg. :) Mi a "váltószám" az instant és a sima élesztő között?
Ja, és fél óra sütés édeskevés...
2013.08.18 20:16
Kenyérsütőgép nélkül, hagyományos módon készítettem el a tésztát, 5dkg friss élesztővel, kb. 2 dl vízzel, és 2 ek olajjal dagasztottam ki és kelesztettem. Fokhagymás tejföl alapon sonka, hagyma, sajt, kicsi paprika és paradicsom volt a tölteléke.
Legközelebb kipróbáljuk mexikói, valamint gombás-hagymás-sonkás tojásrántotta töltelékkel is.
Kapásból négyszögre nyújtottam, nem kerekre, ha már hajtogatni kell. Vlszleg túl vékonyra nyújtottam, min. 3 mm-esnek kéne sztem lennie, meg hogy a tepsire helyezéskor széthullott az egyik sarka, az már az én bénaságom. :)
Összességében kegyetlen finom, jól variálható, jó nagy adag, igazi bulikaja, nagyon ajánlom!
2013.01.06 17:09
A kép lemaradt. :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

először készítettem, de máskor is fogok, olyan finom lett :-)
Kedves Katalin! Egy latin-amerikai szósz, bővebben itt tájékozódhatsz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Salsa_sz%C3%B3sz Nagyobb boltokban megveheted az előre kikevert változatát is. Üdvözlettel!
Köszönöm szépen!
mi az a salsa szosz?
Igen hamar elfogyott! :-)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.