Könnyű citromos piskóta recept

Könnyű citromos piskóta recept

Hozzávalók

szeletre24 szeletre:

A tésztához:

A tetejére:

Teljes elkészülési idő:

0
Értékelés
00

Leírás

Ezt az egyszerű kavart süteményt kezdő háziasszonyoknak is bátran ajánlom, szerintem képtelenség elrontani.


Elkészítés

1
A tésztához a sütőporral elvegyített lisztet keverőtálba szitáljuk.
2
Hozzáadjuk a cukrot , a citromhéjat és - levet, a tojásokat, az olvasztott margarint és a szódavizet.
3
A "mindent" egybe tészta hozzávalóit keverőgéppel a legmagasabb fokozaton 2 perc alatt simára dolgozzuk.
4
A tésztát (30x40cm-es), kikent lisztezett tepsibe tesszük, tetejét elsimítjuk.
5
Tetejét meggyel kirakjuk, majd 180 C fokos sütőbe tesszük és kb. 20 percig sütjük.
6
A mázhoz a cukrot a citromlével és a meggylével sűrűn folyós masszává keverve ecset segítségével a kisült forró tésztán eloszlatjuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.02.25 21:28
Jaaa.....! Most esik le! :) Átírtam! ;)
2013.02.25 17:16
Én elképzelhetőnek tartom abszolút, de rákérdezünk a recept beküldőjénél is. ;)
2013.02.25 17:12
A mázhoz helyesen 200 g porcukor kell. :-)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.