Közösség

A desszert.eu közössége
A nap szakácsa: Vikvi
Könyvtáros és két rosszcsont fiúcska anyukája vagyok, aki szeret sütni főzni :)

Legnépszerűbb

Legtöbb recept

Legaktívabb

Legnépszerűbb

Legtöbb recept

Legaktívabb

Legfrissebb hozzászólások

Nagyon fini lett!^.^ Kihagytam a rumot de igy is fini lett
Kedves Noémi! Amikor én csináltam házi kenyeret, ugyan ez volt a probléma. Ez ellen annyit lehet tenni, hogy a sütő hőmérsékletét lejjebb veszed. Ahhoz, hogy szép, nagy legyen, futtasd fel az élesztőt, és sütés előtt meleg helyen kell tárolni. Ezt úgy oldottam meg, hogy a sütőt 50 °c-ra melegítettem, és oda raktam, természetesen volt a sütő aljában víz. Ha megkelt, akkor a tepsit rakd fel a tűzhelyre (melegen fogja tartani), és mehet fel a legnagyobb fokozatra kb 15 percig, utána vedd vissza kb 180 °c-ra. Nem tudom, hogy milyen sütőd van, ha van benne légkeverés, akkor 150 is elég. És amikor berakod sülni, akkor is lekenheted vízzel. Én amúgy az időt csak a piskótánál tartom be, minden más esetben tűpróbát végzek. Ha a kenyér alját megkopogtatod, és úgy érzed, hogy kong, akkor jó, ha elnyeli a hangot, akkor még picit nyers a közepe. Remélem tudtam segíteni. Üdv, Peti a pék :D
Ezt örömmel hallom! Remélem az íze is elnyeri majd a tetszésed! ;)
Klassz napot!
Hazaértem és az állaga tökéletes volt. Micsoda meglepetés, nem gondoltam, hogy a kihűlő sütő hője elég lesz hozzá.
Még kicsit meleg is volt a kerámia, bekerültek nyomban a hűtőbe! Nagyon köszönöm a folyamatos segítséget! :)
Szia,
Ha már pont megsült miután otthagytad. Akkor nincs semmi rizikó, csak tedd át a hűtőbe. Azonban ha még mondig nem kötött meg,már ne kapcsold rá újra a hőt... Az már nem lesz jó.

Legfrissebb hozzászólások

Nagyon fini lett!^.^ Kihagytam a rumot de igy is fini lett
Kedves Noémi! Amikor én csináltam házi kenyeret, ugyan ez volt a probléma. Ez ellen annyit lehet tenni, hogy a sütő hőmérsékletét lejjebb veszed. Ahhoz, hogy szép, nagy legyen, futtasd fel az élesztőt, és ...
Ezt örömmel hallom! Remélem az íze is elnyeri majd a tetszésed! ;) Klassz napot!
Hazaértem és az állaga tökéletes volt. Micsoda meglepetés, nem gondoltam, hogy a kihűlő sütő hője elég lesz hozzá. Még kicsit meleg is volt a kerámia, bekerültek nyomban a hűtőbe! Nagyon köszönöm a ...
Szia, Ha már pont megsült miután otthagytad. Akkor nincs semmi rizikó, csak tedd át a hűtőbe. Azonban ha még mondig nem kötött meg,már ne kapcsold rá újra a hőt... Az már nem lesz jó.

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.