Regisztráció
Kráter szelet recept főfotó

Kráter szelet recept

4.8 csillag / 17 szavazat
Kedvencek közé teszem!3060

Hozzávalók

1
tepsire

A pudinghoz

A tésztához

A mázhoz

A csoki öntethez

  • 50 g étcsokoládé (45-59%-os, olvasztott)
  • 2 evőkanál étolaj

Teljes elkészülési idő

Leírás

A család egyik kedvenc süteménye, többször sütök ilyen süteményt még vendégeknek is.


Elkészítés

1
A vaníliás pudingport megfőzöm a tejjel, és a cukorral. Megvárom míg kihűl.
Kráter szelet recept 1. fázisfotó
2
A tojásokat szétválasztom sárgájára és fehérjére.
Kráter szelet recept 2. fázisfotó
3
A tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem.
Kráter szelet recept 3. fázisfotó
4
Ehhez hozzáadom a tejet, és az étolajat, majd összekeverem.
Kráter szelet recept 4. fázisfotó
5
Belekeverem a kakaóport, a lisztet és a sütőport.
Kráter szelet recept 5. fázisfotó
6
A tojásfehérjét kemény habba verem, majd beleforgatom a kakaós masszába.
Kráter szelet recept 6. fázisfotó
Kráter szelet recept 7. fázisfotó
7
Egy 25x34 cm-es tepsit kikenek majd kilisztezem.
Kráter szelet recept 8. fázisfotó
8
A masszát beleöntöm a tepsibe.
Kráter szelet recept 9. fázisfotó
9
A kihűlt pudingot apránként belekanalazom.
Kráter szelet recept 10. fázisfotó
10
Előmelegített 180 C-os sütőben kb. 45 percig sütöm.
Kráter szelet recept 11. fázisfotó
11
A mázhoz a tejfölt, a cukorral és a vaníliás cukorral kikeverem.
Kráter szelet recept 12. fázisfotó
12
Az így kapott cukros tejfölt ráöntjük a majdnem kész süteményre és 10 percig sütjük még.
Kráter szelet recept 13. fázisfotó
13
Amikor a sütemény kihűlt. A csokoládét vízgőz felett megolvasztom, közben hozzáadom az étolajat.
Kráter szelet recept 14. fázisfotó
14
Majd az így kapott öntetet rácsurgatom a kihűlt süteményre. És szeletelem a süteményt.
Kráter szelet recept 15. fázisfotó
Kráter szelet recept 16. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-12-10 19:00
41344
2016-12-10 13:46
Kedves Deshdemoda! Nem a receptet szóltam le mindössze kicsit àtalakítottam. :) Mi a kevésbé édes sütiket kedveljük. Az elölőleg írt sütési idő alatt pedig tökéletes lett a süti.
41323
2016-12-03 20:23
Köszi a receptet nagyon finom sütemèny!
41025
2016-12-02 22:13
RErike, azért kicsit túlzás így leszólni egy receptet! Először próbáld ki az eredetit és ha nem működik, akkor kritizáld! Másodjára készítettem el, először kicsit keveset sütöttem és a közepén néhol nyers lett a tészta, de most nagyon jól sikerült. Pudingpor helyett magam főztem a pudingot tojássárgájával, tejjel, keményítővel, én annak a híve vagyok. :) Szerintem a puding megfelelő kihűtése mellett szerepet játszhat a tészta tartóssága is. Én a tetejére kanalaztam a szoba hőmérsékletű pudingot és egyáltalán nem forgattam bele a tésztába, hogy hátha így is elősegíthetem a fenn maradását. A tejföl ad neki egy kis savanykásságot, ami szuper! Köszi a receptet!
40978
2016-11-27 09:07
Első olvasatra is iszonyú sok időnek tűnt a 45 perces sütési idő még a +10 percel együtt is. Össz idő max 25 perc ha nem akarjuk szénné égetni. Cukorból sem kell annyi. A piskótàba a kakaó duplàja, tejfölbe pedig csak vaníliàscukrot tettem. Na így finom lett.
40768
2016-10-07 17:30
A csokit lehagytam a tetejéről, de így is finom.
38267
2016-10-07 16:11
ime, az én kráter szeletem :)
38263
2016-09-04 19:27
Mindent pontosan a recept szerint csináltam, mégis lesüllyedt a pudint az aljára. Teljesen lehűtöttem mielőtt rá kanalaztam, pedig még a piskót is magasabb lett, mert kisebb a tepsim. Nem értem, mi lehetett baj. Ettől függetlenül isteni finom lett és fel tudtam szedni, mert sütőpapirra tettem.
37102
2016-08-26 08:50
Gömöri Anett tanácsát nagyon szépen köszönöm!
36717
2016-08-26 08:45
Drága vagy! Nagyon szépen köszönöm!
36716
1485
5
0
12
6379
4.707315
68
102
3836
5
8
18
3230
4.81818
7
21

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-21 20:58
Nagyon jó lett Köszi szépen
44058
2017-01-21 20:50
Már másodjára készítem, imádjuk. Igaz, én kuglóf formában készítem:)
44057
2017-01-21 20:49
Finom lett, köszönjük :)
44056
2017-01-21 20:44
Igen! :-) (Az is egy töltelékfajta, mint a lekvár, mák, dió, nutella...)
44055
made by zwoelf