Regisztráció
Töltött krokodil-kenyér recept főfotó

Töltött krokodil-kenyér recept

5 csillag / 2 szavazat
Kedvencek közé teszem!78

Hozzávalók

1
kenyérre

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Leírás

Egyszerű kelt tészta, mely kicsi kézügyességgel formabontó, izgalmas alkotássá lényegül át. A töltelék ízlés szerint variálható, lehet sós, lehet édes, csak a fantáziánk szab határt! Nem ördöngösség, bátran próbálja ki bárki! Bulik, partik, büféasztalok érdekes színfoltja lesz!


Elkészítés

1
Betesszük az összetevőket a kenyérsütő tartályába. Tészta programon elindítjuk, kidagasztatjuk és kelesztjük a tésztát. Ez a folyamat kb 120 percet vesz igénybe. Figyelem! Általános irányelv, hogy ha kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő, vagy a kovász!
Töltött krokodil-kenyér recept 1. fázisfotó
Töltött krokodil-kenyér recept 2. fázisfotó
2
Ha megkelt, lisztezett nyújtólapra borítjuk, s fél cm vastagságú, kb 30 cm széles, 40-50 cm hosszú téglalappá nyújtjuk.
Töltött krokodil-kenyér recept 3. fázisfotó
Töltött krokodil-kenyér recept 4. fázisfotó
3
A téglalap széleit derelyemetszővel szabályosra levágjuk. A leeső tésztadarabokat félretesszük, szükségünk lesz rá a végén a „testrészek” elkészítéséhez! A töltelék hozzávalóit a tészta közepére halmozzuk úgy, hogy mind a négy oldalán megmaradjon 10-10 cm szabad rész. A hosszanti szélét derelyemetszővel rézsútosan bevágjuk 3-4 helyen, ebből lesz a krokodil törzse.
Töltött krokodil-kenyér recept 5. fázisfotó
Töltött krokodil-kenyér recept 6. fázisfotó
4
A tésztacsíkokat a végétől kiindulva felváltva a töltelékre hajtjuk.
Töltött krokodil-kenyér recept 7. fázisfotó
Töltött krokodil-kenyér recept 8. fázisfotó
5
Megformázzuk a fejét, s a farkát, kivajazott tepsire emeljük, testét ívben meghajlítjuk.
Töltött krokodil-kenyér recept 9. fázisfotó
6
A félretett tésztadarabokból megformázzuk a szemét – két kis tésztahurkát sodrunk, szemöldököt hajlítunk belőle, majd két kicsi gombócot illesztünk a szeme helyére.
Töltött krokodil-kenyér recept 10. fázisfotó
7
A maradék tésztát négy egyenlő részre vágjuk, csepp alakra formázzuk, s derelyemetszővel 3 metszést ejtünk rajta, ez lesz a lába. A tappancsokat a törzshöz illesztjük.
Töltött krokodil-kenyér recept 11. fázisfotó
Töltött krokodil-kenyér recept 12. fázisfotó
8
Ollóval fogakat csípünk a szája szélén, s a törzsét, farkát is megcsipkedjük, a pikkelyeket utánozva.
Töltött krokodil-kenyér recept 13. fázisfotó
Töltött krokodil-kenyér recept 14. fázisfotó
Töltött krokodil-kenyér recept 15. fázisfotó
9
Langyos helyen kb 30 percet kelesztjük. Közben a sütőt - aljában egy lábasba vízzel – előmelegítjük 180 C fokra. A krokodilt közvetlenül sütés előtt lekenjük a felvert tojással, és kb 25 perc alatt készre sütjük.
Töltött krokodil-kenyér recept 16. fázisfotó
Töltött krokodil-kenyér recept 17. fázisfotó
Töltött krokodil-kenyér recept 18. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-11-21 12:07
25429
2015-10-11 09:23
Meg próbálhatom de nem igérek semmi jó fotór ha fel rakom!!
23693
2013-03-22 08:02
A gyerkőceim teljesen oda vannak érte sokszor készítünk. Nagyon finom. :)
10208
2011-11-14 16:43
Nagyon jó ötlet. Megcsináltam a töltött krokodilt a keresztfiamnak szülinapjára, mert éppen a krokodil a kedvenc állata. Örült neki. Íme egy kép róla:
6287
2011-05-25 16:07
Sziasztok! Ne ijedjetek meg ettől a krokodiltól. Nagyon könnyen elkészíthető. Nálunk ez vacsora szokott lenni, és az kerül bele, ami van otthon (és illik egymáshoz): ebédről maradt húsok összedarabolva, csemegeuborka, 3-4 főtt tojás, kolbász, paradicsom, sajtok... Finom hidegen és melegen is. Köszönöm a receptet! Rita
5715
2011-02-12 13:14
Sziasztok. Én is megsütöttem ezt a krokodilt.A család el volt ájulva tőle.Nem nehéz egyáltalán és eszméletlenül látványos! Én megkentem az alaptésztát pizzakrémmel és sajtot,pizzasonkát,kukoricát,hagymát,gombát reszeltem le és egy tojással összekevertem.Ez lett a töltelék!Hát,nagyon gyornak kellett lennem,hogy le tudjam fotózni!:D Íme az eredmény!
5313
2009-05-15 19:48
Sziasztok! En is megsutottem ezt a fenevadat, de almasreteskent. H. Ilonkaneni kigyoretes recijevel.Az almat ill. a levet nem paroltam el, inkabb kinyomkodtam keveset es daraltdio+ ketszersult morzsa ment az alma ala. + mazsi. Nagyon finom volt. Vkinek a csaladba ajandekkent keszitettem el szulinapra.Itt talaljatok a fotokat rola. Scrollozzatok lefele a fototarba. : http://www.mijnalbum.nl/Album=IWG4GRNS Sziasztok!
2388
2009-03-12 21:27
Érdemes megsütni, nemcsak formára, látványra érdekes, de ízében is bőven megtérül a ráfordított idő :-) www.GARFFYKA.blogspot.com
2045

Legfrissebb hozzászólások

2016-05-04 09:27
Miért ne?! :) A zöldségek mind ehetők nyersen. A kérdés, hogy nem túl kemény-e, mint pl a zeller. De azt sokan főve sem...
32212
Nor
2016-05-04 09:21
Igen, nyersen. :)
32211
2016-05-04 09:11
Ez a recept valami fenomenális! férjem elég válogatós tegnap vacsira készítettem azt momdta ebédre is ezt akar enni )
32210
2016-05-04 09:05
brokkolit nyersen???
32209
2336
4.86207
17
50
2147
4.857145
16
36
made by zwoelf