Krumplifőzelék recept

Krumplifőzelék recept

Hozzávalók

adaghoz4 adaghoz:

Az alaphoz:

A habaráshoz:

A tálaláshoz:

  • kolbász

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
53

Leírás

Ismét egy klasszikus! Újítani, újat kóstolni jó, de az ember néha klasszikusokra vágyik. Egyszerű, és finom variáció a krumplifőzelék kolbásszal!


Elkészítés

1
A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, majd addig mossuk, míg a víz ki nem tisztul rajta.
2
A vöröshagymát felkockázzuk, majd olajon pirítani kezdjük.
3
Ha üvegessé vált a hagyma, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát.
4
A receptben szereplő első, kisebb mennyiségű vízzel felöntjük, hogy a paprika ne égjen meg.
5
A krumpliról leöntjük a vizet, és a hagymához tesszük a babérlevéllel együtt.
6
A receptben szereplő második, nagyobb mennyiségű vízzel felöntjük.
7
Közepes lángon, lefedve addig főzzük, míg a borgonya megpuhul. Kb 30 perc.
8
Míg a burgonya fő, habarást készítünk. A liszthez adjuk a tejfölt, és simára, csomómentesre keverjük. Ha csomós marad, egy kevés vízzel hígíthatjuk.
9
Ízlésünknek megfelelően sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát is.
10
Behabarjuk a főzeléket. A forró léből egy merőkanálnyit folyamatos keverés mellett hozzácsurgatunk a habaráshoz, majd hozzáöntjük a felhígított habarást a krumplihoz. Egyenletesen elkeverjük benne.
11
Addig főttük, míg a kellő sűrűség ki nem alakul, a lisztes ízérzet el nem múlik. Ez 1-2 perc. Hozzáadjuk az ecetet, készre ízesítjük a főzeléket.
12
Saját zsírján pirított kolbásszal tálaljuk.
13
Akár a kiforrt kolbászzsírral lecsurgathatjuk a főzeléket tálaláskor.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.03.31 14:50
Fincsi lett
2012.08.23 16:34
Az 5 babérlevél helyett én csak 2-t használtam, a többit kipótoltam (ecetbe áztatott) tárkonnyal, és a végén tárkonyecetet adtam hozzá a sima "életecet" :) helyett. Javaslom kipróbálni, így is mennyei!
Ja, és nem lévén itthon kolbász, szalonnát pirítottam rá... nyami!
2011.10.19 10:00
Én liszt nélkül sűrítem. A hozzávalók ugyanazok, mint a receptben, csak a víz felét veszem, a másik fele tej és liszt nincs a habarásnál. A megfőtt krumpliból kiveszek egy jó merőkanálnyit, pürésítem és a tejföllel összekeverem. Ezzel sűrítem. Egészségesebb és nagyon finom.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.