Regisztráció
Krumplifőzelék recept főfotó

Krumplifőzelék recept

5 csillag / 13 szavazat
Kedvencek közé teszem!2068

Hozzávalók

4
adaghoz

Az alaphoz

A habaráshoz

A tálaláshoz

  • kolbász

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
1789.12
kcal
Fehérje
40.425
gramm
Szénhidr.
260.646
gramm
Zsír
63.164
gramm

Leírás

Ismét egy klasszikus, a krumplifőzelék receptje! Újítani, újat kóstolni jó, de az ember néha klasszikusokra vágyik. Egyszerű, és finom variáció a krumplifőzelék kolbásszal!


Elkészítés

1
A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, majd addig mossuk, míg a víz ki nem tisztul rajta.
Krumplifőzelék recept 27. fázisfotó
Krumplifőzelék recept 28. fázisfotó
Krumplifőzelék recept 29. fázisfotó
Krumplifőzelék recept 30. fázisfotó
Krumplifőzelék recept 31. fázisfotó
2
A vöröshagymát felkockázzuk, majd olajon pirítani kezdjük.
Krumplifőzelék recept 32. fázisfotó
Krumplifőzelék recept 33. fázisfotó
3
Ha üvegessé vált a hagyma, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát.
Krumplifőzelék recept 34. fázisfotó
4
A receptben szereplő első, kisebb mennyiségű vízzel felöntjük, hogy a paprika ne égjen meg.
Krumplifőzelék recept 35. fázisfotó
Krumplifőzelék recept 36. fázisfotó
Krumplifőzelék recept 37. fázisfotó
5
A krumpliról leöntjük a vizet, és a hagymához tesszük a babérlevéllel együtt.
Krumplifőzelék recept 38. fázisfotó
Krumplifőzelék recept 39. fázisfotó
6
A receptben szereplő második, nagyobb mennyiségű vízzel felöntjük.
Krumplifőzelék recept 40. fázisfotó
Krumplifőzelék recept 41. fázisfotó
7
Közepes lángon, lefedve addig főzzük, míg a borgonya megpuhul. Kb 30 perc.
Krumplifőzelék recept 42. fázisfotó
8
Míg a burgonya fő, habarást készítünk. A liszthez adjuk a tejfölt, és simára, csomómentesre keverjük. Ha csomós marad, egy kevés vízzel hígíthatjuk. Ízlésünknek megfelelően sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát is.
Krumplifőzelék recept 43. fázisfotó
Krumplifőzelék recept 44. fázisfotó
9
Behabarjuk a főzeléket. A forró léből egy merőkanálnyit folyamatos keverés mellett hozzácsurgatunk a habaráshoz, majd hozzáöntjük a felhígított habarást a krumplihoz. Egyenletesen elkeverjük benne.
Krumplifőzelék recept 45. fázisfotó
Krumplifőzelék recept 46. fázisfotó
Krumplifőzelék recept 47. fázisfotó
Krumplifőzelék recept 48. fázisfotó
10
Addig főttük, míg a kellő sűrűség ki nem alakul, a lisztes ízérzet el nem múlik. Ez 1-2 perc. Hozzáadjuk az ecetet, készre ízesítjük a főzeléket.
Krumplifőzelék recept 49. fázisfotó
11
Saját zsírján pirított kolbásszal tálaljuk.
Krumplifőzelék recept 50. fázisfotó
Krumplifőzelék recept 51. fázisfotó
12
Akár a kiforrt kolbászzsírral lecsurgathatjuk a kész krumplifőzeléket tálaláskor.
Krumplifőzelék recept 52. fázisfotó
Krumplifőzelék recept 53. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-07-11 23:13
Nagyon finom lett :)
34868
2016-05-21 10:59
mi virslivel szeretjük.
32791
2016-05-18 18:10
Na ez a recept tényleg finom, az eddigi legjobban sikerült krumplifőzelékem! köszi ❤
32705
2016-05-15 16:12
Életemben először főztem krumplifőzeléket és tökéletes lett! Köszönöm a receptet!
32566
2016-03-26 11:39
kismama ként nagyon megkivántam, pont olyan lett amilyet szerettem volna!!! Ajánlom mindenkinek, nagyon finom. :)
30627
2016-02-18 19:44
28826
2015-12-14 14:46
Nagyon szupi a recept!! :)
26293
2015-07-08 21:32
Kezdőnek ajánlott! Nagyon jó recept! Köszönöm.
21141
2015-06-10 21:38
Köszönöm a receptet!
20397
2015-05-25 10:28
ecet helyett mustárral még pikánsabb
19970

Legfrissebb hozzászólások

2016-07-25 11:08
Kalmárné Bea: 10 ml étolajat ír a recept, nem 1 dl-t. 10 mililiter az az 1 dl tized része!
35437
2016-07-25 10:07
Köszönöm a receptet, tegnap elkészítettem, kevesebb olajat tettem, mert én sokallottam az 1 dl olajat a tésztába....
35436
2016-07-25 08:04
Főzelék feltétként is finom
35435
2016-07-25 07:42
Koszonom! Isteni finom lett. ☺
35434
made by zwoelf