Főmenü

Regisztráció

Krumplifőzelék recept

Krumplifőzelék recept

Krumplifőzelék recept

5
54
Kedvencek közé teszem!204

Hozzávalók

adaghoz4 adaghoz:

Az alaphoz

A habaráshoz

A tálaláshoz

  • kolbász

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
1789.12
kcal
Fehérje
40.425
gramm
Szénhidr.
260.646
gramm
Zsír
63.164
gramm

Leírás

Ismét egy klasszikus! Újítani, újat kóstolni jó, de az ember néha klasszikusokra vágyik. Egyszerű, és finom variáció a krumplifőzelék kolbásszal!


Elkészítés

1
A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, majd addig mossuk, míg a víz ki nem tisztul rajta.
2
A vöröshagymát felkockázzuk, majd olajon pirítani kezdjük.
3
Ha üvegessé vált a hagyma, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát.
4
A receptben szereplő első, kisebb mennyiségű vízzel felöntjük, hogy a paprika ne égjen meg.
5
A krumpliról leöntjük a vizet, és a hagymához tesszük a babérlevéllel együtt.
6
A receptben szereplő második, nagyobb mennyiségű vízzel felöntjük.
7
Közepes lángon, lefedve addig főzzük, míg a borgonya megpuhul. Kb 30 perc.
8
Míg a burgonya fő, habarást készítünk. A liszthez adjuk a tejfölt, és simára, csomómentesre keverjük. Ha csomós marad, egy kevés vízzel hígíthatjuk. Ízlésünknek megfelelően sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát is.
9
Behabarjuk a főzeléket. A forró léből egy merőkanálnyit folyamatos keverés mellett hozzácsurgatunk a habaráshoz, majd hozzáöntjük a felhígított habarást a krumplihoz. Egyenletesen elkeverjük benne.
10
Addig főttük, míg a kellő sűrűség ki nem alakul, a lisztes ízérzet el nem múlik. Ez 1-2 perc. Hozzáadjuk az ecetet, készre ízesítjük a főzeléket.
11
Saját zsírján pirított kolbásszal tálaljuk.
12
Akár a kiforrt kolbászzsírral lecsurgathatjuk a főzeléket tálaláskor.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2014-11-03 13:34
Egyszerűen tökéletes lett életem első krumplifőzeléke! :-) Köszönöm!
14563
2014-09-29 14:27
nagyon finom lett :)
13637
2014-09-20 16:55
nagyon finom lett pedig nem vagyok konyhatündér
13423
2014-03-31 14:50
Fincsi lett
11736
2012-08-23 16:34
Az 5 babérlevél helyett én csak 2-t használtam, a többit kipótoltam (ecetbe áztatott) tárkonnyal, és a végén tárkonyecetet adtam hozzá a sima "életecet" :) helyett. Javaslom kipróbálni, így is mennyei! Ja, és nem lévén itthon kolbász, szalonnát pirítottam rá... nyami!
7564
2011-10-19 10:00
Én liszt nélkül sűrítem. A hozzávalók ugyanazok, mint a receptben, csak a víz felét veszem, a másik fele tej és liszt nincs a habarásnál. A megfőtt krumpliból kiveszek egy jó merőkanálnyit, pürésítem és a tejföllel összekeverem. Ezzel sűrítem. Egészségesebb és nagyon finom.
6197
2011-03-23 07:39
Nagyon kezdő vagyok,de tegnap megcsináltam és isteni lett! A képek nagyon nagy segítséget adnak! Szuper oldal! Nagyon köszönöm!
5526
2011-01-19 21:49
Már pótoltuk is! ;)
5194
2011-01-19 20:12
Sziasztok. Most én nem látom, hogy mennyi pirospaprikát kell hozzá adni, vagy lemaradt? :) Egyébként nagyon jó receptjeitek vannak, eddig minden sikert aratott, amit kipróbáltam innen! Szuperek vagytok!
5191
2010-01-20 19:19
Ezt a receptet is köszi, nagyon finom!
3393

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf