Krumplifőzelék recept

Krumplifőzelék recept

Hozzávalók

adaghoz4 adaghoz:

Az alaphoz:

A habaráshoz:

A tálaláshoz:

  • kolbász

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
53

Leírás

Ismét egy klasszikus! Újítani, újat kóstolni jó, de az ember néha klasszikusokra vágyik. Egyszerű, és finom variáció a krumplifőzelék kolbásszal!


Elkészítés

1
A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, majd addig mossuk, míg a víz ki nem tisztul rajta.
2
A vöröshagymát felkockázzuk, majd olajon pirítani kezdjük.
3
Ha üvegessé vált a hagyma, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát.
4
A receptben szereplő első, kisebb mennyiségű vízzel felöntjük, hogy a paprika ne égjen meg.
5
A krumpliról leöntjük a vizet, és a hagymához tesszük a babérlevéllel együtt.
6
A receptben szereplő második, nagyobb mennyiségű vízzel felöntjük.
7
Közepes lángon, lefedve addig főzzük, míg a borgonya megpuhul. Kb 30 perc.
8
Míg a burgonya fő, habarást készítünk. A liszthez adjuk a tejfölt, és simára, csomómentesre keverjük. Ha csomós marad, egy kevés vízzel hígíthatjuk.
9
Ízlésünknek megfelelően sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát is.
10
Behabarjuk a főzeléket. A forró léből egy merőkanálnyit folyamatos keverés mellett hozzácsurgatunk a habaráshoz, majd hozzáöntjük a felhígított habarást a krumplihoz. Egyenletesen elkeverjük benne.
11
Addig főttük, míg a kellő sűrűség ki nem alakul, a lisztes ízérzet el nem múlik. Ez 1-2 perc. Hozzáadjuk az ecetet, készre ízesítjük a főzeléket.
12
Saját zsírján pirított kolbásszal tálaljuk.
13
Akár a kiforrt kolbászzsírral lecsurgathatjuk a főzeléket tálaláskor.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.03.31 14:50
Fincsi lett
2012.08.23 16:34
Az 5 babérlevél helyett én csak 2-t használtam, a többit kipótoltam (ecetbe áztatott) tárkonnyal, és a végén tárkonyecetet adtam hozzá a sima "életecet" :) helyett. Javaslom kipróbálni, így is mennyei!
Ja, és nem lévén itthon kolbász, szalonnát pirítottam rá... nyami!
2011.10.19 10:00
Én liszt nélkül sűrítem. A hozzávalók ugyanazok, mint a receptben, csak a víz felét veszem, a másik fele tej és liszt nincs a habarásnál. A megfőtt krumpliból kiveszek egy jó merőkanálnyit, pürésítem és a tejföllel összekeverem. Ezzel sűrítem. Egészségesebb és nagyon finom.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Néha nekem is előfordul. Függ a hőmérséklettől, a felhasznált alapanyagoktól. Természetesen ilyenkor pótolható a liszt mennyisége.
Nagyon finom lett! Köszi a receptet! ;)
nagyon finom
mi tárcsán csinálltuk a szabadban így szerintem még finomabb
Tényleg finom süti, de én a pudinghoz margarin helyett mascarponét szoktam keverni.

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.