Regisztráció
Krumplifőzelék recept főfotó

Krumplifőzelék recept

5 csillag / 8 szavazat
Kedvencek közé teszem!965

Hozzávalók

4
adaghoz

Az alaphoz

A habaráshoz

A tálaláshoz

  • kolbász

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
1789.12
kcal
Fehérje
40.425
gramm
Szénhidr.
260.646
gramm
Zsír
63.164
gramm

Leírás

Ismét egy klasszikus, a krumplifőzelék receptje! Újítani, újat kóstolni jó, de az ember néha klasszikusokra vágyik. Egyszerű, és finom variáció a krumplifőzelék kolbásszal!


Elkészítés

1
A krumplit meghámozzuk, felszeleteljük, majd addig mossuk, míg a víz ki nem tisztul rajta.
Krumplifőzelék recept 27. fázisfotó
Krumplifőzelék recept 28. fázisfotó
Krumplifőzelék recept 29. fázisfotó
Krumplifőzelék recept 30. fázisfotó
Krumplifőzelék recept 31. fázisfotó
2
A vöröshagymát felkockázzuk, majd olajon pirítani kezdjük.
Krumplifőzelék recept 32. fázisfotó
Krumplifőzelék recept 33. fázisfotó
3
Ha üvegessé vált a hagyma, sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát.
Krumplifőzelék recept 34. fázisfotó
4
A receptben szereplő első, kisebb mennyiségű vízzel felöntjük, hogy a paprika ne égjen meg.
Krumplifőzelék recept 35. fázisfotó
Krumplifőzelék recept 36. fázisfotó
Krumplifőzelék recept 37. fázisfotó
5
A krumpliról leöntjük a vizet, és a hagymához tesszük a babérlevéllel együtt.
Krumplifőzelék recept 38. fázisfotó
Krumplifőzelék recept 39. fázisfotó
6
A receptben szereplő második, nagyobb mennyiségű vízzel felöntjük.
Krumplifőzelék recept 40. fázisfotó
Krumplifőzelék recept 41. fázisfotó
7
Közepes lángon, lefedve addig főzzük, míg a borgonya megpuhul. Kb 30 perc.
Krumplifőzelék recept 42. fázisfotó
8
Míg a burgonya fő, habarást készítünk. A liszthez adjuk a tejfölt, és simára, csomómentesre keverjük. Ha csomós marad, egy kevés vízzel hígíthatjuk. Ízlésünknek megfelelően sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a majorannát is.
Krumplifőzelék recept 43. fázisfotó
Krumplifőzelék recept 44. fázisfotó
9
Behabarjuk a főzeléket. A forró léből egy merőkanálnyit folyamatos keverés mellett hozzácsurgatunk a habaráshoz, majd hozzáöntjük a felhígított habarást a krumplihoz. Egyenletesen elkeverjük benne.
Krumplifőzelék recept 45. fázisfotó
Krumplifőzelék recept 46. fázisfotó
Krumplifőzelék recept 47. fázisfotó
Krumplifőzelék recept 48. fázisfotó
10
Addig főttük, míg a kellő sűrűség ki nem alakul, a lisztes ízérzet el nem múlik. Ez 1-2 perc. Hozzáadjuk az ecetet, készre ízesítjük a főzeléket.
Krumplifőzelék recept 49. fázisfotó
11
Saját zsírján pirított kolbásszal tálaljuk.
Krumplifőzelék recept 50. fázisfotó
Krumplifőzelék recept 51. fázisfotó
12
Akár a kiforrt kolbászzsírral lecsurgathatjuk a kész krumplifőzeléket tálaláskor.
Krumplifőzelék recept 52. fázisfotó
Krumplifőzelék recept 53. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-12-14 14:46
Nagyon szupi a recept!! :)
26293
2015-07-08 21:32
Kezdőnek ajánlott! Nagyon jó recept! Köszönöm.
21141
2015-06-10 21:38
Köszönöm a receptet!
20397
2015-05-25 10:28
ecet helyett mustárral még pikánsabb
19970
2015-04-07 20:23
Nagyon jó a recept, én sült tarjával készítettem :)
18663
2015-02-12 20:00
Csillagos5ös a receptért!Én fasírttal pàrosítottam...
17203
2014-11-03 13:34
Egyszerűen tökéletes lett életem első krumplifőzeléke! :-) Köszönöm!
14563
2014-09-29 14:27
nagyon finom lett :)
13637
2014-09-20 16:55
nagyon finom lett pedig nem vagyok konyhatündér
13423
2014-03-31 14:50
Fincsi lett
11736

Legfrissebb hozzászólások

2016-02-05 22:43
Megbolondítottuk egy kis mustárral, citromléval. Valamint két kanál tejfölt is tettünk bele és úgy turmixoltuk össze....
28402
2016-02-05 22:29
szia! mindenképpen 3,5-ös rej kell bele? köszönöm
28400
2016-02-05 21:56
Nagyon finom! :)
28399
725
4.4
3
8
made by zwoelf