Krumplis házi kenyér recept

Krumplis házi kenyér recept

Hozzávalók

kenyérre1 kenyérre:

A kovászhoz:

A tésztához:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
51

Leírás

Amióta ezt a kenyér receptet ismerem és sütöm, azóta a család nem nagyon vásárol a boltban kenyeret! Próbáljátok ki.


Elkészítés

1
A tésztához a lisztet szitáld át, keverj bele 1-1 ek sót és cukrot.
2
A kovászhoz való élesztőt a hozzá való langyos tejben felfuttatom a kovászhoz való liszttel és cukorral.
3
Amíg felfut, a tésztához való liszthez, és hozzávalókhoz visszatérünk. Főzz meg egy közepes krumplit héjában. Majd morzsold bele a lisztbe.
4
Fészket készítünk a burgonyás lisztbe, öntsük bele a felfuttatott élesztőt, adjunk hozzá még az olajat és a langyos vizet.
5
Alaposan dolgozd össze az összes hozzávaló (nokedli szerű tésztát kell kapni). Meleg helyen 1 órát keleszteni.
6
Amikor megkelt a tészta, tégy üresen egy jénait a sütőbe és melegítsd elő 230 C fokra.
7
Míg a sütő melegszik a tésztát borítsd a lisztezett asztalra és ököllel nyomkodd téglalap alakúra. Majd a széleit hajtogasd befelé egymásra.
8
Újrakeleszteni a behajtogatott tésztát egy műanyag alatt.
9
Tedd a megkelt tésztát a forró jénaiba, vágd be a tetejét 30 percig tetővel, 10 percig tető nélkül süsd!
10
Kinyitott ajtónál hagyd 5 percig szikkadni, majd borítsd rácsra a teljes hűlésig.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.08.14 12:41
2013.02.25 13:35
Megsütöttem!:) Nagyon jól követhető, egyszerű recept. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

először készítettem, de máskor is fogok, olyan finom lett :-)
Kedves Katalin! Egy latin-amerikai szósz, bővebben itt tájékozódhatsz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Salsa_sz%C3%B3sz Nagyobb boltokban megveheted az előre kikevert változatát is. Üdvözlettel!
Köszönöm szépen!
mi az a salsa szosz?
Igen hamar elfogyott! :-)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.