Regisztráció
Krumplis házi kenyér recept főfotó

Krumplis házi kenyér recept

5 csillag / 2 szavazat
Kedvencek közé teszem!183

Hozzávalók

1
kenyérre

A kovászhoz

A tésztához

Teljes elkészülési idő

Leírás

Amióta ezt a kenyér receptet ismerem és sütöm, azóta a család nem nagyon vásárol a boltban kenyeret! Próbáljátok ki.


Elkészítés

1
A tésztához a lisztet szitáld át, keverj bele 1-1 ek sót és cukrot.
Krumplis házi kenyér recept 1. fázisfotó
2
A kovászhoz való élesztőt a hozzá való langyos tejben felfuttatom a kovászhoz való liszttel és cukorral.
3
Amíg felfut, a tésztához való liszthez, és hozzávalókhoz visszatérünk. Főzz meg egy közepes krumplit héjában. Majd morzsold bele a lisztbe.
Krumplis házi kenyér recept 3. fázisfotó
Krumplis házi kenyér recept 4. fázisfotó
Krumplis házi kenyér recept 5. fázisfotó
4
Fészket készítünk a burgonyás lisztbe, öntsük bele a felfuttatott élesztőt, adjunk hozzá még az olajat és a langyos vizet.
Krumplis házi kenyér recept 6. fázisfotó
5
Alaposan dolgozd össze az összes hozzávaló (nokedli szerű tésztát kell kapni). Meleg helyen 1 órát keleszteni.
Krumplis házi kenyér recept 9. fázisfotó
Krumplis házi kenyér recept 11. fázisfotó
6
Amikor megkelt a tészta, tégy üresen egy jénait a sütőbe és melegítsd elő 230 C fokra.
Krumplis házi kenyér recept 10. fázisfotó
7
Míg a sütő melegszik a tésztát borítsd a lisztezett asztalra és ököllel nyomkodd téglalap alakúra. Majd a széleit hajtogasd befelé egymásra.
Krumplis házi kenyér recept 12. fázisfotó
Krumplis házi kenyér recept 13. fázisfotó
8
Újrakeleszteni a behajtogatott tésztát egy műanyag alatt.
Krumplis házi kenyér recept 14. fázisfotó
9
Tedd a megkelt tésztát a forró jénaiba, vágd be a tetejét 30 percig tetővel, 10 percig tető nélkül süsd!
Krumplis házi kenyér recept 15. fázisfotó
10
Kinyitott ajtónál hagyd 5 percig szikkadni, majd borítsd rácsra a teljes hűlésig.
Krumplis házi kenyér recept 16. fázisfotó
Krumplis házi kenyér recept 17. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-01-16 07:55
Már többször is megsütöttem és nagyon szeretjük. Egy dolog nem jön össze, a csíkok húzása a tetejére. Az én tésztám túl lágy, hozzáragad a késhez, pedig mindent a recept szerint csinálok... Amúgy a végeredmény szuper, csak ez az egy dolog nem megy. :)) Köszönöm szépen a receptet!!
27576
2016-01-05 18:47
vmiert nem latom feltoltve a kenyerem egyben...most mar felvagtam.pihe puha:) szuper
27185
2016-01-05 18:32
Most probaltam ki eloszor, kong az alja, remelem ha kihul fincsi is lesz.
27183
2016-01-05 09:34
szeretnem megkerdezni, mekkora jenai, nekem 5.4literes van az eleg? koszonom. villanytuzhelyem van also-felso sutes(nekem uj a villanysuto)
27166
2015-12-28 20:04
Olyan szép lett!! Annyira várjuk, hogy megkóstolhassuk!!! )
26895
2015-04-09 11:44
Szerintem megteszi. ;)
18685
2015-04-09 10:35
Az én jénaimnak sincs teteje. Csak alufóliával takarom le. Az is jó.
18683
2015-02-09 23:02
tudna valaki segiteni?a helyzet az hogy nincs meg a jenaim teteje!lehetseges hogy anelkul sussem meg?alacsonyabb hofokon esetleg? koszonom: Reka :)
17125
2015-01-27 17:55
Nagyon finom lett! Köszi a receptet!:)
16742
2497
4.863635
83
134
2307
4.95238
24
93
1781
4.588235
15
59

Legfrissebb hozzászólások

2016-02-14 00:00
Isteni lett! Köszi a receptet!
28672
2016-02-13 21:53
Nagyszerű lett!!
28671
2016-02-13 21:47
A kóstolás még várat, de jól nez ki! Köszi a receptet!
28668
2045
4.923075
47
68
made by zwoelf