Regisztráció
Kukorica málé főfotó

Kukorica málé

0 csillag / 0 szavazat
Kedvencek közé teszem!862

Hozzávalók

8
adagra

Teljes elkészülési idő

Leírás

Nagyon régi, az őseimtől hagyták rám a receptet. Egyszerű , gyorsan kikeverhető. A lekvárok mindenféle ízében kenhetők rá.


Elkészítés

1
A lisztet a sütőporral átszitáljuk. Ettől könnyebb lesz a tésztája.
2
A cukrot, tojást, tejet kézi robottal kikeverjük. Hozzáadjuk az olajat fokozatosan. (Az olaj modern, mert régen 15 dkg mangalica zsírt tettek a süteménybe.) Majd a lisztet adagolva csomómentesre kikeverjük.
3
A tepsit kizsírozzuk, (30x20x6cm) lisztezzük, beleöntjük a masszát. A tetejét kicsit kristálycukorral meghintjük.
4
Az előmelegített (200 C fokon, hőlégkeverésen) sütőbe tesszük, és aranysárgára sütjük.
5
Amikor a tepsiben kihűlt felszeleteljük kb. 5 x 5 cm-es darabokra. Lekvárral tálaljuk. Bármilyen lekvár finom hozzá.
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-14 11:23
T. Danyiné! Örömmel vettem soraid ! Köszönöm ! Üdv.
43510
2017-01-14 10:59
Nagyon finom lett,köszönöm a receptet
43508
2017-01-11 20:17
Kedves Katalin ! Köszönöm a dicsérő szavaid ! Üdvözlettel :Ellák
43371
2017-01-11 20:14
Igen nekem nagyon tetszik már tervezgetem hogy megsutom imádni való sütike és hamarosan elkészítem biztos hogy király és tovább fogom adni ezt a kiváló receptet köszönöm katalin
43370
2017-01-11 12:24
T. Marika ! Nálunk , a görheny , reszelt burgonyából, lisztből, fűszerezett (Só , őrölt bors) sütött lepény. Van még sok elnevezése is . Lepcsányka , görheny , guhi, stb. Persze nem zárja ki az elnevezését . Köszönöm , mert én is tanulok még ! :) Üdv. Ellák
43342
2017-01-11 12:17
T. Editke ! Azért említettem meg a mangalica zsírt, vannak akik hozzáférnek . Az eredeti , régi receptekben , nemigen volt napraforgó , repce , olíva olaj. A modern kor hozta magával . Süsd meg, és mondd el mindenkinek , milyen lett! Üdvözöllek : Ellák
43341
2017-01-11 11:51
Az én Édesanyám élesztővel is csinálta ugy hivta görheny
43339
2017-01-10 19:39
Anyukám emlegette mindig, hogy gyerekkorában mennyire finom kukorica málét sütött az anyukája. Érdekes, ő mégsem sütött, pedig a receptjét nagyon jól ismerte. Mindenképpen kipróbálom (talán mangalica zsírral ☺). Köszönöm.
43307
2017-01-10 18:17
T, Katalin! A hagyományok tisztelete nélkül , elvesztek volna ezek a finom sütik receptjei. Süsd meg és add tovább ! Mint a szép dalok, szájról szájra terjednek. :)
43300
2017-01-10 16:27
Telleg igaz amit az őseink hagyták ránk recepteket vagy lehet az bármi nem lehet felejteni én nem csináltam ilyen kukorica malet megcsinalom köszi katalin
43285

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-16 15:49
Így igaz, aki még nem csinált ilyet, nem tudhatja, hogy mit mivel keverjen össze. Kicsit részletesebben kellett volna a...
43673
2017-01-16 15:11
43672
2017-01-16 15:09
Telleg egyszerű és jó az összeállítása igaz sok a szénhidrát benne majd keveset eszünk belőle különben jó megállja...
43671
2017-01-16 14:58
Javítva piskótás és szuper Kati
43670
made by zwoelf