Regisztráció
Lapcsánka főfotó

Lapcsánka

0 csillag / 0 szavazat
Kedvencek közé teszem!1207

Hozzávalók

4
adagra

A lapcsánkához

A sütéshez

Teljes elkészülési idő

Leírás

Tudjuk róla, hogy az eredete nem ismert és a legszegényebb időket idézi. Több néven és változatban ismert, különböző fűszerezéssel készül. Az biztos, nyersen reszelt krumpli, olajban sütve, egyszerű de annál finomabb étel.


Elkészítés

1
A nyers krumplit lereszelem a reszelő durvábbik felén.
2
Hozzáadom a tejfölt, és kicsit állni hagyom, hogy levet eresszen.
3
Pár perc múlva kinyomkodom, így adom hozzá a lisztet, tojást, fokhagymát, sót és borsozom.
4
Forró olajba, egy evőkanál segítségével halmokat teszek, kissé lelapítom és mindkét oldalát pirosra sütöm. Ízlés szerint fogyasztható köretként, önmagában vagy tejföllel, sajttal megszórva.
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-12-22 16:39
41994
2016-12-22 13:52
Kedves Anna! Tudomásom szerint, a lapcsánka, nagyon sok néven ismert. pl. bandurák, bere, beré, berét, berhe, bodag, bramborák, cicedli, cicege, enge-menge, görhöny, harula, huláble, kremzli, krumplibaba, krumplimálé, krumpliprósza, lapcsánka, lapotya, lapotyka, lapsi, lepcsánka, lepkepotyi, mackó, macok, matutka, nyist, pacsni, pacsa, placki, ragujla, recsege, röstiburgonya, taccs, tócsi, toksa, tócsni. A wikipédiából idéztem a felsorolást.
41974
2016-12-22 13:47
Kedves :) A sztrapacska nem ez. Amire gondolsz az egy szlovák eredetű étel, és a nokedlihoz hasonlít.
41971
2016-12-21 23:08
a strapacskat inland olyan mint a galuska, tobb liszt van benne es vizben fozik
41950
2016-12-21 22:23
a sztapacska az egy krumpli alapú tészta,ami kifőznek!
41948
2016-12-21 21:30
Nálunk macok vagy macko. Szoktam reszelni hozzá cukkinit is. Krumplifűszerrel.is finom!!
41946
2016-12-21 20:09
Íme az enyém )
41938
2016-12-21 18:53
Ezt én is el szoktam készíteni, de én sütötököt is reszelek hozzá. Kb. fele-fele.
41935
2016-12-21 17:30
Ismerem de én mindig úgy ismertem hogy a neve sztrapacska üdv katalin
41924
2016-12-21 17:10
Ez nagyon finom. Mi még adunk hozzá egy kis pirospaprikát
41920

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-16 18:03
Aki szereti a sós "hamis" túrógombócot, elkészítheti aludttejből. Az aludttejet felforralni, kevés sóval...
43681
2017-01-16 17:35
Szuper ilyet olvasni!! Kedves egészségetekre!!!! :)
43680
2017-01-16 17:21
miert kell a fructose, megfelel tobb cukrot adni hozza helyette?
43679
2017-01-16 17:19
Küldenèk képet, ha lett volna miről... mert amint langyos lett!! elfogyott! Kihülni sem volt ideje, pedig dupla adaggal...
43678
made by zwoelf