Lasagne recept

Lasagne recept

Hozzávalók

adaghoz8 adaghoz:

A tésztához:

  • 200 g tészta - lasagne (száraz)

A húsos raguhoz:

A besamelhez:

A réteges szóráshoz:

Teljes elkészülési idő:

+ hűlés
4.857145
Értékelés
4.8571457

Leírás

Ez egy eredeti olasz lasagne (ejtsd: lazannya) recept kissé magyar ízlésre faragott változata. Hagyományos olasz ízek egyszerűen! És arra a problémára is megoldást nyújtok, hogy ne maradjon nyers a tészta!


Elkészítés

1
Előkészítünk, kivajazunk egy kb. 20x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit.
2
A munkát a hústöltelék elkészítésével fogjuk kezdeni. Először a fokhagymát, vöröshagymát, és a sárgarépákat apróra vagdaljuk.
3
Egyenként fogjuk összepirítani az összetevőket, kb 40 perc alatt. Megpirítjuk a vöröshagymát kevés olajon. Ha a hagyma üveges lett, rátesszük a fokhagymát, és kevés vizet öntünk rá.
4
A felaprózott sárgarépát, fehérrépát is hozzáadjuk, és erre is rápirítunk - kb 10 perc. Ha kell, megint teszünk rá kevés vizet.
5
Beletesszük az összekevert darált húsokat, majd ezzel is lepirítjuk - kb 10 perc -, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
6
Hozzáadjuk a felaprított gombát, és a felkockázott paradicsomot. Addig pároljuk, míg a paradicsom teljesen fel nem puhul benne.
7
Végül beletesszük a paradicsompürét. Most, hogy minden belekerült, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint a húsos ragut. Levesszük a tűzhelyről, és félretesszük.
8
Most a besamel elkészítése következik. Olvasszuk meg a vajat, szórjuk rá a lisztet, és folyamatos, gyors keverés közben pirítsuk világosra.
9
Közben forraljuk fel a tejet, öntsük hozzá a lepirított liszthez, és további melegítés, keverés mellett keverjük simára 1-2 perc alatt. Végül sózzuk, fűszerezzük be ízlésünk szerint.
10
Mivel elkészült a hústöltelék - ragu -, a besamel, most összeállítjuk a lasagnét. Száraz lasagne tésztát teszünk egy rétegben a tepsi aljába. Erre teszünk besamelt, majd hústölteléket, erre pedig reszelt sajtot.
11
Az előző lépést megismételjük, összesen 3-szor. Lezárás képpen a felülre kerülő 4. tésztarétegre ráöntjük a maradék besamelt, és a maradék reszelt sajtot. 180 C-on, légkeverés nélkül kb 40-60 perc alatt készre sütjük a lasagnét.
12
1-2 óra hűlés után szeleteljük, forrón tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.09.21 15:12
isteni finom lett, kosz a receptet
2014.09.18 23:24
Most először csináltam lasagne-t, igaz én eddig csak olyat ettem ami sokkal paradicsomosabb, de az új íz ellenére nagyon finom lett, mindenkinek ízlett!! :)
2014.08.21 13:46
Nagyon jó a recept :)
Én is ez alapján csináltam és nagyon finom lett.
2014.05.19 08:45
Sziasztok!
Életem első lasagne-jét ez alapján a recept alapján készítettem el, és isteni lett. Mindenkinek nagyon ízlett, csak ajánlani tudom. :)
2013.08.07 08:16
Nagyon szuper!!!!Mindenkinek csak ajànlani tudom a Gàbor recepteit:)))Isteni az összes:)))
2013.03.04 20:36
Sziasztok!
Számtalanszor megcsináltam, és mindenki imádja! mivel állandóan éhes a kamasz fiam, fel kellett vennem a heti listára....:-)
2013.02.22 09:01
Sziasztok,
Én most fogok először készíteni lasagne-t (és nem az anyós receptje alapján szeretném :) ), így találtalak meg titeket. Tudnátok nekem abban segíteni, hogy milyen vastagon érdemes a besamelt rákenni a tésztára? Mi a túl sok, és mi a túl kevés? :)
A segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
Szép napot
2012.12.11 16:26
Talán annyi megjegyzésem lenne, hogy én gomba nélkül, és kb. 1/4 zellergumóval csináltam a mártást. Egyébként, mint a többi "Varga"-recept, ez is remek. :)
2012.09.01 15:19
Sziasztok.En most akarom kiprobalni,eloszor fogok csinalni,remelem sikerul.2 okbol orulok h ratalaltam erre az oldalra:jok a receptek es hat Alpar olyan reg lattalak.....Angyalka vagyok,tudod rokon....orulok h jol megy sorod.Puszi es sok sikert tovabra is!!!
2012.06.08 16:43
Életemben először készitettem. Kifogástalan lett. Köszönöm. Jó nagy tepsivel alkottam 5 lap tészta ment egy sorba. Máskor is megcsinálom!
2012.05.16 09:01
Nagyon régóta hónapok óta terveztem, hogy csinálok Lasagnet de féltem neki állni, régóta szemezgettem azzal a recepttel ami itt van és hétvégén neki láttam végül, mindent pontosan követtem, izgultam végig :D De a végeredmény tökéletes, nagyon finom lett, már aznap elfogyott pedig dupla hozzávalókkal dolgoztam, estére üres volt a jénai :D Köszönöm a receptet :)
2012.03.05 12:00
Tegnap elkészítettem a lasagne-t, mivel soha nem csináltam még, ezért teljes mértékben a receptre hagyatkoztam. Hát mondanom sem kell pikk-pakk elfogyott. Nagy sikere volt. Köszönöm a receptet!
2012.01.21 19:29
Szia!

Nekem teljesen jó lett a tészta,ennyi idő alatt megfőtt ahogy kell.
2012.01.21 19:14
SZia!

Természetesen jó lesz a tészta ennyi idő alatt, ezért írtuk így. ;)

Üdv!
Gábor
2012.01.21 18:00
Sziasztok!!!
Ez a recept nagyon megfogott, el szeretném készíteni...de egy kicsit tartózkodok tőle a tészta miatt....a sütési idő alatt teljesen át fog puhulni, meg fog "főni" a tészta?
Köszönöm a választ:)
2012.01.05 17:24
Megcsináltam.
Nem nehéz összedobni ,inkább időigényes.Mindent kimértem és úgy csináltam ahogyan le volt írva kivéve a fehérrépát amiből csak a felét tettem bele mint a recept a párom miatt.Nagyon jól harmonizálnak az ízek és nagyon finom.Ezt a mennyiséget egy 25X25ös 5cm magas jénaiba sütöttem és így a mártás kb 20%át nem tudtam felhasználni.Valamennyit emelkedik sülés közben ezért nekem néhány "csepp" ki folyt az edényből.A párom szerint pont jól lett eltalálva a fűszerezés,bár jómagam kicsit sótlannak tartottam.De a végeredmény magáért beszél:most is tele vagyunk tőle :) Készítettem fényképeket de nem engedi feltenni,nem értek hozzá így nem tudom mi lehet a baj.
Köszönjük!
2012.01.04 22:16
Hali!

Holnap szeretném elkészíteni és írtad,hogy van arra is ötleted,hogy ne maradjon nyers a tészta...nem találtam sehol..esetleg nincs is trükk? :)
2011.11.19 07:28
Ez a recept nagyon jól hangzik, holnap elkészítem, de a tésztát teljes kiőrlésű lisztből fogom készíteni, hogy egészségesebb legyen:)
2011.08.18 14:49
Bocsássatok meg nekem Fiúk,imádom ahogy főztök!!!!!
Gyakran lógok ezeken az oldalakon,azóta meg nőt otthon az ázsióm:)))
ezt a linket a tészta miatt raktam ide.
mégegyszer BOCSI!!

<a href="http://buvosszakacs.blog.hu/2008/10/23/lasagne_al_forno" target="_blank">http://buvosszakacs.blog.hu/2008/10/23/lasagne_al_forno</a>
2011.07.27 15:02
Csodálatos ez a recept! Mindenkinek ajánlom! Abszolút kezdő vagyok sütés/főzés terén, de a részletes leírás és a mennyiségek pontos meghatározásával eddig az összes recept, amit innen vettem sikerült, így ez a lasagne is. Köszönöm szépen!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Köszike a receptet, nagyon fini lett!!!
Köszi a receptet, nagyon finom lett!!!!
isteni finom lett, kosz a receptet
Tökéletes recept, hús nélkül is megállja a helyét. Mindenki 2-szer evett belőle.
Kicsit sok lett.... De filézett csirkecomb és mell.

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.