Lasagne recept

Lasagne recept

Hozzávalók

adaghoz8 adaghoz:

A tésztához:

  • 200 g tészta - lasagne (száraz)

A húsos raguhoz:

A besamelhez:

A réteges szóráshoz:

Teljes elkészülési idő:

+ hűlés
4.857145
Értékelés
4.8571457

Leírás

Ez egy eredeti olasz lasagne (ejtsd: lazannya) recept kissé magyar ízlésre faragott változata. Hagyományos olasz ízek egyszerűen! És arra a problémára is megoldást nyújtok, hogy ne maradjon nyers a tészta!


Elkészítés

1
Előkészítünk, kivajazunk egy kb. 20x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit.
2
A munkát a hústöltelék elkészítésével fogjuk kezdeni. Először a fokhagymát, vöröshagymát, és a sárgarépákat apróra vagdaljuk.
3
Egyenként fogjuk összepirítani az összetevőket, kb 40 perc alatt. Megpirítjuk a vöröshagymát kevés olajon. Ha a hagyma üveges lett, rátesszük a fokhagymát, és kevés vizet öntünk rá.
4
A felaprózott sárgarépát, fehérrépát is hozzáadjuk, és erre is rápirítunk - kb 10 perc. Ha kell, megint teszünk rá kevés vizet.
5
Beletesszük az összekevert darált húsokat, majd ezzel is lepirítjuk - kb 10 perc -, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
6
Hozzáadjuk a felaprított gombát, és a felkockázott paradicsomot. Addig pároljuk, míg a paradicsom teljesen fel nem puhul benne.
7
Végül beletesszük a paradicsompürét. Most, hogy minden belekerült, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint a húsos ragut. Levesszük a tűzhelyről, és félretesszük.
8
Most a besamel elkészítése következik. Olvasszuk meg a vajat, szórjuk rá a lisztet, és folyamatos, gyors keverés közben pirítsuk világosra.
9
Közben forraljuk fel a tejet, öntsük hozzá a lepirított liszthez, és további melegítés, keverés mellett keverjük simára 1-2 perc alatt. Végül sózzuk, fűszerezzük be ízlésünk szerint.
10
Mivel elkészült a hústöltelék - ragu -, a besamel, most összeállítjuk a lasagnét. Száraz lasagne tésztát teszünk egy rétegben a tepsi aljába. Erre teszünk besamelt, majd hústölteléket, erre pedig reszelt sajtot.
11
Az előző lépést megismételjük, összesen 3-szor. Lezárás képpen a felülre kerülő 4. tésztarétegre ráöntjük a maradék besamelt, és a maradék reszelt sajtot. 180 C-on, légkeverés nélkül kb 40-60 perc alatt készre sütjük a lasagnét.
12
1-2 óra hűlés után szeleteljük, forrón tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.10.23 18:07
2014.10.19 16:18
nagyon finom lett mindenkinek izlik :-)
2014.10.12 18:03
Nos, az 1 L tejet ugye a receptben megadott mennyiségű lisztnek be kell sűrítenie szépen. Ha elsőre nem is - mondjuk mert hideg a tej -, de kis főzést követően mindenképp működnie kell szépen. ;)
2014.10.12 17:59
Nekem a besamel nagyon híg lett az 1 l tej hozzáadásával. :-(
Valamit elrontottam?
2014.10.03 13:53
2014.09.28 22:58
isteni finom lett köszi a receptet!
2014.09.22 22:21
Most csináltam először és nagyon fincsi lett, köszönöm! ;)
2014.09.21 15:12
isteni finom lett, kosz a receptet
2014.09.18 23:24
Most először csináltam lasagne-t, igaz én eddig csak olyat ettem ami sokkal paradicsomosabb, de az új íz ellenére nagyon finom lett, mindenkinek ízlett!! :)
2014.08.21 13:46
Nagyon jó a recept :)
Én is ez alapján csináltam és nagyon finom lett.
2014.05.19 08:45
Sziasztok!
Életem első lasagne-jét ez alapján a recept alapján készítettem el, és isteni lett. Mindenkinek nagyon ízlett, csak ajánlani tudom. :)
2013.08.07 08:16
Nagyon szuper!!!!Mindenkinek csak ajànlani tudom a Gàbor recepteit:)))Isteni az összes:)))
2013.03.04 20:36
Sziasztok!
Számtalanszor megcsináltam, és mindenki imádja! mivel állandóan éhes a kamasz fiam, fel kellett vennem a heti listára....:-)
2013.02.22 09:01
Sziasztok,
Én most fogok először készíteni lasagne-t (és nem az anyós receptje alapján szeretném :) ), így találtalak meg titeket. Tudnátok nekem abban segíteni, hogy milyen vastagon érdemes a besamelt rákenni a tésztára? Mi a túl sok, és mi a túl kevés? :)
A segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
Szép napot
2012.12.11 16:26
Talán annyi megjegyzésem lenne, hogy én gomba nélkül, és kb. 1/4 zellergumóval csináltam a mártást. Egyébként, mint a többi "Varga"-recept, ez is remek. :)
2012.09.01 15:19
Sziasztok.En most akarom kiprobalni,eloszor fogok csinalni,remelem sikerul.2 okbol orulok h ratalaltam erre az oldalra:jok a receptek es hat Alpar olyan reg lattalak.....Angyalka vagyok,tudod rokon....orulok h jol megy sorod.Puszi es sok sikert tovabra is!!!
2012.06.08 16:43
Életemben először készitettem. Kifogástalan lett. Köszönöm. Jó nagy tepsivel alkottam 5 lap tészta ment egy sorba. Máskor is megcsinálom!
2012.05.16 09:01
Nagyon régóta hónapok óta terveztem, hogy csinálok Lasagnet de féltem neki állni, régóta szemezgettem azzal a recepttel ami itt van és hétvégén neki láttam végül, mindent pontosan követtem, izgultam végig :D De a végeredmény tökéletes, nagyon finom lett, már aznap elfogyott pedig dupla hozzávalókkal dolgoztam, estére üres volt a jénai :D Köszönöm a receptet :)
2012.03.05 12:00
Tegnap elkészítettem a lasagne-t, mivel soha nem csináltam még, ezért teljes mértékben a receptre hagyatkoztam. Hát mondanom sem kell pikk-pakk elfogyott. Nagy sikere volt. Köszönöm a receptet!
2012.01.21 19:29
Szia!

Nekem teljesen jó lett a tészta,ennyi idő alatt megfőtt ahogy kell.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.