Regisztráció
Lasagne recept főfotó

Lasagne recept

5 csillag / 21 szavazat
Kedvencek közé teszem!2270

Hozzávalók

8
adaghoz

A tésztához

A húsos raguhoz

A besamelhez

A réteges szóráshoz

Teljes elkészülési idő

+ hűlés

Leírás

Ez egy eredeti olasz lasagne (ejtsd: lazannya) recept kissé magyar ízlésre faragott változata. Hagyományos olasz ízek egyszerűen! És arra a problémára is megoldást nyújtok, hogy ne maradjon nyers a tészta!


Elkészítés

1
Előkészítünk, kivajazunk egy kb. 20x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit.
Lasagne recept 46. fázisfotó
Lasagne recept 47. fázisfotó
2
A munkát a hústöltelék elkészítésével fogjuk kezdeni. Először a fokhagymát, vöröshagymát, és a sárgarépákat apróra vagdaljuk.
Lasagne recept 48. fázisfotó
Lasagne recept 49. fázisfotó
Lasagne recept 50. fázisfotó
Lasagne recept 51. fázisfotó
3
Egyenként fogjuk összepirítani az összetevőket, kb 40 perc alatt. Megpirítjuk a vöröshagymát kevés olajon. Ha a hagyma üveges lett, rátesszük a fokhagymát, és kevés vizet öntünk rá.
Lasagne recept 52. fázisfotó
Lasagne recept 53. fázisfotó
Lasagne recept 54. fázisfotó
Lasagne recept 55. fázisfotó
Lasagne recept 56. fázisfotó
4
A felaprózott sárgarépát, fehérrépát is hozzáadjuk, és erre is rápirítunk - kb 10 perc. Ha kell, megint teszünk rá kevés vizet.
Lasagne recept 57. fázisfotó
Lasagne recept 58. fázisfotó
5
Beletesszük az összekevert darált húsokat, majd ezzel is lepirítjuk - kb 10 perc -, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Lasagne recept 59. fázisfotó
Lasagne recept 60. fázisfotó
Lasagne recept 61. fázisfotó
6
Hozzáadjuk a felaprított gombát, és a felkockázott paradicsomot. Addig pároljuk, míg a paradicsom teljesen fel nem puhul benne.
Lasagne recept 62. fázisfotó
Lasagne recept 63. fázisfotó
Lasagne recept 64. fázisfotó
Lasagne recept 65. fázisfotó
7
Végül beletesszük a paradicsompürét. Most, hogy minden belekerült, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint a húsos ragut. Levesszük a tűzhelyről, és félretesszük.
Lasagne recept 66. fázisfotó
Lasagne recept 67. fázisfotó
Lasagne recept 68. fázisfotó
Lasagne recept 69. fázisfotó
8
Most a besamel elkészítése következik. Olvasszuk meg a vajat, szórjuk rá a lisztet, és folyamatos, gyors keverés közben pirítsuk világosra.
Lasagne recept 70. fázisfotó
Lasagne recept 71. fázisfotó
Lasagne recept 72. fázisfotó
9
Közben forraljuk fel a tejet, öntsük hozzá a lepirított liszthez, és további melegítés, keverés mellett keverjük simára 1-2 perc alatt. Végül sózzuk, fűszerezzük be ízlésünk szerint.
Lasagne recept 73. fázisfotó
Lasagne recept 74. fázisfotó
Lasagne recept 75. fázisfotó
10
Mivel elkészült a hústöltelék - ragu -, a besamel, most összeállítjuk a lasagnét. Száraz lasagne tésztát teszünk egy rétegben a tepsi aljába. Erre teszünk besamelt, majd hústölteléket, erre pedig reszelt sajtot.
Lasagne recept 76. fázisfotó
Lasagne recept 77. fázisfotó
Lasagne recept 78. fázisfotó
Lasagne recept 79. fázisfotó
11
Az előző lépést megismételjük, összesen 3-szor. Lezárás képpen a felülre kerülő 4. tésztarétegre ráöntjük a maradék besamelt, és a maradék reszelt sajtot. 180 C-on, légkeverés nélkül kb 40-60 perc alatt készre sütjük a lasagnét.
Lasagne recept 80. fázisfotó
Lasagne recept 81. fázisfotó
Lasagne recept 82. fázisfotó
Lasagne recept 83. fázisfotó
12
1-2 óra hűlés után szeleteljük, forrón tálaljuk.
Lasagne recept 84. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-02-02 19:07
fincsi
28248
2016-01-31 03:59
Marhasubol melyiket ajanlod hozza?:)
28120
2016-01-26 01:09
Sziasztok. Nagyon finom lett. En kecesebb besamelt, tobb husit tettem bele :) mindenkinek nagyon izlett!
27907
2016-01-23 13:47
É n imádom a lasangát és vasárnap jönnek vendégek elkészítjük!
27799
2015-12-20 20:31
Ezt kipróbálom biztos fincsi
26595
2015-12-04 07:57
Kedves Csontos Mónika! Bár én nem vagyok az Apróséf, de az a tapasztalatom, hogy még az egy adaghoz is sok az egy liter besamel. Bár lehet ez függ a tészta fajtájától is. Ami előfőzött, ahhoz biztos nincs szükség annyira. :) Én fél litert szoktam készíteni és a szósszal együtt tökéletesen szaftos lesz. :)
25913
2015-11-20 14:21
25404
2015-11-16 14:06
Kedves Apróséf! Ha dupla adagot szeretnék készíteni, akkor a besamelből is kell a dupla adag? Mert soknak tűnik, ha azt nézem, hogy két liternyi lenne akkor. köszönöm előre is! :)
25248
2015-11-11 21:27
Isteni lett :)
25107
2015-10-30 15:10
Kicsit kevés hús került bele
24504

Legfrissebb hozzászólások

2016-02-06 10:05
nagyon fincsi lett
28410
2016-02-06 10:02
Bár már fogytán, de nagyon jó recept, brutál finom :-) köszi
28409
2016-02-06 09:10
hmmm isteni recept :)
28408
2016-02-06 04:59
28405
made by zwoelf