Főmenü

Regisztráció

Lasagne recept

Lasagne recept

Lasagne recept

4.9375
4.937516
Kedvencek közé teszem!1504

Hozzávalók

adaghoz8 adaghoz:

A tésztához

  • 200 g tészta - lasagne (száraz)

A húsos raguhoz

A besamelhez

A réteges szóráshoz

Teljes elkészülési idő

+ hűlés

Leírás

Ez egy eredeti olasz lasagne (ejtsd: lazannya) recept kissé magyar ízlésre faragott változata. Hagyományos olasz ízek egyszerűen! És arra a problémára is megoldást nyújtok, hogy ne maradjon nyers a tészta!


Elkészítés

1
Előkészítünk, kivajazunk egy kb. 20x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit.
2
A munkát a hústöltelék elkészítésével fogjuk kezdeni. Először a fokhagymát, vöröshagymát, és a sárgarépákat apróra vagdaljuk.
3
Egyenként fogjuk összepirítani az összetevőket, kb 40 perc alatt. Megpirítjuk a vöröshagymát kevés olajon. Ha a hagyma üveges lett, rátesszük a fokhagymát, és kevés vizet öntünk rá.
4
A felaprózott sárgarépát, fehérrépát is hozzáadjuk, és erre is rápirítunk - kb 10 perc. Ha kell, megint teszünk rá kevés vizet.
5
Beletesszük az összekevert darált húsokat, majd ezzel is lepirítjuk - kb 10 perc -, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
6
Hozzáadjuk a felaprított gombát, és a felkockázott paradicsomot. Addig pároljuk, míg a paradicsom teljesen fel nem puhul benne.
7
Végül beletesszük a paradicsompürét. Most, hogy minden belekerült, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint a húsos ragut. Levesszük a tűzhelyről, és félretesszük.
8
Most a besamel elkészítése következik. Olvasszuk meg a vajat, szórjuk rá a lisztet, és folyamatos, gyors keverés közben pirítsuk világosra.
9
Közben forraljuk fel a tejet, öntsük hozzá a lepirított liszthez, és további melegítés, keverés mellett keverjük simára 1-2 perc alatt. Végül sózzuk, fűszerezzük be ízlésünk szerint.
10
Mivel elkészült a hústöltelék - ragu -, a besamel, most összeállítjuk a lasagnét. Száraz lasagne tésztát teszünk egy rétegben a tepsi aljába. Erre teszünk besamelt, majd hústölteléket, erre pedig reszelt sajtot.
11
Az előző lépést megismételjük, összesen 3-szor. Lezárás képpen a felülre kerülő 4. tésztarétegre ráöntjük a maradék besamelt, és a maradék reszelt sajtot. 180 C-on, légkeverés nélkül kb 40-60 perc alatt készre sütjük a lasagnét.
12
1-2 óra hűlés után szeleteljük, forrón tálaljuk.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-07-26 22:52
nagyon szeretjuk! koszonom! :) raktam egy kis besamelt az also reteg teszta ala, ahogy a kommentek kozt olvastam es tenyleg szuper! :)
21536
2015-06-25 13:42
tökéletes a család kedvence lett :)
20835
2015-05-31 13:25
Életemben először készítettem, de nagyon finom lett. :) Máskor is meg fogom csinálni.
20129
2015-05-28 17:27
Egyszerűen tökéletes lett! :-)
20073
2015-05-20 11:41
Most fogom elkészíteni először,az lenne a kérdésem ,hogy lekell fedni ha berakom a sütőbe?? Köszönöm
19859
2015-05-10 09:52
Nagyon finom !
19604
2015-05-06 12:46
tökéletes lett! Köszönöm a receptet! :)
19523
2015-05-02 13:55
nagyon finom lett ez a legjobb étel!!!!
19418
2015-04-18 01:00
Nagyon finom lett! :-)
18950
2015-03-12 20:22
Elképesztően finomra sikerült! Szuper recept!!
17911
1245
5
18
47
1121
4.576925
26
52

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf