Regisztráció
Lasagne recept főfotó

Lasagne recept

4.9 csillag / 38 szavazat
Kedvencek közé teszem!4401

Hozzávalók

8
adaghoz

A tésztához

A húsos raguhoz

A besamelhez

A réteges szóráshoz

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

+ hűlés

Leírás

Ez egy eredeti olasz lasagne (ejtsd: lazannya) recept kissé magyar ízlésre faragott változata. Hagyományos olasz ízek egyszerűen! És arra a problémára is megoldást nyújtok, hogy ne maradjon nyers a tészta!


Elkészítés

1
Előkészítünk, kivajazunk egy kb. 20x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit.
Lasagne recept 46. fázisfotó
Lasagne recept 47. fázisfotó
2
A munkát a hústöltelék elkészítésével fogjuk kezdeni. Először a fokhagymát, vöröshagymát, és a sárgarépákat apróra vagdaljuk.
Lasagne recept 48. fázisfotó
Lasagne recept 49. fázisfotó
Lasagne recept 50. fázisfotó
Lasagne recept 51. fázisfotó
3
Egyenként fogjuk összepirítani az összetevőket, kb 40 perc alatt. Megpirítjuk a vöröshagymát kevés olajon. Ha a hagyma üveges lett, rátesszük a fokhagymát, és kevés vizet öntünk rá.
Lasagne recept 52. fázisfotó
Lasagne recept 53. fázisfotó
Lasagne recept 54. fázisfotó
Lasagne recept 55. fázisfotó
Lasagne recept 56. fázisfotó
4
A felaprózott sárgarépát, fehérrépát is hozzáadjuk, és erre is rápirítunk - kb 10 perc. Ha kell, megint teszünk rá kevés vizet.
Lasagne recept 57. fázisfotó
Lasagne recept 58. fázisfotó
5
Beletesszük az összekevert darált húsokat, majd ezzel is lepirítjuk - kb 10 perc -, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Lasagne recept 59. fázisfotó
Lasagne recept 60. fázisfotó
Lasagne recept 61. fázisfotó
6
Hozzáadjuk a felaprított gombát, és a felkockázott paradicsomot. Addig pároljuk, míg a paradicsom teljesen fel nem puhul benne.
Lasagne recept 62. fázisfotó
Lasagne recept 63. fázisfotó
Lasagne recept 64. fázisfotó
Lasagne recept 65. fázisfotó
7
Végül beletesszük a paradicsompürét. Most, hogy minden belekerült, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint a húsos ragut. Levesszük a tűzhelyről, és félretesszük.
Lasagne recept 66. fázisfotó
Lasagne recept 67. fázisfotó
Lasagne recept 68. fázisfotó
Lasagne recept 69. fázisfotó
8
Most a besamel elkészítése következik. Olvasszuk meg a vajat, szórjuk rá a lisztet, és folyamatos, gyors keverés közben pirítsuk világosra.
Lasagne recept 70. fázisfotó
Lasagne recept 71. fázisfotó
Lasagne recept 72. fázisfotó
9
A tejet öntsük hozzá a lepirított liszthez, és további melegítés, keverés mellett keverjük simára 1-2 perc alatt. Végül sózzuk, fűszerezzük be ízlésünk szerint.
Lasagne recept 73. fázisfotó
Lasagne recept 74. fázisfotó
Lasagne recept 75. fázisfotó
10
Mivel elkészült a hústöltelék - ragu -, a besamel, most összeállítjuk a lasagnét. Száraz lasagne tésztát teszünk egy rétegben a tepsi aljába. Erre teszünk besamelt, majd hústölteléket, erre pedig reszelt sajtot.
Lasagne recept 76. fázisfotó
Lasagne recept 77. fázisfotó
Lasagne recept 78. fázisfotó
Lasagne recept 79. fázisfotó
11
Az előző lépést megismételjük, összesen 3-szor. Lezárás képpen a felülre kerülő 4. tésztarétegre ráöntjük a maradék besamelt, és a maradék reszelt sajtot. 180 C-on, légkeverés nélkül kb 40-60 perc alatt készre sütjük a lasagnét.
Lasagne recept 80. fázisfotó
Lasagne recept 81. fázisfotó
Lasagne recept 82. fázisfotó
Lasagne recept 83. fázisfotó
12
1-2 óra hűlés után szeleteljük, forrón tálaljuk.
Lasagne recept 84. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-09-13 05:58
fincsi:)
37418
2016-09-03 20:57
Mihela: A kérdés jogos! Nem kell forralni a tejet! ;) Javítottuk a receptet is!
37055
2016-09-03 15:01
Fura nekem, hogy azt írja a recept, hogy közben felforraljuk a tejet és hozzáöntjük a vajon lepirított lisztes keverékhez, miközben a képen dobozból folyik hozzá a tej. Akkor ezek szerint nem is olyan fontos forralni, vagy kell?
37038
2016-09-03 14:12
37030
2016-09-03 14:05
igen szép és finom lett a Lassagne recept
37029
2016-08-28 07:23
ezekkel az arányokkal csináltátok? 20 dkg tésztához 40 dkg hús+50 dkg sajt + mindez 1 liter tejben főzve? (jó kell bele 2 ek. liszt, de az nem sok) Szóval tényleg így jó?
36783
2016-08-12 17:23
Már sokszor csináltam, igaz, lebbencs tésztát használtam, de úgy is jó, nagyon szeretjük :)
36197
2016-06-20 06:43
Elkészült! :)
33902
2016-06-16 10:42
Szuper recept!! Egyszerű könnyen elkészíthető, ezentúl is így fogom csinálni :)
33745
2016-06-10 20:41
Nagyon finom lett köszi a receptet!! Szerintem a sima bolognait is ezzel a szósz receptel fogom ezentúl csinalni mert az nagyon ütős *--*
33459
2464
4.1
32
61
4959
4.68421
62
131
3154
4.75
39
103
1696
5
17
30

Legfrissebb hozzászólások

2016-09-28 08:15
.Jajjj én ezt annyira imádom, a menzán ha lehetett repetáztam belőle ! Főztem már én is, de nekem valahogy nem lett...
37893
2016-09-28 08:09
nagyon finom.
37892
2016-09-27 23:38
Kíváncsi volnél próbálta-e valaki sósan (cukor és mazsola nélkül persze) elkészíteni?
37891
2016-09-27 21:57
nagyon jó a recept én nyalóka formájában készítettem el :) én jobban szeretem mandulásan:)
37890
made by zwoelf