Főmenü

Regisztráció

Lasagne recept

Lasagne recept

Lasagne recept

4.92857
4.9285714
Kedvencek közé teszem!1100

Hozzávalók

adaghoz8 adaghoz:

A tésztához

  • 200 g tészta - lasagne (száraz)

A húsos raguhoz

A besamelhez

A réteges szóráshoz

Teljes elkészülési idő

+ hűlés

Leírás

Ez egy eredeti olasz lasagne (ejtsd: lazannya) recept kissé magyar ízlésre faragott változata. Hagyományos olasz ízek egyszerűen! És arra a problémára is megoldást nyújtok, hogy ne maradjon nyers a tészta!


Elkészítés

1
Előkészítünk, kivajazunk egy kb. 20x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit.
2
A munkát a hústöltelék elkészítésével fogjuk kezdeni. Először a fokhagymát, vöröshagymát, és a sárgarépákat apróra vagdaljuk.
3
Egyenként fogjuk összepirítani az összetevőket, kb 40 perc alatt. Megpirítjuk a vöröshagymát kevés olajon. Ha a hagyma üveges lett, rátesszük a fokhagymát, és kevés vizet öntünk rá.
4
A felaprózott sárgarépát, fehérrépát is hozzáadjuk, és erre is rápirítunk - kb 10 perc. Ha kell, megint teszünk rá kevés vizet.
5
Beletesszük az összekevert darált húsokat, majd ezzel is lepirítjuk - kb 10 perc -, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
6
Hozzáadjuk a felaprított gombát, és a felkockázott paradicsomot. Addig pároljuk, míg a paradicsom teljesen fel nem puhul benne.
7
Végül beletesszük a paradicsompürét. Most, hogy minden belekerült, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint a húsos ragut. Levesszük a tűzhelyről, és félretesszük.
8
Most a besamel elkészítése következik. Olvasszuk meg a vajat, szórjuk rá a lisztet, és folyamatos, gyors keverés közben pirítsuk világosra.
9
Közben forraljuk fel a tejet, öntsük hozzá a lepirított liszthez, és további melegítés, keverés mellett keverjük simára 1-2 perc alatt. Végül sózzuk, fűszerezzük be ízlésünk szerint.
10
Mivel elkészült a hústöltelék - ragu -, a besamel, most összeállítjuk a lasagnét. Száraz lasagne tésztát teszünk egy rétegben a tepsi aljába. Erre teszünk besamelt, majd hústölteléket, erre pedig reszelt sajtot.
11
Az előző lépést megismételjük, összesen 3-szor. Lezárás képpen a felülre kerülő 4. tésztarétegre ráöntjük a maradék besamelt, és a maradék reszelt sajtot. 180 C-on, légkeverés nélkül kb 40-60 perc alatt készre sütjük a lasagnét.
12
1-2 óra hűlés után szeleteljük, forrón tálaljuk.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-04-18 01:00
Nagyon finom lett! :-)
18950
2015-03-12 20:22
Elképesztően finomra sikerült! Szuper recept!!
17911
2015-03-02 11:55
Köszönöm a gyors választ :)
17681
2015-03-02 11:39
Hogyne, semmi baja nem lesz! ;)
17679
2015-03-02 11:35
Sütés elött pár órával össze lehet álltani? Nem baj ha áll pár órát??
17678
2015-02-22 19:49
Ez a kedvenc receptem, már több alkalommal is elkészítettem! Isteni finom!
17466
2015-02-14 16:56
Kedves Receptbeküldő! Már vagy 100x megcsináltam-e szerint a recept alapján és mindig Isteni lasagne kerül az asztalra! Köszönet és ezer hála érte!
17256
2015-02-14 09:23
Én bele szoktam tenni a tésztát forró vízbe pár másodpercre,majd utána kenem meg besamellel.Sokkal puhább lesz :D
17237
2015-02-07 08:45
Sziasztok. A bolti tésztát be kel áztatni ?
17042
2015-02-03 00:29
ha nem teszel rá besamelt száraz marad hisz a besamel mártás teszi olyan krémessé
16917

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf