Lasagne recept

Lasagne recept

Hozzávalók

adaghoz8 adaghoz:

A tésztához:

  • 200 g tészta - lasagne (száraz)

A húsos raguhoz:

A besamelhez:

A réteges szóráshoz:

Teljes elkészülési idő:

+ hűlés
4.857145
Értékelés
4.8571457

Leírás

Ez egy eredeti olasz lasagne (ejtsd: lazannya) recept kissé magyar ízlésre faragott változata. Hagyományos olasz ízek egyszerűen! És arra a problémára is megoldást nyújtok, hogy ne maradjon nyers a tészta!


Elkészítés

1
Előkészítünk, kivajazunk egy kb. 20x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit.
2
A munkát a hústöltelék elkészítésével fogjuk kezdeni. Először a fokhagymát, vöröshagymát, és a sárgarépákat apróra vagdaljuk.
3
Egyenként fogjuk összepirítani az összetevőket, kb 40 perc alatt. Megpirítjuk a vöröshagymát kevés olajon. Ha a hagyma üveges lett, rátesszük a fokhagymát, és kevés vizet öntünk rá.
4
A felaprózott sárgarépát, fehérrépát is hozzáadjuk, és erre is rápirítunk - kb 10 perc. Ha kell, megint teszünk rá kevés vizet.
5
Beletesszük az összekevert darált húsokat, majd ezzel is lepirítjuk - kb 10 perc -, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
6
Hozzáadjuk a felaprított gombát, és a felkockázott paradicsomot. Addig pároljuk, míg a paradicsom teljesen fel nem puhul benne.
7
Végül beletesszük a paradicsompürét. Most, hogy minden belekerült, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint a húsos ragut. Levesszük a tűzhelyről, és félretesszük.
8
Most a besamel elkészítése következik. Olvasszuk meg a vajat, szórjuk rá a lisztet, és folyamatos, gyors keverés közben pirítsuk világosra.
9
Közben forraljuk fel a tejet, öntsük hozzá a lepirított liszthez, és további melegítés, keverés mellett keverjük simára 1-2 perc alatt. Végül sózzuk, fűszerezzük be ízlésünk szerint.
10
Mivel elkészült a hústöltelék - ragu -, a besamel, most összeállítjuk a lasagnét. Száraz lasagne tésztát teszünk egy rétegben a tepsi aljába. Erre teszünk besamelt, majd hústölteléket, erre pedig reszelt sajtot.
11
Az előző lépést megismételjük, összesen 3-szor. Lezárás képpen a felülre kerülő 4. tésztarétegre ráöntjük a maradék besamelt, és a maradék reszelt sajtot. 180 C-on, légkeverés nélkül kb 40-60 perc alatt készre sütjük a lasagnét.
12
1-2 óra hűlés után szeleteljük, forrón tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.09.21 15:12
isteni finom lett, kosz a receptet
2014.09.18 23:24
Most először csináltam lasagne-t, igaz én eddig csak olyat ettem ami sokkal paradicsomosabb, de az új íz ellenére nagyon finom lett, mindenkinek ízlett!! :)
2014.08.21 13:46
Nagyon jó a recept :)
Én is ez alapján csináltam és nagyon finom lett.
2014.05.19 08:45
Sziasztok!
Életem első lasagne-jét ez alapján a recept alapján készítettem el, és isteni lett. Mindenkinek nagyon ízlett, csak ajánlani tudom. :)
2013.08.07 08:16
Nagyon szuper!!!!Mindenkinek csak ajànlani tudom a Gàbor recepteit:)))Isteni az összes:)))
2013.03.04 20:36
Sziasztok!
Számtalanszor megcsináltam, és mindenki imádja! mivel állandóan éhes a kamasz fiam, fel kellett vennem a heti listára....:-)
2013.02.22 09:01
Sziasztok,
Én most fogok először készíteni lasagne-t (és nem az anyós receptje alapján szeretném :) ), így találtalak meg titeket. Tudnátok nekem abban segíteni, hogy milyen vastagon érdemes a besamelt rákenni a tésztára? Mi a túl sok, és mi a túl kevés? :)
A segítségeteket előre is nagyon köszönöm!
Szép napot
2012.12.11 16:26
Talán annyi megjegyzésem lenne, hogy én gomba nélkül, és kb. 1/4 zellergumóval csináltam a mártást. Egyébként, mint a többi "Varga"-recept, ez is remek. :)
2012.09.01 15:19
Sziasztok.En most akarom kiprobalni,eloszor fogok csinalni,remelem sikerul.2 okbol orulok h ratalaltam erre az oldalra:jok a receptek es hat Alpar olyan reg lattalak.....Angyalka vagyok,tudod rokon....orulok h jol megy sorod.Puszi es sok sikert tovabra is!!!
2012.06.08 16:43
Életemben először készitettem. Kifogástalan lett. Köszönöm. Jó nagy tepsivel alkottam 5 lap tészta ment egy sorba. Máskor is megcsinálom!
2012.05.16 09:01
Nagyon régóta hónapok óta terveztem, hogy csinálok Lasagnet de féltem neki állni, régóta szemezgettem azzal a recepttel ami itt van és hétvégén neki láttam végül, mindent pontosan követtem, izgultam végig :D De a végeredmény tökéletes, nagyon finom lett, már aznap elfogyott pedig dupla hozzávalókkal dolgoztam, estére üres volt a jénai :D Köszönöm a receptet :)
2012.03.05 12:00
Tegnap elkészítettem a lasagne-t, mivel soha nem csináltam még, ezért teljes mértékben a receptre hagyatkoztam. Hát mondanom sem kell pikk-pakk elfogyott. Nagy sikere volt. Köszönöm a receptet!
2012.01.21 19:29
Szia!

Nekem teljesen jó lett a tészta,ennyi idő alatt megfőtt ahogy kell.
2012.01.21 19:14
SZia!

Természetesen jó lesz a tészta ennyi idő alatt, ezért írtuk így. ;)

Üdv!
Gábor
2012.01.21 18:00
Sziasztok!!!
Ez a recept nagyon megfogott, el szeretném készíteni...de egy kicsit tartózkodok tőle a tészta miatt....a sütési idő alatt teljesen át fog puhulni, meg fog "főni" a tészta?
Köszönöm a választ:)
2012.01.05 17:24
Megcsináltam.
Nem nehéz összedobni ,inkább időigényes.Mindent kimértem és úgy csináltam ahogyan le volt írva kivéve a fehérrépát amiből csak a felét tettem bele mint a recept a párom miatt.Nagyon jól harmonizálnak az ízek és nagyon finom.Ezt a mennyiséget egy 25X25ös 5cm magas jénaiba sütöttem és így a mártás kb 20%át nem tudtam felhasználni.Valamennyit emelkedik sülés közben ezért nekem néhány "csepp" ki folyt az edényből.A párom szerint pont jól lett eltalálva a fűszerezés,bár jómagam kicsit sótlannak tartottam.De a végeredmény magáért beszél:most is tele vagyunk tőle :) Készítettem fényképeket de nem engedi feltenni,nem értek hozzá így nem tudom mi lehet a baj.
Köszönjük!
2012.01.04 22:16
Hali!

Holnap szeretném elkészíteni és írtad,hogy van arra is ötleted,hogy ne maradjon nyers a tészta...nem találtam sehol..esetleg nincs is trükk? :)
2011.11.19 07:28
Ez a recept nagyon jól hangzik, holnap elkészítem, de a tésztát teljes kiőrlésű lisztből fogom készíteni, hogy egészségesebb legyen:)
2011.08.18 14:49
Bocsássatok meg nekem Fiúk,imádom ahogy főztök!!!!!
Gyakran lógok ezeken az oldalakon,azóta meg nőt otthon az ázsióm:)))
ezt a linket a tészta miatt raktam ide.
mégegyszer BOCSI!!

<a href="http://buvosszakacs.blog.hu/2008/10/23/lasagne_al_forno" target="_blank">http://buvosszakacs.blog.hu/2008/10/23/lasagne_al_forno</a>
2011.07.27 15:02
Csodálatos ez a recept! Mindenkinek ajánlom! Abszolút kezdő vagyok sütés/főzés terén, de a részletes leírás és a mennyiségek pontos meghatározásával eddig az összes recept, amit innen vettem sikerült, így ez a lasagne is. Köszönöm szépen!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

ezt sütőben lehet sütni????
Nos, ezt nem javaslom. Lehet, hogy összejönne, de csak igen nagy rutinnal.
Kedves Lilamoszat, A jogot megadtuk! Klassz napot, ApróSéf.hu
Egy olyan kérdésem lenne hogy a tészta nélkül is ugyanúgy megtudom sütni a krémet? Egy tortába szeretném rakni tölteléknek.

Kedves ApróSéf! Kérnék szépen jogosultságot a recept feltöltéshez! Köszönöm!

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.