Főmenü

Regisztráció

Lasagne recept

Lasagne recept

Lasagne recept

4.916665
4.91666512
Kedvencek közé teszem!933

Hozzávalók

adaghoz8 adaghoz:

A tésztához

  • 200 g tészta - lasagne (száraz)

A húsos raguhoz

A besamelhez

A réteges szóráshoz

Teljes elkészülési idő

+ hűlés

Leírás

Ez egy eredeti olasz lasagne (ejtsd: lazannya) recept kissé magyar ízlésre faragott változata. Hagyományos olasz ízek egyszerűen! És arra a problémára is megoldást nyújtok, hogy ne maradjon nyers a tészta!


Elkészítés

1
Előkészítünk, kivajazunk egy kb. 20x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit.
2
A munkát a hústöltelék elkészítésével fogjuk kezdeni. Először a fokhagymát, vöröshagymát, és a sárgarépákat apróra vagdaljuk.
3
Egyenként fogjuk összepirítani az összetevőket, kb 40 perc alatt. Megpirítjuk a vöröshagymát kevés olajon. Ha a hagyma üveges lett, rátesszük a fokhagymát, és kevés vizet öntünk rá.
4
A felaprózott sárgarépát, fehérrépát is hozzáadjuk, és erre is rápirítunk - kb 10 perc. Ha kell, megint teszünk rá kevés vizet.
5
Beletesszük az összekevert darált húsokat, majd ezzel is lepirítjuk - kb 10 perc -, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
6
Hozzáadjuk a felaprított gombát, és a felkockázott paradicsomot. Addig pároljuk, míg a paradicsom teljesen fel nem puhul benne.
7
Végül beletesszük a paradicsompürét. Most, hogy minden belekerült, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint a húsos ragut. Levesszük a tűzhelyről, és félretesszük.
8
Most a besamel elkészítése következik. Olvasszuk meg a vajat, szórjuk rá a lisztet, és folyamatos, gyors keverés közben pirítsuk világosra.
9
Közben forraljuk fel a tejet, öntsük hozzá a lepirított liszthez, és további melegítés, keverés mellett keverjük simára 1-2 perc alatt. Végül sózzuk, fűszerezzük be ízlésünk szerint.
10
Mivel elkészült a hústöltelék - ragu -, a besamel, most összeállítjuk a lasagnét. Száraz lasagne tésztát teszünk egy rétegben a tepsi aljába. Erre teszünk besamelt, majd hústölteléket, erre pedig reszelt sajtot.
11
Az előző lépést megismételjük, összesen 3-szor. Lezárás képpen a felülre kerülő 4. tésztarétegre ráöntjük a maradék besamelt, és a maradék reszelt sajtot. 180 C-on, légkeverés nélkül kb 40-60 perc alatt készre sütjük a lasagnét.
12
1-2 óra hűlés után szeleteljük, forrón tálaljuk.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-02-22 19:49
Ez a kedvenc receptem, már több alkalommal is elkészítettem! Isteni finom!
17466
2015-02-14 16:56
Kedves Receptbeküldő! Már vagy 100x megcsináltam-e szerint a recept alapján és mindig Isteni lasagne kerül az asztalra! Köszönet és ezer hála érte!
17256
2015-02-14 09:23
Én bele szoktam tenni a tésztát forró vízbe pár másodpercre,majd utána kenem meg besamellel.Sokkal puhább lesz :D
17237
2015-02-07 08:45
Sziasztok. A bolti tésztát be kel áztatni ?
17042
2015-02-03 00:29
ha nem teszel rá besamelt száraz marad hisz a besamel mártás teszi olyan krémessé
16917
2015-01-23 11:11
Szia, Igen, azt nem lehet elhagyni semmiképp!
16577
2015-01-23 09:47
muszaly besamelt tenni ra?
16575
2014-12-14 13:18
Senzafine azt javaslom tapasztalat alapján, mivel rendszeresen készítek lasagne-t ,hogy az alsó lapok alá tegyél besamelt. ☺
15639
2014-12-06 13:34
Mivel az alsó tészta alatt nincs semmi, mindenképp keményebb, mint a belső lapok. De nyers nem tud lenni, hiszen 40-60 percet sült 180C-on, és a szélén volt. :) Szóval nem nyers, csak keményebb.
15470
2014-12-06 11:54
Nagyon jo a recept, isteni lett! viszont sajnos az elso reteg teszta felig nyers maradt pedig mindent a megadottak szerint csinaltam. esetleg van valakinek valami tippje?
15469
620
4.833335
3
27
587
4.882355
13
35
933
4.916665
6
56

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf