Főmenü

Regisztráció

Lasagne recept

Lasagne recept

Lasagne recept

4.857145
4.8571457
Kedvencek közé teszem!642

Hozzávalók

adaghoz8 adaghoz:

A tésztához

  • 200 g tészta - lasagne (száraz)

A húsos raguhoz

A besamelhez

A réteges szóráshoz

Teljes elkészülési idő

+ hűlés

Leírás

Ez egy eredeti olasz lasagne (ejtsd: lazannya) recept kissé magyar ízlésre faragott változata. Hagyományos olasz ízek egyszerűen! És arra a problémára is megoldást nyújtok, hogy ne maradjon nyers a tészta!


Elkészítés

1
Előkészítünk, kivajazunk egy kb. 20x25 cm-es, minimum 5 cm magas peremű tepsit.
2
A munkát a hústöltelék elkészítésével fogjuk kezdeni. Először a fokhagymát, vöröshagymát, és a sárgarépákat apróra vagdaljuk.
3
Egyenként fogjuk összepirítani az összetevőket, kb 40 perc alatt. Megpirítjuk a vöröshagymát kevés olajon. Ha a hagyma üveges lett, rátesszük a fokhagymát, és kevés vizet öntünk rá.
4
A felaprózott sárgarépát, fehérrépát is hozzáadjuk, és erre is rápirítunk - kb 10 perc. Ha kell, megint teszünk rá kevés vizet.
5
Beletesszük az összekevert darált húsokat, majd ezzel is lepirítjuk - kb 10 perc -, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
6
Hozzáadjuk a felaprított gombát, és a felkockázott paradicsomot. Addig pároljuk, míg a paradicsom teljesen fel nem puhul benne.
7
Végül beletesszük a paradicsompürét. Most, hogy minden belekerült, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük ízlés szerint a húsos ragut. Levesszük a tűzhelyről, és félretesszük.
8
Most a besamel elkészítése következik. Olvasszuk meg a vajat, szórjuk rá a lisztet, és folyamatos, gyors keverés közben pirítsuk világosra.
9
Közben forraljuk fel a tejet, öntsük hozzá a lepirított liszthez, és további melegítés, keverés mellett keverjük simára 1-2 perc alatt. Végül sózzuk, fűszerezzük be ízlésünk szerint.
10
Mivel elkészült a hústöltelék - ragu -, a besamel, most összeállítjuk a lasagnét. Száraz lasagne tésztát teszünk egy rétegben a tepsi aljába. Erre teszünk besamelt, majd hústölteléket, erre pedig reszelt sajtot.
11
Az előző lépést megismételjük, összesen 3-szor. Lezárás képpen a felülre kerülő 4. tésztarétegre ráöntjük a maradék besamelt, és a maradék reszelt sajtot. 180 C-on, légkeverés nélkül kb 40-60 perc alatt készre sütjük a lasagnét.
12
1-2 óra hűlés után szeleteljük, forrón tálaljuk.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2014-12-14 13:18
Senzafine azt javaslom tapasztalat alapján, mivel rendszeresen készítek lasagne-t ,hogy az alsó lapok alá tegyél besamelt. ☺
15639
2014-12-06 13:34
Mivel az alsó tészta alatt nincs semmi, mindenképp keményebb, mint a belső lapok. De nyers nem tud lenni, hiszen 40-60 percet sült 180C-on, és a szélén volt. :) Szóval nem nyers, csak keményebb.
15470
2014-12-06 11:54
Nagyon jo a recept, isteni lett! viszont sajnos az elso reteg teszta felig nyers maradt pedig mindent a megadottak szerint csinaltam. esetleg van valakinek valami tippje?
15469
2014-11-20 15:45
nagyon jó! A bolti teszta helyett hasznaljatok palacsintat. nagyon finom ugy.
14966
2014-11-02 13:28
Nagyon finom lett! Ez az étel lett a kedvencünk! :-)
14526
2014-10-23 18:07
14209
2014-10-19 16:18
nagyon finom lett mindenkinek izlik :-)
14085
2014-10-12 18:03
Nos, az 1 L tejet ugye a receptben megadott mennyiségű lisztnek be kell sűrítenie szépen. Ha elsőre nem is - mondjuk mert hideg a tej -, de kis főzést követően mindenképp működnie kell szépen. ;)
13934
2014-10-12 17:59
Nekem a besamel nagyon híg lett az 1 l tej hozzáadásával. :-( Valamit elrontottam?
13933
2014-10-03 13:53
13704

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.
582
4.533335
6
32

Másodlagos menü

made by zwoelf