Regisztráció
Lencsefőzelék recept főfotó

Lencsefőzelék recept

5 csillag / 11 szavazat
Kedvencek közé teszem!1146

Hozzávalók

2
adagra

Az alaphoz

A hagymás rántáshoz

Teljes elkészülési idő

+ egy éjszaka áztatás

Leírás

Klasszikus újévi étel a lencsefőzelék, a népi hiedelem szerint bőséges fogyasztásával megelőlegezzük magunknak a jövő évi gazdagságot. Amennyiben biztosra akarunk menni, szigorúan füstölt disznóhússal párosítsuk ezt a remek lencsefőzelék receptet!


Videó

Elkészítés

1
A lencsét előző este alaposan átválogatjuk (tele lehet kaviccsal sajnos..), átmossuk, beáztatjuk. Bő vízben hagyjuk állni egész nap. Sok vizet öntsünk rá, mert könnyen felszívja reggelre mindet!
Lencsefőzelék recept 1. fázisfotó
2
A hozzávalóknál olvasható alaplevet feltesszük főni a kiázott, átmosott lencsével. Beleteszünk pár darab füstölt szalonnabőrt, az íze kedvéért, majd babérlevelet, az egész vöröshagymát, és sót adunk hozzá.
Lencsefőzelék recept 2. fázisfotó
Lencsefőzelék recept 3. fázisfotó
Lencsefőzelék recept 4. fázisfotó
Lencsefőzelék recept 5. fázisfotó
Lencsefőzelék recept 6. fázisfotó
3
Lefedjük, és addig főzzük, míg puhára nem fő a lencsénk. Ha szükséges, közben adjunk hozzá még csontlevet. Mikor kész, kivesszük belőle az egész vöröshagymát.
Lencsefőzelék recept 7. fázisfotó
Lencsefőzelék recept 8. fázisfotó
4
Mikor kész a lencsénk, még a tűzön hagyjuk, és vele párhuzamosan gyorsan elkészítjük a rántást. Az olajat egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, megpirítjuk, hozzáadjuk a lisztet. Gyors kavargatással simára keverjük.
Lencsefőzelék recept 9. fázisfotó
Lencsefőzelék recept 10. fázisfotó
Lencsefőzelék recept 11. fázisfotó
5
Levesszük a tűzről, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, és a pirospaprikát. Ehhez azért vesszük le a tűzről a rántást, hogy a paprika és a fokhagyma ne égjen meg, ha megég, keserű lesz.
Lencsefőzelék recept 12. fázisfotó
Lencsefőzelék recept 13. fázisfotó
6
A hozzávalók közt írt hideg vizet adjuk hozzá, és simára keverjük. FONTOS! Csak hideg vizet adjunk a rántáshoz, hogy ne legyen csomós!
Lencsefőzelék recept 14. fázisfotó
7
A rántást hozzákeverjük a forrásban lévő lencséhez. Egyet forralunk rajta, majd ízlés szerint adunk hozzá sót, cukrot, mustárt, frissen reszelt citromhéjat, és kevés ecetet.
Lencsefőzelék recept 15. fázisfotó
Lencsefőzelék recept 16. fázisfotó
Lencsefőzelék recept 17. fázisfotó
8
A kész lencsefőzeléket füstölt csülökkel tálaljuk, ízlés szerint, tálalás előtt tejfölt keverhetünk hozzá ízlés szerint.
Lencsefőzelék recept 18. fázisfotó
Lencsefőzelék recept 19. fázisfotó
Lencsefőzelék recept 20. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-01-01 13:20
Kevésnek gondolom az egy kanál lisztet a rántásba.. nekem nem lett az igazi, még úgy sem, hogy több liszttel csináltam. Finom lett, de nem a klasszikus lencsefőzelék :(
27029
2015-09-27 12:07
Először készítettem el a recept alapján,apa segítségével :-) Nagyon finomra sikerült :-)
23197
2015-07-14 23:37
Nagyon finom.
21271
2015-04-02 12:13
nagyon fincsire sikerült:-)
18448
2015-02-03 13:41
Jól sikerült!
16931
2015-01-04 14:15
Isteni lett, sült szalonnával sültkolbásszal és egy kávéskanálnyi csìpős mustárral tálaltam.
16164
2015-01-01 20:43
Még kezdő vagyok,de a képek és pontos leírásnak köszönhetően,nagyon jó lett! :)
16096
2015-01-01 12:27
Nagyon finom lett. :)
16074
2014-12-30 10:48
En raktam hozza fustolt kolbaszt is. Isteni lett, koszi a receptet :)
16033
2013-01-03 20:03
Nagyon fimon lett!!!
9724
2477
4.857145
81
132
1760
4.588235
15
59
1583
4.916665
14
45

Legfrissebb hozzászólások

2016-02-13 07:54
Mi makaróni tésztát szoktunk hozzá kifőzni köretnek
28628
2016-02-13 02:00
szupi lett*.*
28626
2016-02-13 00:15
Isteni lett mindenkinek ízlett, köszönöm!♥
28625
2016-02-12 22:18
Nagyon-nagyon finom lett, köszönöm a receptet! :)
28624
made by zwoelf