Regisztráció
Leopárd kalács recept főfotó

Leopárd kalács recept

5 csillag / 2 szavazat
Kedvencek közé teszem!1237

Hozzávalók

1
kalácsra

A világosabb barna részhez

A sötétebb barna részhez

Teljes elkészülési idő

45 perc elkészítés, 30 perc kelesztés, 20 perc összeállítás, 20 perc kelesztés, 40-50 perc sütés

Leírás

A különleges, édes leopárd kalács recept! Kicsit időigényes az elkészítése, de a végeredmény kárpótol a plusz munkáért. Készítsd el te is!


Elkészítés

1
Egy edényben összekeverjük a tejet, sót és az étkezési keményítőt, majd folyamatos keverés mellett elkezdjük főzni a tejes alapot és lazán besűrítjük, mintha pudingot készítenénk. Ekkor hozzákeverjük a vajat is és hagyjuk 30 percet hűlni.
Leopárd kalács recept 1. fázisfotó
Leopárd kalács recept 2. fázisfotó
2
A sűrűbb, kihűlt masszához keverjük a lisztet, cukrot és az élesztőt, majd bedagasztjuk a tésztát. Ha túl masszívnak tűnne egy-két kanál tejjel lazíthatjuk.
Leopárd kalács recept 3. fázisfotó
Leopárd kalács recept 4. fázisfotó
Leopárd kalács recept 5. fázisfotó
3
A tésztát kétfelé osztjuk, majd az egyik felet ismét megfelezzük. Az egyik negyed tésztába belegyúrunk 5 g kakaóport és egy evőkanál vizet, a másik negyedbe pedig 15 g kakaóport és egy evőkanál vizet.
Leopárd kalács recept 6. fázisfotó
Leopárd kalács recept 7. fázisfotó
Leopárd kalács recept 8. fázisfotó
4
Fél órát kelesztjük a 3 kis cipót.
Leopárd kalács recept 9. fázisfotó
5
A cipókat 6 egyenlő részre osztjuk.
Leopárd kalács recept 10. fázisfotó
6
A világosabb barna 6 részt kb. 20 cm-es, hosszúkás formára hengergetjük. A sötétebb barna részt szintén 20 cm hosszúságúra nyújtjuk, de nem henger, hanem lapos formára.
Leopárd kalács recept 11. fázisfotó
7
Ebbe tekerjük bele a világosabb barna részt.
Leopárd kalács recept 12. fázisfotó
8
Végül a világos tésztát is elnyújtjuk, és ebbe tekerjük a két, egymásba tekert sötét részt.
Leopárd kalács recept 13. fázisfotó
Leopárd kalács recept 14. fázisfotó
9
Mikor mind a 6 tekercs kész, kicsit elnyújtjuk őket, és belehelyezzük egy 29x9 cm-es formába. Alulra 3, felé kettő, majd végül egy sávot rakunk.
Leopárd kalács recept 15. fázisfotó
Leopárd kalács recept 16. fázisfotó
10
Letakarva 20-30 percet kelesztjük, majd lekenjük tojással, és 175 C-os sütőben aranybarnára sütjük a kalácsot, kb. 40-45 perc alatt.
Leopárd kalács recept 18. fázisfotó
Leopárd kalács recept 19. fázisfotó
11
Lekvárral, és vajjal tálaljuk az elkészült leopárd kalácsot.
Leopárd kalács recept 21. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-10-12 15:52
Weintráger Sándorné: Egy tasak instant élesztő kb. fél kocka, azaz 2,5 dkg friss élesztőnek felel meg.
38524
2016-10-12 11:47
Sziasztok! Én nem szeretem az instant élesztőt, a simából mennyi kéne helyette?
38518
2016-01-20 21:35
Nagyon ötletes! :)Ezt mindenképp kipróbálom!
27708
2016-01-17 21:09
nagyon jól néz ki ügyes vagy
27671
2016-01-17 18:58
Pont ma készítettem én is.
27663
2016-01-17 17:54
Nagyon ötletes és mutatós! Meg is van, mit készítek következő alkalommal :)
27654
2016-01-17 17:46
27651
6399
4.707315
68
102
3256
4.81818
7
21

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-22 18:29
a maradék tésztát hogyan hasznosítom?
44145
2017-01-22 18:20
mivel az utolso fel kilo friss epret eppen elottem vittek el :) igy banannal keszitettem el es kiegeszitettem egy kis...
44144
2017-01-22 18:06
Úgy egyszerűsítem le folyamatot, hogy a tésztából mindig "ellopok" egy nagyobb diónyi darabot. Ezt még...
44143
2017-01-22 17:56
párom szülinapjára ilyen lett
44142
made by zwoelf