Regisztráció
Limoncello recept (klasszikus) főfotó

Limoncello recept (klasszikus)

0 csillag / 0 szavazat
Kedvencek közé teszem!427

Hozzávalók

9
dl-hez
  • 500 ml alkohol - 70%-os etil (Bármelyik gyógyszertárban megvásárolható.)
  • 4 db citrom
  • 200 g kristálycukor
  • 400 ml víz

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

+ 14 nap érlelés

Leírás

A Limoncello tulajdonképpen egy citromlikőr. Az olaszok tradícionális itala, az itáliai Amalfi partszakaszról származik, ahol a legjobb citromok is teremnek. Limoncellot sokféleképpen készítenek, mindenki saját ízlése szerint állítja be alkoholtartalmát, édességét. Erősen behűtve fogyasztandó!


Elkészítés

1
A citromokat jó alaposan mossuk meg forró víz alatt, majd töröljük őket szárazra.
Limoncello recept (klasszikus) 1. fázisfotó
2
Egy hámozóval válasszuk le a citromokról a héj felső, sárga rétegét. Figyelem! Ha a héj fehér része is az italba kerül, akkor keserűvé teszi azt! Semmiképpen se hagyjuk belekerülni a fehér részt!
Limoncello recept (klasszikus) 2. fázisfotó
3
A héjakat egy kancsóba tesszük, és ráöntjük az alkoholt.
Limoncello recept (klasszikus) 3. fázisfotó
Limoncello recept (klasszikus) 4. fázisfotó
Limoncello recept (klasszikus) 5. fázisfotó
Limoncello recept (klasszikus) 6. fázisfotó
4
A kancsót két rétegben, alaposan lezárjuk fóliával, és befőttes gumival is rögzítjük a fóliát. A lezárt alkoholos alapot 14 napon át lezárva érleljük.
Limoncello recept (klasszikus) 7. fázisfotó
Limoncello recept (klasszikus) 8. fázisfotó
Limoncello recept (klasszikus) 9. fázisfotó
5
Ha az alkoholos alap kész - a 14. napon -, a cukrot sziruppá főzzük a vízzel, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A szirupot addig forraljuk, míg annyi víz elforr róla, hogy az oldat tömege 450 gramm lesz - a 9 dl-re megadott recept esetében. (Ezt úgy mérhetjük meg, hogy főzés közben az oldatot mondjuk egy mérlegre készített kancsóba öntjük időnként. Ha még több 450 g-nál, visszaöntjük a lábasba, ha jó, félretesszük hűlni.)
Limoncello recept (klasszikus) 10. fázisfotó
Limoncello recept (klasszikus) 11. fázisfotó
6
A teljesen kihűlt szirupot az alkoholos részhez keverjük, majd az így kapott Limoncello-t jól zárható üvegbe szűrjük.
Limoncello recept (klasszikus) 12. fázisfotó
Limoncello recept (klasszikus) 13. fázisfotó
Limoncello recept (klasszikus) 14. fázisfotó
7
A Limoncello jól behűtve, előre befagyasztott pohárból fogyasztandó.
Limoncello recept (klasszikus) 15. fázisfotó
Limoncello recept (klasszikus) 16. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-07-02 08:50
Kedves Nóra, Teljesen igazad van, de pár dolgot szögezzünk le. :) Az erre vonatkozó jogszabályokat nem nekünk kell ismernünk, hanem a gyógyszerészeknek. Ha a gyógyszerészek nem jogkövető gyakorlatot követnek, akkor az ő magatartásuk az aggasztóbb, mivel ők a jogszabályok, és a lehetséges következmények ismeretében adnak ki ilyen alapanyagokat. Mi fogyasztóként csak megvesszük, amit eladnak nekünk. Minden esetre köszönjük, hogy felhívtad a figyelmet erre az anomáliára.
34506
2016-07-02 07:08
Kedves Apróséfek! A hatályos jogszabályok és gyógyszerészeti irányelvek alapján a patikában használt magisztrális alapanyagok kiadására egyelőre nincs lehetőség (lehetséges, hogy még ez évben módosul a szabály), csak abban az esetben, ha arra meg van adva kiszerelési egység a Szabványos Vényminták (Formulae Normales) hatályos kiadásában (jelen esetben ez a FoNo VII). Ebben a kötetben van adag a ricinusolajra (30g), az aszkorbinsavra (10*1g), vagy a paraffinolajra (50g), de a gyógyszerkönyvi 97%-os, illetve a hígított, 70%-os alkoholra nincs, így HIVATALOSAN az etanol nem adható ki a gyógyszertárakban. A gyógyszertárak gyakran átlépik ezt a szabályt, és csak adnak valamennyit, de ha az emberek rendszeresen a gyógyszertárban vásárolnák a sót vagy a glükózt, ne adj' isten az alkoholt, az egy idő után a gyógyszerkészítést is érintő ellátási hiányhoz vezetne (volt már rá példa korábban!) Egy szó mint száz: a patikában alkoholt kiadni, tehát a beteg részéről vásárolni JOGSZABÁLYELLENES, így nem tanácsos egy oldal adminjának arra buzdítani a felhasználókat, hogy szegjék meg azt, mint ahogy nektek sem etikus a patikust erre kérni. Üdv: egy aggódó gyógyszerész
34505
2015-11-06 13:13
Finom lett!:)
24805
2015-05-06 23:47
Próbálta valaki vodkával? Hol lehet venni alkoholt?
19542
2015-04-05 19:11
Én még nem vehetek alkoholt pedig megszerettem volna kostolni :(
18594
2014-12-03 17:28
Pontosan mi a téma? :D
15400
2014-12-03 17:25
Csak egy kérdés hány évesvagy Gábor? :)
15398
2014-08-06 10:18
Az eredeti recept alapján készítettem el,de persze mindenki eltérően készíti.1 hónapig érleltem,és 90 %-os alkohollal,mert így írta elő a recept.Nagyon finom lett,bár van aki vitába szállt velem,hogy a citrom leve is kell bele,de én ezt csak citromlikőrnél ismerem,nem pedig az olasz limoncellónál,inkább a limoncinónál.Az olaszok kedvenc színészétől Dani Devitótól származik,ő ezzel foglalkozik.
12716
2014-01-11 17:44
kell bele boztos alkohol? anélkul lehet?
11131
1975
4.764705
15
26
4575
4.64706
59
124

Legfrissebb hozzászólások

2016-08-24 21:31
Ilyen pillecukrot az aldiban szoktam venni. Van rózsaszín meg fehér is benne :)
36668
2016-08-24 20:33
zsuzsa56 igazad van de ami bográcsban készül az a slambuc, egy alföldi gyerek, de ahány ház anyi szokás
36667
2016-08-24 20:28
Nagyon jó recept.
36666
2016-08-24 19:31
Isteni!!! Az áfonyás görögjoghurt receptből az áfonyaszósszal öntöttem le a palacsintákat. Agica1010: én...
36665
3197
4.583335
21
43
made by zwoelf