Limoncello recept (klasszikus)

Limoncello recept (klasszikus)

Hozzávalók

dl-hez9 dl-hez:
  • 500 ml alkohol - 70%-os etil (Bármelyik gyógyszertárban megvásárolható.)
  • 4 db citrom
  • 200 g kristálycukor
  • 400 ml víz

Teljes elkészülési idő:

+ 14 nap érlelés
5
Értékelés
51

Leírás

A Limoncello tulajdonképpen egy citromlikőr. Az olaszok tradícionális itala, az itáliai Amalfi partszakaszról származik, ahol a legjobb citromok is teremnek. Limoncellot sokféleképpen készítenek, mindenki saját ízlése szerint állítja be alkoholtartalmát, édességét. Erősen behűtve fogyasztandó!


Elkészítés

1
A citromokat jó alaposan mossuk meg forró víz alatt, majd töröljük őket szárazra.
2
Egy hámozóval válasszuk le a citromokról a héj felső, sárga rétegét. Figyelem! Ha a héj fehér része is az italba kerül, akkor keserűvé teszi azt! Semmiképpen se hagyjuk belekerülni a fehér részt!
3
A héjakat egy kancsóba tesszük, és ráöntjük az alkoholt.
4
A kancsót két rétegben, alaposan lezárjuk fóliával, és befőttes gumival is rögzítjük a fóliát. A lezárt alkoholos alapot 14 napon át lezárva érleljük.
5
Ha az alkoholos alap kész - a 14. napon -, a cukrot sziruppá főzzük a vízzel, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A szirupot addig forraljuk, míg annyi víz elforr róla, hogy az oldat tömege 450 gramm lesz - a 9 dl-re megadott recept esetében. (Ezt úgy mérhetjük meg, hogy főzés közben az oldatot mondjuk egy mérlegre készített kancsóba öntjük időnként. Ha még több 450 g-nál, visszaöntjük a lábasba, ha jó, félretesszük hűlni.)
6
A teljesen kihűlt szirupot az alkoholos részhez keverjük, majd az így kapott Limoncello-t jól zárható üvegbe szűrjük.
7
A Limoncello jól behűtve, előre befagyasztott pohárból fogyasztandó.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.08.06 10:18
Az eredeti recept alapján készítettem el,de persze mindenki eltérően készíti.1 hónapig érleltem,és 90 %-os alkohollal,mert így írta elő a recept.Nagyon finom lett,bár van aki vitába szállt velem,hogy a citrom leve is kell bele,de én ezt csak citromlikőrnél ismerem,nem pedig az olasz limoncellónál,inkább a limoncinónál.Az olaszok kedvenc színészétől Dani Devitótól származik,ő ezzel foglalkozik.
2014.01.11 17:44
kell bele boztos alkohol? anélkul lehet?
2011.05.05 17:59
Akkor ezekszerint ez egy jó recept:)
Kiprobálom:)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

2 gyúrás volt 26 fahéjas 26 kakaós. Isteni finom volt!!! :-)
Szia, A mandulatej romlandó ígysajnos én nem adnék neki sokat, de persze a sima tejnél tovább jó. Holland kakaó kell bele, hiszen a datolyàtól édes lesz. Persze ki lehet próbàlni instanat kakaóval is, de s...
nagyon finom lett, mindenkinek ízlett! :)
:-D Ezt mindenkinek ki kell próbálni!
A három lányom és a párom pusztította el az 5 adagos verziót ;-)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.