Limoncello recept (klasszikus)

Limoncello recept (klasszikus)

Hozzávalók

dl-hez9 dl-hez:
  • 500 ml alkohol - 70%-os etil (Bármelyik gyógyszertárban megvásárolható.)
  • 4 db citrom
  • 200 g kristálycukor
  • 400 ml víz

Teljes elkészülési idő:

+ 14 nap érlelés
5
Értékelés
51

Leírás

A Limoncello tulajdonképpen egy citromlikőr. Az olaszok tradícionális itala, az itáliai Amalfi partszakaszról származik, ahol a legjobb citromok is teremnek. Limoncellot sokféleképpen készítenek, mindenki saját ízlése szerint állítja be alkoholtartalmát, édességét. Erősen behűtve fogyasztandó!


Elkészítés

1
A citromokat jó alaposan mossuk meg forró víz alatt, majd töröljük őket szárazra.
2
Egy hámozóval válasszuk le a citromokról a héj felső, sárga rétegét. Figyelem! Ha a héj fehér része is az italba kerül, akkor keserűvé teszi azt! Semmiképpen se hagyjuk belekerülni a fehér részt!
3
A héjakat egy kancsóba tesszük, és ráöntjük az alkoholt.
4
A kancsót két rétegben, alaposan lezárjuk fóliával, és befőttes gumival is rögzítjük a fóliát. A lezárt alkoholos alapot 14 napon át lezárva érleljük.
5
Ha az alkoholos alap kész - a 14. napon -, a cukrot sziruppá főzzük a vízzel, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A szirupot addig forraljuk, míg annyi víz elforr róla, hogy az oldat tömege 450 gramm lesz - a 9 dl-re megadott recept esetében. (Ezt úgy mérhetjük meg, hogy főzés közben az oldatot mondjuk egy mérlegre készített kancsóba öntjük időnként. Ha még több 450 g-nál, visszaöntjük a lábasba, ha jó, félretesszük hűlni.)
6
A teljesen kihűlt szirupot az alkoholos részhez keverjük, majd az így kapott Limoncello-t jól zárható üvegbe szűrjük.
7
A Limoncello jól behűtve, előre befagyasztott pohárból fogyasztandó.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.01.11 17:44
kell bele boztos alkohol? anélkul lehet?
2011.05.05 17:59
Akkor ezekszerint ez egy jó recept:)
Kiprobálom:)
2011.03.13 21:37
Kedves Gábor, nálad a pont.
Ha alkohol kell, akkor az nem lehet más, csak alkohol.

Imádom az oldalt, nem rég regisztráltam csak, de sűrűn ide látogatok, és nézelődöm, ötleteket kapok sütikhez, ha hasznos tanács kell, vagy valamilyen ismert süti, amit én másképpen csinálok, mindig ide jövök.
Karácsonykor a Te bejglidet készítettem el, pedig jól bevált receptem volt, a családnak a Tiéd tetszett. Köszönjük!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Nos, sajnos ez teljesen sütő függő. Extrém esetben akár 30 perccel is tovább sülhet, de ez mondjuk tényleg extrém eset... Látatlanban nehéz megmondani mi legyen. Sütés után ha a sütőben hűlt ki azzal se...
Szia! Nekem sem állt össze 80 perc 105 fokos sütés után is teljesen híg maradt...aztán felvettem 150 fokra és épp hogy csak el kezdett pudingosodni széle a közepe még mindig teljesen folyós volt - ekkor el ...
:( Sajnos nehéz látatlanban megmondani az okát. Nagyon sok helyen el lehet hibázni.. :(
üdv! Hát nem tudom mit ronthattam el, lapos lett, sötét (pedig a megadott időre tettem be a sütőbe) és úgy kellett felvésni a tepsiről, és olyan kemény lett a héja,hogy ember ellen lehetett volna fordítani...
Kicsit bizarrul néz ki, de nagyon finom lett! Köszönöm szépen a receptet! :)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.