Főmenü

Regisztráció

Limoncello recept (klasszikus)

Limoncello recept (klasszikus)

Limoncello recept (klasszikus)

5
51
Kedvencek közé teszem!83

Hozzávalók

dl-hez9 dl-hez:
  • 500 ml alkohol - 70%-os etil (Bármelyik gyógyszertárban megvásárolható.)
  • 4 db citrom
  • 200 g kristálycukor
  • 400 ml víz

Teljes elkészülési idő

+ 14 nap érlelés

Leírás

A Limoncello tulajdonképpen egy citromlikőr. Az olaszok tradícionális itala, az itáliai Amalfi partszakaszról származik, ahol a legjobb citromok is teremnek. Limoncellot sokféleképpen készítenek, mindenki saját ízlése szerint állítja be alkoholtartalmát, édességét. Erősen behűtve fogyasztandó!


Elkészítés

1
A citromokat jó alaposan mossuk meg forró víz alatt, majd töröljük őket szárazra.
2
Egy hámozóval válasszuk le a citromokról a héj felső, sárga rétegét. Figyelem! Ha a héj fehér része is az italba kerül, akkor keserűvé teszi azt! Semmiképpen se hagyjuk belekerülni a fehér részt!
3
A héjakat egy kancsóba tesszük, és ráöntjük az alkoholt.
4
A kancsót két rétegben, alaposan lezárjuk fóliával, és befőttes gumival is rögzítjük a fóliát. A lezárt alkoholos alapot 14 napon át lezárva érleljük.
5
Ha az alkoholos alap kész - a 14. napon -, a cukrot sziruppá főzzük a vízzel, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A szirupot addig forraljuk, míg annyi víz elforr róla, hogy az oldat tömege 450 gramm lesz - a 9 dl-re megadott recept esetében. (Ezt úgy mérhetjük meg, hogy főzés közben az oldatot mondjuk egy mérlegre készített kancsóba öntjük időnként. Ha még több 450 g-nál, visszaöntjük a lábasba, ha jó, félretesszük hűlni.)
6
A teljesen kihűlt szirupot az alkoholos részhez keverjük, majd az így kapott Limoncello-t jól zárható üvegbe szűrjük.
7
A Limoncello jól behűtve, előre befagyasztott pohárból fogyasztandó.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2014-12-03 17:28
Pontosan mi a téma? :D
15400
2014-12-03 17:25
Csak egy kérdés hány évesvagy Gábor? :)
15398
2014-08-06 10:18
Az eredeti recept alapján készítettem el,de persze mindenki eltérően készíti.1 hónapig érleltem,és 90 %-os alkohollal,mert így írta elő a recept.Nagyon finom lett,bár van aki vitába szállt velem,hogy a citrom leve is kell bele,de én ezt csak citromlikőrnél ismerem,nem pedig az olasz limoncellónál,inkább a limoncinónál.Az olaszok kedvenc színészétől Dani Devitótól származik,ő ezzel foglalkozik.
12716
2014-01-11 17:44
kell bele boztos alkohol? anélkul lehet?
11131
2011-05-05 17:59
Akkor ezekszerint ez egy jó recept:) Kiprobálom:)
5651
2011-03-13 21:37
Kedves Gábor, nálad a pont. Ha alkohol kell, akkor az nem lehet más, csak alkohol. Imádom az oldalt, nem rég regisztráltam csak, de sűrűn ide látogatok, és nézelődöm, ötleteket kapok sütikhez, ha hasznos tanács kell, vagy valamilyen ismert süti, amit én másképpen csinálok, mindig ide jövök. Karácsonykor a Te bejglidet készítettem el, pedig jól bevált receptem volt, a családnak a Tiéd tetszett. Köszönjük!
5490
2011-03-13 21:20
Hiába, a minőségnek ára van... :( A legjobb, ha betartjátok a közzétett receptet :) Gábor
5488
2011-03-13 17:07
Az eredeti limoncello semmiképp sem savanykás, vagyis nincs benne a citrom húsa. ...a házi pálinka meg nem semleges alkohol, így ez a likőr már nem a limoncelló - persze azért lehet ez jó is - .
5486
2010-05-31 13:14
Én bementem a gyógyszertárba és megkérdeztem menyibe kerül 500ml és azt mondták hogy 4000Ft. Gondoltam akkor elég lesz nekem inkább 250ml. Ti menyiért vettétek?
4282
2010-05-16 12:45
Szia Gábor! Nem lehetne ezt a gyógyszertári alkoholt egy jó minőségű vodkával helyettesíteni? Üdv! Kitti
4228

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf