Regisztráció
Madártej főfotó

Madártej

5 csillag / 1 szavazat
Kedvencek közé teszem!1385

Hozzávalók

5
adagra

Teljes elkészülési idő

Leírás

Vasárnapi ebéd után, klassz desszert. Persze bármikor elkészíthető.


Elkészítés

1
A tejet felforraljuk. A tojássárgáját 15 dkg cukorral, vaníliás cukorral, pudingporral, 1 dl tejjel simára kikeverjük. A forralt tejbe öntjük a pudingos tojásokat keverés közben. Egyet forralunk rajta.
2
A tojás fehérjét a maradék cukorral felverjük kemény habbá. A kemény habot a szilikonnal kibélelt tepsire evőkanállal halmokban kiadagoljuk. A sütőt bemelegítjük 190 C fokra. 5-10 percig (légkeveréses) sütjük, amíg halvány barna lesz a tetejük.
3
Poharakba öntjük, a habot a tetejükre adagoljuk. Amikor már kihűlt, hűtőbe tesszük tálalásig!
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-12-31 08:46
Kedves Anita Természetesen a hagyományos sütőben is , klassz kis halmokat kapunk. Arra vigyázz, ne essen össze! Csak a recept szerint, jó kemény habot kell felverni.
42608
2016-12-31 00:53
udv..nekem sajnos nem legkevereses a gaztuzhelyem hanem csak sima villany. abban is el lehet kesziteni igy a habot?
42601
2016-12-30 09:20
Régen csináltam ez nagyon finom egy kis fahéj a tetejére isteni finom üdv katalin
42523
2016-12-30 09:10
Érdekes :) en másként szoktam csinálni. majd kipróbálom .
42522
1083
5
0
1
3600
4.96
34
65

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-17 00:20
Én is elkészítettem, szerettük. :)
43696
2017-01-16 23:00
Imádom, nagyon finom lett! Én vegetával szóratam meg, de úgy is tök jó! :) :) :)
43695
2017-01-16 20:35
43690
2017-01-16 20:34
Nagyon ízletes és finom
43689
made by zwoelf