Regisztráció
Madártej recept II. főfotó

Madártej recept II.

4.8 csillag / 13 szavazat
Kedvencek közé teszem!2481

Hozzávalók

2
főre

Az alaphoz

A habhoz

Teljes elkészülési idő

Leírás

A jó klasszikus madártej recept. És egy jó tip, hogy hogyan tudsz a legegyszerűbben tojáshab galuskát készíteni! ;) Ezt készítsd el! Sok képpel! ;)


Elkészítés

1
Egy nagyobb lábasban a tejet felforraljuk a hozzávalók között szereplő első porcukorral, és a félbevágott vaníliával.
Madártej recept II. 1. fázisfotó
2
A tojások sárgáját a második adag porcukorral habosra keverjük, majd a tejbe csurgatjuk folyamatos keverés közben. Kis lángon állandóan keverve, addig főzzük, míg sűrűsödni kezd. (Addig főzzük, míg az általunk kedvelt sűrűséget eléri.) Tálkákba adagoljuk.
Madártej recept II. 2. fázisfotó
3
A tojásfehérjékből és az utolsó adag cukorból kemény habot verünk majd egy mikrózható tálba, jénaiba tesszük és 750 W-on 1,5 percig főzzük. Jó kemény habot kapunk, egy kicsit meg is emelkedik.
Madártej recept II. 3. fázisfotó
Madártej recept II. 4. fázisfotó
Madártej recept II. 5. fázisfotó
Madártej recept II. 6. fázisfotó
4
Egy kanállal az öntetünkre szaggatunk a tojáshab galuskákat.
Madártej recept II. 7. fázisfotó
Madártej recept II. 8. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-18 23:20
Szerintem is!
43843
2017-01-18 23:19
Nagyon finom lett!
43841
2017-01-06 21:29
szuper recept :) isteni lett
43028
2016-12-03 18:30
11 éves vagyok és egyes egyedül készítettem! köszönöm a receptet! :)
41008
2016-11-13 16:59
En ma este kwszitettem el,fiam keresere,nagyon finom lett,es ami fontos,nagyon gyorsan keszen van!!Ez a mikros technika uj volt,kicsit feltem tole,de szuper nagyon!!
40079
2016-11-11 09:46
39930
2016-11-08 17:18
Szuper jó. Most csináltam először, de símán sikerült.
39828
2016-10-03 13:38
Sziasztok.Imàdom így elkészíteni a madàrtejet és mindíg hibàtlanul sikerül. Nekem soha nem csapódik ki a sàrgàja mert én egy fazékban kikavarom a tojàssàrgàjàt a porcukorral vanilliàscukorral,hozzàöntöm a tejet így hidegen. Ezutàn teszem fel a gàztűzhelyre folyamatosan kevergetve felfőzöm. Szuper és nem csomósodik be.Én egy csomag vanililiàs pudingot is szoktam tenni bele így kicsit sűrűbb. próbàljàtok ki tényleg szuper.
38100
2016-08-22 15:18
Üdv! Ha egy tanácsot elfogadtok akkor tuti a siker! Többen jelezték a sárgája kicsapódást. A következő a megoldás, a forrásban lévő tejet vegyük le a tűzről hagyjuk hűlni Kb 5-7perc és merjünk a tejből a sárgájára egy keveset, kavarjuk el, majd egy kicsivel több tejet merítsünk még hozzá és kavarjuk el jól, végül öntsük vissza (esetleg tea szűrő szóba jöhet) és most forraljuk fel.Jó étvágyat! Ha Jó lett egy válasz jólesne!
36553
2016-08-03 20:42
Kivételesen nekem is kicsapódott,de én botmixerrel átturmixoltam,és szuper lett!
35882
1487
5
0
12
6381
4.707315
68
102
3836
5
8
18
3231
4.81818
7
21

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-21 20:58
Nagyon jó lett Köszi szépen
44058
2017-01-21 20:50
Már másodjára készítem, imádjuk. Igaz, én kuglóf formában készítem:)
44057
2017-01-21 20:49
Finom lett, köszönjük :)
44056
2017-01-21 20:44
Igen! :-) (Az is egy töltelékfajta, mint a lekvár, mák, dió, nutella...)
44055
made by zwoelf