Regisztráció
Máglyarakás recept főfotó

Máglyarakás recept

4.9 csillag / 9 szavazat
Kedvencek közé teszem!2040

Hozzávalók

12
adaghoz

Az alaphoz

A tejes részhez

  • 700 ml 2,8%-os tej
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db narancs reszelt héja

A tojássárgás részhez

Az almához

A habhoz

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ismét egy hazai kiválóság, a máglyarakás receptje olvasható! Igazán laktató, bőséges desszert. Mindenki ismeri ezt a finomságot, aki pedig mégsem, az mihamarabb pótolja!


Videó

Elkészítés

1
Először egy kb. 23x33cm-es tepsit kivajazunk, és kiszórjuk zsemlemorzsával, majd félretesszük. Fogjuk a kiflit, apró szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük a szeleteket.
2
A tejes részhez a tejet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a lereszelt citrom, és narancs héját, végül felforraljuk az egészet.
3
Ha felforrt, ráöntjük a kiflikre. Egy fakanállal óvatosan átforgatjuk a kalácsot a tejben, hogy ne törjön össze, majd hagyjuk állni, míg teljesen fel nem szívja a kalács a folyadékot.
4
Most a tojássárgát fehéredésig habosítjuk a porcukorral, majd ezt is a kiflikhez forgatjuk.
5
Egyenletesen eloszlatjuk a kivajazott tepsiben a kiflis keveréket, és jól lenyomkodjuk, hogy tömör legyen.
6
A kifli tetejét megkenjük a lekvárral.
7
Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és lassú tűzön kicsit megpirítjuk a narancs levével, a cukorral, valamint a fahéjjal. .
8
Az elkészült almát a tepsibe, a kalácsra rakosgatjuk, majd elsimítjuk.
9
170 C-ra, kb. 30 percre sütőbe tesszük.
10
Végül a tojáshabot készítjük el. A tojásfehérjéket a cukorral, és egy fél csipet sóval kemény habbá verjük.
11
Most a habot eloszlatjuk az alma tetején, feltüskézzük, és 190-200 C-on, kb. 5-10 perc alatt készre sütjük.
12
Kockákra szeletelve tálaljuk a máglyarakást.
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-09 18:52
Én szoktam mazsolát is tenni bele, illetve a végén vanília sodóval találom
43239
2016-12-18 12:20
ez a csigás, buktás érdekelne... nekem eddig a fonottkalács vált be legjobban...
41726
2016-12-16 10:06
én kifli helyett kakaós csigákkal csinálom még lekváros bukta is van benne mert a párom pékségben dolgozik és ezek megmaradtak majd teszek fel képet
41627
2016-12-08 19:01
Nekem ilyen lett :)
41246
2016-12-08 10:06
Ha kiflit nem tudok szerezni, vajon zsemlével is ugyanolyan jó lesz? Köszi!
41231
2016-12-04 12:37
Még nem tudjuk milyen, de ránézésre finom :)
41048
2016-11-10 20:02
Nagyon finom lett! :-)
39915
2016-11-03 17:39
másodszorra még gyönyörűbb lett köszönöm a receptet
39546
2016-09-16 14:24
kaláccsal készítettem
37517
2016-07-18 18:23
Fantasztikus! Először csináltam és kicsit féltem attól hogy túl nagy falat lesz kezdő konyha tündér képességeimnek, de nem! Csodálatosan finom lett. Köszönöm a receptet.
35150
1487
5
0
12
6381
4.707315
68
102
3836
5
8
18
3231
4.81818
7
21

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-21 20:58
Nagyon jó lett Köszi szépen
44058
2017-01-21 20:50
Már másodjára készítem, imádjuk. Igaz, én kuglóf formában készítem:)
44057
2017-01-21 20:49
Finom lett, köszönjük :)
44056
2017-01-21 20:44
Igen! :-) (Az is egy töltelékfajta, mint a lekvár, mák, dió, nutella...)
44055
made by zwoelf