Főmenü

Regisztráció

Máglyarakás recept

Máglyarakás recept

Máglyarakás recept

5
54
Kedvencek közé teszem!523

Hozzávalók

adaghoz12 adaghoz:
  • 250 g kalács
  • 200 g sárgabarack dzsem

A tejes részhez

A tojássárgás részhez

A párolt almához

A habhoz

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ismét egy hazai kiválóság. Igazán laktató, bőséges desszert. Mindenki ismeri ezt a finomságot, aki pedig mégsem, az mihamarabb pótolja!


Elkészítés

1
Először egy kb 23x33cm-es tepsit kivajazunk, félretesszük. Fogjuk a kalácsot, apró szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük a szeleteket.
2
A tejes részhez a tejet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a lereszelt citrom és narancs héját, valamint a vaníliaeszenciát, végül felforraljuk az egészet.
3
Ha felforrt, ráöntjük a kalácsokra. Egy fakanállal óvatosan átforgatjuk a kalácsot a tejben, hogy ne törjön össze, majd hagyjuk állni, míg teljesen fel nem szívja a kalács a folyadékot.
4
Most a tojássárgát alaposan kihabosítjuk a cukorral, majd ezt is a kalácsokhoz forgatjuk.
5
Egyenletesen eloszlatjuk a kivajazott tepsiben a kalácsos keveréket, és finoman lenyomkodjuk.
6
Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk a citrom, a narancs levével, a cukorral, valamint a fahéjjal. .
7
A párolt almát a tepsibe, a kalácsra rétegezzük, elsimítjuk.
8
Ha kihűlt, a baracklekvár felével lekenjük az egészet, majd 180 C-ra, kb 20 percre sütőbe tesszük.
9
Végül a tojáshabot készítjük el. A tojásfehérjéket a cukorral és egy fél csipet sóval kemény habbá verjük. A kész habhoz egy fakanál segítségével, laza mozdulatokkal hozzákeverjük a maradék baracklekvárt úgy, hogy csíkos maradjon a hab.
10
Most a habot eloszlatjuk az alma tetején, feltüskézzük, porcukorral meghintjük, és 170 C-on, kb 10 perc alatt készre sütjük.
11
Kockákra szeletelve tálaljuk.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-05-03 15:26
Szuper recept! Nagyon ízletes! Finom!
19455
2015-04-16 13:40
Finom lett!
18895
2015-04-15 12:17
tökéletes :)
18866
2015-02-19 02:49
Hát az ennyém nagyon zsír lett, ráadásul kreativ is volt ... :D
17354
2015-02-18 15:35
az elsőm...
17342
2015-02-17 19:30
Nekem is sikerült.
17326
2015-02-13 12:05
áruljátok el, hogy pontosan mi a titka a tojáshabnak? az enyém háromszorosára nőtt, majd a negyedére zuhant össze :( egyébként isteni a recept, most állok neki másodjára, de a habtól félek...
17213
2015-01-29 13:43
szuper lett
16790
2015-01-28 15:33
Ma megcsináltam, nagyon fincsi!
16780
Anonymous (nem ellenőrzött)
2015-01-03 13:07
Tegnap készítettem el először, de biztos nem utoljára! Nagyon finom lett a párom és a vendégek is imádták! Köszönöm :)
16139
1265
4.933335
12
68
906
4.727275
24
50

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf