Máglyarakás recept

Máglyarakás recept

Hozzávalók

adaghoz12 adaghoz:
  • 250 g kalács
  • 200 g sárgabarack dzsem

A tejes részhez:

A tojássárgás részhez:

A párolt almához:

A habhoz:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
54

Leírás

Ismét egy hazai kiválóság. Igazán laktató, bőséges desszert. Mindenki ismeri ezt a finomságot, aki pedig mégsem, az mihamarabb pótolja!


Elkészítés

1
Először egy kb 23x33cm-es tepsit kivajazunk, félretesszük. Fogjuk a kalácsot, apró szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük a szeleteket.
2
A tejes részhez a tejet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a lereszelt citrom és narancs héját, valamint a vaníliaeszenciát, végül felforraljuk az egészet.
3
Ha felforrt, ráöntjük a kalácsokra. Egy fakanállal óvatosan átforgatjuk a kalácsot a tejben, hogy ne törjön össze, majd hagyjuk állni, míg teljesen fel nem szívja a kalács a folyadékot.
4
Most a tojássárgát alaposan kihabosítjuk a cukorral, majd ezt is a kalácsokhoz forgatjuk.
5
Egyenletesen eloszlatjuk a kivajazott tepsiben a kalácsos keveréket, és finoman lenyomkodjuk.
6
Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk a citrom, a narancs levével, a cukorral, valamint a fahéjjal. .
7
A párolt almát a tepsibe, a kalácsra rétegezzük, elsimítjuk.
8
Ha kihűlt, a baracklekvár felével lekenjük az egészet, majd 180 C-ra, kb 20 percre sütőbe tesszük.
9
Végül a tojáshabot készítjük el. A tojásfehérjéket a cukorral és egy fél csipet sóval kemény habbá verjük. A kész habhoz egy fakanál segítségével, laza mozdulatokkal hozzákeverjük a maradék baracklekvárt úgy, hogy csíkos maradjon a hab.
10
Most a habot eloszlatjuk az alma tetején, feltüskézzük, porcukorral meghintjük, és 170 C-on, kb 10 perc alatt készre sütjük.
11
Kockákra szeletelve tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.03.11 13:20
Nagyon finom lett! Isteni! :-)
2013.12.17 18:05
Màr többedszerre csinàlom e recept alapjàn, és nagyon kitünönek talàlom.
Csak a kalàcsot én egyböl a tepsibe teszem és utàna öntöm rà a tejet, Màskülönben nagyon törékeny.

Köszönet a receptért!!!!!
2013.10.27 12:33
Köszönöm a receptet. Nagyon finom ,tettem hozzá meggyet is.üsv
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Sziasztok! A pergő rizs receptje. Nagyon alapos mosás, 3x4x, hogy már ne legyen fehér a víz. Bármilyen zsiradékon,(nem kell spórolni vele) én kókuszolajat használok, megpirítom, hogy kapjon egy fehéres kérg...

Tisztelt ApróSéf!

Már tegnap délután feltöltöttem egy receptet, le is járt az egy nap, de még mindig nincs fent. Valamivel megsértettem a szabályzatot? Még egy kérdés, a facebook profilommal lépt...

Nagyon finom:)
Sziasztok! A pergő rízs receptje engem is érdekelne, mert a rízst én is szeretem, de nem a ragacsosat. Elküldené valaki a receptet? Köszi!
Szia.most csináltam meg e recept szerint a pogacsat és nekem nem jött fel, kérdésem, miért lehet ez? előre köszönöm a választ.

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.