Főmenü

Regisztráció

Máglyarakás recept

Máglyarakás recept

Máglyarakás recept

5
54
Kedvencek közé teszem!331

Hozzávalók

adaghoz12 adaghoz:
  • 250 g kalács
  • 200 g sárgabarack dzsem

A tejes részhez

A tojássárgás részhez

A párolt almához

A habhoz

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ismét egy hazai kiválóság. Igazán laktató, bőséges desszert. Mindenki ismeri ezt a finomságot, aki pedig mégsem, az mihamarabb pótolja!


Elkészítés

1
Először egy kb 23x33cm-es tepsit kivajazunk, félretesszük. Fogjuk a kalácsot, apró szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük a szeleteket.
2
A tejes részhez a tejet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a lereszelt citrom és narancs héját, valamint a vaníliaeszenciát, végül felforraljuk az egészet.
3
Ha felforrt, ráöntjük a kalácsokra. Egy fakanállal óvatosan átforgatjuk a kalácsot a tejben, hogy ne törjön össze, majd hagyjuk állni, míg teljesen fel nem szívja a kalács a folyadékot.
4
Most a tojássárgát alaposan kihabosítjuk a cukorral, majd ezt is a kalácsokhoz forgatjuk.
5
Egyenletesen eloszlatjuk a kivajazott tepsiben a kalácsos keveréket, és finoman lenyomkodjuk.
6
Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk a citrom, a narancs levével, a cukorral, valamint a fahéjjal. .
7
A párolt almát a tepsibe, a kalácsra rétegezzük, elsimítjuk.
8
Ha kihűlt, a baracklekvár felével lekenjük az egészet, majd 180 C-ra, kb 20 percre sütőbe tesszük.
9
Végül a tojáshabot készítjük el. A tojásfehérjéket a cukorral és egy fél csipet sóval kemény habbá verjük. A kész habhoz egy fakanál segítségével, laza mozdulatokkal hozzákeverjük a maradék baracklekvárt úgy, hogy csíkos maradjon a hab.
10
Most a habot eloszlatjuk az alma tetején, feltüskézzük, porcukorral meghintjük, és 170 C-on, kb 10 perc alatt készre sütjük.
11
Kockákra szeletelve tálaljuk.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2014-10-27 18:52
Nagyon finom lett! köszönöm a receptet!
14344
2014-09-24 20:39
Naaagyon finom :). Amugy a hab masnak is ragadt :)? Vagy nem sütöttem meg eléggé?
13527
2014-03-11 13:20
Nagyon finom lett! Isteni! :-)
11585
2013-12-17 18:05
Màr többedszerre csinàlom e recept alapjàn, és nagyon kitünönek talàlom. Csak a kalàcsot én egyböl a tepsibe teszem és utàna öntöm rà a tejet, Màskülönben nagyon törékeny. Köszönet a receptért!!!!!
10956
2013-10-27 12:33
Köszönöm a receptet. Nagyon finom ,tettem hozzá meggyet is.üsv
10766
2013-04-26 20:51
Nagyon finom lett, az almás rész kellemesen savanykás, a többi édes habos. A fehér habnak szerintem az a titka, hogy csak a tojásfehérjét elkezdem felverni és mikor már félig habos akkor adom hozzá a cukrot, akkor szép magas lesz.
10373
2013-02-09 20:43
Tökéletes!!! Köszönet a receptért!! :))
9940
2013-01-12 16:29
Köszönöm szépen a receptet,ez igazán nagyon finom lett! Hasonló receptjeitek is nagyon- nagyon finom! üdv:Wagner Maryke
9767
2012-11-27 08:07
A legkedvesebb gyermekkori édesség! Ma megsütöm!!!
9382
2012-11-11 16:10
Isteni lett, nagyon köszi a receptet! A lányom, aki nem szereti a gyümölcsöket, még ő is megevett egy egész szeletet :)
7751

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.
575
4.533335
6
32

Másodlagos menü

made by zwoelf