Regisztráció
Máglyarakás recept főfotó

Máglyarakás recept

5 csillag / 5 szavazat
Kedvencek közé teszem!844

Hozzávalók

12
adaghoz

Az alaphoz

A tejes részhez

  • 700 ml 2,8%-os tej
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 db narancs reszelt héja

A tojássárgás részhez

Az almához

A habhoz

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ismét egy hazai kiválóság, a máglyarakás receptje olvasható! Igazán laktató, bőséges desszert. Mindenki ismeri ezt a finomságot, aki pedig mégsem, az mihamarabb pótolja!


Videó

Elkészítés

1
Először egy kb. 23x33cm-es tepsit kivajazunk, és kiszórjuk zsemlemorzsával, majd félretesszük. Fogjuk a kiflit, apró szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük a szeleteket.
2
A tejes részhez a tejet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a lereszelt citrom, és narancs héját, végül felforraljuk az egészet.
3
Ha felforrt, ráöntjük a kiflikre. Egy fakanállal óvatosan átforgatjuk a kalácsot a tejben, hogy ne törjön össze, majd hagyjuk állni, míg teljesen fel nem szívja a kalács a folyadékot.
4
Most a tojássárgát fehéredésig habosítjuk a porcukorral, majd ezt is a kiflikhez forgatjuk.
5
Egyenletesen eloszlatjuk a kivajazott tepsiben a kiflis keveréket, és jól lenyomkodjuk, hogy tömör legyen.
6
A kifli tetejét megkenjük a lekvárral.
7
Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és lassú tűzön kicsit megpirítjuk a narancs levével, a cukorral, valamint a fahéjjal. .
8
Az elkészült almát a tepsibe, a kalácsra rakosgatjuk, majd elsimítjuk.
9
170 C-ra, kb. 30 percre sütőbe tesszük.
10
Végül a tojáshabot készítjük el. A tojásfehérjéket a cukorral, és egy fél csipet sóval kemény habbá verjük.
11
Most a habot eloszlatjuk az alma tetején, feltüskézzük, és 190-200 C-on, kb. 5-10 perc alatt készre sütjük.
12
Kockákra szeletelve tálaljuk a máglyarakást.
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-01-02 20:12
Finom lett! Szerintem kevesebb cukor is elég hozzá, aki nem olyan édesszájú :) Még tettem bele pluszba rumos mazsolát, darált diót és pár darab apróra vágott szilvával megbolondítottam. A fehérjét a műveletek legvégén kell felverni, hogy már biztosan szobahőmérsékletű legyen, így nem zuhan össze. Legyünk kitartóak, tényleg 10 percet vertem megállás nélkül! Jó munkát a sütéshez! Recasun
27088
2015-10-10 18:35
Drága feleségem rárepült a receptre, s olyan eredménnyel rukkolt elő, amit nehéz szavakba önteni. Köszönjük szépen!
23676
2015-09-05 16:48
Csak egy figyelmeztetés,akit érint: azért a kiflik miatt nem igaz, hogy gluténmentes! Egyébként kitűnő :)
22477
2015-08-30 17:43
Fhúú! Annyira finom! Nekem birsalma lekvárom volt itthon, annyira finom volt vele!
22319
2015-05-03 15:26
Szuper recept! Nagyon ízletes! Finom!
19455
2015-04-16 13:40
Finom lett!
18895
2015-04-15 12:17
tökéletes :)
18866
2015-02-19 02:49
Hát az ennyém nagyon zsír lett, ráadásul kreativ is volt ... :D
17354
2015-02-18 15:35
az elsőm...
17342
2015-02-17 19:30
Nekem is sikerült.
17326
2457
4.842105
81
132
1743
4.588235
15
59
2326
4.92857
58
117
1571
4.916665
14
45

Legfrissebb hozzászólások

2016-02-12 05:12
Kedves Aproséf! Légkeveréses legyen a sütő? És sütés előtt még meg kell pirítani? Nem fog megégni? Köszönöm előre is...
28595
2016-02-11 22:12
Nekünk két ilyen tányér jött ki a receptből, szóval keveselltük. Pláne, hogy nagyon finom volt! :)
28592
2016-02-11 20:08
Tökéletes recept isteni finom :*
28590
2016-02-11 19:37
A csalad kedvence! Nagyon jo recept. Koszonjuk neked Ildiko ezt a sok fincsi receptet amit felteszel az Aprosef...
28589
1494
5
24
50
made by zwoelf