Főmenü

Regisztráció

Máglyarakás recept

Máglyarakás recept

Máglyarakás recept

5
54
Kedvencek közé teszem!614

Hozzávalók

adaghoz12 adaghoz:
  • 6 db kifli
  • 5 evőkanál sárgabarack dzsem

A tejes részhez

A tojássárgás részhez

Az almához

A habhoz

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ismét egy hazai kiválóság, a máglyarakás receptje olvasható! Igazán laktató, bőséges desszert. Mindenki ismeri ezt a finomságot, aki pedig mégsem, az mihamarabb pótolja!


Elkészítés

1
Először egy kb. 23x33cm-es tepsit kivajazunk, és kiszórjuk zsemlemorzsával, majd félretesszük. Fogjuk a kiflit, apró szeletekre vágjuk, majd egy tálba tesszük a szeleteket.
2
A tejes részhez a tejet egy lábasba tesszük, hozzáadjuk a lereszelt citrom, és narancs héját, végül felforraljuk az egészet.
3
Ha felforrt, ráöntjük a kiflikre. Egy fakanállal óvatosan átforgatjuk a kalácsot a tejben, hogy ne törjön össze, majd hagyjuk állni, míg teljesen fel nem szívja a kalács a folyadékot.
4
Most a tojássárgát fehéredésig habosítjuk a porcukorral, majd ezt is a kiflikhez forgatjuk.
5
Egyenletesen eloszlatjuk a kivajazott tepsiben a kiflis keveréket, és jól lenyomkodjuk, hogy tömör legyen.
6
A kifli tetejét megkenjük a lekvárral.
7
Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük, és lassú tűzön kicsit megpirítjuk a narancs levével, a cukorral, valamint a fahéjjal. .
8
Az elkészült almát a tepsibe, a kalácsra rakosgatjuk, majd elsimítjuk.
9
170 C-ra, kb. 30 percre sütőbe tesszük.
10
Végül a tojáshabot készítjük el. A tojásfehérjéket a cukorral, és egy fél csipet sóval kemény habbá verjük.
11
Most a habot eloszlatjuk az alma tetején, feltüskézzük, és 190-200 C-on, kb. 5-10 perc alatt készre sütjük.
12
Kockákra szeletelve tálaljuk a máglyarakást.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-08-30 17:43
Fhúú! Annyira finom! Nekem birsalma lekvárom volt itthon, annyira finom volt vele!
22319
2015-05-03 15:26
Szuper recept! Nagyon ízletes! Finom!
19455
2015-04-16 13:40
Finom lett!
18895
2015-04-15 12:17
tökéletes :)
18866
2015-02-19 02:49
Hát az ennyém nagyon zsír lett, ráadásul kreativ is volt ... :D
17354
2015-02-18 15:35
az elsőm...
17342
2015-02-17 19:30
Nekem is sikerült.
17326
2015-02-13 12:05
áruljátok el, hogy pontosan mi a titka a tojáshabnak? az enyém háromszorosára nőtt, majd a negyedére zuhant össze :( egyébként isteni a recept, most állok neki másodjára, de a habtól félek...
17213
2015-01-29 13:43
szuper lett
16790
2015-01-28 15:33
Ma megcsináltam, nagyon fincsi!
16780
1226
4.592595
26
54

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf