Regisztráció
Magyaros rakott bundás zsemle recept főfotó

Magyaros rakott bundás zsemle recept

4.8 csillag / 6 szavazat
Kedvencek közé teszem!1810

Hozzávalók

2
adagra

A rétegezéshez

  • 2 db zsemle
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 70 g kolbász (füstölt)
  • 1 db TV paprika
  • 1 db paradicsom
  • 50 g bacon - füstölt

A forgatáshoz

Teljes elkészülési idő

25 perc az előkészület, 15 perc a sütés

Leírás

Ezt a magyaros rakott bundás zsemle receptet akkor szoktam elkészíteni, amikor pár maradék összegyűlik a hűtőben. Igazából az alapanyagokat úgy variálhatjuk, ahogy szeretnénk. A végeredmény egy nagyon finom, laktató étel lesz. Tehetünk bele bármilyen felvágottat, sajtszeletet, szalámit. Készíthetjük zsemléből, de akár kifliből vagy bagettből is nagyon finom. Az a lényeg, hogy picit szikkadt legyen. Én most maradék tönköly zsemléből készítettem, amit pár nappal előtte sütöttem.


Elkészítés

1
A zsemlét, a hagymát, a kolbászt, a paradicsomot, a paprikát és a bacont vékony szeletekre vágjuk.
2 db zsemle, 1 kis fej vöröshagyma, 70 g kolbász (füstölt), 1 db TV paprika, 1 db paradicsom, 50 g bacon - füstölt
Magyaros rakott bundás zsemle recept 1. fázisfotó
Magyaros rakott bundás zsemle recept 2. fázisfotó
Magyaros rakott bundás zsemle recept 3. fázisfotó
Magyaros rakott bundás zsemle recept 4. fázisfotó
Magyaros rakott bundás zsemle recept 5. fázisfotó
2
Egy tálban felverjük a tojást, hozzáadjuk a tejet és picit megsózzuk.
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű), 2 evőkanál 1,5%-os tej, 1 csipet adalékmentes só
Magyaros rakott bundás zsemle recept 6. fázisfotó
3
Egy hőálló tálat kivajazunk, majd elkezdjük sorba rakni a hozzávalókat. A zsemle szeleteket a tálba helyezés előtt mindig megforgatjuk a tojásban.
Magyaros rakott bundás zsemle recept 7. fázisfotó
Magyaros rakott bundás zsemle recept 8. fázisfotó
Magyaros rakott bundás zsemle recept 9. fázisfotó
Magyaros rakott bundás zsemle recept 10. fázisfotó
4
Amikor elfogytak az alapanyagok, a maradék tojást a tetejére öntjük, majd megszórjuk reszelt sajttal.
Magyaros rakott bundás zsemle recept 11. fázisfotó
Magyaros rakott bundás zsemle recept 12. fázisfotó
Magyaros rakott bundás zsemle recept 13. fázisfotó
5
Előmelegített 200 C fokos sütőben arany barnára sütjük.
Magyaros rakott bundás zsemle recept 14. fázisfotó
6
És már tálalhatjuk is az elkészült magyaros rakott bundás zsemlét. :)
Magyaros rakott bundás zsemle recept 15. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-10-16 18:22
4 személyre készítettem el, osztatlan sikert aratott. A feltétekben csak a fantázia szab határt! Nagyon fincsi!
38724
2016-10-05 09:46
Tegnap elkészítettem és nagyon nagy sikere volt. Csak ajánlani tudom, ötletes, egyszerű és finom. Vacsorára tökéletes!
38160
2016-09-18 07:27
Eddig bundáskenyeret szoktam készíteni a szikkadt pékárúból, de ez a recept nagyságrendekkel ötletesebb.
37589
2016-09-17 20:58
Ez nagyon ötletes,és biztosan variálható is.
37583
280
0
0
0
1131
0
0
0

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-07 21:50
Nagyon örülök hogy elnyerte a tetszésed!:) Jó étvágyat hozzá!
41224
2016-12-07 21:48
köszönöm a receptet! Nagyon finom lett! :) Bátran ajànlom mindenkinek!
41223
2016-12-07 20:27
Szia pamacs, meddig sütötted? Hány percig?
41222
made by zwoelf