Regisztráció
Magyaros sült padlizsán recept főfotó

Magyaros sült padlizsán recept

5 csillag / 2 szavazat
Kedvencek közé teszem!1387

Hozzávalók

3
adagra

A padlizsán elősütéséhez

A raguhoz

A tetejére

Teljes elkészülési idő

10 perc az előkészület, 25 perc a sütés

Leírás

Az egyik kedvenc zöldségem a padlizsán. Sokféleképpen szoktam elkészíteni, de ez a magyaros sült padlizsán az egyik kedvencem. A padlizsán semleges ízének nagyon jót tesznek az igazi „magyaros” hozzávalók. Aki nem rajong a padlizsánért, az is próbálja ki, mert meg fogja szeretni. :) Én szoktam hozzá párolt rizst vagy sült burgonyát is kínálni, de önmagában is fogyasztható a magyaros sült padlizsán.


Elkészítés

1
A padlizsánt alaposan megmossuk, a száras végét levágjuk, majd ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Magyaros sült padlizsán recept 2. fázisfotó
2
A padlizsán szeleteket egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, mindkét oldalukat bekenjük olíva olajjal, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Előmelegített 200 C fokos sütőben 20 percig sütjük.
Magyaros sült padlizsán recept 4. fázisfotó
Magyaros sült padlizsán recept 6. fázisfotó
Magyaros sült padlizsán recept 7. fázisfotó
3
A kockára vágott bacont kevés olíva olajon elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk az apróra vágott kolbászt és vöröshagymát, majd pár percig együtt sütjük.
Magyaros sült padlizsán recept 8. fázisfotó
Magyaros sült padlizsán recept 9. fázisfotó
Magyaros sült padlizsán recept 10. fázisfotó
4
A paradicsomot és a paprikát is apróra vágjuk, majd ezt is a raguhoz keverjük. Alaposan összepirítjuk, majd megkóstoljuk, hogy szükséges-e sózni. Ez a szalonna és a kolbász sósságától függ, nekem nem kellett bele tenni.
Magyaros sült padlizsán recept 11. fázisfotó
Magyaros sült padlizsán recept 12. fázisfotó
5
Az elkészült ragut az elősütött padlizsán szeletekre kanalazzuk.
Magyaros sült padlizsán recept 13. fázisfotó
6
Ráhelyezünk egy-egy sajt szeletet, majd kb. 5 perc alatt grill fokozaton rápirítjuk a sajtot. Akinek nincs grill fokozat a sütőjén, az a sima sütő legmagasabb fokozatán is meg tudja pirítani.
Magyaros sült padlizsán recept 14. fázisfotó
Magyaros sült padlizsán recept 15. fázisfotó
7
Frissen, forrón tálaljuk az elkészült magyaros sült padlizsánt. :)
Magyaros sült padlizsán recept 16. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-09-23 21:12
az egyiket tejfölös raguval kevertem ki, nagyon jó recept! :)
37727
2016-08-02 15:37
Nagyon finom lett, köszönöm a receptet! :)
35813
2016-05-04 09:11
Ez a recept valami fenomenális! férjem elég válogatós tegnap vacsira készítettem azt momdta ebédre is ezt akar enni )
32210
2016-04-24 13:00
Nekem így sikerült
31861
2016-04-04 19:28
Jó kis recept :) köszi
31116
2016-01-24 21:03
Kedves Mónika! Még nem készítettem cukkinivel, de meg lehet próbálni. Bár szerintem kicsit vigyázni kell vele, mert sokkal több nedvesség van benne, mint a padlizsánban. A padlizsán szivacsosabb állagú, így szeletelve is jól bírja a sütést. Én félbe vágnám a cukkinit szeletelés helyett, és úgy sütném.
27872
2016-01-24 19:31
A padlizsán helyettesíthető cukkinivel? :-)
27865
3185
4.814815
20
64
5482
4.860465
42
125

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-19 19:33
Hamar el készül én is meg fogom csinálni köszi Katalin fincsinagyon
43895
2017-01-19 19:16
Köszönöm a receptet! :-)
43894
2017-01-19 19:13
gyors és finom :)
43893
2017-01-19 18:59
plusz cukrot nem igenyel ?
43890
3658
4.96
34
65
2528
4.75
13
29
made by zwoelf