Főmenü

Regisztráció

Majonéz recept fotókkal

Majonéz recept fotókkal

Majonéz recept fotókkal

5
52
Kedvencek közé teszem!218

Hozzávalók

dkg-hoz30 dkg-hoz:

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
2216.4
kcal
Fehérje
7.6
gramm
Szénhidr.
4.1
gramm
Zsír
240.35
gramm

Leírás

Ismét egy alaprecept. A majonéz receptjénél nem sok egyszerűbb dolog van, de gondolva a kezdőkre, itt egy kiváló majonéz recept!


Elkészítés

1
A tojássárgákhoz egy habverővel keverjük hozzá a sót, és a mustárt.
2
Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük hozzá az olajat is.
3
Ha felvette az olajat, ízlés szerint kevés citromlével ízesítsük.
4
Ha elkevertük, kész a majonéz.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-08-12 14:17
Nekem úgy finomabbra sikeredett ha tettem bele plusz 1 tojássárgáját és egy pici cukrot
21874
2015-03-19 16:55
Köszi, így sokkal gazdaságosabb, mint megvenni a majonézt.
18089
2015-01-17 16:11
Sokkal finomabb és vastagabb lesz, ha minden nyers tojássárgához adunk egy összetört, főtt tojássárgát is és utána kezdjük olajjal kikeverni.
16422
2014-03-29 17:19
ahogy a receptben írva vagyon! :D
11698
2014-03-23 11:56
Nekem ebből hiányzik a bors és egy kis cukor.
11671
2013-12-24 16:35
Ha nem csurgatva kevered hozzá, ahogy a recept írja, kidobhatod az egészet!
11025
2013-12-24 16:30
Lencsilányka az elején dmadod hozzá az olajatis? Nem csurgatod hozzá vékony sugárban?
11023
2011-12-20 08:48
Az én receptem szerint, 2 db tojás sárgája 1 liter étolaj Izesitö anyagok. mustár fehérbors Tovább fokozva: Tartármártás. Citromlé tejföl Igaz az ország különböző részein más és más recepturával készitik.
6472
2011-02-09 23:20
Én úgy tudtam hogy a citrom az nem ízesítő anyag (az majonézben) hanem katalizátorként segíti a tojássárga és olaj emulzióját. A majonéz mártásba pedig már ízesítő anyagként szolgál de abba kell habtejszín is illetve úgy tanítják nekünk hogy fehér borsot is rakjunk bele. Ha nem így lenne akkor nyugodtan javítsanak ki, csak szeretném ha mások se vétenék el mert speciel én nagyon nem szeretem az majonézt. A majonéz mártást már annál inkább ^^ csak félő h elhízok tőle
5297
2010-12-22 19:24
Én botmixerrel nyomom, csak egyszerre mindent bele a fenti sorrendben és az aljára nyomom a mixer fejet, majd amint beindítom szépen lassan emelem feljebb a botot és így egy pillanat alatt készen van.
5067

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.
1111
4.714285
19
53
1355
5
22
59

Másodlagos menü

made by zwoelf