Regisztráció
Majonéz recept fotókkal főfotó

Majonéz recept fotókkal

5 csillag / 3 szavazat
Kedvencek közé teszem!545

Hozzávalók

30
dkg-hoz

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
2206.3
kcal
Fehérje
6.4
gramm
Szénhidr.
4.86
gramm
Zsír
239.41
gramm

Leírás

Ismét egy alaprecept. A majonéz receptjénél nem sok egyszerűbb dolog van, de gondolva a kezdőkre, itt egy kiváló majonéz recept! Csak jó minőségű étolajjal érdemes nekiállni, mert az olcsóbb fajtákkal borzalmas, repce íze lesz...! Akár olívaolajat is használhatsz hozzá!


Videó

Elkészítés

1
A tojássárgákhoz egy habverővel keverjük hozzá a sót, cukrot, és a mustárt.
Majonéz recept fotókkal 1. fázisfotó
Majonéz recept fotókkal 2. fázisfotó
2
Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük hozzá az olajat is. Jó minőségű olajat használj, mert a gyenge minőségű étolajtól borzalmas íze lesz!
Majonéz recept fotókkal 3. fázisfotó
3
Ha felvette az olajat, ízlés szerint kevés citromlével ízesítsük.
Majonéz recept fotókkal 4. fázisfotó
4
Ha elkevertük, kész a majonéz.
Majonéz recept fotókkal 5. fázisfotó
Majonéz recept fotókkal 7. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-11-05 10:05
Tökéletes,köszi! :-) Spáros olajjal is szupi lett!!
39595
2016-05-21 16:20
én ugy tanultam hogy kis fehér bor is kell bele...
32806
2016-01-10 21:49
Ez meddig áll el hűtőben? Érdemes nagyobb adagot csinálni belőle?
27410
2016-01-10 18:03
Ájjj, de finom lett!:) Semmi baj nincs ezzel a recepttel, pedig nem a legmárkásabb étolajat használtam..Ugyanolyan lett, mint a bemutatóban láthattuk. Eddig küszködtem, hogy milyet vegyek, drága, tartósítószer raktár..stb. Megoldódott! Köszönet és hála! :)
27394
2015-12-29 09:34
Az étolaj az spar-os volt lehet az a baj :D
26916
2015-12-29 09:32
Egy másik receptben olvastam, hogy olivaolajat is használnak hozzá gondoltam kipróbálom én is egy jó minőségűt vettem. Kb 1 DL-t használtam ebböl a többi sima étolaj volt. Vékony sugárba adtam hozzá mindkettőt, de az íze mégse lett jó...
26915
2015-12-29 09:24
Rendesen elvolt keverve 2 féle olajat használtam az egyik az jó minőségű olaj volt szerintem a másikkal volt a baj. Állagával nem volt baj jó krémes volt. Ma megpróbálom mégegyszer. Milyen fajta olajjal lenne érdemes nekilátni?
26914
2015-12-28 21:50
Megvan! Milyen márkájú olajat használtál? A gyenge minőségű (repce, hidegen sajtolt, finomított, de rossz minőségű) étolajokkal lehet komoly mellékíze.... :/
26899
2015-12-28 20:16
Szia, Fura, mert más receptekhez képest még kevés is ebben az olaj. Rendesen elkeverted? Kis részletekben? Kizárt, hogy olajos legyen, ha jól mérted ki, és jól összekeverted... :/
26896
2015-12-28 19:52
Megcsináltam a leírtak szerint. Megkóstoltam, de annyira olaj íze volt, hogy muszáj voltam kiönteni. Ennek direkt ilyen íze kell hogy legyen vagy en rontottam el valamit?
26893
2924
4.80769
18
55

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-07 21:50
Nagyon örülök hogy elnyerte a tetszésed!:) Jó étvágyat hozzá!
41224
2016-12-07 21:48
köszönöm a receptet! Nagyon finom lett! :) Bátran ajànlom mindenkinek!
41223
2016-12-07 20:27
Szia pamacs, meddig sütötted? Hány percig?
41222
5651
4.72973
65
98
made by zwoelf