Regisztráció
Majonéz recept fotókkal főfotó

Majonéz recept fotókkal

5 csillag / 2 szavazat
Kedvencek közé teszem!369

Hozzávalók

30
dkg-hoz

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
2206.3
kcal
Fehérje
6.4
gramm
Szénhidr.
4.86
gramm
Zsír
239.41
gramm

Leírás

Ismét egy alaprecept. A majonéz receptjénél nem sok egyszerűbb dolog van, de gondolva a kezdőkre, itt egy kiváló majonéz recept! Csak jó minőségű étolajjal érdemes nekiállni, mert az olcsóbb fajtákkal borzalmas, repce íze lesz...! Akár olívaolajat is használhatsz hozzá!


Videó

Elkészítés

1
A tojássárgákhoz egy habverővel keverjük hozzá a sót, cukrot, és a mustárt.
Majonéz recept fotókkal 1. fázisfotó
Majonéz recept fotókkal 2. fázisfotó
2
Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük hozzá az olajat is. Jó minőségű olajat használj, mert a gyenge minőségű étolajtól borzalmas íze lesz!
Majonéz recept fotókkal 3. fázisfotó
3
Ha felvette az olajat, ízlés szerint kevés citromlével ízesítsük.
Majonéz recept fotókkal 4. fázisfotó
4
Ha elkevertük, kész a majonéz.
Majonéz recept fotókkal 5. fázisfotó
Majonéz recept fotókkal 7. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-01-10 21:49
Ez meddig áll el hűtőben? Érdemes nagyobb adagot csinálni belőle?
27410
2016-01-10 18:03
Ájjj, de finom lett!:) Semmi baj nincs ezzel a recepttel, pedig nem a legmárkásabb étolajat használtam..Ugyanolyan lett, mint a bemutatóban láthattuk. Eddig küszködtem, hogy milyet vegyek, drága, tartósítószer raktár..stb. Megoldódott! Köszönet és hála! :)
27394
2015-12-29 09:34
Az étolaj az spar-os volt lehet az a baj :D
26916
2015-12-29 09:32
Egy másik receptben olvastam, hogy olivaolajat is használnak hozzá gondoltam kipróbálom én is egy jó minőségűt vettem. Kb 1 DL-t használtam ebböl a többi sima étolaj volt. Vékony sugárba adtam hozzá mindkettőt, de az íze mégse lett jó...
26915
2015-12-29 09:24
Rendesen elvolt keverve 2 féle olajat használtam az egyik az jó minőségű olaj volt szerintem a másikkal volt a baj. Állagával nem volt baj jó krémes volt. Ma megpróbálom mégegyszer. Milyen fajta olajjal lenne érdemes nekilátni?
26914
2015-12-28 21:50
Megvan! Milyen márkájú olajat használtál? A gyenge minőségű (repce, hidegen sajtolt, finomított, de rossz minőségű) étolajokkal lehet komoly mellékíze.... :/
26899
2015-12-28 20:16
Szia, Fura, mert más receptekhez képest még kevés is ebben az olaj. Rendesen elkeverted? Kis részletekben? Kizárt, hogy olajos legyen, ha jól mérted ki, és jól összekeverted... :/
26896
2015-12-28 19:52
Megcsináltam a leírtak szerint. Megkóstoltam, de annyira olaj íze volt, hogy muszáj voltam kiönteni. Ennek direkt ilyen íze kell hogy legyen vagy en rontottam el valamit?
26893
2015-12-24 20:46
minden gondot elfelejthetsz a merülőturmix használatával. elronthatatlan
26796
2015-11-20 17:13
Csak én jártam úgy, hogy elkészíthetetlen a recept? Már 15 perce mixelem GÉPPEL, és még mindig csak egy vacak lötty....
25408

Legfrissebb hozzászólások

2016-04-29 09:30
lőttem róla egy képet, bár a belső tömör állaga nem látszik rajta, de pl a hajtogatásoknál se jött fel és barnult meg,...
32035
2016-04-29 09:19
Nekem sajnos nem jönnek fel a kiflik úgy mint a képeken, hanem tömzsik maradnak. Próbáltam már száraz élesztővel is, de...
32034
2016-04-29 09:06
én azt hittem, a borsós-gombás verzió a Budapest szelet; a Jóasszony pedig gomba-hagyma-szalonna a húson :) de mindegy...
32033
2016-04-29 08:33
Sziasztok! Én a múltkor elkészítettem ezt a tortát, csak sima csokis piskóta tésztával, nagyon jó lett! Viszont a krém...
32032
made by zwoelf