Regisztráció
Majonéz recept fotókkal főfotó

Majonéz recept fotókkal

5 csillag / 3 szavazat
Kedvencek közé teszem!483

Hozzávalók

30
dkg-hoz

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
2206.3
kcal
Fehérje
6.4
gramm
Szénhidr.
4.86
gramm
Zsír
239.41
gramm

Leírás

Ismét egy alaprecept. A majonéz receptjénél nem sok egyszerűbb dolog van, de gondolva a kezdőkre, itt egy kiváló majonéz recept! Csak jó minőségű étolajjal érdemes nekiállni, mert az olcsóbb fajtákkal borzalmas, repce íze lesz...! Akár olívaolajat is használhatsz hozzá!


Videó

Elkészítés

1
A tojássárgákhoz egy habverővel keverjük hozzá a sót, cukrot, és a mustárt.
Majonéz recept fotókkal 1. fázisfotó
Majonéz recept fotókkal 2. fázisfotó
2
Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük hozzá az olajat is. Jó minőségű olajat használj, mert a gyenge minőségű étolajtól borzalmas íze lesz!
Majonéz recept fotókkal 3. fázisfotó
3
Ha felvette az olajat, ízlés szerint kevés citromlével ízesítsük.
Majonéz recept fotókkal 4. fázisfotó
4
Ha elkevertük, kész a majonéz.
Majonéz recept fotókkal 5. fázisfotó
Majonéz recept fotókkal 7. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-05-21 16:20
én ugy tanultam hogy kis fehér bor is kell bele...
32806
2016-01-10 21:49
Ez meddig áll el hűtőben? Érdemes nagyobb adagot csinálni belőle?
27410
2016-01-10 18:03
Ájjj, de finom lett!:) Semmi baj nincs ezzel a recepttel, pedig nem a legmárkásabb étolajat használtam..Ugyanolyan lett, mint a bemutatóban láthattuk. Eddig küszködtem, hogy milyet vegyek, drága, tartósítószer raktár..stb. Megoldódott! Köszönet és hála! :)
27394
2015-12-29 09:34
Az étolaj az spar-os volt lehet az a baj :D
26916
2015-12-29 09:32
Egy másik receptben olvastam, hogy olivaolajat is használnak hozzá gondoltam kipróbálom én is egy jó minőségűt vettem. Kb 1 DL-t használtam ebböl a többi sima étolaj volt. Vékony sugárba adtam hozzá mindkettőt, de az íze mégse lett jó...
26915
2015-12-29 09:24
Rendesen elvolt keverve 2 féle olajat használtam az egyik az jó minőségű olaj volt szerintem a másikkal volt a baj. Állagával nem volt baj jó krémes volt. Ma megpróbálom mégegyszer. Milyen fajta olajjal lenne érdemes nekilátni?
26914
2015-12-28 21:50
Megvan! Milyen márkájú olajat használtál? A gyenge minőségű (repce, hidegen sajtolt, finomított, de rossz minőségű) étolajokkal lehet komoly mellékíze.... :/
26899
2015-12-28 20:16
Szia, Fura, mert más receptekhez képest még kevés is ebben az olaj. Rendesen elkeverted? Kis részletekben? Kizárt, hogy olajos legyen, ha jól mérted ki, és jól összekeverted... :/
26896
2015-12-28 19:52
Megcsináltam a leírtak szerint. Megkóstoltam, de annyira olaj íze volt, hogy muszáj voltam kiönteni. Ennek direkt ilyen íze kell hogy legyen vagy en rontottam el valamit?
26893
2015-12-24 20:46
minden gondot elfelejthetsz a merülőturmix használatával. elronthatatlan
26796
3152
4.75
39
103
1698
4.75
5
11

Legfrissebb hozzászólások

2016-09-27 21:57
nagyon jó a recept én nyalóka formájában készítettem el :) én jobban szeretem mandulásan:)
37890
2016-09-27 19:58
A turmix gép és az aprító gép ugyan az?
37889
2016-09-27 19:40
Két percig elég főzni forrástól :) akkor édes zsenge, tíz percig is fölösleges főzni.
37888
2016-09-27 19:04
Nekem nem 10 percig sult, hanem 25 perc kellett a sutoben.
37887
made by zwoelf