Majonéz recept fotókkal

Majonéz recept fotókkal

Hozzávalók

dkg-hoz30 dkg-hoz:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
52

Leírás

Ismét egy alaprecept. A majonéz receptjénél nem sok egyszerűbb dolog van, de gondolva a kezdőkre, itt egy kiváló majonéz recept!


Elkészítés

1
A tojássárgákhoz egy habverővel keverjük hozzá a sót, és a mustárt.
2
Vékony sugárban, folyamatos keverés mellett keverjük hozzá az olajat is.
3
Ha felvette az olajat, ízlés szerint kevés citromlével ízesítsük.
4
Ha elkevertük, kész a majonéz.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 2216.4 kcal
Fehérje: 7.6 g
Szénhidrát: 4.1 g
Zsír: 240.35 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.03.29 17:19
ahogy a receptben írva vagyon! :D
2014.03.23 11:56
Nekem ebből hiányzik a bors és egy kis cukor.
2013.12.24 16:35
Ha nem csurgatva kevered hozzá, ahogy a recept írja, kidobhatod az egészet!
2013.12.24 16:30
Lencsilányka az elején dmadod hozzá az olajatis? Nem csurgatod hozzá vékony sugárban?
2011.12.20 08:48
Az én receptem szerint,
2 db tojás sárgája
1 liter étolaj
Izesitö anyagok.
mustár
fehérbors
Tovább fokozva: Tartármártás.
Citromlé
tejföl

Igaz az ország különböző részein más és más recepturával készitik.
2011.02.09 23:20
Én úgy tudtam hogy a citrom az nem ízesítő anyag (az majonézben) hanem katalizátorként segíti a tojássárga és olaj emulzióját. A majonéz mártásba pedig már ízesítő anyagként szolgál de abba kell habtejszín is illetve úgy tanítják nekünk hogy fehér borsot is rakjunk bele. Ha nem így lenne akkor nyugodtan javítsanak ki, csak szeretném ha mások se vétenék el mert speciel én nagyon nem szeretem az majonézt. A majonéz mártást már annál inkább ^^ csak félő h elhízok tőle
2010.12.22 19:24
Én botmixerrel nyomom, csak egyszerre mindent bele a fenti sorrendben és az aljára nyomom a mixer fejet, majd amint beindítom szépen lassan emelem feljebb a botot és így egy pillanat alatt készen van.
2010.04.19 11:53
Köszi szépen ez igen egyszerű és legalább frisset készíthetek mindennap. :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

:)
Naggyon finom! A recept mentve!
Új kedvenc! :)
Nagyon köszönöm a segítségeteket :) így csinálom akkor :)
Nagyon jól sikerült és köszönöm a receptet

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.