Mákos guba recept

Mákos guba recept

Hozzávalók

adagra6 adagra:

Teljes elkészülési idő:

4.642855
Értékelés
4.64285514

Leírás

Még a századforduló utáni első évtizedekben abban a hiszemben sütöttek gubát karácsonyra, hogy a sokszemű mák sok szerencsét, sok pénzt hoz az új esztendőben. Ma már egész évben készítjük ezt az isteni magyar desszertet.


Elkészítés

1
Egy 26X17 cm-es, magas peremű tepsit kivajazunk, elkezdjük előmelegíteni a sütőt. A kifliket felkarikázzuk, és egy nagy tálba tesszük.
2
A vajat, tejet, vaníliarúd belsejét, héját, valamint a mézet egy edénybe tesszük, és felforraljuk.
3
Ha felforrt, kivesszük belőle a vaníliarudat, majd leforrázzuk vele a kifliket, jól átforgatjuk (óvatosan, össze ne törjön a kifli!) , hogy a kiflik mindenütt átnedvesedjenek.
4
Egy tálban összekeverjük a darált mákot, a porcukort, a reszelt citromhéjat, valamint a késhegynyi őrölt szegfűszeget. Ezután a keveréket a kiflikre szórjuk, és jól átkeverjük vele (még mindig nagyon óvatosan) .
5
A kész gubát a tepsibe tesszük, és előmelegített 180 C-os sütőben megpirítjuk a tetejét (hőlégkeverés nélkül kb. 15 perc) .
6
A kész gubát melegen tálaljuk.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 2053.95 kcal
Fehérje: 55.015 g
Szénhidrát: 272.815 g
Zsír: 79.89 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.09.13 12:55
tökéletes, isteni finom! !
2014.07.11 21:06
Elkészült! :)
2014.05.14 14:44
Isteni lett
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Kedves Lamartine, 60 gramm az másfél darab normál méretű tojás. Üdv, ApróSéf.hu
Finom lett köszi! Katica
Mennyi közepes tojás kell hozzá?
Kedves Ivett! Örülök, hogy ízlett :) Üdv: Zsuzsi
Jól néz ki

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.