Mákos guba recept

Mákos guba recept

Hozzávalók

adagra6 adagra:

Teljes elkészülési idő:

4.642855
Értékelés
4.64285514

Leírás

Még a századforduló utáni első évtizedekben abban a hiszemben sütöttek gubát karácsonyra, hogy a sokszemű mák sok szerencsét, sok pénzt hoz az új esztendőben. Ma már egész évben készítjük ezt az isteni magyar desszertet.


Elkészítés

1
Egy 26X17 cm-es, magas peremű tepsit kivajazunk, elkezdjük előmelegíteni a sütőt. A kifliket felkarikázzuk, és egy nagy tálba tesszük.
2
A vajat, tejet, vaníliarúd belsejét, héját, valamint a mézet egy edénybe tesszük, és felforraljuk.
3
Ha felforrt, kivesszük belőle a vaníliarudat, majd leforrázzuk vele a kifliket, jól átforgatjuk (óvatosan, össze ne törjön a kifli!) , hogy a kiflik mindenütt átnedvesedjenek.
4
Egy tálban összekeverjük a darált mákot, a porcukort, a reszelt citromhéjat, valamint a késhegynyi őrölt szegfűszeget. Ezután a keveréket a kiflikre szórjuk, és jól átkeverjük vele (még mindig nagyon óvatosan) .
5
A kész gubát a tepsibe tesszük, és előmelegített 180 C-os sütőben megpirítjuk a tetejét (hőlégkeverés nélkül kb. 15 perc) .
6
A kész gubát melegen tálaljuk.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 2053.95 kcal
Fehérje: 55.015 g
Szénhidrát: 272.815 g
Zsír: 79.89 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.02.10 18:01
Kérhetném, hogy az előző képet töröld Gábor, és ez legyen helyette. Most láttam meg, hogy elgépeltem a fényképen a szöveget :S
2013.02.10 17:45
Kedves Gábor!

Elkészítettem a recepted alapján, és mondhatom, most sem csalódtam, bár még sosem ettem mákos gubát. De nagyon finom lett. Én vanília sodóval kínáltam.
Zsuzsi
2013.01.16 19:52
Na ezt tuti megcsinálom sokat hallottam a mákos gubárol de még sose ettem csak azt nem tudom milyen kiflit vegyek hozzá sajnos itt ojan nyulos kifliket lehet kapni csupa puhitokkal de megprobálhatom .köszi a receptet
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.