Mákos guba recept

Mákos guba recept

Hozzávalók

adagra6 adagra:

Teljes elkészülési idő:

4.642855
Értékelés
4.64285514

Leírás

Még a századforduló utáni első évtizedekben abban a hiszemben sütöttek gubát karácsonyra, hogy a sokszemű mák sok szerencsét, sok pénzt hoz az új esztendőben. Ma már egész évben készítjük ezt az isteni magyar desszertet.


Elkészítés

1
Egy 26X17 cm-es, magas peremű tepsit kivajazunk, elkezdjük előmelegíteni a sütőt. A kifliket felkarikázzuk, és egy nagy tálba tesszük.
2
A vajat, tejet, vaníliarúd belsejét, héját, valamint a mézet egy edénybe tesszük, és felforraljuk.
3
Ha felforrt, kivesszük belőle a vaníliarudat, majd leforrázzuk vele a kifliket, jól átforgatjuk (óvatosan, össze ne törjön a kifli!) , hogy a kiflik mindenütt átnedvesedjenek.
4
Egy tálban összekeverjük a darált mákot, a porcukort, a reszelt citromhéjat, valamint a késhegynyi őrölt szegfűszeget. Ezután a keveréket a kiflikre szórjuk, és jól átkeverjük vele (még mindig nagyon óvatosan) .
5
A kész gubát a tepsibe tesszük, és előmelegített 180 C-os sütőben megpirítjuk a tetejét (hőlégkeverés nélkül kb. 15 perc) .
6
A kész gubát melegen tálaljuk.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 2053.95 kcal
Fehérje: 55.015 g
Szénhidrát: 272.815 g
Zsír: 79.89 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.07.11 21:06
Elkészült! :)
2014.05.14 14:44
Isteni lett
2014.05.14 14:43
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Kedves mérleg! A gépet egy ismerőstől kapta anyukám mert nekik kettő volt és garázst pakoltak ki,ezért nincs használati utasítás.Ezért keresek égen földön,hogyan is kell beprogramozni.Ezért is írtam ...

A tölteléknek 60 dkg. alma nem kevés???
Szia! Sajnos picit hamarabb kivehettem (pedig olyan szépen feljött és aranybarna színe volt) és összezsugorodott, pedig eddig minden recepted szuperül sikerült :( Tudnál segíteni mi lehetett a baj? Simán csak ...
isteni nagyon jó recept
Igen, muszáj bele a sör. A többi hozzávalókhoz szükséges az mennyiségü folyadék.

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.