Regisztráció
Mákos guba recept főfotó

Mákos guba recept

4.7 csillag / 19 szavazat
Kedvencek közé teszem!1026

Hozzávalók

6
adagra

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
2053.95
kcal
Fehérje
55.015
gramm
Szénhidr.
272.815
gramm
Zsír
79.89
gramm

Leírás

Még a századforduló utáni első évtizedekben abban a hiszemben sütöttek mákos gubát karácsonyra, hogy a sokszemű mák sok szerencsét, sok pénzt hoz az új esztendőben. Ma már egész évben készítjük ezt az isteni magyar desszertet. Ez a legjobb mákos guba recept, amit valaha kóstoltam! :


Elkészítés

1
Egy 26X17 cm-es, magas peremű tepsit kivajazunk, elkezdjük előmelegíteni a sütőt. A kifliket felkarikázzuk, és egy nagy tálba tesszük.
Mákos guba recept 1. fázisfotó
Mákos guba recept 2. fázisfotó
Mákos guba recept 3. fázisfotó
2
A vajat, tejet, vaníliarúd belsejét, héját, valamint a mézet egy edénybe tesszük, és felforraljuk.
Mákos guba recept 4. fázisfotó
Mákos guba recept 5. fázisfotó
Mákos guba recept 6. fázisfotó
Mákos guba recept 7. fázisfotó
3
Ha felforrt, kivesszük belőle a vaníliarudat, majd leforrázzuk vele a kifliket, jól átforgatjuk (óvatosan, össze ne törjön a kifli!) , hogy a kiflik mindenütt átnedvesedjenek.
Mákos guba recept 8. fázisfotó
Mákos guba recept 9. fázisfotó
4
Egy tálban összekeverjük a darált mákot, a porcukort, a reszelt citromhéjat, valamint a késhegynyi őrölt szegfűszeget. Ezután a keveréket a kiflikre szórjuk, és jól átkeverjük vele (még mindig nagyon óvatosan) .
Mákos guba recept 10. fázisfotó
Mákos guba recept 11. fázisfotó
Mákos guba recept 12. fázisfotó
Mákos guba recept 13. fázisfotó
5
A kész gubát a tepsibe tesszük, és előmelegített 180 C-os sütőben megpirítjuk a tetejét (hőlégkeverés nélkül kb. 15 perc) .
Mákos guba recept 14. fázisfotó
Mákos guba recept 15. fázisfotó
6
A kész gubát melegen tálaljuk.
Mákos guba recept 16. fázisfotó
Mákos guba recept 17. fázisfotó
Mákos guba recept 18. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-04-10 14:33
Sziasztok én csak fél citrom héját tettem bele és számomra így tökéletes lett. Köszönöm a receptet! :)
31361
2016-01-23 13:49
Nagyon finom lett! :)
27800
2015-12-24 12:26
Karàcsony
26779
2015-11-06 17:34
Nagyon finom, köszönöm.
24839
2015-10-20 18:56
Én csokoládé öntettel készítettem(a férjem csokifüggő),így is nagyon finom lett..
24074
2015-10-16 18:34
Nagyon finom lett, de mondjuk én dupla adag mákkal csináltam, el is bírta a hat kifli. Isteni lett! Köszi a receptet!
23900
2015-10-11 14:26
Nagyon fini lett :)
23714
2015-07-28 19:20
Mi lekvàrral díszítettük
21577
2015-05-21 18:03
nagyon finom
19886
2015-05-16 18:36
Én szárított kiflikarikát használok, és még a sütőben az elkészítés elött tovább ropogosra szárítom
19783

Legfrissebb hozzászólások

2016-05-29 07:49
finoooom!!!
33069
2016-05-29 07:32
Kedves Juli! Hogy tehetnék szert egy "Alajuli Összes" válogatásra? Azért szeretném, mert rendesen...
33068
2016-05-28 22:57
Jocó vagyok!
33067
2016-05-28 22:57
Jocó vagyok!
33066
2538
4.833335
24
122
3275
4.827585
29
104
made by zwoelf