Főmenü

Regisztráció

Mákos guba recept

Mákos guba recept

Mákos guba recept

4.666665
4.66666515
Kedvencek közé teszem!440

Hozzávalók

adagra6 adagra:

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
2053.95
kcal
Fehérje
55.015
gramm
Szénhidr.
272.815
gramm
Zsír
79.89
gramm

Leírás

Még a századforduló utáni első évtizedekben abban a hiszemben sütöttek gubát karácsonyra, hogy a sokszemű mák sok szerencsét, sok pénzt hoz az új esztendőben. Ma már egész évben készítjük ezt az isteni magyar desszertet.


Elkészítés

1
Egy 26X17 cm-es, magas peremű tepsit kivajazunk, elkezdjük előmelegíteni a sütőt. A kifliket felkarikázzuk, és egy nagy tálba tesszük.
2
A vajat, tejet, vaníliarúd belsejét, héját, valamint a mézet egy edénybe tesszük, és felforraljuk.
3
Ha felforrt, kivesszük belőle a vaníliarudat, majd leforrázzuk vele a kifliket, jól átforgatjuk (óvatosan, össze ne törjön a kifli!) , hogy a kiflik mindenütt átnedvesedjenek.
4
Egy tálban összekeverjük a darált mákot, a porcukort, a reszelt citromhéjat, valamint a késhegynyi őrölt szegfűszeget. Ezután a keveréket a kiflikre szórjuk, és jól átkeverjük vele (még mindig nagyon óvatosan) .
5
A kész gubát a tepsibe tesszük, és előmelegített 180 C-os sütőben megpirítjuk a tetejét (hőlégkeverés nélkül kb. 15 perc) .
6
A kész gubát melegen tálaljuk.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-03-17 21:23
Hól marad a vanilia öntet? Köszi a receptet ;)
18043
2015-03-03 18:22
Sütés elött!
17721
2015-02-02 17:59
Elkészült!!!!
16908
2014-12-31 16:27
ismét kisült! :)
16066
2014-12-24 18:53
a legjobb recept :)
15938
2014-10-18 20:20
Szuper lett :)
14057
2014-09-13 12:55
tökéletes, isteni finom! !
13255
2014-07-11 21:06
Elkészült! :)
12527
2014-05-14 14:44
Isteni lett
12075
2014-05-14 14:43
12074
702
4.857145
3
29
664
4.7
14
37

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf