Mákos sütemény recept

Mákos sütemény recept

Hozzávalók

szelethez28 szelethez:

A tésztához:

A töltelékhez:

A kenéshez:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
54

Leírás

Ez a sütemény a mákkedvelők kedvence lesz! Egy igazi házias jellegű varázslat, mely gyorsan, és egyszerűen elkészíthető, akár különösebb rutin nélkül is!


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 170 C-ra, és előkészítünk egy kb. 20x36 cm-es, magas peremű tepsit. A mazsolát beáztatjuk a rumba.
2
Elkészítjük a tölteléket: a mákot összekeverjük a cukorral és a tejjel. Hozzáadjuk a mazsolát, a mézet, az ízlés szerinti mennyiségű fahéjat, és a reszelt citromhéjat, majd felfőzzük.
3
A mákot levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a langyos töltelékbe keverjük.
4
A langyos tejben feloldjuk a teáskanál kristálycukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
5
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a porcukorral, a vaníliás cukorral, és elmorzsoljuk benne a vajat.
6
Hozzáadjuk az élesztőt, a tojássárgáját és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
7
Alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd három részre osztjuk, és kinyújtjuk. Az első lapot belehelyezzük a tepsibe.
8
Megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a mák töltelék felét. Erre ismét tészta következik, amelyet szintén lekvárral, majd mákkal kenünk meg. A harmadik tésztalappal befedjük.
9
A tetejét megkenjük az enyhén felvert tojással, és megszurkáljuk. 170 C-os sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.
10
Az elkészült süteményt porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.01.26 13:35
Tökéletes recept,tökéletes eredménnyel!:)
Tényleg nagyon könnyű elkészíteni és nagyon finom!
2012.02.06 16:54
Kiváló sütemény, jó recept. - gondolkoznom kellett, hogy a mazsolát rummal együtt kell-e a töltelékbe tenni... Végül belement a rum is. Fehér tönkölylisztből készítettem, finom lett.
2010.12.29 18:23
Sziasztok! Én ma sütöttem meg ezt a sütit, egyáltalán nem nehéz, és bár én nem szeretem a mákot, a családnak nagyon izlett. Köszönet a szuper receptért!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Nagyon finom lett a csipetnyi sótól :)
Heti rendszerességgel készítem.A család egyik kedvence!
Én is elkészítettem rögtön dupla adaggal, (kevesebb cukorral, mert a lekvár is édes) és sütőben sütöttem, nagyon finom lett :)
Tényleg nagyon finom ez a Milánói, nem is veszek többet boltit. Most színes durum tésztát főztem ki hozzá, isteni finom lett. Köszi a receptet. Már töb mindent kipróbáltam, és mindegyiknek sikere volt.
Akár törökmogyoróval is! ;)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.