Mákos sütemény recept

Mákos sütemény recept

Hozzávalók

szelethez28 szelethez:

A tésztához:

A töltelékhez:

A kenéshez:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
54

Leírás

Ez a sütemény a mákkedvelők kedvence lesz! Egy igazi házias jellegű varázslat, mely gyorsan, és egyszerűen elkészíthető, akár különösebb rutin nélkül is!


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 170 C-ra, és előkészítünk egy kb. 20x36 cm-es, magas peremű tepsit. A mazsolát beáztatjuk a rumba.
2
Elkészítjük a tölteléket: a mákot összekeverjük a cukorral és a tejjel. Hozzáadjuk a mazsolát, a mézet, az ízlés szerinti mennyiségű fahéjat, és a reszelt citromhéjat, majd felfőzzük.
3
A mákot levesszük a tűzről és hűlni hagyjuk. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a langyos töltelékbe keverjük.
4
A langyos tejben feloldjuk a teáskanál kristálycukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
5
A lisztet elkeverjük a sütőporral, a porcukorral, a vaníliás cukorral, és elmorzsoljuk benne a vajat.
6
Hozzáadjuk az élesztőt, a tojássárgáját és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
7
Alaposan kidolgozzuk a tésztát, majd három részre osztjuk, és kinyújtjuk. Az első lapot belehelyezzük a tepsibe.
8
Megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a mák töltelék felét. Erre ismét tészta következik, amelyet szintén lekvárral, majd mákkal kenünk meg. A harmadik tésztalappal befedjük.
9
A tetejét megkenjük az enyhén felvert tojással, és megszurkáljuk. 170 C-os sütőben 40-50 perc alatt megsütjük.
10
Az elkészült süteményt porcukorral meghintve tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.01.26 13:35
Tökéletes recept,tökéletes eredménnyel!:)
Tényleg nagyon könnyű elkészíteni és nagyon finom!
2012.02.06 16:54
Kiváló sütemény, jó recept. - gondolkoznom kellett, hogy a mazsolát rummal együtt kell-e a töltelékbe tenni... Végül belement a rum is. Fehér tönkölylisztből készítettem, finom lett.
2010.12.29 18:23
Sziasztok! Én ma sütöttem meg ezt a sütit, egyáltalán nem nehéz, és bár én nem szeretem a mákot, a családnak nagyon izlett. Köszönet a szuper receptért!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Szia.Én így készítem .Hagyma alapra feldarabolt paprika és paradicsom.Ízlés szerinti só.Készre sütöm,üvegekbe töltöm és szárazdunsztba teszem.Tartósító nélkül is eláll.
köszi a receptet! mi savanyúsággal ettük, nagyon finom lett!
Biztos forrásból tudom hogy nagyon finom lett :)
Fogalmam sincs mi lehet az oka. A recept pontos és működik. Biztos egyes alapanyagoktól függhet...
Nekem is kemény maradt! :(( Pedig mindent a recept alapján csináltam.. :(

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.