Regisztráció
Málnalekvár recept főfotó

Málnalekvár recept

5 csillag / 1 szavazat
Kedvencek közé teszem!886

Hozzávalók

1
üvegre

A málnalekvárhoz

Eszköz

  • 1 db befőttes üveg (500 ml-es)

Teljes elkészülési idő

10 perc előkészület + 40 perc főzés + kihűlés

Leírás

Egy villámgyors, és egyszerű, házi málnalekvár recept tartósítószerek, és dunsztolás nélkül! Az eredmény pedig egy tökéletes, mennyeien finom málnalekvár! Próbáld ki Te is ezt a tökéletes málnalekvár receptet!


Elkészítés

1
Először a málnát jó alaposan átmossuk.
600 g málna
Málnalekvár recept 1. fázisfotó
Málnalekvár recept 2. fázisfotó
2
Egy lábosba tesszük a cukorral együtt, és összezúzzuk, hogy könnyen kieressze a levét.
300 g kristálycukor
Málnalekvár recept 3. fázisfotó
Málnalekvár recept 4. fázisfotó
Málnalekvár recept 5. fázisfotó
Málnalekvár recept 6. fázisfotó
3
Hozzáadjuk a citromlevet, és elkeverjük benne.
0.5 db citrom leve
Málnalekvár recept 7. fázisfotó
Málnalekvár recept 8. fázisfotó
4
A legkisebb lángon 40 percen át főzzük.
Málnalekvár recept 9. fázisfotó
5
Öntsük bele a sterilizált, befőttesüvegbe, és szorosan zárjuk le. Az üvegeket mikrósütőben, sima sütőben, vagy forró vízben is sterilizálhatjuk. Az eljárás mindegy, csak végezzünk alapos munkát. ;)
1 db befőttes üveg (500 ml-es)
Málnalekvár recept 11. fázisfotó
Málnalekvár recept 12. fázisfotó
6
Ezután fordítsuk fejjel lefelé az üveget, és hagyjuk így kihűlni a málnalekvárt.
Málnalekvár recept 13. fázisfotó
7
A villámgyorsan elkészült málnalekvár mennyei finom!
Málnalekvár recept 14. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-09-26 16:37
Hány üveg lesz ebből a mennyiségből?
37853
2016-06-21 13:13
Gituska Kalina: Egy meggyhez indokolt lehet, de a málnához felesleges. Gyönyörű zselés lesz a saját pektintartalmától is. ;)
33970
2016-06-21 13:12
Anikó Vass: Egyáltalán nem zavaró benne, ahogy a friss gyümölcsben sem, de ha mégsem szeretnéd, hogy benne legyen, akkor a kész lekvárt egyszerűen szűrd le fém szűrőn, a leszűrt magmentes lekvárt, forrald fel újra, és kész is! ;)
33969
2016-06-21 13:11
Rowland Tailor: Kicsit kevesebb Xillittel kiválthatod! ;)
33967
2016-06-21 12:33
szia.Botmixerezni nem kell? És paszirozni,higy enyi mag ne legyen benne? És tartósitani?
33963
2016-06-21 11:39
cukrot lehet helyettesiteni valami mas nem cukorral?
33960
2016-06-21 07:49
én tettem hozzá zselet.
33950

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-23 20:04
Nagyon finom lett!!! Mire a képet csináltam volna, elfogyott :D
44221
2017-01-23 20:02
jól néz ki :)
44220
2017-01-23 19:04
A közepében folyós marad a puding? A párom pont ilyen muffint kívánt, de én azt mondtam neki, hogy megszilárdul a...
44219
2017-01-23 18:37
koszi a receptet, en igy talalom
44218
made by zwoelf