Főmenü

Regisztráció

Málnás macaron recept

Málnás macaron recept

Málnás macaron recept

4.636365
4.63636511
Kedvencek közé teszem!462

Hozzávalók

Kb.
db macaronhozKb. 55 db macaronhoz:

A macaron tésztához

A díszítéshez

A töltéshez

  • málna dzsem
  • ganache töltlék

Teljes elkészülési idő

+ fél nap hűtőben pihentetés

Leírás

A macaronoknak számtalan változata ismert. Ez egy cukorsziruppal készült, jól "bejáratott" recept.


Elkészítés

1
A porcukrot, mandulalisztet, és az első adag tojásfehérjét egy tálba mérjük. Kezünkkel alaposan összekeverjük, összedolgozzuk marcipán szerű masszává.
2
Ezt követően a vizet a kristálycukorral a tűzhelyre tesszük, és közepes hőfokon, pontosan 121 C-ig főzzük.
3
Míg a cukorszirup fő, a második adag tojásfehérjét elkezdjük habosítani. Kemény habbá verjük.
4
Mikor a cukorszirup elérte a 121 C-t, folyamatos habosítás mellett hozzácsurgatjuk a kemény fehérjehabhoz.
5
További habosítás mellett hozzáadjuk a habhoz a piros ételszínezéket is. Majd kihűlésig habosítjuk a fehérjét.
6
Ezután kis részletekben a korábban elkészített marcipán szerű masszához keverjük a tojáshabot egy keverőkanállal, nem habverővel! Mikor az összes hab benne van, a csokoládétemperáláshoz hasonló mozdulatokkal simára "kenjük" a masszát. Nem kell félteni a habot, itt egyáltalán nem baj, ha összeesik. Szép sima masszává kell dolgozni a keveréket!
7
Sima csöves nyomózsákba szedjük a masszát - ha tehetjük, a zsákban hagyjuk fél órát állni a masszát -, és szilikonos sütőpapírra - csak szilikonoson fog működni! - 2-3 cm távolságra egymástól szabályos kör alakokat nyomunk. Ha kinyomtuk, az asztalhoz csapkodjuk a lemezt, hogy kicsit elterüljenek.
8
Minden második sort megszórunk kevés szezámmaggal, majd 40-50 percen át hagyjuk bőrösödni a macaronokat.
9
A bőrösítés után 130 C-ra előmelegített sütőben 20-25 percen át sütjük őket légkeverés nélkül. Szép világosnak kell maradniuk sütés végére, nem szabad, hogy megpiruljanak sehol a macaronok!
10
Kisütés után a lemezen hagyjuk kihűlni őket. Ezután sűrűre főzött málnalekvárral töltjük - még jobb, ha ganache töltelékkel -, és betöltés után fél napig hűtőben, légmentesen lezárva pihentetjük az elkészült málnás macaronokat! Azért fontos légmentesen lezárva tárolni, mert különben a hűtőben lévő párától teljesen felpuhul a roppanós kéreg!
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-08-11 12:52
sima lisztel nem lehet csinálni.? Ha nem akkor madulalisztett hol lehwt kapni?
21853
2015-07-15 17:40
75 gramm az nem darab. Pontosan ki kell mérni, különben nem lesz jó a recept! ;)
21284
2015-07-15 16:42
Hány tojás fehérje 75 gramm???
21280
2015-04-05 08:31
SZia, Nem, ehhez nagyon fontos, a jó minőségű, szilikonos papír. Még jobb ha szilikonlap van hozzá. Úgy lesz tökéletes. ;)
18570
2015-04-02 18:35
Nekem csak normál (papír) sütőpapírom van, így nem fog sikerülni? :S
18459
2015-03-07 12:52
Szia, Könnyű a válasz. Valószínűleg túl forró volt a sütőd. De nem is sütés után kell a macaronnak jónak lennie. Természetes, hogy belül puha, kívül roppanós. Hagyni kell kihűlni, be kell tölteni, majd minimum fél nap hűtőben hűtés után fog benne a nedvesség egyenletesen eloszlani.
17803
2015-03-07 12:03
Szia :) Nekem nem sikerült a recept. Amikor kivettem a sütőből akkor a kulseje ropogott a belseje meg meg majdnem fojt. Szerinted mi lehet a baj ? :(
17797
2014-12-29 01:44
Ne keseredj el! Én az ilyeneknél azt mondom a sütire, hogy ez az ÉN verzióm! ;-) Akinek csak a szépsége a lényeges, az nem szereti a sütit eléggé :P
16009
2014-12-21 20:08
WoW!! tuti kiprobaljuk anyuval......... :D
15841
2014-03-16 18:42
Na csak csináltam még egy adagot :) mostmár megsültek, le is jönnek a papírról végre, de még mindig úgy járok, hogy sütés közben szépen megnő, aztán meg össze is esik még mielőtt megsülne...
11635
1218
4.592595
26
54
1351
5
22
59

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf