Regisztráció
Málnás macaron recept főfotó

Málnás macaron recept

4.6 csillag / 10 szavazat
Kedvencek közé teszem!1241

Hozzávalók

Kb.
55
db macaronhoz

A macaron tésztához

A díszítéshez

A töltéshez

  • málna dzsem
  • ganache töltlék

Teljes elkészülési idő

+ fél nap hűtőben pihentetés

Leírás

A macaronoknak számtalan változata ismert. Ez egy cukorsziruppal készült, jól "bejáratott" recept.


Elkészítés

1
A porcukrot, mandulalisztet, és az első adag tojásfehérjét egy tálba mérjük. Kezünkkel alaposan összekeverjük, összedolgozzuk marcipán szerű masszává.
Málnás macaron recept 1. fázisfotó
Málnás macaron recept 2. fázisfotó
Málnás macaron recept 3. fázisfotó
Málnás macaron recept 4. fázisfotó
Málnás macaron recept 5. fázisfotó
2
Ezt követően a vizet a kristálycukorral a tűzhelyre tesszük, és közepes hőfokon, pontosan 121 C-ig főzzük.
Málnás macaron recept 6. fázisfotó
Málnás macaron recept 7. fázisfotó
Málnás macaron recept 8. fázisfotó
Málnás macaron recept 9. fázisfotó
3
Míg a cukorszirup fő, a második adag tojásfehérjét elkezdjük habosítani. Kemény habbá verjük.
Málnás macaron recept 10. fázisfotó
Málnás macaron recept 11. fázisfotó
Málnás macaron recept 12. fázisfotó
4
Mikor a cukorszirup elérte a 121 C-t, folyamatos habosítás mellett hozzácsurgatjuk a kemény fehérjehabhoz.
Málnás macaron recept 13. fázisfotó
Málnás macaron recept 14. fázisfotó
5
További habosítás mellett hozzáadjuk a habhoz a piros ételszínezéket is. Majd kihűlésig habosítjuk a fehérjét.
Málnás macaron recept 15. fázisfotó
Málnás macaron recept 16. fázisfotó
Málnás macaron recept 17. fázisfotó
6
Ezután kis részletekben a korábban elkészített marcipán szerű masszához keverjük a tojáshabot egy keverőkanállal, nem habverővel! Mikor az összes hab benne van, a csokoládétemperáláshoz hasonló mozdulatokkal simára "kenjük" a masszát. Nem kell félteni a habot, itt egyáltalán nem baj, ha összeesik. Szép sima masszává kell dolgozni a keveréket!
Málnás macaron recept 18. fázisfotó
Málnás macaron recept 19. fázisfotó
Málnás macaron recept 20. fázisfotó
Málnás macaron recept 21. fázisfotó
7
Sima csöves nyomózsákba szedjük a masszát - ha tehetjük, a zsákban hagyjuk fél órát állni a masszát -, és szilikonos sütőpapírra - csak szilikonoson fog működni! - 2-3 cm távolságra egymástól szabályos kör alakokat nyomunk. Ha kinyomtuk, az asztalhoz csapkodjuk a lemezt, hogy kicsit elterüljenek.
Málnás macaron recept 22. fázisfotó
Málnás macaron recept 23. fázisfotó
Málnás macaron recept 24. fázisfotó
Málnás macaron recept 25. fázisfotó
8
Minden második sort megszórunk kevés szezámmaggal, majd 40-50 percen át hagyjuk bőrösödni a macaronokat.
Málnás macaron recept 26. fázisfotó
9
A bőrösítés után 130 C-ra előmelegített sütőben 20-25 percen át sütjük őket légkeverés nélkül. Szép világosnak kell maradniuk sütés végére, nem szabad, hogy megpiruljanak sehol a macaronok!
Málnás macaron recept 27. fázisfotó
Málnás macaron recept 28. fázisfotó
10
Kisütés után a lemezen hagyjuk kihűlni őket. Ezután sűrűre főzött málnalekvárral töltjük - még jobb, ha ganache töltelékkel -, és betöltés után fél napig hűtőben, légmentesen lezárva pihentetjük az elkészült málnás macaronokat! Azért fontos légmentesen lezárva tárolni, mert különben a hűtőben lévő párától teljesen felpuhul a roppanós kéreg!
Málnás macaron recept 29. fázisfotó
Málnás macaron recept 30. fázisfotó
Málnás macaron recept 33. fázisfotó
Málnás macaron recept 34. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-10-05 20:47
38182
2016-07-07 12:51
és persze vigyázni kell mert forró a szirup. fujd többször az ujjad mikor csinálod a szálpróbát. remélem azért érthetően írtam le☺
34694
2016-07-07 12:48
luca33. ha nincs maghőmérőd,szálpróbát kell csinálnod. ha már elég meleg,forr a szirup kicsit vegyél ki kanállal. a kanálba lévő szirupba a mutató ujjadat beleérinted és utána a hüvelyk és mutatóujjad érintsd össze többször. ha a két ujjad között,mikor szétnyitod az ujjad a cukorszirup szálat képez jó lehet a szirup. de azért szerezz be szerintem egy maghőmérőt. több mindenre is tudod majd használni ☺
34693
2016-07-05 20:40
Esetleg kakaosrol vagy csokisrol nem tudnál receptet küldeni? :)
34627
2016-06-05 22:53
Ha nincs hőmérőm mit használjak? Előre is köszönöm!
33282
2016-02-03 13:51
Hát sajnos nekem nem nagyon sikerült :D de nem adom fel!
28271
2016-01-31 11:25
Hogy lehet receptet felrakni?
28129
2015-11-10 07:11
Szia rrekaho, Sajnos a mandulaliszt nem kiváltható ebben a receptben.
25035
2015-11-10 07:09
mandulaliszt helyett mit lehet bele rakni?
25034
2015-10-11 17:47
SZia, Sajnos így látatlanban nehéz megmondani, mi volt a baj. Ha a hab jó lett, akkor annak mindenképpen kellően fel kell lazítania az alapot. A recept jó, az biztos, de hogy mi történt, azt sajnos nehéz így megmondani. :(
23730
2142
4.944445
20
48

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-09 12:10
41277
2016-12-09 12:03
Nagyon szépen köszönöm!A legjobb!Szuper recept!Elronthatatlan!Mindenk inek ajánlom!
41276
2016-12-09 11:59
Finom lett, köszönöm a receptet.
41275
made by zwoelf