Málnás macaron recept

Málnás macaron recept

Hozzávalók

Kb.
db macaronhozKb. 55 db macaronhoz:

A macaron tésztához:

A díszítéshez:

  • szezámmag

A töltéshez:

  • málna dzsem
  • ganache töltlék

Teljes elkészülési idő:

+ fél nap hűtőben pihentetés
4.636365
Értékelés
4.63636511

Leírás

A macaronoknak számtalan változata ismert. Ez egy cukorsziruppal készült, jól "bejáratott" recept.


Elkészítés

1
A porcukrot, mandulalisztet, és az első adag tojásfehérjét egy tálba mérjük. Kezünkkel alaposan összekeverjük, összedolgozzuk marcipán szerű masszává.
2
Ezt követően a vizet a kristálycukorral a tűzhelyre tesszük, és közepes hőfokon, pontosan 121 C-ig főzzük.
3
Míg a cukorszirup fő, a második adag tojásfehérjét elkezdjük habosítani. Kemény habbá verjük.
4
Mikor a cukorszirup elérte a 121 C-t, folyamatos habosítás mellett hozzácsurgatjuk a kemény fehérjehabhoz.
5
További habosítás mellett hozzáadjuk a habhoz a piros ételszínezéket is. Majd kihűlésig habosítjuk a fehérjét.
6
Ezután kis részletekben a korábban elkészített marcipán szerű masszához keverjük a tojáshabot egy keverőkanállal, nem habverővel! Mikor az összes hab benne van, a csokoládétemperáláshoz hasonló mozdulatokkal simára "kenjük" a masszát. Nem kell félteni a habot, itt egyáltalán nem baj, ha összeesik. Szép sima masszává kell dolgozni a keveréket!
7
Sima csöves nyomózsákba szedjük a masszát - ha tehetjük, a zsákban hagyjuk fél órát állni a masszát -, és szilikonos sütőpapírra - csak szilikonoson fog működni! - 2-3 cm távolságra egymástól szabályos kör alakokat nyomunk. Ha kinyomtuk, az asztalhoz csapkodjuk a lemezt, hogy kicsit elterüljenek.
8
Minden második sort megszórunk kevés szezámmaggal, majd 40-50 percen át hagyjuk bőrösödni a macaronokat.
9
A bőrösítés után 130 C-ra előmelegített sütőben 20-25 percen át sütjük őket légkeverés nélkül. Szép világosnak kell maradniuk sütés végére, nem szabad, hogy megpiruljanak sehol a macaronok!
10
Kisütés után a lemezen hagyjuk kihűlni őket. Ezután sűrűre főzött málnalekvárral töltjük - még jobb, ha ganache töltelékkel -, és betöltés után fél napig hűtőben, légmentesen lezárva pihentetjük az elkészült málnás macaronokat! Azért fontos légmentesen lezárva tárolni, mert különben a hűtőben lévő párától teljesen felpuhul a roppanós kéreg!

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.03.16 18:42
Na csak csináltam még egy adagot :) mostmár megsültek, le is jönnek a papírról végre, de még mindig úgy járok, hogy sütés közben szépen megnő, aztán meg össze is esik még mielőtt megsülne...
2014.03.15 15:13
Szia,
Nos ezért ennyire titokzatos dolog ez a macaron. :) Még egy tökéletes recept sem garancia a sikerre. Látatlanba nehéz megmondani, hogy mi a baj. Egy biztos, a hőfokot emelni nem szabad! Ha nem jön le vagy pár perccel tovább kell sütni, vahy teljesen kihűlni a papíron. Akár egy órát is. Akkor tuti feljön.
2014.03.15 15:06
Nekem sem sikerültek... :( bekevertek szépen a tésztát, ahogy kellett, hagytam is állni őket 1 óráig a sütés előtt, de még 40 perc sütés után is nagyon nyersnek tűntek. Kipróbáltam magasabb hőfokkal is, de akkor se lettek annyira szilárdak, hogy le lehessen szedni őket a sütőpapírról. Valamint nekem eleve olyan laposak is maradtak, mint amilyenek voltak a sütés előtt, ez miért lehet?
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

A tölteléknek 60 dkg. alma nem kevés???
Szia! Sajnos picit hamarabb kivehettem (pedig olyan szépen feljött és aranybarna színe volt) és összezsugorodott, pedig eddig minden recepted szuperül sikerült :( Tudnál segíteni mi lehetett a baj? Simán csak ...
isteni nagyon jó recept
Igen, muszáj bele a sör. A többi hozzávalókhoz szükséges az mennyiségü folyadék.
Muszáj a sör?

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.