Mandulakrémes körtetorta recept

Mandulakrémes körtetorta recept

Hozzávalók

tortára1 tortára:

A körte:

Rétegezéshez:

  • 2 evőkanál sárgabarack dzsem

A tésztához:

A krémhez:

Teljes elkészülési idő:

60 perc elkőkészítés,120 perc pihentetés, 30 perc sütés
0
Értékelés
00

Leírás

Ez egy finom, könnyű desszert, ajánlom mindenkinek, aki szereti a körtét.


Elkészítés

1
A körtéket megmossuk, meghámozzuk, félbevágjuk,a magházukat kivágjuk. Ezután egy lábasba tesszük őket, és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.
2
Egy fél vaníliarúd kikapart belsejét és héját, valamint egy citrom kifacsart levét hozzáöntjük, és lassú tűzön 15 percig főzzünk. Utána állni hagyjuk egy-két órát, de egy éjszakát is pihenhet lefedve a hűtőben.
3
A tésztához a szobahőmérsékletű vajat egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a sót, a cukrot, a tojássárgáját és elkeverjük.
4
Ezután vékony sugárban, folytonos keverés közben hozzáöntjük a tejet.
5
Az átszitált lisztet is hozzákeverjük, majd összegyúrjuk a tésztát.
6
Gömböt formázunk a tésztából, majd folpackba csomagolva 2 órán át a hűtőben pihentetjük.
7
A mandulakrémhez a szobahőmérsékletű vajat az őrölt mandulával és a többi hozzávalóval jól elkeverjük, majd szintén a hűtőbe tesszük.
8
A pihentetés után a tésztát kinyújtjuk és kibélelünk vele egy kivajazott, kilisztezett piteformát. Villával megszurkáljuk.
9
A tésztára rákenjük a mandulakrémet, és elrendezzük rajta a lecsöpögtetett körtéket.
10
180 C-ra előmelegített sütőben fél óra alatt megsül. A kisült torta tetejét felmelegített baracklekvárral vékonyan megkenjük.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.03.04 20:53
Fordított körte gluténmentesen készítve.
2013.03.04 15:15
Nagyon örülök, Froncsyka! Boldog születésnapot!
2013.03.02 18:19
Ez isteni lett!!!!!! Sz6ülinapomra is ilyen sütök, imádta az egész család! Köszönöm a receptet.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.