Regisztráció
Mandulás töltött csók főfotó

Mandulás töltött csók

0 csillag / 0 szavazat
Kedvencek közé teszem!936

Hozzávalók

18
darabra

A csókokhoz

A töltelékhez

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ez a picuri sütemény a megszólalásig hasonlít a macaronra. Ám a francia finomsággal ellentétben, ezzel nem kell órákon keresztül vacakolni, mégis elkészíthetjük a neves finomság kistestvérét. :) A krémet mindenki kedvére variálhatja, de akár lekvárral is tölthető. Nálunk nagy keletje van, legutóbb a húgom barátnői kapkodták el pillanatok alatt. Egyébként be kell vallanom,a képen nem az általam készített csókok láthatók, sajnos nem volt lehetőségem fotózni... De a recept ettől még nagyon finom! :)


Elkészítés

1
Először kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk, a sárgáját félretesszük a töltelékhez.
2
A száraz anyagokat, vagyis a cukrot, mandulát, és lisztet szép finoman, és óvatosan beleforgatjuk a tojáshabba.
3
A masszából teáskanálnyi halmocskákat sorakoztatunk egy sütőpapírral bélelt tepsire. Ehhez használhatunk habzsákot, vagy egy egyszerű kanalat, melyet előzőleg forró vízbe mártottunk. Igyekezzünk szép szabályos kis gombócokat formázni. Ügyeljünk arra is, hogy a csókok sülés közben kissé elterülnek, hagyjunk nekik elegendő helyet!
4
Tegyük őket 150 Cfokra előmelegített sütőbe, és 25 percig hagyjuk őket pirulni. Ha ez letelt, picit sápadtnak tűnhetnek, de ettől nem kell megijedni, elkészültek. :) Hagyjuk picit hűlni őket.
5
Addig is elkészíthetjük a tölteléket. A puha vajat és a cukrot kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a korábban félretett tojássárgájákat is. Belereszeljük a citromhéjat, és kedvünk szerint ízesítjük a kész krémet.
6
Most fogunk két kihűlt csókot, és szendvicsszerűen összeragasztjuk őket a töltelékkel. Ha a tészta kissé megpuhul a krémtől, még finomabb lesz a süti, de akár azonnal is fogyaszthatjuk. Jó étvágyat!
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-12-18 12:50
Boldog vagyok!!!:) Te pedig nagyon ügyes,Nancymar!
41729
2016-12-18 12:32
Nagyon jól sikerült, legközelebb duplán sütöm :)
41727
2016-12-07 07:56
Ó és Zsani,köszönöm szépen,sokáig kerestem egy ideális felh.nevet:)
41192
2016-12-06 23:23
Igen ahogy irtam ez tulajdonképpen macaron csak rettentően egyszerű.Az etedeti receptben pedig ilyen néven bukkantam rá.Jó sütögetést mindenkinek!:) Klári
41188
2016-12-06 17:58
Ez a kis csókos csók süti biztos finom lehet jönnek az ünnepek megfogom csinálni köszönöm katalin
41154
2016-12-06 17:45
Ez makaron tudom nem igy kell írni
41153
2016-12-06 15:53
Alig varom, hogy elkeszitsem! :) Oh es, jo a felhasznalo neved :D )
41148
2016-12-06 12:32
Szia Zsófi! Igen tulajdonképpen ez egy nagyon egyszerű módja a macaronkészítésnek.Teljesen igazad van.:)
41140
2016-12-06 12:28
Mi úgy ismerjük hogy macaron
41139

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-16 20:35
43690
2017-01-16 20:34
Nagyon ízletes és finom
43689
2017-01-16 20:21
Lehet mind kristalycukor...
43687
made by zwoelf