Regisztráció
Marlenka főfotó

Marlenka

5 csillag / 2 szavazat
Kedvencek közé teszem!1518

Hozzávalók

25
szeletre

A tésztához

A krémhez

A szóráshoz

  • 50 g dió (durvára tört)

Teljes elkészülési idő

Leírás

Több marlenka receptet kipróbáltam, de egyiknek sem volt jó a tésztája. Aztán rátaláltam a gyárban forgatott videóra, ahol a tészta nem gyúrt, hanem egy sűrű massza. Ennek alapján készítettem el a Marlenkát.


Elkészítés

1
A sűrített tejet dobozostól forrásban lévő vízben, ami ellepi, 3 órán át főzzük. (Dobozos sűrített tejet nehéz beszerezni, ezért tubusosból készítettem a krémet. Egy befőttes üvegbe raktam a sűrített tejet, rátettem a tetejét, és úgy főztem 3 órát. Az elforrt vizet mindig pótoltam, úgy hogy az üveg pereméig érjen.)
Marlenka 1. fázisfotó
2
Ha kihűlt kiöntjük egy edénybe, hozzáadjuk a puha vajat, és robotgéppel krémesre keverjük. Letakarjuk, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.
Marlenka 2. fázisfotó
3
A lisztbe belekeverjük a szódabikarbónát. A vajat gőz felett felolvasztjuk, hozzákeverjük a mézet, a tojásokat, és a cukrot. Robotgéppel jól összekeverjük. Utána hozzáadjuk, a lisztet pár percig még keverjük, hogy egynemű folyós masszát kapjunk.
Marlenka 3. fázisfotó
4
Levesszük a gőzről, és sütőpapírral bélelt tepsiben 170 C fokon egyenként 6-8 perc alatt, 4 lapot sütünk belőle 25x35 cm-es tapsiben, kihűtjük. (Egyenletesen elkenjük a tepsiben.) A lapok széleit levágjuk, (egyforma méretűek legyenek a lapok) és a dióval együtt konyhai aprítógépben, pár másodperc alatt nagyobb morzsásra aprítjuk.
Marlenka 4. fázisfotó
5
A lapokat a krémmel rétegezve egymásra rakjuk, a felső lapon, és az oldalán is krém legyen.
Marlenka 5. fázisfotó
6
A kész süteményt mindenhol megszórjuk a morzsával, majd lehűtjük.
Marlenka 6. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-06 13:37
Az első marlenkám, betartottam az utasításokat, de nagyon édes lett. Nagyon-nagyon. Ezt leszámítva jó a recept, kisebb változtatásokkal a cukor területén újra nekifutok majd. Köszönöm!
42980
2016-12-29 17:37
Most akkor hova teszem a vajat?
42486
2016-12-29 11:23
Örülök, hogy jól sikerült. Nálunk ez az egyik nagy kedvenc.
42450
2016-12-20 13:33
Isteni lett, köszönöm a receptet! Lefeleztem az adagokat, nem mertem sokat csinálni hátha elbénázom de annyira jó lett hogy a férjem egy nap alatt elpusztította :))
41850
2016-12-16 12:54
Örülök, hogy tetszik a recept. Nálam most készült el egy adag.
41640
2016-12-16 12:53
A Lidlben már nem forgalmazzák a konzerv sűrített tejet.
41639
2016-12-16 12:51
Egyáltalán nem lesz vajas a krém.
41638
2016-12-16 12:48
Kedves Kriszti! A tepsi mérete 25x35 cm.
41637
2016-12-15 14:30
F-Éva!Köszönjük a receptet!
41587
2016-12-15 13:59
Az Aldiban vagy a Lildlben lehet venni konzerv sűrített tejet. Azért kell főzni alacsony lángon hogy a benne lévő cukor karamellizálódjon.
41583

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-16 20:35
43690
2017-01-16 20:34
Nagyon ízletes és finom
43689
2017-01-16 20:21
Lehet mind kristalycukor...
43687
made by zwoelf