Medvehagymás pogácsa recept

Medvehagymás pogácsa recept

Hozzávalók

kb.
kg-hozkb. 2 kg-hoz:

Az alaptésztához:

A rétegezéshez:

A kenéshez:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
55

Leírás

Egy kiváló hajtogatott pogácsa recept egy kis szezonális különlegességgel, medvehagymával fűszerezve.


Elkészítés

1
A lisztbe tesszük a margarint, majd elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összegyúrjuk. A tálat letakarjuk egy fóliával, majd a hűtőbe tesszük 1 órát pihenni.
2
Amíg pihen a tészta addig elkészítjük, a medvehagymás vajat. A medvehagymát késsel apróra vágjuk egy deszkán, a margarint egy kissé megpuhítjuk, jól elkeverjük.
3
Ha pihent a tésztánk lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a medvehagymás vaj felével majd a felső részét ráhajtjuk a közepére, ezt is megkenjük, és az alsó részt is ráhajtjuk. Majd ezt is megkenjük, a két oldalát behajtjuk a közepéig. És még ezt is összehajtjuk félbe.
4
Tiszta konyharuhával letakarva fél órát pihentetjük. Ha letelt a fél óra akkor ezt a hajtogatást megismételjük. A második az csak sima hajtogatás ilyenkor már nem szoktam kenegetni, nekem ez mindig csak az első hajtogatásnál történik meg. Ha ez megvolt, akkor ismét letakarjuk és fél órát ismét pihen.
5
Ha letelt a fél óra akkor ujjnyi vastagságúra gyúrjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük, majd 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
6
A kész pogácsa.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.05.03 18:21
Szuperszónikus recept!
Sziasztok!
Ez az oldal egy kincs, köszönet érte az alkotó szakács-művész úrnak!
Még soha nem regisztráltam egyetlen sütés-főzéssel kapcsolatos oldalra sem. DE! Az apróséf szükségessé tette, mert mind az itt található rizskoch recept,mind ez a medvehagymás pogácsa CSÚCS!!!
Már az is élmény, ahogyan kivettem a hűtőből a tésztát, aztán életemben először kentem és hajtogattam, aztán a következő pihenésnél olyan lett, mint egy pihe-puha dunna, mint egy hab :)
A végeredmény is tökéletes! Hmmmmm :)
2014.04.23 08:29
Supi recept! En botmixerrel összekevertem a medvehagymat es a margarint. Bevallom, szerintem nem volt olyan jo ötlet. Csak nem akartam pepecselni a vagassal. :)Igazan különleges recept, aki szereti a medvehagymat!
2014.03.29 10:25
Elkészítettem. Nem bántam meg. Időigényes, de megéri. Nagyon finom, és tökéletesen látszanak a hajtogatások :) Azt hiszem más töltelékkel is ki fogom próbálni. Köszönöm a receptet :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Inkább finom. :D
Szia, De továbbra is kerülendő hozzávaló. Üdv, ApróSéf.hu
Forrón :) Remélem jól sikerült. életem első sütése. :) Köszönöm a receptet!!!
nagyon jo lett! :)
elég erdekes recep

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.