Regisztráció
Medvehagymás pogácsa recept főfotó

Medvehagymás pogácsa recept

5 csillag / 12 szavazat
Kedvencek közé teszem!820

Hozzávalók

kb.
2
kg-hoz

Az alaptésztához

A rétegezéshez

A kenéshez

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Leírás

Egy kiváló hajtogatott pogácsa recept egy kis szezonális különlegességgel, medvehagymával fűszerezve. A medvehagymás pogik királynője! ;)


Elkészítés

1
A lisztbe tesszük a margarint, majd elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összegyúrjuk. A tálat letakarjuk egy fóliával, majd a hűtőbe tesszük 1 órát pihenni.
Medvehagymás pogácsa recept 1. fázisfotó
2
Amíg pihen a tészta addig elkészítjük, a medvehagymás vajat. A medvehagymát késsel apróra vágjuk egy deszkán, a margarint egy kissé megpuhítjuk, jól elkeverjük.
Medvehagymás pogácsa recept 2. fázisfotó
3
Ha pihent a tésztánk lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a medvehagymás vaj felével majd a felső részét ráhajtjuk a közepére, ezt is megkenjük, és az alsó részt is ráhajtjuk. Majd ezt is megkenjük, a két oldalát behajtjuk a közepéig. És még ezt is összehajtjuk félbe.
Medvehagymás pogácsa recept 3. fázisfotó
Medvehagymás pogácsa recept 4. fázisfotó
Medvehagymás pogácsa recept 5. fázisfotó
Medvehagymás pogácsa recept 6. fázisfotó
Medvehagymás pogácsa recept 7. fázisfotó
Medvehagymás pogácsa recept 8. fázisfotó
Medvehagymás pogácsa recept 9. fázisfotó
Medvehagymás pogácsa recept 10. fázisfotó
4
Tiszta konyharuhával letakarva fél órát pihentetjük. Ha letelt a fél óra akkor ezt a hajtogatást megismételjük. A második az csak sima hajtogatás ilyenkor már nem szoktam kenegetni, nekem ez mindig csak az első hajtogatásnál történik meg. Ha ez megvolt, akkor ismét letakarjuk és fél órát ismét pihen.
Medvehagymás pogácsa recept 11. fázisfotó
Medvehagymás pogácsa recept 12. fázisfotó
Medvehagymás pogácsa recept 13. fázisfotó
Medvehagymás pogácsa recept 14. fázisfotó
Medvehagymás pogácsa recept 15. fázisfotó
5
Ha letelt a fél óra akkor ujjnyi vastagságúra gyúrjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük, majd 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
Medvehagymás pogácsa recept 16. fázisfotó
Medvehagymás pogácsa recept 17. fázisfotó
Medvehagymás pogácsa recept 18. fázisfotó
6
A kész medvehagymás pogácsa.
Medvehagymás pogácsa recept 19. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-04-03 13:11
Kedves ApróSéf! Édesanyám készítette el a pogácsát, isteni finom, köszönjük a receptet! Biztosan én is meg fogom sütni :)
31048
2016-04-01 13:10
Köszönöm a receptet,nagyon finom lett :)
30954
2016-03-31 23:13
nagyon finom lett :)
30947
2016-03-27 11:03
Köszönöm a receptet nagyon finom lett. Húsvéti finomság lett.
30727
2016-03-22 16:33
Magam is margarin helyett zsírt használtam! Fincsi lett! :)
30397
2016-03-19 18:54
Köszönöm, nagyon finom lett!
30242
2016-03-16 10:19
Megcsináltuk! De zsírt tettünk bele. 400 gr. a tésztába, 100 gr. a medvehagymához. Tiszta olyan mint a nagyi pogija! :)
30061
2016-03-15 19:11
kész a friss pogácsa :)
30042
2016-03-14 18:45
Nagyon finom! Köszönöm a receptet! (kicsit èn is megszórtam sajttal, h legyen egy kis szìne !)
29953
4171
4.65517
61
88

Legfrissebb hozzászólások

2016-08-30 22:12
Lenne egy kèrdèsem muszály tejfölt keni rá? Vagy lehet mást is?
36891
2016-08-30 22:00
Fincsi lett :)
36890
2016-08-30 21:32
Nagyon finom lett! Köszi a receptet:)
36889
2016-08-30 21:28
Mi mindig sima ecettel csináljuk és nagyon finom! Nem kell bele sokat tenni, akkor nem lesz durva íze..
36888
made by zwoelf