Főmenü

Regisztráció

Medvehagymás pogácsa recept

Medvehagymás pogácsa recept

Medvehagymás pogácsa recept

5
55
Kedvencek közé teszem!135

Hozzávalók

kb.
kg-hozkb. 2 kg-hoz:

Az alaptésztához

A rétegezéshez

A kenéshez

Teljes elkészülési idő

Leírás

Egy kiváló hajtogatott pogácsa recept egy kis szezonális különlegességgel, medvehagymával fűszerezve.


Elkészítés

1
A lisztbe tesszük a margarint, majd elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összegyúrjuk. A tálat letakarjuk egy fóliával, majd a hűtőbe tesszük 1 órát pihenni.
2
Amíg pihen a tészta addig elkészítjük, a medvehagymás vajat. A medvehagymát késsel apróra vágjuk egy deszkán, a margarint egy kissé megpuhítjuk, jól elkeverjük.
3
Ha pihent a tésztánk lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a medvehagymás vaj felével majd a felső részét ráhajtjuk a közepére, ezt is megkenjük, és az alsó részt is ráhajtjuk. Majd ezt is megkenjük, a két oldalát behajtjuk a közepéig. És még ezt is összehajtjuk félbe.
4
Tiszta konyharuhával letakarva fél órát pihentetjük. Ha letelt a fél óra akkor ezt a hajtogatást megismételjük. A második az csak sima hajtogatás ilyenkor már nem szoktam kenegetni, nekem ez mindig csak az első hajtogatásnál történik meg. Ha ez megvolt, akkor ismét letakarjuk és fél órát ismét pihen.
5
Ha letelt a fél óra akkor ujjnyi vastagságúra gyúrjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük, majd 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
6
A kész pogácsa.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-03-24 11:50
Nem, ebben a receptben nem. Ezért nem is írja.. ;)
18219
2015-03-24 11:45
Szia! az élesztőt fel kell futtatni :)
18218
2015-03-24 09:52
Szia, Kösznjük, hogy kiszúrtad. Javítani fogjuk a programot! 0,5 kg kell bele 1 kg-hoz. ;)
18217
2015-03-24 09:21
Szia! Szeretném én is megsütni, de elsőre csak 1 kg-ra gondoltam. Észrevettem, hogy 1kg-hoz 0,4kg liszt kell, 2kg-hoz meg 1kg liszt, míg minden más duplázódik. Aztán 3kg-nál is van ilyen furcsaság. Ez direkt van és a liszt mennyiségével valahogy nem lineáris az élesztő szükséglet vagy találtam egy kis bugot? Melyik a helyes mennyiség? Köszönöm!
18216
2015-03-23 15:13
Nagyon szépen köszönöm ezt a receptet, nagyon finom, és lágy ..........isteni :)
18182
2015-03-21 16:04
Nagyon szépen köszönöm a receptet, imádja a család minden tagja :-)
18143
2015-03-10 08:09
Az élesztőt fel kell futtatni a tejjel?elég kezdő vagyok még a sütés terén.
17872
2014-11-02 19:22
Ez a recept isteni! Nagyon izlik a család összes tagjának! Tettem a tésztába pirított bacont is! Ha nem volna ennyi idő, én mindennap megsütném! Szerintem másnap még finomabb mint frissen! Köszönöm!
14549
2014-05-03 18:21
Szuperszónikus recept! Sziasztok! Ez az oldal egy kincs, köszönet érte az alkotó szakács-művész úrnak! Még soha nem regisztráltam egyetlen sütés-főzéssel kapcsolatos oldalra sem. DE! Az apróséf szükségessé tette, mert mind az itt található rizskoch recept,mind ez a medvehagymás pogácsa CSÚCS!!! Már az is élmény, ahogyan kivettem a hűtőből a tésztát, aztán életemben először kentem és hajtogattam, aztán a következő pihenésnél olyan lett, mint egy pihe-puha dunna, mint egy hab :) A végeredmény is tökéletes! Hmmmmm :)
11975
2014-04-23 08:29
Supi recept! En botmixerrel összekevertem a medvehagymat es a margarint. Bevallom, szerintem nem volt olyan jo ötlet. Csak nem akartam pepecselni a vagassal. :)Igazan különleges recept, aki szereti a medvehagymat!
11899
670
4.7
14
37
708
4.857145
3
29

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Hasonló receptek

Másodlagos menü

made by zwoelf