Medvehagymás pogácsa recept

Medvehagymás pogácsa recept

Hozzávalók

kb.
kg-hozkb. 2 kg-hoz:

Az alaptésztához:

A rétegezéshez:

A kenéshez:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
55

Leírás

Egy kiváló hajtogatott pogácsa recept egy kis szezonális különlegességgel, medvehagymával fűszerezve.


Elkészítés

1
A lisztbe tesszük a margarint, majd elmorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és jól összegyúrjuk. A tálat letakarjuk egy fóliával, majd a hűtőbe tesszük 1 órát pihenni.
2
Amíg pihen a tészta addig elkészítjük, a medvehagymás vajat. A medvehagymát késsel apróra vágjuk egy deszkán, a margarint egy kissé megpuhítjuk, jól elkeverjük.
3
Ha pihent a tésztánk lisztezett deszkán 5 mm vastagságúra kinyújtjuk, megkenjük a medvehagymás vaj felével majd a felső részét ráhajtjuk a közepére, ezt is megkenjük, és az alsó részt is ráhajtjuk. Majd ezt is megkenjük, a két oldalát behajtjuk a közepéig. És még ezt is összehajtjuk félbe.
4
Tiszta konyharuhával letakarva fél órát pihentetjük. Ha letelt a fél óra akkor ezt a hajtogatást megismételjük. A második az csak sima hajtogatás ilyenkor már nem szoktam kenegetni, nekem ez mindig csak az első hajtogatásnál történik meg. Ha ez megvolt, akkor ismét letakarjuk és fél órát ismét pihen.
5
Ha letelt a fél óra akkor ujjnyi vastagságúra gyúrjuk, majd pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, felvert tojással megkenjük, majd 200 C fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
6
A kész pogácsa.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.05.03 18:21
Szuperszónikus recept!
Sziasztok!
Ez az oldal egy kincs, köszönet érte az alkotó szakács-művész úrnak!
Még soha nem regisztráltam egyetlen sütés-főzéssel kapcsolatos oldalra sem. DE! Az apróséf szükségessé tette, mert mind az itt található rizskoch recept,mind ez a medvehagymás pogácsa CSÚCS!!!
Már az is élmény, ahogyan kivettem a hűtőből a tésztát, aztán életemben először kentem és hajtogattam, aztán a következő pihenésnél olyan lett, mint egy pihe-puha dunna, mint egy hab :)
A végeredmény is tökéletes! Hmmmmm :)
2014.04.23 08:29
Supi recept! En botmixerrel összekevertem a medvehagymat es a margarint. Bevallom, szerintem nem volt olyan jo ötlet. Csak nem akartam pepecselni a vagassal. :)Igazan különleges recept, aki szereti a medvehagymat!
2014.03.29 10:25
Elkészítettem. Nem bántam meg. Időigényes, de megéri. Nagyon finom, és tökéletesen látszanak a hajtogatások :) Azt hiszem más töltelékkel is ki fogom próbálni. Köszönöm a receptet :)
2014.03.09 09:59
nagyon jó recept.én a medvehagymás keverékhez több vajat adtam hozzá.
2013.11.11 15:32
Ezt a receptet is hálásan köszönöm! Ez is, mint a többi
" Varga-recept" tökéletes! Másfél adagot szoktam elkészíteni,nagyon finom, puha marad még napok múlva is, persze ha egyáltalán marad belőle! :-) Medvehagyma híján zöld hagyma szárával készítettem, nagyon jó lett, de megsütöttem, pirított tökmaggal,füstölt sajttal is, nagy sikert aratott! Szeretném még tepertővel is kipróbálni, bár akkor szerintem kevesebb vaj is elég a kenéshez. Köszönöm még egyszer!
2013.09.16 14:18
Isteni ez a recept! Én tökmaggal csináltam és hatalmas sikert aratott! Köszönöm!
2013.08.09 22:31
Tökéletes! Isteni! Már bánom, hogy csak fél adagot készítettem. Habkönnyű,vajpuha, és nagyon ízletes. Sima vöröshagymával készítettem. Jobb szénhidrátnapi finomságot el sem tudok képzelni! Mire a második tepsit kivettem, az elsőből már alig volt... Ki fogom próbálni sajttal is!
2013.07.17 21:36
Spáros mirellite medvehagymával készítettem el - még azzal is remekül működik a recept. Frissen az igazi, de másnapra sem szárad ki, feltéve, hogy marad belőle... mert omlós és könnyű, nem lehet abbahagyni a majszolást. Ez egy tökéletes "bulipogácsa"! Köszi a receptet!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.