Regisztráció
Meggyes pite recept főfotó

Meggyes pite recept

5 csillag / 1 szavazat
Kedvencek közé teszem!1189

Hozzávalók

4
adagra

A tésztához

A töltelékhez

A tészta összeállításához

  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál sárgabarack lekvár
  • 1 evőkanál víz

Teljes elkészülési idő

15 perc készítés+30 perc pihenés+35 perc készítés+30 sütés

Leírás

Ezt a receptet anyum találta, és mióta egyszer megsütöttem, azóta emlegetik. Én nem igazán szeretem a meggyet, de a pitének a tésztája elfeledteti velem. Ha valaki nem szereti a meggyet (mint én), el lehet készíteni cseresznyéből, vagy szilvából is akkor legfeljebb nem kell annyi cukor a töltelékbe. Mindenkinek csak ajánlani tudom, úgyhogy ha van kedvetek készítsétek el Ti is, ezt a zseniális meggyes pite receptet.


Elkészítés

1
A tészta hozzávalóit egy keverőtálban összegyúrjuk, és fél órára hűtőbe tesszük.
350 g búza-rétesliszt (BFF 55), 200 g margarin, 100 g kristálycukor, 1 csipet só - tengeri, 10 g vaníliás cukor - bourbon, 5 g sütőpor, 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
2
Egy tepsit kivajazunk, és megszórunk vékonyan liszttel.
3
Ha letelt a fél óra, a tészta 2/3-át kinyújtjuk, és a tepsibe rakjuk. Kicsit méretre igazítjuk, ha nem lesz pont akkora, akkor a tepsi oldalára is mehet tészta.
4
Egy lábosba feltesszük főni a meggyet, rászórjuk a cukor egyik felét, a vaníliás cukrot, a fahéjat. Ez szépen levet fog engedni. A cukor másik felét egy keverőtálban, összekeverjük a pudingporral, és a vízzel, majd csomómentesre keverjük.
200 ml víz, 600 g meggy (magozott), 1 kávéskanál fahéj (őrölt), 6 bő evőkanál kristálycukor, 80 g pudingpor (vaníliás), 10 g vaníliás cukor - bourbon
5
A pudingporos keveréket a meggyhez adjuk, és kb. 10 perc alatt besűrítjük, majd langyosra hűtjük.
6
1 evőkanálnyi búzadarát szúrunk a kinyújtott tésztára.
1 evőkanál búzadara
7
Ha langyosra hűlt a töltelék, ráöntjük a tésztára és eligazítjuk.
8
A maradék 1/3 tésztát kinyújtjuk, és csíkokra szeleteljük. Ezeket szépen, rácsosan a töltelékre rakosgatjuk.
9
Előmelegített sütőben 180°C-on 20 percig sütjük.
10
Egy evőkanál baracklekvárt, egy evőkanál vízzel kikeverünk. A sütit 20 perc után kivesszük a sütőből, és ezzel a keverékkel megkenjük a rácsait.
1 evőkanál sárgabarack lekvár, 1 evőkanál víz
11
10 percre vissza tesszük a sütőbe.
12
Mikor megsült, kivesszük a sütőből, és kihűtjük. Ezzel el is készült ez az isteni meggyes pite!
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-10-09 20:15
ennek nagyon örülök, nálam is mindig sikere van :)
38418
2016-10-09 18:40
ma próbáltam ki.nagyon finom lett.köszönöm.
38417
2016-10-09 18:38
38416
2016-10-06 21:13
Igazából teljesen mindegy, mert attól csak a sütinek a magassága változik. Amúgy én 27x19cm-esbe szoktam csinálni.
38232
2016-10-06 17:12
Mekkora tepsi kell hozzá?
38219

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-08 04:54
Nem ertem ezt a boritekos dolgot.
41226
2016-12-07 21:50
Nagyon örülök hogy elnyerte a tetszésed!:) Jó étvágyat hozzá!
41224
2016-12-07 21:48
köszönöm a receptet! Nagyon finom lett! :) Bátran ajànlom mindenkinek!
41223
2016-12-07 20:27
Szia pamacs, meddig sütötted? Hány percig?
41222
made by zwoelf