Regisztráció
Melegszendvicskrém recept főfotó

Melegszendvicskrém recept

5 csillag / 9 szavazat
Kedvencek közé teszem!2690

Hozzávalók

4
szendvicsre

A melegszendvicskrémhez

A melegszendvicshez

Teljes elkészülési idő

10 perc + 1 óra pihentetés

Leírás

Ez egy gyorsan elkészíthető, és nagyon finom melegszendvics krém. Elkészítheted előre is, sőt jól összeérnek benne az ízek, ha egy éjszakára a hűtőbe teszed. Bagettre, vagy kenyérre kenve, megszórva jó sok reszelt sajttal, kiváló melegszendvics süthető belőle! Próbáljátok ki bátran ezt az isteni melegszendvicskrém receptet!


Elkészítés

1
A szalonna bőrét levágjuk, majd felkockázzuk.
300 g szalonna - kolozsvári
Melegszendvicskrém recept 1. fázisfotó
Melegszendvicskrém recept 2. fázisfotó
Melegszendvicskrém recept 3. fázisfotó
2
A felkockázott szalonnát egy konyhai robotgéppel, pépesítjük.
Melegszendvicskrém recept 4. fázisfotó
Melegszendvicskrém recept 5. fázisfotó
Melegszendvicskrém recept 6. fázisfotó
3
Az újhagymát felaprítjuk.
1 szál újhagyma
Melegszendvicskrém recept 7. fázisfotó
Melegszendvicskrém recept 8. fázisfotó
4
A szalonnás alapot egy keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk az újhagymát, fokhagymaport, oreganot, borsot, és a pirospaprikát.
1 evőkanál fűszerpaprika, 1 teáskanál fokhagymapor, 1 csapott mokkáskanál oregánó (morzsolt), bors - fekete (tört)
Melegszendvicskrém recept 9. fázisfotó
Melegszendvicskrém recept 10. fázisfotó
Melegszendvicskrém recept 11. fázisfotó
Melegszendvicskrém recept 12. fázisfotó
Melegszendvicskrém recept 13. fázisfotó
5
Az egészet jól összedolgozzuk.
Melegszendvicskrém recept 14. fázisfotó
6
Hozzáadjuk a ketchupot, és egyenletesen elkeverjük benne!
80 g ketchup
Melegszendvicskrém recept 15. fázisfotó
Melegszendvicskrém recept 16. fázisfotó
7
A kész krémet hosszában félbevágott bagettre kenjük, és jól megszórjuk reszelt trappista sajttal. Grillsütőben aranybarnára pirítjuk.
2 db baguette, trappista sajt (reszelt)
Melegszendvicskrém recept 17. fázisfotó
Melegszendvicskrém recept 18. fázisfotó
Melegszendvicskrém recept 19. fázisfotó
8
El is készült ez az egyszerű, de annál sokkal finomabb melegszendvics!
Melegszendvicskrém recept 20. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-13 19:35
T. Zsolt! Valóban, teljes mértékben igazad van ! A melegszendvicsek hű pártolói vagyunk . Ma megcsináltan füstölt húsos házi szalonnából ! Mennyei ízek ! Apró főnök és saját összeállítását készítettem el. Remélem meg tudom mutatni itt az Apróséfen is . Előzetesben egy kép a házi szalonnáról! Köszi , hogy olvastátok! Üdv. Ellák
43487
2017-01-02 20:45
Nagyon jó az összeállítása a meleg szendonak megcsinalom köszi kati
42786
2016-09-08 13:02
Bekő Zsolt Ax: Köszönjük a hozzászólást! Pont ez az ApróSéf lényege, hogy Mi is, és az olvasóink is mindig tudjunk valami újat tanulni, eddigi ismereteinket kiegészíteni, pontosítani. Ha van saját bacon recepted azt szívesen olvasnánk itt az ApróSéfen!
37221
2016-09-08 12:44
A kolozsvári és a bacon alapanyaga is ugyanaz a része a sertésnek. Zsír-hús aránya a sertés hízottságától függ. A Kolozsvárit füstölés után főzött-kihűtött páclében érlelik, majd szárítják. Az eredeti bacont viszont nem füstölik, csak sózzák, páclében érlelik, szárítják. ( mi még enyhén meg is füstöljük)
37219
2016-08-04 12:09
Én kockázott baconnel készítettem és nagyon finom lett. Köszönöm a receptet
35892
2016-08-02 21:58
Zso Betty: Nem javasoljuk a cserét. A kolozsváriban a hús és a zsír aránya pont megfelelő a tökéletes állaghoz. A bacon-on kevés lesz a zsír. Nem lesz tökéletes az állag vele.
35832
2016-08-02 20:22
Nem lehet rossz, de a kolozsvári szalonnát én inkább baconre cserélném fel!
35829
6399
4.707315
68
102
3256
4.81818
7
21

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-22 18:50
Nagyob szivesen!:) milyen volt banannal?
44148
2017-01-22 18:44
Nagyon szeretem ezt a pizza tészta receptet. A közepén vékony, a szélén vastagabb, az alja és a széle ropogósra sül. Az...
44147
2017-01-22 18:29
Citrom illatú kakukkfűvel szoktam ízesíteni majoránna helyett. Nagyon finom.
44146
2017-01-22 18:29
a maradék tésztát hogyan hasznosítom?
44145
made by zwoelf