Mézes-mustáros pulyka recept

Mézes-mustáros pulyka recept

Hozzávalók

adaghoz2 adaghoz:

A mézes-mustáros húshoz:

A körethez:

  • tészta - főtt

Teljes elkészülési idő:

4.5
Értékelés
4.54

Leírás

Különleges ízvilágú, népszerű, finom étel házilag elkészítve. Nincs benne semmi ördöngősség, próbálja hát ki Ön is!


Elkészítés

1
Először is bepácoljuk a húst. A pácoláshoz a felkockázott pulykahúst egy tálba tesszük, összekeverjük 1 evőkanál mustárral, 1 evőkanál mézzel, 2 evőkanál olívaolajjal, és picit megborsozzuk. Végül 2-3 órára hűtőbe rakjuk.
2
Közben elővesszük a hagymákat, és aprítógépben finomra aprítjuk.
3
Egy kevés olajon elkezdjük pirítani a hagymát, majd ha üvegesre pirult, hozzáadjuk a pácolt húst.
4
Ezt követően felöntjük a fehérborral, épp csak azért, hogy ne ragadjon le.
5
Ezután fedő alatt pároljuk bő fél óráig, addig míg bőséges levet nem enged és majdnem megpuhul a hús is. Ezután adunk még hozzá 2 evőkanál mustárt és mézet, majd ízesítjük egy kevés fehérborssal és sóval is.
6
Eztán öntjük hozzá a tejszínt, majd alaposan elkeverjük.
7
Így főzzük még fedő alatt jó 15-20 percig, amíg az ízek összeérnek. Közben kóstolunk, és ízlés szerint lehet még fűszerezni. Miután elkészült, rizzsel, vagy főtt tésztával tálalva fogyasztjuk. Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.01.26 12:57
Megfőtt! ;) Mennyei íze van!
2014.01.26 10:01
Már pácolódik a hús! ;)
2012.04.22 10:05
Imádom! Ma ez lesz vendégváróra! Kíváncsi leszek a véleményekre :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.