Mézes-mustáros pulyka recept

Mézes-mustáros pulyka recept

Hozzávalók

adaghoz2 adaghoz:

A mézes-mustáros húshoz:

A körethez:

  • tészta - főtt

Teljes elkészülési idő:

4.5
Értékelés
4.54

Leírás

Különleges ízvilágú, népszerű, finom étel házilag elkészítve. Nincs benne semmi ördöngősség, próbálja hát ki Ön is!


Elkészítés

1
Először is bepácoljuk a húst. A pácoláshoz a felkockázott pulykahúst egy tálba tesszük, összekeverjük 1 evőkanál mustárral, 1 evőkanál mézzel, 2 evőkanál olívaolajjal, és picit megborsozzuk. Végül 2-3 órára hűtőbe rakjuk.
2
Közben elővesszük a hagymákat, és aprítógépben finomra aprítjuk.
3
Egy kevés olajon elkezdjük pirítani a hagymát, majd ha üvegesre pirult, hozzáadjuk a pácolt húst.
4
Ezt követően felöntjük a fehérborral, épp csak azért, hogy ne ragadjon le.
5
Ezután fedő alatt pároljuk bő fél óráig, addig míg bőséges levet nem enged és majdnem megpuhul a hús is. Ezután adunk még hozzá 2 evőkanál mustárt és mézet, majd ízesítjük egy kevés fehérborssal és sóval is.
6
Eztán öntjük hozzá a tejszínt, majd alaposan elkeverjük.
7
Így főzzük még fedő alatt jó 15-20 percig, amíg az ízek összeérnek. Közben kóstolunk, és ízlés szerint lehet még fűszerezni. Miután elkészült, rizzsel, vagy főtt tésztával tálalva fogyasztjuk. Jó étvágyat hozzá!

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.09.21 17:41
Köszi a receptet, nagyon finom lett!!!!
2014.07.27 11:38
Keszen lettem es en csirkemellbol csinaltam. Nagyon finom lett :-)
2014.01.26 12:57
Megfőtt! ;) Mennyei íze van!
2014.01.26 10:01
Már pácolódik a hús! ;)
2012.04.22 10:05
Imádom! Ma ez lesz vendégváróra! Kíváncsi leszek a véleményekre :)
2011.11.06 20:23
Ismét egy remekmü és ráaadásul gyors! Fantasztikus pikáns ízü, többször fogom csinálni! Zsemlegombócot ettünk hozzá, na meg a "maradék" bort! :):)
2011.11.03 16:54
Én "mezitláb" ettem. Zseniális volt! :D
2011.11.03 15:23
...valami savanyúság illik hozzá? Köszönöm
2009.04.18 11:50
Ma csinaltam meg, ez a recept kivalo! Bar nem tettem bele
feherbort, nem szeretjuk, de igy is jo volt. En gyurtam hozza kockatesztat.
2009.03.17 12:04
Ma elkészítettem ezt az ételt ebédre. Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet!
2008.11.12 07:49
Konyhatündér

Nagyon örülök, ha finomra sikerült!
Nálunk rendszeres vendég az asztalon ez a finomság.Elárulom, hogy idő nálunk sincs mindig a pácolásra, de valóban ennek hiányában is nagyon finom lehet!
2008.11.09 18:31
Megcsináltam, s bár nem volt időm pácolni, így is nagyon finom lett.
2008.10.24 13:46
A múlt hétvégén elkészítettem a mézes-mustáros ragut. Pulykahús helyett csirkemellet használtam, és sajnos fehérborom sem volt itthon. Ezt jobbhíján vízzel helyettesítettem. Az eredmény egy nagyon kellemes ízű "szaftos husi" lett - ahogy a kisfiam hívja az ilyen jellegű ételeket. Köszönöm a receptet és sok sikert a versenyhez!

Üdvözlettel:

bneZsóka
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

köszönöm a receptet...
de mit csináljak ha gyerekek is vannak a családba?
nagyon finom lett!!!!
nagyón finóm volt mèg a kis unoka öcsèm is meg kostolta !
istenifinom!!!! életem legfinomabb sutije!!! köszönöm hogy megosztottad :)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.