Regisztráció
Mézes piskóta főfotó

Mézes piskóta

5 csillag / 4 szavazat
Kedvencek közé teszem!28

Hozzávalók

12
szeletre

Teljes elkészülési idő

Leírás

Igaz, a Karácsony már elmúlt, de az első tavaszi napsugárnak még se híre se hamva. A hidegben jól esik egy télies, fűszeres ízű piskóta, ami ezúttal új köntösben kerül a tányérra. A lágy, légies mézes sütivel hamar elrepülnek a zimankós napok.


Elkészítés

1
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájákat kikeverjük a cukorral, a fahéjjal és a mézzel, a fehérjékből pedig fényes habot verünk.
2
A lisztet elvegyítjük a szódabikarbónával, és fokozatosan a fahéjas tojáshoz adjuk. Végül lágy mozdulatokkal a fehérjehabot is beleforgatjuk a masszába.
3
Egy jó alaposan kivajazott és lisztezett formába öntjük a tésztát, és 160 fokon 20 perc alatt aranyszínű piskótát sütünk. Tálalhatjuk vajas krémmel, lekvárral vagy csokiöntettel, de önmagában is pompás finomság.
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-04 16:04
Kíváncsian várom az eredményt!:)
42868
2017-01-04 12:36
Kezdő sütögető vagyok de ha kiunokáztam magam tuti hogy megsütöm még MA!!!!! Nagyon jól néz ki!!!!
42860

Legfrissebb hozzászólások

made by zwoelf