Mézes puszedli recept

Mézes puszedli recept

Hozzávalók

darabhoz50 darabhoz:

A tésztához:

A díszítéshez:

Teljes elkészülési idő:

+ minimum egy nap tárolás pléhdobozban
5
Értékelés
51

Leírás

Aki a puszedlit kedveli, annak egészen biztosan elnyeri a tetszését ez a recept. Elkészítése nagyon egyszerű, sokáig eltartható, így előre betárazhatunk belőle, és igazán finom.


Elkészítés

1
Előkészítünk egy lepapírozott sütőlemezt, és előmelegítjük a sütőt 200 C-ra.
2
A vajat, porcukrot, mézet kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, és azzal is habosra keverjük.
3
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a fahéjjal, és a lisztes keveréket egy fakanál segítségével a tojásos keverékkel eldolgozzuk.
4
Az így kapott tésztát 15 percre hűtőbe tesszük, majd hengerré sodorjuk.
5
A kinyújtott tésztát kb. 25 g-os darabokra vágjuk. Golyóvá gömbölyítjük, majd tenyerünkben ellapítjuk, és pár centi távolságra a lemezre tesszük őket.
6
Most az előmelegített 200 C-os sütőben légkeveréses sütőben kb. 9-10 perc alatt kisütjük a puszedliket. Vigyázat, nagyon hamar megsül, nem szabad megégnie, mert keserű lesz! Az aljuk is szép világos legyen!
7
A tojáshab bevonathoz a porcukrot és a tojásfehérjét vízgőz fölött, folyamatos keverés mellett addig melegítjük, míg ujjunkat csípi, ha beledugjuk. Aztán magas fordulaton lágy habbá verjük a meleg cukros fehérjét.
8
Egyenként belemártjuk a puszedlik tetejét. Végül villával tüskézzük.
9
Tegyük pléhdobozba legalább egy napra a bevonat nélküli puszedliket! A tojáshabbal fedett puszedlik tetejét hagyjuk teljesen megszáradni, és aztán dobozoljuk le. Levegőtől védve, jól záródó fémdobozban hetekig eláll, sőt minél tovább érik annál finomabb, puhább.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 6221.44 kcal
Fehérje: 112.368 g
Szénhidrát: 1073.99 g
Zsír: 190.647 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.12.12 21:54
Jó a kérdés! :) Zöld! ;)
2013.12.12 21:50
Zöld, vagy fekete kardamom kell hozzá?
Szerencsémre mindkettő van, itt vidéken is kapni a gyógynövényüzletekben :)
2013.07.28 15:50
Kardamom és gyömbér helyett mézeskalács fűszerkeveréket tettem bele, mert nekem az volt itthon, így is nagyon finom és puha lett.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.