Mézes puszedli recept

Mézes puszedli recept

Hozzávalók

darabhoz50 darabhoz:

A tésztához:

A díszítéshez:

Teljes elkészülési idő:

+ minimum egy nap tárolás pléhdobozban
5
Értékelés
51

Leírás

Aki a puszedlit kedveli, annak egészen biztosan elnyeri a tetszését ez a recept. Elkészítése nagyon egyszerű, sokáig eltartható, így előre betárazhatunk belőle, és igazán finom.


Elkészítés

1
Előkészítünk egy lepapírozott sütőlemezt, és előmelegítjük a sütőt 200 C-ra.
2
A vajat, porcukrot, mézet kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, és azzal is habosra keverjük.
3
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a fahéjjal, és a lisztes keveréket egy fakanál segítségével a tojásos keverékkel eldolgozzuk.
4
Az így kapott tésztát 15 percre hűtőbe tesszük, majd hengerré sodorjuk.
5
A kinyújtott tésztát kb. 25 g-os darabokra vágjuk. Golyóvá gömbölyítjük, majd tenyerünkben ellapítjuk, és pár centi távolságra a lemezre tesszük őket.
6
Most az előmelegített 200 C-os sütőben légkeveréses sütőben kb. 9-10 perc alatt kisütjük a puszedliket. Vigyázat, nagyon hamar megsül, nem szabad megégnie, mert keserű lesz! Az aljuk is szép világos legyen!
7
A tojáshab bevonathoz a porcukrot és a tojásfehérjét vízgőz fölött, folyamatos keverés mellett addig melegítjük, míg ujjunkat csípi, ha beledugjuk. Aztán magas fordulaton lágy habbá verjük a meleg cukros fehérjét.
8
Egyenként belemártjuk a puszedlik tetejét. Végül villával tüskézzük.
9
Tegyük pléhdobozba legalább egy napra a bevonat nélküli puszedliket! A tojáshabbal fedett puszedlik tetejét hagyjuk teljesen megszáradni, és aztán dobozoljuk le. Levegőtől védve, jól záródó fémdobozban hetekig eláll, sőt minél tovább érik annál finomabb, puhább.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 6221.44 kcal
Fehérje: 112.368 g
Szénhidrát: 1073.99 g
Zsír: 190.647 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.12.12 21:54
Jó a kérdés! :) Zöld! ;)
2013.12.12 21:50
Zöld, vagy fekete kardamom kell hozzá?
Szerencsémre mindkettő van, itt vidéken is kapni a gyógynövényüzletekben :)
2013.07.28 15:50
Kardamom és gyömbér helyett mézeskalács fűszerkeveréket tettem bele, mert nekem az volt itthon, így is nagyon finom és puha lett.
2012.12.31 14:42
Az árát nem tudom, de ázsiai boltokban, indiai boltokban mindenütt van. Fővám téri csarnok, Ázsia Bt. Culinaris üzletek. ;)
2012.12.30 23:52
Ez a Kardamon itthon ennyire beszerezhetetlen / draga?
2012.12.21 19:27
kozben rajottem hogy a merlegem (digitalis grammos )es ezt is szepen hiba nelkul kimerte isteni finom lett!hat ezert megerte keresnem es kifizetni 13dollart egy pici uveg Cardamom ert!:)koszonjuk a receptet!!!
2012.12.21 15:14
sziasztok!kb menyi ket gramm fahej?egy kaveskanal...fel kavaeskanal?koszonom
2012.12.20 21:07
Életem legjobb mézes puszedli receptje:-)
2012.12.09 11:53
Sziasztok! Ez a recept fantasztikus! Én nem kedveltem sosem a puszedlit, sem a mézeskalácsot. Lili kislányom kapott tavaly karácsonykor ajándékba, és akkor nagyon ízlett neki, gondoltam kipróbálom ezt a receptet. A fűszerek helyett egy kiskanál mézeskalács fűszerkeveréket tettem bele. Az eredmény? Ilyen egyszerű, gyors és hihetetlenül finom kekszet régen ettünk. Meg sem tudtuk várni, míg kihűl! Lili az első falatnál mondta, hogy ez mézeskalács süti. Még langyosan megeszegettük a fele adagot. A többit eldugtam, de a házban isteni finom karácsonyi illat lengedez, amitől a hangulatunk is ünnepi lett. Karácsony előtt az ovistársakkal, barátokkal biztosan sütni fogunk, legalább két adagot. Köszönjük a receptet!
2012.11.28 23:08
Sok mézes puszedli receptet kipróbáltam már, de eddig ez volt a legfinomabb!:)
2011.12.03 20:10
KOSZONOM A RECEPTET......pont jo lessz Karacsonyra

2008.12.07 20:25
Köszönom a receptet, isteni lett! Igaz, hogy én gluténmentes lisztből készítettem el, de ez semmit sem von le az értékéből, sőtt!!!
2008.11.21 15:35
Ezt a sutit is kiprobaltam es vegre megkostolhattam a mezes puszedlit, amirol eddig csak hallomasbol tudtam. Fincsi, nekem tettszik az egesz, a ferjemnek meg inkabb a kozepe :) En mandula helyett mogyorot tettem es aztan diot.
Az meglehet hogy kicsit vekonyokra sikerultek, de igy is finomak es majd legkozelebb jobban sikerulnek.
Nekem 4 tepsivel lett, rengeteg!
Aranyosak es mutatosak. A fincsi "kozepe" nagyon fel tudja dobni a sutit!
Ja...sajnos fembobozom nincs akkora hogy minden suti beleferjen, en kisebb muanyag tesztas dobozkakba tettem, eddig meg nem kemenyedtek meg, pedig mar vagy 3 napja sutottem oket. Az a jo benne hogy eleg sokaig eltarthato es barmikor elo lehet venni oket ;)
2008.09.04 13:52
Tegnap megcsináltam. :) Életemben először csináltam ilyen sütit. Nagyon fincsi lett, és tényleg nem bonyolult. :)
Én nem díszítettem mandulával, hanem csináltam cukros-tojáshabos bevonatot rá, mert én így szeretem. Az 50 db-hoz 3 tojásfehérjét kicsi ecettel felvertem, majd 24 dkg porcukrot hozzáadva 10 percig gőz fölött tovább vertem habverővel. Aztán beleforgattam a kisült sütiket és zsírpapíron hagytam, hogy rászáradjon. Kb. 3 óra. Nem tettem mindet fémdobozba, és így is puha maradt, nem keményedett meg. :) Köszi a receptet! :)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

:)
Naggyon finom! A recept mentve!
Új kedvenc! :)
Nagyon köszönöm a segítségeteket :) így csinálom akkor :)
Nagyon jól sikerült és köszönöm a receptet

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.