Főmenü

Regisztráció

Mézes puszedli recept

Mézes puszedli recept

Mézes puszedli recept

5
51
Kedvencek közé teszem!90

Hozzávalók

darabhoz50 darabhoz:

A tésztához

A díszítéshez

Teljes elkészülési idő

+ minimum egy nap tárolás pléhdobozban

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
6221.44
kcal
Fehérje
112.368
gramm
Szénhidr.
1073.99
gramm
Zsír
190.647
gramm

Leírás

Aki a puszedlit kedveli, annak egészen biztosan elnyeri a tetszését ez a recept. Elkészítése nagyon egyszerű, sokáig eltartható, így előre betárazhatunk belőle, és igazán finom.


Elkészítés

1
Előkészítünk egy lepapírozott sütőlemezt, és előmelegítjük a sütőt 200 C-ra.
2
A vajat, porcukrot, mézet kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, és azzal is habosra keverjük.
3
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a fahéjjal, és a lisztes keveréket egy fakanál segítségével a tojásos keverékkel eldolgozzuk.
4
Az így kapott tésztát 15 percre hűtőbe tesszük, majd hengerré sodorjuk.
5
A kinyújtott tésztát kb. 25 g-os darabokra vágjuk. Golyóvá gömbölyítjük, majd tenyerünkben ellapítjuk, és pár centi távolságra a lemezre tesszük őket.
6
Most az előmelegített 200 C-os sütőben légkeveréses sütőben kb. 9-10 perc alatt kisütjük a puszedliket. Vigyázat, nagyon hamar megsül, nem szabad megégnie, mert keserű lesz! Az aljuk is szép világos legyen!
7
A tojáshab bevonathoz a porcukrot és a tojásfehérjét vízgőz fölött, folyamatos keverés mellett addig melegítjük, míg ujjunkat csípi, ha beledugjuk. Aztán magas fordulaton lágy habbá verjük a meleg cukros fehérjét.
8
Egyenként belemártjuk a puszedlik tetejét. Végül villával tüskézzük.
9
Tegyük pléhdobozba legalább egy napra a bevonat nélküli puszedliket! A tojáshabbal fedett puszedlik tetejét hagyjuk teljesen megszáradni, és aztán dobozoljuk le. Levegőtől védve, jól záródó fémdobozban hetekig eláll, sőt minél tovább érik annál finomabb, puhább.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2013-12-12 21:54
Jó a kérdés! :) Zöld! ;)
10936
2013-12-12 21:50
Zöld, vagy fekete kardamom kell hozzá? Szerencsémre mindkettő van, itt vidéken is kapni a gyógynövényüzletekben :)
10935
2013-07-28 15:50
Kardamom és gyömbér helyett mézeskalács fűszerkeveréket tettem bele, mert nekem az volt itthon, így is nagyon finom és puha lett.
10569
2012-12-31 14:42
Az árát nem tudom, de ázsiai boltokban, indiai boltokban mindenütt van. Fővám téri csarnok, Ázsia Bt. Culinaris üzletek. ;)
9704
2012-12-30 23:52
Ez a Kardamon itthon ennyire beszerezhetetlen / draga?
9701
2012-12-21 19:27
kozben rajottem hogy a merlegem (digitalis grammos )es ezt is szepen hiba nelkul kimerte isteni finom lett!hat ezert megerte keresnem es kifizetni 13dollart egy pici uveg Cardamom ert!:)koszonjuk a receptet!!!
9638
2012-12-21 15:14
sziasztok!kb menyi ket gramm fahej?egy kaveskanal...fel kavaeskanal?koszonom
9636
2012-12-20 21:07
Életem legjobb mézes puszedli receptje:-)
9627
Bo
2012-12-09 11:53
Sziasztok! Ez a recept fantasztikus! Én nem kedveltem sosem a puszedlit, sem a mézeskalácsot. Lili kislányom kapott tavaly karácsonykor ajándékba, és akkor nagyon ízlett neki, gondoltam kipróbálom ezt a receptet. A fűszerek helyett egy kiskanál mézeskalács fűszerkeveréket tettem bele. Az eredmény? Ilyen egyszerű, gyors és hihetetlenül finom kekszet régen ettünk. Meg sem tudtuk várni, míg kihűl! Lili az első falatnál mondta, hogy ez mézeskalács süti. Még langyosan megeszegettük a fele adagot. A többit eldugtam, de a házban isteni finom karácsonyi illat lengedez, amitől a hangulatunk is ünnepi lett. Karácsony előtt az ovistársakkal, barátokkal biztosan sütni fogunk, legalább két adagot. Köszönjük a receptet!
9497
2012-11-28 23:08
Sok mézes puszedli receptet kipróbáltam már, de eddig ez volt a legfinomabb!:)
9397

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf