Regisztráció
Mézes puszedli recept főfotó

Mézes puszedli recept

5 csillag / 4 szavazat
Kedvencek közé teszem!609

Hozzávalók

50
darabhoz

A tésztához

A díszítéshez

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

+ minimum egy nap tárolás pléhdobozban

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
6221.44
kcal
Fehérje
112.368
gramm
Szénhidr.
1073.99
gramm
Zsír
190.647
gramm

Leírás

Aki a puszedlit kedveli, annak egészen biztosan elnyeri a tetszését ez a recept. Elkészítése nagyon egyszerű, sokáig eltartható, így előre betárazhatunk belőle, és igazán finom.


Videó

Elkészítés

1
Előkészítünk egy lepapírozott sütőlemezt, és előmelegítjük a sütőt 200 C-ra.
Mézes puszedli recept 1. fázisfotó
2
A vajat, porcukrot, mézet kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, és azzal is habosra keverjük.
Mézes puszedli recept 2. fázisfotó
Mézes puszedli recept 3. fázisfotó
Mézes puszedli recept 4. fázisfotó
Mézes puszedli recept 5. fázisfotó
Mézes puszedli recept 6. fázisfotó
3
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával és a fahéjjal, és a lisztes keveréket egy fakanál segítségével a tojásos keverékkel eldolgozzuk.
Mézes puszedli recept 7. fázisfotó
Mézes puszedli recept 8. fázisfotó
Mézes puszedli recept 9. fázisfotó
Mézes puszedli recept 10. fázisfotó
Mézes puszedli recept 11. fázisfotó
Mézes puszedli recept 12. fázisfotó
Mézes puszedli recept 13. fázisfotó
4
Az így kapott tésztát 15 percre hűtőbe tesszük, majd hengerré sodorjuk.
Mézes puszedli recept 14. fázisfotó
5
A kinyújtott tésztát kb. 25 g-os darabokra vágjuk. Golyóvá gömbölyítjük, majd tenyerünkben ellapítjuk, és pár centi távolságra a lemezre tesszük őket.
Mézes puszedli recept 15. fázisfotó
Mézes puszedli recept 16. fázisfotó
Mézes puszedli recept 17. fázisfotó
Mézes puszedli recept 18. fázisfotó
6
Most az előmelegített 200 C-os sütőben légkeveréses sütőben kb. 9-10 perc alatt kisütjük a puszedliket. Vigyázat, nagyon hamar megsül, nem szabad megégnie, mert keserű lesz! Az aljuk is szép világos legyen!
Mézes puszedli recept 19. fázisfotó
Mézes puszedli recept 20. fázisfotó
7
A tojáshab bevonathoz a porcukrot és a tojásfehérjét vízgőz fölött, folyamatos keverés mellett addig melegítjük, míg ujjunkat csípi, ha beledugjuk. Aztán magas fordulaton lágy habbá verjük a meleg cukros fehérjét.
Mézes puszedli recept 21. fázisfotó
Mézes puszedli recept 22. fázisfotó
Mézes puszedli recept 23. fázisfotó
8
Egyenként belemártjuk a puszedlik tetejét. Végül villával tüskézzük. Majd hagyjuk, hogy megszáradjon rajtuk a hab. (Akár 40 C-os sütőben rá is lehet szárítani.)
Mézes puszedli recept 24. fázisfotó
Mézes puszedli recept 25. fázisfotó
Mézes puszedli recept 26. fázisfotó
Mézes puszedli recept 27. fázisfotó
Mézes puszedli recept 28. fázisfotó
9
Tegyük pléhdobozba legalább egy napra a bevonat nélküli puszedliket! A tojáshabbal fedett puszedlik tetejét hagyjuk teljesen megszáradni, és aztán dobozoljuk le. Levegőtől védve, jól záródó fémdobozban hetekig eláll, sőt minél tovább érik annál finomabb, puhább.
Mézes puszedli recept 30. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-09-10 19:50
Köszönöm a receptet! Finom, puhák lettek, bár a svájci merring nem kötött meg annyira, kissé lágy maradt, de lehet ilyennek is kell lennie. Én mézeskalács fűszerkeveréket és fahéjat tettem bele.
37323
2016-01-14 13:20
Én csokival készítettem. Nagyon finom.
27517
2015-12-21 21:53
fincsi !
26644
2015-12-02 10:45
Szuper lett! Köszi:)
25862
2015-02-01 15:52
Iseni finom!
16876
2013-12-12 21:54
Jó a kérdés! :) Zöld! ;)
10936
2013-12-12 21:50
Zöld, vagy fekete kardamom kell hozzá? Szerencsémre mindkettő van, itt vidéken is kapni a gyógynövényüzletekben :)
10935
2013-07-28 15:50
Kardamom és gyömbér helyett mézeskalács fűszerkeveréket tettem bele, mert nekem az volt itthon, így is nagyon finom és puha lett.
10569
2012-12-31 14:42
Az árát nem tudom, de ázsiai boltokban, indiai boltokban mindenütt van. Fővám téri csarnok, Ázsia Bt. Culinaris üzletek. ;)
9704
2012-12-30 23:52
Ez a Kardamon itthon ennyire beszerezhetetlen / draga?
9701

Legfrissebb hozzászólások

2016-09-26 13:25
Kedves Mónika Mózer! Kb. 10-15 perc.
37840
2016-09-26 13:22
Kedves jazika.holczi! Ezt a fajta sült krumplit érdemes sütőben sütni, mert előre be van sózva, fűszerezve. Az olajban...
37839
2016-09-26 13:15
Kedves whitneyke! Mivel ennek a receptnek pont az lenne a lényege, hogy ne kerüljön bele semmi olyan ami hizlal, így a...
37838
2016-09-26 13:09
Kedves Krisztina! Még nem próbáltam zselatin nélkül, de szerintem nem kellene kihagyni, mert szerintem folyós lenne a...
37837
made by zwoelf