Regisztráció
Mézes puszedli recept főfotó

Mézes puszedli recept

5 csillag / 1 szavazat
Kedvencek közé teszem!1701

Hozzávalók

4

A tésztához

A mázhoz

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Leírás

Imádom ezt a receptet, a puszedlik nagyon omlósak, puhák, tényleg elolvad az ember szájában. Karácsonykor nálunk sosem hiányzik, bár ünneptől függetlenül szeretjük. :) Ha kedvetek támadt egy kis otthoni cukrászkodáshoz, készítsétek el ezt a mézes puszedli receptet!


Elkészítés

1
A tészta száraz hozzávalóit elkeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a tojássárgáját, a tejfölt, a mézet, és a zsírt, majd jól összegyúrjuk.
350 g búzaliszt (BL55), 100 g búza-rétesliszt (BFF 55), 1 teáskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál kakaópor - holland, 2 teáskanál mézessütemény fűszerkeverék, 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű), 1 db tojássárgája, 1 evőkanál tejföl (20%-os), 150 g akácméz, 80 g sertészsír
2
A sütőt 190 C fokra előmelegítjük. A tésztából kb. tojássárgányi golyókat formázunk, és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 190 C fokon kb. 10 percig sütjük.
3
A mázhoz a tojásfehérjét villával kicsit meghabosítjuk, és kis adagonként hozzáadjuk a porcukrot. A tojás méretétől függően kevesebb, vagy több porcukorra is lehet szükség, egy könnyen kenhető, ám masszív állagú mázat kell kapnunk.
4
A puszedliket még langyosan megmártjuk a mázban, vagy megkenjük a tetejüket, és hagyjuk hogy a máz megszáradjon.
5
Ezzel el is készült ez az isteni mézes puszedli! Jól záródó dobozban, sokáig puhák maradnak.
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-12-03 21:26
Jaj de örülök!!! Köszönöm szépen a visszajelzést!!! Nálunk is csak pár órát bír, aztán érdekes módon eltűnik :)))
41029
2016-12-03 16:47
Ma délután megsütöttem,mert már nagyon karácsonyi hangulatban vagyok.:)A mézeskalácsokat viszont még jegeltem picit,helyette ezt készítettem.Elmondhatatlanul finom lett,ráadásul pikk-pakk meg is voltam vele.Mindenkinek ízlik,nem hinném hogy túléli az éjszakát.:) Köszönöm szépen
41001
2016-12-02 16:09
Remélem ízleni fog!! Az a lényeg hogy nem kell sokáig sütni és amikor kiveszed még puhák de ahogy hűének úgy megszilárdulnak de nagyon finom puha marad! :) Jó sütögetést kívánok!
40954
2016-12-02 15:35
Nagyon finoman festenek!:) Szivesen elkészítem majd így karácsony táján.Remélem nekem nem lesz száraz...Köszi szépen!:)
40951
2016-11-27 11:47
Sziasztok! Nekem sajnos nem sikerült. Kemény lett és íztelen, nekem hiányzott belőle a cukor.
40777
2016-11-16 13:14
Nagyon szépek lettek, köszönöm a képet és nagyon örülök hogy ízlik :)
40211
2016-11-16 12:43
Szuper recept, teljesen olyan, mint a bolti puszedli :)
40205
2016-11-10 15:58
Sajnos az én sütőm nem légkeveréses, ezért én csak simán tudom sütni, alul felül :))
39903
2016-11-10 15:51
Légkeveréssel vagy anélkül jobb sütni? :-)
39902
2016-11-07 23:34
Ebből a mézesből tripla adagot kell csinálni, mert sokáig puha marad. Nagyon finom. Ezt karácsony előtt ismét megcsinálom.
39804

Legfrissebb hozzászólások

2016-12-04 14:05
Nagyon jó lett, eztán ezt fogom késziteni!
41053
2016-12-04 13:58
Ez nagyon isteni, tovább tuningolva,ha a zöldségeket szabad tüzön grillezed. isteni az a füstölt íz.
41052
2016-12-04 13:51
Nagyon jó kis recept. Próbaképpen elkészítettem, hogy karácsonykor minden rendben legyen és mennyei lett. Nincs vele...
41051
2016-12-04 13:00
Én korábban már kérdeztem de nem kaptam választ. Szeretném, mert szeretem tisztán látni a dolgokat :-)
41050
2933
4.75
1
10
1971
4.866665
6
17
made by zwoelf