Regisztráció
Milánói makaróni recept főfotó

Milánói makaróni recept

5 csillag / 5 szavazat
Kedvencek közé teszem!851

Hozzávalók

3
adagra

A szószhoz

A tésztához

  • 2 L víz
  • 1 kiskanál
  • 50 ml étolaj
  • 200 g tészta - makaróni (száraz)

A díszítéshez

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Teljes elkészülési idő

Leírás

Ez a recept több, mint kiváló, érdemes elkészíteni! Persze nem csak kiváló, hanem roppant egyszerű is! A számtalan Milánói makaróni variáció közül ez az egyik legjobb, biztosan az Ön családja is kedvelni fogja, ha elkészíti nekik!


Elkészítés

1
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A gombát megmossuk, apróra vágjuk.
Milánói makaróni recept 25. fázisfotó
Milánói makaróni recept 26. fázisfotó
Milánói makaróni recept 27. fázisfotó
Milánói makaróni recept 28. fázisfotó
2
A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük.
Milánói makaróni recept 29. fázisfotó
3
Az olajon a vöröshagymát megpirítjuk, majd rátesszük a fokhagymát is.
Milánói makaróni recept 31. fázisfotó
Milánói makaróni recept 32. fázisfotó
Milánói makaróni recept 33. fázisfotó
Milánói makaróni recept 34. fázisfotó
4
A hozzávalóknál leírt kevés vízzel felengedjük, hogy a fokhagyma ne égjen meg.
Milánói makaróni recept 35. fázisfotó
5
A gépsonkát felkockázzuk, és a hagymához keverjük. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd kb 10 percen át pároljuk folyamatos kevergetés mellett.
Milánói makaróni recept 36. fázisfotó
Milánói makaróni recept 37. fázisfotó
Milánói makaróni recept 38. fázisfotó
Milánói makaróni recept 39. fázisfotó
6
Hozzátesszük a felaprított gombát, és újabb 10-15 percig pároljuk folyamatos kevergetés mellett.
Milánói makaróni recept 40. fázisfotó
Milánói makaróni recept 41. fázisfotó
7
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ha kell cukrozzuk ízlés szerint, és újabb 10-15 percig pároljuk folyamatos kevergetés mellett, szükség esetén plusz kb. 100 ml vízzel felönthetjük, ha túl sűrű lenne. Ezzel el is készült a szósz!
Milánói makaróni recept 42. fázisfotó
Milánói makaróni recept 43. fázisfotó
Milánói makaróni recept 44. fázisfotó
8
A tésztát megfőzzük az olajos, sós vízben kb 9 perc alatt, majd hideg vízzel jó alaposan átmossuk, lecsurgatjuk.
Milánói makaróni recept 45. fázisfotó
Milánói makaróni recept 46. fázisfotó
Milánói makaróni recept 47. fázisfotó
9
Forrón tálaljuk, friss rozmaringgal, vagy bazsalikommal, és sajttal díszítjük.
Milánói makaróni recept 48. fázisfotó
Milánói makaróni recept 49. fázisfotó
Milánói makaróni recept 50. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-05-27 10:28
Én most sajt nélkül ettem, de így is isteni
33008
2015-02-13 20:11
Fincsi lett :) Érdemes megcsinálni! Köszönjük a receptet!
17228
2014-07-28 09:33
Tényleg nagyon finom ez a Milánói, nem is veszek többet boltit. Most színes durum tésztát főztem ki hozzá, isteni finom lett. Köszi a receptet. Már töb mindent kipróbáltam, és mindegyiknek sikere volt.
12646
2014-03-04 16:04
jó sok sajttal :)
11529
2014-01-24 21:03
Elkészült, már el is fogyott. Annyit változtattam rajta, hogy 2 fokhagymát a végén, mikor már kész volt a mártás, akkor reszeltem bele, mert szeretem a fokhagyma friss ízét. Nem készítettem fotót, mert úgy telepakoltam sajttal, hogy ki se látszott a kaja, muhaha! :D
11210
2012-05-17 23:29
Szervusz! Mikor teáskanálra adjuk meg a fűszert, általában szárított fűszerre gondolunk, de ha van lehetőség, mindig friss fűszerrel érdemes dolgozni. :) Én szeretem a fűszeres dolgokat, így az intenzívebb friss fűszerből is minimum annyit teszek bele, mint ha szárított volna. Hadd legyen íze! :)
7258
2012-05-17 21:17
Sziasztok! A receptben írt fűszermennyiség szárított fűszerekre vonatkozik? Mennyit számít, hogy szárított vagy friss fűszert használunk? Mert mi például frissen szedjük a rozmaringot de megszárítjuk és ledaráljuk. Előre is köszönöm a választ :)
7256
2012-02-11 16:24
Én is a fokhagyma közepe eltávolításának okára voltam kíváncsi. A válasszal azonban nem értek egyet. Több évtizedes önellátásom során rengeteg ételt készítettem fokhagymával, illetve ettem nyersen, de keserű, illetve kesernyés ízt nem tapasztaltam. Sőt, a zsengébb fokhagymák esetében a középső részt nyersen is kifejezetten imádom. Így viszont az a tippem, hogy az általam fogyasztott makói fokhagyma középső része nem, vagy nagyon-nagyon kevés keserű ízanyagot tartalmazhat. Vagy tévedek? Egyébként nagyon örülök a receptnek, mert nagyon sok helyen csak olyat találtam, ahol a milánóit és a bolognait összekeverték. Mármint szó szerint, azaz a milánóiba darált húst tettek. Ez pedig a gyermekkori emlékeim szerint a bolognai spagettik egyik összetevője. Köszönöm a receptet, a mai menüm már megvan. ;-)
6694
2011-12-22 07:38
köszi
6497
Anonymous (nem ellenőrzött)
2011-12-21 22:36
Szia! Az 5.pont, 4.kép, a fakanálban látszik. Kb. 1 "jó" csipet.
6496

Legfrissebb hozzászólások

2016-05-27 14:46
nekem ilyen lett én egy kicsi darált dióval szórtam meg a tetejét.A hab nem lett ropogós,de így is ízletes :)
33016
2016-05-27 12:52
Finom köszi a receptet. :)
33013
2016-05-27 12:05
Bor nélkül készítettem, csodás volt! :) Köszönöm szépen!
33012
2516
4.833335
24
122
made by zwoelf