Milánói makaróni recept

Milánói makaróni recept

Hozzávalók

adagra3 adagra:

A szószhoz:

A tésztához:

  • 2 L víz
  • 1 kiskanál
  • 50 ml étolaj
  • 200 g tészta - makaróni (száraz)

A díszítéshez:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
54

Leírás

Ez a recept több, mint kiváló, érdemes elkészíteni! Persze nem csak kiváló, hanem roppant egyszerű is! A számtalan Milánói makaróni variáció közül ez az egyik legjobb, biztosan az Ön családja is kedvelni fogja, ha elkészíti nekik!


Elkészítés

1
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A gombát megmossuk, apróra vágjuk.
2
A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük.
3
Az olajon a vöröshagymát megpirítjuk, majd rátesszük a fokhagymát is.
4
A hozzávalóknál leírt kevés vízzel felengedjük, hogy a fokhagyma ne égjen meg.
5
A gépsonkát felkockázzuk, és a hagymához keverjük. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd kb 10 percen át pároljuk folyamatos kevergetés mellett.
6
Hozzátesszük a felaprított gombát, és újabb 10-15 percig pároljuk folyamatos kevergetés mellett.
7
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ha kell cukrozzuk ízlés szerint, és újabb 10-15 percig pároljuk folyamatos kevergetés mellett, szükség esetén plusz kb. 100 ml vízzel felönthetjük, ha túl sűrű lenne. Ezzel el is készült a szósz!
8
A tésztát megfőzzük az olajos, sós vízben kb 15-20 perc alatt, majd hideg vízzel jó alaposan átmossuk, lecsurgatjuk.
9
Forrón tálaljuk, friss rozmaringgal, vagy bazsalikommal, és sajttal díszítjük.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.07.28 09:33
Tényleg nagyon finom ez a Milánói, nem is veszek többet boltit. Most színes durum tésztát főztem ki hozzá, isteni finom lett. Köszi a receptet. Már töb mindent kipróbáltam, és mindegyiknek sikere volt.
2014.03.04 16:04
jó sok sajttal :)
2014.01.24 21:03
Elkészült, már el is fogyott. Annyit változtattam rajta, hogy 2 fokhagymát a végén, mikor már kész volt a mártás, akkor reszeltem bele, mert szeretem a fokhagyma friss ízét. Nem készítettem fotót, mert úgy telepakoltam sajttal, hogy ki se látszott a kaja, muhaha! :D
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Szia, A név javítva, a recept feltöltési jog megadva. ;) Üdv, ApróSéf.hu
Igen-igen! ;)
Istenien sikerült a székely káposzta. Köszönöm a segítséget.
én morzsa helyett kukoricapehelybe szoktak mert olyan mint a KFC-s csirke meg sütőben szoktam akkor nem annyira lesz olajos

Sziasztok, én is facebookkal regisztráltam, most regisztráltam inkább külön de így sem enged feltölteni :( +elírtam a felhasználó nevem, kitudnátok nekem kérlek javítani Cuszóka -ra :) Köszi előre is ...

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.