Milánói makaróni recept

Milánói makaróni recept

Hozzávalók

adagra3 adagra:

A szószhoz:

A tésztához:

  • 2 L víz
  • 1 kiskanál
  • 50 ml étolaj
  • 200 g tészta - makaróni (száraz)

A díszítéshez:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
54

Leírás

Ez a recept több, mint kiváló, érdemes elkészíteni! Persze nem csak kiváló, hanem roppant egyszerű is! A számtalan Milánói makaróni variáció közül ez az egyik legjobb, biztosan az Ön családja is kedvelni fogja, ha elkészíti nekik!


Elkészítés

1
A vöröshagymát megtisztítjuk, és finomra aprítjuk. A gombát megmossuk, apróra vágjuk.
2
A fokhagymákat megtisztítjuk, kivesszük a közepét, összetörjük.
3
Az olajon a vöröshagymát megpirítjuk, majd rátesszük a fokhagymát is.
4
A hozzávalóknál leírt kevés vízzel felengedjük, hogy a fokhagyma ne égjen meg.
5
A gépsonkát felkockázzuk, és a hagymához keverjük. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük, majd kb 10 percen át pároljuk folyamatos kevergetés mellett.
6
Hozzátesszük a felaprított gombát, és újabb 10-15 percig pároljuk folyamatos kevergetés mellett.
7
Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, ha kell cukrozzuk ízlés szerint, és újabb 10-15 percig pároljuk folyamatos kevergetés mellett, szükség esetén plusz kb. 100 ml vízzel felönthetjük, ha túl sűrű lenne. Ezzel el is készült a szósz!
8
A tésztát megfőzzük az olajos, sós vízben kb 15-20 perc alatt, majd hideg vízzel jó alaposan átmossuk, lecsurgatjuk.
9
Forrón tálaljuk, friss rozmaringgal, vagy bazsalikommal, és sajttal díszítjük.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.07.28 09:33
Tényleg nagyon finom ez a Milánói, nem is veszek többet boltit. Most színes durum tésztát főztem ki hozzá, isteni finom lett. Köszi a receptet. Már töb mindent kipróbáltam, és mindegyiknek sikere volt.
2014.03.04 16:04
jó sok sajttal :)
2014.01.24 21:03
Elkészült, már el is fogyott. Annyit változtattam rajta, hogy 2 fokhagymát a végén, mikor már kész volt a mártás, akkor reszeltem bele, mert szeretem a fokhagyma friss ízét. Nem készítettem fotót, mert úgy telepakoltam sajttal, hogy ki se látszott a kaja, muhaha! :D
2012.05.17 23:29
Szervusz!

Mikor teáskanálra adjuk meg a fűszert, általában szárított fűszerre gondolunk, de ha van lehetőség, mindig friss fűszerrel érdemes dolgozni. :)
Én szeretem a fűszeres dolgokat, így az intenzívebb friss fűszerből is minimum annyit teszek bele, mint ha szárított volna. Hadd legyen íze! :)
2012.05.17 21:17
Sziasztok! A receptben írt fűszermennyiség szárított fűszerekre vonatkozik? Mennyit számít, hogy szárított vagy friss fűszert használunk? Mert mi például frissen szedjük a rozmaringot de megszárítjuk és ledaráljuk. Előre is köszönöm a választ :)
2012.02.11 16:24
Én is a fokhagyma közepe eltávolításának okára voltam kíváncsi. A válasszal azonban nem értek egyet.
Több évtizedes önellátásom során rengeteg ételt készítettem fokhagymával, illetve ettem nyersen, de keserű, illetve kesernyés ízt nem tapasztaltam. Sőt, a zsengébb fokhagymák esetében a középső részt nyersen is kifejezetten imádom.
Így viszont az a tippem, hogy az általam fogyasztott makói fokhagyma középső része nem, vagy nagyon-nagyon kevés keserű ízanyagot tartalmazhat. Vagy tévedek?
Egyébként nagyon örülök a receptnek, mert nagyon sok helyen csak olyat találtam, ahol a milánóit és a bolognait összekeverték. Mármint szó szerint, azaz a milánóiba darált húst tettek. Ez pedig a gyermekkori emlékeim szerint a bolognai spagettik egyik összetevője.
Köszönöm a receptet, a mai menüm már megvan. ;-)
2011.12.22 07:38
köszi
2011.12.21 22:36
Szia!
Az 5.pont, 4.kép, a fakanálban látszik. Kb. 1 "jó" csipet.
2011.12.21 17:47
Szia
Friss rozmaringból mennyit kell belerakni?
2011.02.20 21:24
Nagyonjóóóóó recept, ez kötelező!!! Minden "ilyen-olyan félkész por" tabu!!! Ez az igazi és az egészséges!!!
2011.01.04 21:18
Szervusz Panka!

Mert a fokhagyma közepe keserű ízanyagokat tartalmazhat. Így mindig finom, kritály tiszta fokhagyma ízt ad az ételnek.

Üdv!
G
2011.01.04 10:04
Miért kell kiszedni a fokhagyma közepét? Még sosem hallottam, nem is szoktam kivenni.
2010.10.03 09:12
Sziasztok.Ti vagytok az egyetlen normális recept oldal.Kezdő szakács vagyok és tők jó,hogy van képes illusztráció végig.Üdv.
2009.12.15 00:52
Ajánlom mindekinek, mert nagyon finom és gyorsan megvan!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

finom lett!köszönöm a receptet!
Tökéletes recept!! Mindenkinek ajánlani tudom. Végre, nem az a tömény, vajas, ehetetlen csokitorta... csokikrém kellemes, könnyed és a marcipán a közepén telitalálat!! A torta lap nekem egy kicsit tömén...
Most csináltam először és nagyon fincsi lett, köszönöm! ;)
Elsőre nagyobb adaggal indítottam... (Édesszájú a család!) A cukor kimérésénél viszont már láttam hogy túlzottan édes lesz, így a bemutató mennyiség 3/4-ét raktam bele és még így is édes lett (szeri...
Sziasztok, én en kis rozmaringgal dobtam fel, nagyon finom lett!:)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.