Regisztráció
Milánói rétes recept főfotó

Milánói rétes recept

5 csillag / 14 szavazat
Kedvencek közé teszem!989

Hozzávalók

1
tepsire

A tésztához

A töltelékhez

A léhez

Alá és fölé

  • 100 g vaj (olvasztott)

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
4633.48
kcal
Fehérje
165.774
gramm
Szénhidr.
653.626
gramm
Zsír
156.18
gramm

Leírás

Milánói rétes, avagy lusta asszony rétese. :) Ezt a receptet én anno 10 évvel ezelőtt kaptam egy anyukától, mikor a középső fiam úszni tanult, ez volt az aktuális recept, ami kézről kézre járt. Fura volt elolvasni, hogy minden csak beleöntünk a tepsibe, ami szilárd hozzávaló az is csak úgy simán és mire kiveszem a sütőből sütemény lesz belőle. Azt hiszem ettől egyszerűbb sütemény nincs is. Hogy miért hívják, rétesnek azt nem tudom, szerintem nem igen van hozzá köze, de az tény, hogy nagyon egyszerű, és igen finom, mutatós sütemény lesz belőle. Másfajta gyümölcscsel is nagyon finom.


Elkészítés

1
A minimum 21*32 cm-es tepsit vastagon kivajazzuk (én fel szoktam olvasztani a vajat és ennek a negyedét öntöm a tepsibe, amit elkenek benne).
Milánói rétes recept 1. fázisfotó
2
A lisztet, a cukrot, az átszitált sütőport összekeverjük.
Milánói rétes recept 2. fázisfotó
Milánói rétes recept 3. fázisfotó
Milánói rétes recept 4. fázisfotó
3
Pontosan a felét a tepsibe szórjuk, elegyengetjük.
Milánói rétes recept 5. fázisfotó
Milánói rétes recept 6. fázisfotó
4
Erre szórjuk a túrót, ...
Milánói rétes recept 7. fázisfotó
Milánói rétes recept 8. fázisfotó
5
... majd rátesszük a meggyet, ...
Milánói rétes recept 9. fázisfotó
Milánói rétes recept 10. fázisfotó
6
... és befedjük a másik adag száraz keverékkel.
Milánói rétes recept 11. fázisfotó
Milánói rétes recept 12. fázisfotó
7
A tojást felverjük, hozzáadjuk a tejet, cukrot, vaníliáscukrot, és jól összekeverjük.
Milánói rétes recept 13. fázisfotó
Milánói rétes recept 14. fázisfotó
Milánói rétes recept 15. fázisfotó
Milánói rétes recept 16. fázisfotó
8
Ezt ráöntjük a tésztára, teljesen befedjük vele.
Milánói rétes recept 17. fázisfotó
Milánói rétes recept 18. fázisfotó
9
Erre öntjük a maradék olvasztott vajat.
Milánói rétes recept 19. fázisfotó
10
Hagyjuk a pulton 30 percig pihenni, majd 180 C fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.
Milánói rétes recept 20. fázisfotó
Milánói rétes recept 21. fázisfotó
11
Nagyon finom! :)
Milánói rétes recept 22. fázisfotó
Milánói rétes recept 23. fázisfotó
Milánói rétes recept 24. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-10-09 13:58
Köszönöm a receptet, nagyon finom volt!
38388
2016-08-25 19:45
Voila!
36703
2016-08-25 18:40
@Gabriella Nagy: ha nem "szilárdult meg" az attól van, hogy egyes sütőknél a 180 fok = 200 fok. A mi sütőnk is ilyen. Minden recepthez hozzáadunk +20 fokot sütésnél. Érdemes még egyszer nekifutni, meglátod, jó lesz :)
36700
2016-08-10 14:04
Régen csináltam ezt az összedobálós sütit, mert elfelejtettem az arányokat. Most végre itt megtaláltam. Isteni finom lett. A pihentetés és a tepsi méret nagyon fontos és az olvasztott vaj remek ötlet.
36124
2016-03-21 21:54
Isteni ez a süti, nálunk az egyik kedvenc. Én kevesebb cukorral csinálom, de ez ízlés dolga. Sok neve van ennek a süteménynek, én eddig Bolyi túrósként ismertem, de itt az oldalon már dobálós túrósként is láttam. Sokan, sokféleképpen ismerik, ezek szerint népszerű-)
30379
2015-07-13 22:21
nagyon finom lett.
21243
2015-07-11 19:55
Én is megcsináltam. Teljesen jó lett, kivéve, hogy elszunyókáltam, és kissé jobban megsült a teteje.:) Az én tepsim több alapanyagot is elbírt volna, bár nem sokkal nagyobb, mint a receptben leírt. Cukor helyett édesítőt használtam, abból is kevesebbet (mert az összesen 300g cukor kicsit sok nekem) Nagyon jó kis süti, az tetejét leszámítva nagyon finom:) A méltatlankodóknak üzenem: Ha nem sikerül jól valami, akkor nem a recept a hibás.....Jah, és a leírtak sem kőbe lettek vésve.
21201
2015-07-08 17:40
Időközben elkészült! Megoldottam a pihentetést is! :) A teteje kissé megpirult, de nagyon fincsi lett! Én most feleztem az alapanyagokat, mert kicsi tepsim van...;)
21130
2015-07-08 16:25
Szia Ancsy001! Én mindig pihentetm és kell neki, mert az alatt a tészta átitaja az egészet. Ha ilyen jó idő van, akkor a hűtőben szoktam a pihentetés részét véghezvinni, de ilyenkor a vajat csak a sütés előtt öntsd rá. Neked is szép napot! Üdv. Ildikó ;)
21126
2015-07-08 14:59
Kedves Ildikó! Most készülök elkészíteni ezt a fincsinek ígérkező sütit. Annyi kérdésem lenne, hogy a pihentetés sütés előtt mindenképp fontos neki? (Félek, hogy ebben a hőségben megromlik a túró pihentetés közben...) Köszi a válaszod előre is! Üdv, szép napot, Ancsi
21124
4276
4.864865
201
279
6416
4.707315
68
102

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-23 18:06
Bár a családom kicsit száraznak találja, nekem bejött. köszi a receptet!
44217
2017-01-23 17:49
nagyon finom
44216
2017-01-23 17:15
Nagyon finom! Köszi a receptet! :)
44214
2017-01-23 17:08
nagyon finom bár én máj helyett cs.mellet és gomba helyett kukoricát raktam bele hús nélkül, és isteni fincsi lett igy...
44213
made by zwoelf