Regisztráció
Mirinda szelet recept főfotó

Mirinda szelet recept

5 csillag / 4 szavazat
Kedvencek közé teszem!2170

Hozzávalók

1
tepsire

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Teljes elkészülési idő

Leírás

Amikor ezt a Mirinda szelet receptet kaptam még üdítős sütemény volt, és mindenki Mirindával készítette, ma már készül Fantával is, de van aki Colával készíti. Igazából a recept szinte mindenhol ugyanaz. Ez a mennyiség nálam 21x32 cm-es tepsiben készül, és szerintem így az igazi, megfelelő vastagságú a krém és a zselé a sütemény tetején.


Elkészítés

1
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet átszitált sütőport, átszitált kakaóport és végül az olajat is majd csomómentesre keverjük.
Mirinda szelet recept 1. fázisfotó
Mirinda szelet recept 2. fázisfotó
Mirinda szelet recept 3. fázisfotó
Mirinda szelet recept 4. fázisfotó
2
A tojás fehérjéből kemény habot verünk, és ezt óvatosan beleforgatjuk.
Mirinda szelet recept 5. fázisfotó
Mirinda szelet recept 6. fázisfotó
Mirinda szelet recept 7. fázisfotó
3
Vajjal kikent lisztezett tepsibe öntjük (én 21x32 cm-es tepsimben sütöm) 185 C fokra előmelegített sütőben kb. 25 percig (tűpróbáig sütjük).
Mirinda szelet recept 8. fázisfotó
Mirinda szelet recept 9. fázisfotó
4
Amíg sül elkészítjük a krémet. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a túrót és alaposan összekeverjük. Ha megsült majd kihűlt a tészta a tetejére simítjuk a túrós krémet.
Mirinda szelet recept 10. fázisfotó
Mirinda szelet recept 11. fázisfotó
Mirinda szelet recept 12. fázisfotó
5
A zseléhez a pudingport a cukorral egy kis edénybe tesszük apránként adagolva a mirindát csomómentesre keverjük, és addig főzzük amíg besűrűsödik.
Mirinda szelet recept 13. fázisfotó
Mirinda szelet recept 14. fázisfotó
Mirinda szelet recept 15. fázisfotó
Mirinda szelet recept 16. fázisfotó
6
Ha kész van várunk vele picit, míg langyos lesz, (én 5 percre hideg vízbe állítom az edényt ez pont elég ahhoz, hogy ne forró inkább csak langyos legyen) Ha már nem forró akkor rátesszük a túrós krém tetejére.
Mirinda szelet recept 17. fázisfotó
Mirinda szelet recept 18. fázisfotó
7
Egyenletesen eloszlatjuk, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük pihenni, és már szeletelhető is a Mirinda szelet.
Mirinda szelet recept 19. fázisfotó
Mirinda szelet recept 20. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-11-03 11:16
Szuper recept! Az enyém így sikerült :)
39513
2016-10-06 12:11
Nem lett olyan szép, de az íze kárpótol. Köszönöm!
38193
2016-09-25 12:48
nem volt a boldba Miranda üdítö
37780
2016-08-12 20:44
Nagyon jó recept .
36208
2016-07-29 21:07
Elsőnek készítettem szuper élmény:)
35677
2016-03-27 17:28
Még csak 14 éves vagyok, de már egy pár süteményt el készítettem az Apróséfen. Mint ahogy többi,ugyan úgy ez is izlett a családnak. Köszönöm a receptet igazán finom volt. :)
30761
2016-03-25 00:08
szupi
30542
2016-03-04 13:24
Isteni lett! 20 éves srác vagyok, a barátaim megkóstolták, ledöbbentek milyen finom lett. Mellesleg életem első süteménye. :) Köszönöm szépen ezt a csodás receptet.
29479
2016-02-20 19:19
Kicsit vékonyra sikerült a piskóta, de az íze nagyon finom :)
28928
2016-02-20 12:25
köszönöm!
28898
6399
4.707315
68
102
3256
4.81818
7
21

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-22 17:56
párom szülinapjára ilyen lett
44142
2017-01-22 17:48
Nekünk igy sikerült,kicsit szétnyilt :)
44141
2017-01-22 17:32
a csirkecombok vannak betekerve a baconnal és rajta a hagyma, fokhagyma stb..
44140
2017-01-22 17:31
44139
made by zwoelf