Nokedli recept

Nokedli recept

Hozzávalók

adagra1 adagra:

A nokedli tésztához:

A főzéshez:

  • víz

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
55

Leírás

A nokedlit szinte mindenki imádja. Levesbetétként, vagy pörköltekhez köretként alkalmazzák leggyakrabban. Elkészítése roppant egyszerű és gyors.


Elkészítés

1
Felteszünk egy lábasban vizet forrni.
2
Az összetevőket egy edénybe mérjük.
3
Fakanállal, kívülről befelé irányított mozdulatokkal, lassan, csomósra keverjük a galuskatésztát. Ha túl kemény lenne, kis vízzel még lágyítható.
4
A nokedliszaggatót a víz fölé tesszük, beleöntjük a nokedlitésztát, és vízszintes mozdulatokkal a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlit.
5
Ha a nokedlik feljöttek a víz színére, valószínűleg már jók is. Figyelem! Ha túlfőzzük a nokedlit, lisztes íze lesz!
6
A készre főtt nokedlit folyó vízzel átmossuk, lecsöpögtetjük, és szervírozzuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.07.23 19:41
Én teszek...ha még le ís öblítem, veszít a sóból. Pörinél mondjuk nem annyira gáz, de...tény: egyéni :)
2014.07.23 19:38
Én nem szoktam tenni bele, ami a nokedlire kerül, annak úgy is nagyon intenzív íze van! :) Egy jó kis pöri mondjuk! ;)
2014.07.23 19:36
És a vízbe só?
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Sziasztok! A pergő rizs receptje. Nagyon alapos mosás, 3x4x, hogy már ne legyen fehér a víz. Bármilyen zsiradékon,(nem kell spórolni vele) én kókuszolajat használok, megpirítom, hogy kapjon egy fehéres kérg...

Tisztelt ApróSéf!

Már tegnap délután feltöltöttem egy receptet, le is járt az egy nap, de még mindig nincs fent. Valamivel megsértettem a szabályzatot? Még egy kérdés, a facebook profilommal lépt...

Nagyon finom:)
Sziasztok! A pergő rízs receptje engem is érdekelne, mert a rízst én is szeretem, de nem a ragacsosat. Elküldené valaki a receptet? Köszi!
Szia.most csináltam meg e recept szerint a pogacsat és nekem nem jött fel, kérdésem, miért lehet ez? előre köszönöm a választ.

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.