Nokedli recept

Nokedli recept

Hozzávalók

adagra1 adagra:

A nokedli tésztához:

A főzéshez:

  • víz

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
55

Leírás

A nokedlit szinte mindenki imádja. Levesbetétként, vagy pörköltekhez köretként alkalmazzák leggyakrabban. Elkészítése roppant egyszerű és gyors.


Elkészítés

1
Felteszünk egy lábasban vizet forrni.
2
Az összetevőket egy edénybe mérjük.
3
Fakanállal, kívülről befelé irányított mozdulatokkal, lassan, csomósra keverjük a galuskatésztát. Ha túl kemény lenne, kis vízzel még lágyítható.
4
A nokedliszaggatót a víz fölé tesszük, beleöntjük a nokedlitésztát, és vízszintes mozdulatokkal a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlit.
5
Ha a nokedlik feljöttek a víz színére, valószínűleg már jók is. Figyelem! Ha túlfőzzük a nokedlit, lisztes íze lesz!
6
A készre főtt nokedlit folyó vízzel átmossuk, lecsöpögtetjük, és szervírozzuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.07.23 19:41
Én teszek...ha még le ís öblítem, veszít a sóból. Pörinél mondjuk nem annyira gáz, de...tény: egyéni :)
2014.07.23 19:38
Én nem szoktam tenni bele, ami a nokedlire kerül, annak úgy is nagyon intenzív íze van! :) Egy jó kis pöri mondjuk! ;)
2014.07.23 19:36
És a vízbe só?
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Szia! Igen, málnával is működik.
Én is megcsináltam,és nyugodtan mondhatom,hogy tökéletes a recept. Csak annyit mondhatok, hogy Köszönöm Szépen :-)
málnával is lehet készíteni?
Fú, ezt a hetvegen meg fogom csinálni :)
Fantasztikusan néz ki! Ki fogom próbálni! A sütés elején nem kell fólia alatt párolni? Előre is köszi a választ!Szép napot!

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.