Regisztráció
Nokedli recept főfotó

Nokedli recept

4.9 csillag / 9 szavazat
Kedvencek közé teszem!854

Hozzávalók

2
adagra

A nokedli tésztához

A főzéshez

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
885.6
kcal
Fehérje
41.4
gramm
Szénhidr.
151.6
gramm
Zsír
14.8
gramm

Leírás

A nokedlit szinte mindenki imádja. Levesbetétként, vagy pörköltekhez köretként alkalmazzák leggyakrabban. Elkészítése roppant egyszerű és gyors.


Videó

Elkészítés

1
Felteszünk egy lábasban vizet forrni, majd az összetevőket egy edénybe mérjük.
Nokedli recept 14. fázisfotó
Nokedli recept 15. fázisfotó
Nokedli recept 16. fázisfotó
Nokedli recept 17. fázisfotó
2
Fakanállal, kívülről befelé irányított mozdulatokkal, lassan, csomósra keverjük a galuskatésztát. Ha túl kemény lenne, kis vízzel még lágyítható.
Nokedli recept 18. fázisfotó
Nokedli recept 19. fázisfotó
Nokedli recept 20. fázisfotó
3
A nokedliszaggatót a lobogó, enyhén sós víz fölé tesszük, beleöntjük a nokedlitésztát, és vízszintes mozdulatokkal a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlit.
Nokedli recept 21. fázisfotó
Nokedli recept 22. fázisfotó
4
Ha a nokedlik feljöttek a víz színére, 2-3 perc után, valószínűleg már jók is. Figyelem! Ha túlfőzzük a nokedlit, lisztes íze lesz!
Nokedli recept 23. fázisfotó
5
A készre főtt nokedlit folyó vízzel átmossuk, hogy ne tapadjanak össze.
Nokedli recept 24. fázisfotó
6
Lecsöpögtetjük, és szervírozzuk is a nokedlit a hozzá illő étellel.
Nokedli recept 26. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-01-09 07:48
Életem első nokedli készítésze, de tökéletes lett. Nagyon gyors és finom.
27313
2015-10-30 08:55
Kedves Zsoozsy! Teljesen mindegy milyen kanállal csinálod, meg hogy, hogyan kavarod. Ami neked jobban a kezedbe illik, semmit sem változtat a tésztán, csak a liszt és tojás mennyiség. Én kemény tésztát csinálok, mert minél keményebb, annál jobb, és úgy nem fog összefolyni sem, és én két kupaccal szoktam egyszerre szaggatni, és nem ragad össze a vízben, csak folyamatosan kavarom közben. :) Remélem tudtam segíteni.
24492
2015-09-28 10:10
ha tesztek a tésztàba egy kis olvasztott vajat....attol nem annyira ragad össze illetve szép fényes lesz töle a nokedli..
23230
2015-09-06 18:45
nincs is ennel jobb nokedli recept : -) szuper ;)
22517
2015-08-01 21:16
Bár reakció nem érkezett az előző - kétségbe esett - hozzászólásomra, én viszont valami rejtélyes oknál fogva (tán makacs bosszúból, hogy csakazértis képes vagyok rá! :) ) megint megpróbáltam és most rá is jöttem egy trükkre, úgyhogy meg is írom magamnak ide legközelebbre, mert hátha másnak is problémát okozott netán: szóval a különböző tempóban lesznek kész és az egész egy egybefüggő massza lesz problémára az a megoldás, hogy ha annyi tésztát potyogtattunk már bele, hogy ellepje a víz felszínét (vagy ha a feljövők ellepik), akkor azt az adagot kell kivenni leszűrni (én egy kis szűrővel kanalaztam bele egy nagyobb szűrőbe), és csak utána belepotyogtatni a többit, vagyis szakaszosan - és most így tök jó lett! :) Ráadásul arra is rájöttem, bár csak a végén, hogy érdemes egy csepp olajat is pöttyinteni a forrásvízbe (bár végül is lehet, hogy a tésztába is lehetne, hogy mint a tésztánál ne ragadjanak össze - tök nagy siker volt, és még nekem is ízlett, szóval éljen a büszkeség, és úgy, ha már tudjuk, hogy hogy kell csinálni, úgy tényleg nem nagy szám ez... :) (de azért a miért fontos, hogy fakanállal+lassan+befele kérdésem még mindig aktuális...)
21656
2015-06-12 18:58
Nekem először is kérdésem lenne, hogy miért fakanállal kell keverni a tésztát (én magamtól tuti sima evőkanállal keverném) és miért fontos, hogy lassan és miért fontos, hogy kívülről befelé keverjük...? Oké, ez egyben három kérdés is, bocsi... :) És ez még nem minden: ha forró vízbe potyogtatom bele a bogyókat, az időbe telik (de közben meg túl folyós lett nekem a tészta, tehát hiába bogyóztam volna külön egy tálba, összefolyt volna, de szóval amíg én az egész masszát belegolyózom a forró vízbe, addig tök nagy különbség lesz az első bogyók és az utolsó bogyók főzési ideje között, arról nem is beszélve, hogy nekem volt olyan, hogy már bedobáskor a víz tetején maradt - tán nem elég sűrű a tészta? Tehát meddig kell vajon főzni? Arról nem is beszélve, hogy a víz forrása, azaz bugyborékolása miatt az sem egyértelmű, hogy melyik bogyó van fent, azaz melyik kész és melyik nem... És ráadásul így is kissé szétfolyt, tessék, csatolom... Szóval...? Több liszt kéne? Kevesebb víz? Lisztje válogatja? Tojása válogatja? Ja, és a mennyiségről nem is beszélve: ez milyen mennyiség? Ja, oké - egy adagra, most látom, hogy az én hibám, hogy ezt az apró részletet kifelejtettem, mert hogy tényleg nagyon kevés lett, pláne, ha a csirkepörkölt meg két főre hat csirkecomb... :) Sebaj, még szerencse, hogy van rizs is... :) Na, majd legközelebb, de legalább most tényleg kiderült, hogy nem egy akkora ördöngösség, mint amennyire kikértem magamnak eddig, hogy még hogy én nokedlit...? :D (egyszer régen csináltam, és akkor valahogy jobban sikerült, de már nem emlékszem, hogy hogy, talán csak a liszt volt más...) Azért köszi, tényleg könnyű! :)
20441
2015-06-05 15:01
20254
2015-05-15 11:32
Elso probalkozas :)
19744
2015-04-18 17:43
Szuper tökéletesen sikerült :)
18980
2014-07-23 19:41
Én teszek...ha még le ís öblítem, veszít a sóból. Pörinél mondjuk nem annyira gáz, de...tény: egyéni :)
12613
229
5
4
16
2398
4.785715
77
128

Legfrissebb hozzászólások

2016-02-09 21:41
Szuper recept! Nagyon jól jött, hogy nem kell bele tojás ☺ Ezentúl csak így sütöm. Köszönöm szépen ☺ Kakakóval...
28544
2016-02-09 20:11
Nagyon finom lett :) köszönöm!
28543
2016-02-09 19:39
Tegnap este elkészítettük a barátommal a pizza tekercset. Mennyei lett. Nagyon kellemes az íze, és a tészta állaga sem...
28542
2016-02-09 19:21
Megcsináltam, nagyon finom lett :) Köszi a receptet :)
28540
made by zwoelf