Főmenü

Regisztráció

Nokedli recept

Nokedli recept

Nokedli recept

5
57
Kedvencek közé teszem!212

Hozzávalók

adagra1 adagra:

A nokedli tésztához

A főzéshez

  • víz

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
442.8
kcal
Fehérje
20.7
gramm
Szénhidr.
75.8
gramm
Zsír
7.4
gramm

Leírás

A nokedlit szinte mindenki imádja. Levesbetétként, vagy pörköltekhez köretként alkalmazzák leggyakrabban. Elkészítése roppant egyszerű és gyors.


Elkészítés

1
Felteszünk egy lábasban vizet forrni.
2
Az összetevőket egy edénybe mérjük.
3
Fakanállal, kívülről befelé irányított mozdulatokkal, lassan, csomósra keverjük a galuskatésztát. Ha túl kemény lenne, kis vízzel még lágyítható.
4
A nokedliszaggatót a víz fölé tesszük, beleöntjük a nokedlitésztát, és vízszintes mozdulatokkal a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlit.
5
Ha a nokedlik feljöttek a víz színére, valószínűleg már jók is. Figyelem! Ha túlfőzzük a nokedlit, lisztes íze lesz!
6
A készre főtt nokedlit folyó vízzel átmossuk, lecsöpögtetjük, és szervírozzuk.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2014-07-23 19:41
Én teszek...ha még le ís öblítem, veszít a sóból. Pörinél mondjuk nem annyira gáz, de...tény: egyéni :)
12613
2014-07-23 19:38
Én nem szoktam tenni bele, ami a nokedlire kerül, annak úgy is nagyon intenzív íze van! :) Egy jó kis pöri mondjuk! ;)
12612
2014-07-23 19:36
És a vízbe só?
12611
2014-05-13 17:07
sikerült.tökéletesek az arányok :)
12062
2014-05-06 00:11
hú ezt gyorsan megtudom csinálni
11995
2013-02-01 14:00
Igen finom lett :) A kalkulátorral 1 személyre 3-4 adagot nyugodtan számolhattok.
9880
2013-01-24 15:11
Életem első nokedlije! :-) Valahogy mindig féltem tőle, de az itteni receptet betartva tökéletes lett! Köszönöm
9825
2012-05-10 18:29
Szia G:)! Nagyon szépen köszönöm a receptet és a gyors választ is! Mindent úgy csináltam, ahogy írtad, és képzeld, sikerült!!!!! Életemben ez volt az első nokedli, ami annak is nézett ki:)(Egyébként tojásos nokedli lett belőle.) Most már nem fogok félni tőle. A kisfiam is jól belakmározott. Kedden az "itteni" mákos gubát készítettem el, de azt már a megfelelő helyen megdicsértem régen, és azóta is sokszor elkészítettem. Most a hétvégi menühöz keresek ötleteket:) Még egyszer köszi!
7228
2012-05-09 09:21
Szia! Nekem anyukám így tanította: 1. tojást fel kell ütni, felverni egy pici sóval, pici vízzel 2. egy pici dara hozzá 3. lisztet annyit, hogy keverés közben elváljon az edény faláról 4. pár percet (3-5) állni hagyjuk 5. lehet szaggatni (galuska szaggatóval, vagy ha túl keményre sikerült kanállal) Nekünk be szokott válni :)
7225
2012-05-08 22:07
Szervusz! A lényeg, hogy ne keverd ki simára, hanem görcsös legyen. Ha hígabb, gyorsan kell lehúzni, ha keményebb, akkor lassabban. :) Látatlanban ennél nehéz jobb tanácsot adni. Üdv! G
7224

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.
583
4.533335
6
32

Másodlagos menü

made by zwoelf