Főmenü

Regisztráció

Nokedli recept

Nokedli recept

Nokedli recept

4.88889
4.888899
Kedvencek közé teszem!554

Hozzávalók

adagra1 adagra:

A nokedli tésztához

A főzéshez

  • víz

Teljes elkészülési idő

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
442.8
kcal
Fehérje
20.7
gramm
Szénhidr.
75.8
gramm
Zsír
7.4
gramm

Leírás

A nokedlit szinte mindenki imádja. Levesbetétként, vagy pörköltekhez köretként alkalmazzák leggyakrabban. Elkészítése roppant egyszerű és gyors.


Elkészítés

1
Felteszünk egy lábasban vizet forrni.
2
Az összetevőket egy edénybe mérjük.
3
Fakanállal, kívülről befelé irányított mozdulatokkal, lassan, csomósra keverjük a galuskatésztát. Ha túl kemény lenne, kis vízzel még lágyítható.
4
A nokedliszaggatót a víz fölé tesszük, beleöntjük a nokedlitésztát, és vízszintes mozdulatokkal a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlit.
5
Ha a nokedlik feljöttek a víz színére, valószínűleg már jók is. Figyelem! Ha túlfőzzük a nokedlit, lisztes íze lesz!
6
A készre főtt nokedlit folyó vízzel átmossuk, lecsöpögtetjük, és szervírozzuk.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-08-01 21:16
Bár reakció nem érkezett az előző - kétségbe esett - hozzászólásomra, én viszont valami rejtélyes oknál fogva (tán makacs bosszúból, hogy csakazértis képes vagyok rá! :) ) megint megpróbáltam és most rá is jöttem egy trükkre, úgyhogy meg is írom magamnak ide legközelebbre, mert hátha másnak is problémát okozott netán: szóval a különböző tempóban lesznek kész és az egész egy egybefüggő massza lesz problémára az a megoldás, hogy ha annyi tésztát potyogtattunk már bele, hogy ellepje a víz felszínét (vagy ha a feljövők ellepik), akkor azt az adagot kell kivenni leszűrni (én egy kis szűrővel kanalaztam bele egy nagyobb szűrőbe), és csak utána belepotyogtatni a többit, vagyis szakaszosan - és most így tök jó lett! :) Ráadásul arra is rájöttem, bár csak a végén, hogy érdemes egy csepp olajat is pöttyinteni a forrásvízbe (bár végül is lehet, hogy a tésztába is lehetne, hogy mint a tésztánál ne ragadjanak össze - tök nagy siker volt, és még nekem is ízlett, szóval éljen a büszkeség, és úgy, ha már tudjuk, hogy hogy kell csinálni, úgy tényleg nem nagy szám ez... :) (de azért a miért fontos, hogy fakanállal+lassan+befele kérdésem még mindig aktuális...)
21656
2015-06-12 18:58
Nekem először is kérdésem lenne, hogy miért fakanállal kell keverni a tésztát (én magamtól tuti sima evőkanállal keverném) és miért fontos, hogy lassan és miért fontos, hogy kívülről befelé keverjük...? Oké, ez egyben három kérdés is, bocsi... :) És ez még nem minden: ha forró vízbe potyogtatom bele a bogyókat, az időbe telik (de közben meg túl folyós lett nekem a tészta, tehát hiába bogyóztam volna külön egy tálba, összefolyt volna, de szóval amíg én az egész masszát belegolyózom a forró vízbe, addig tök nagy különbség lesz az első bogyók és az utolsó bogyók főzési ideje között, arról nem is beszélve, hogy nekem volt olyan, hogy már bedobáskor a víz tetején maradt - tán nem elég sűrű a tészta? Tehát meddig kell vajon főzni? Arról nem is beszélve, hogy a víz forrása, azaz bugyborékolása miatt az sem egyértelmű, hogy melyik bogyó van fent, azaz melyik kész és melyik nem... És ráadásul így is kissé szétfolyt, tessék, csatolom... Szóval...? Több liszt kéne? Kevesebb víz? Lisztje válogatja? Tojása válogatja? Ja, és a mennyiségről nem is beszélve: ez milyen mennyiség? Ja, oké - egy adagra, most látom, hogy az én hibám, hogy ezt az apró részletet kifelejtettem, mert hogy tényleg nagyon kevés lett, pláne, ha a csirkepörkölt meg két főre hat csirkecomb... :) Sebaj, még szerencse, hogy van rizs is... :) Na, majd legközelebb, de legalább most tényleg kiderült, hogy nem egy akkora ördöngösség, mint amennyire kikértem magamnak eddig, hogy még hogy én nokedlit...? :D (egyszer régen csináltam, és akkor valahogy jobban sikerült, de már nem emlékszem, hogy hogy, talán csak a liszt volt más...) Azért köszi, tényleg könnyű! :)
20441
2015-06-05 15:01
20254
2015-05-15 11:32
Elso probalkozas :)
19744
2015-04-18 17:43
Szuper tökéletesen sikerült :)
18980
2014-07-23 19:41
Én teszek...ha még le ís öblítem, veszít a sóból. Pörinél mondjuk nem annyira gáz, de...tény: egyéni :)
12613
2014-07-23 19:38
Én nem szoktam tenni bele, ami a nokedlire kerül, annak úgy is nagyon intenzív íze van! :) Egy jó kis pöri mondjuk! ;)
12612
2014-07-23 19:36
És a vízbe só?
12611
2014-05-13 17:07
sikerült.tökéletesek az arányok :)
12062
2014-05-06 00:11
hú ezt gyorsan megtudom csinálni
11995

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.

Másodlagos menü

made by zwoelf