Nokedli recept

Nokedli recept

Hozzávalók

adagra1 adagra:

A nokedli tésztához:

A főzéshez:

  • víz

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
55

Leírás

A nokedlit szinte mindenki imádja. Levesbetétként, vagy pörköltekhez köretként alkalmazzák leggyakrabban. Elkészítése roppant egyszerű és gyors.


Elkészítés

1
Felteszünk egy lábasban vizet forrni.
2
Az összetevőket egy edénybe mérjük.
3
Fakanállal, kívülről befelé irányított mozdulatokkal, lassan, csomósra keverjük a galuskatésztát. Ha túl kemény lenne, kis vízzel még lágyítható.
4
A nokedliszaggatót a víz fölé tesszük, beleöntjük a nokedlitésztát, és vízszintes mozdulatokkal a forrásban lévő vízbe szaggatjuk a nokedlit.
5
Ha a nokedlik feljöttek a víz színére, valószínűleg már jók is. Figyelem! Ha túlfőzzük a nokedlit, lisztes íze lesz!
6
A készre főtt nokedlit folyó vízzel átmossuk, lecsöpögtetjük, és szervírozzuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2013.02.01 14:00
Igen finom lett :)
A kalkulátorral 1 személyre 3-4 adagot nyugodtan számolhattok.
2013.01.24 15:11
Életem első nokedlije! :-) Valahogy mindig féltem tőle, de az itteni receptet betartva tökéletes lett! Köszönöm
2012.05.10 18:29
Szia G:)!

Nagyon szépen köszönöm a receptet és a gyors választ is! Mindent úgy csináltam, ahogy írtad, és képzeld, sikerült!!!!! Életemben ez volt az első nokedli, ami annak is nézett ki:)(Egyébként tojásos nokedli lett belőle.) Most már nem fogok félni tőle. A kisfiam is jól belakmározott. Kedden az "itteni" mákos gubát készítettem el, de azt már a megfelelő helyen megdicsértem régen, és azóta is sokszor elkészítettem. Most a hétvégi menühöz keresek ötleteket:)
Még egyszer köszi!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.