Regisztráció
Norvég almatorta recept főfotó

Norvég almatorta recept

4.8 csillag / 24 szavazat
Kedvencek közé teszem!1567

Hozzávalók

1
tortához

A tortához

A tetejére szóráshoz

Teljes elkészülési idő

+ kihűlés

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
2144.29
kcal
Fehérje
31.3533
gramm
Szénhidr.
258.43
gramm
Zsír
115.02
gramm

Leírás

Egy igazi almás finomság, amit egyszerű elkészíteni, és ugyanakkor megunhatatlanul ízletes! Ha egyszer elkészíti valaki, garantáltan lesz második alkalom is!


Elkészítés

1
A sütőt melegítsük elő 180 C-ra, és egy 18 cm átmérőjű csatos tortaforma aljába csíptessünk szilikonos sütőpapírt.
Norvég almatorta recept 1. fázisfotó
2
A vajat a kristálycukorral, a citromhéjjal, és a vaníliás cukorral habosítsuk fel.
Norvég almatorta recept 2. fázisfotó
Norvég almatorta recept 3. fázisfotó
3
Ez idő alatt az almákat hámozzuk meg, vegyük ki a magházat, majd cikkezzük fel.
Norvég almatorta recept 4. fázisfotó
Norvég almatorta recept 5. fázisfotó
Norvég almatorta recept 6. fázisfotó
4
Ha felhabosodott a vaj, egyenként, további folyamatos habosítás mellett csurgassuk hozzá a tojásokat.
Norvég almatorta recept 7. fázisfotó
Norvég almatorta recept 8. fázisfotó
5
Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral, és ha a vajhoz hozzáadtuk a tojásokat, forgassuk bele a sütőporos lisztet is a keverékbe.
Norvég almatorta recept 9. fázisfotó
Norvég almatorta recept 10. fázisfotó
6
Az így kapott masszát szedjük a kipapírozott sütőformába, és egyenletesen kenjük el.
Norvég almatorta recept 11. fázisfotó
Norvég almatorta recept 12. fázisfotó
7
Most minél sűrűbben, az élükkel lefelé nyomkodjuk a masszába az almákat, végül hintsük meg az egészet fahéjas cukorral.
Norvég almatorta recept 13. fázisfotó
Norvég almatorta recept 14. fázisfotó
Norvég almatorta recept 15. fázisfotó
Norvég almatorta recept 16. fázisfotó
8
A tortát légkeveréses sütőben 180 C-on kb. 40-45 percig süssük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.
Norvég almatorta recept 17. fázisfotó
Norvég almatorta recept 18. fázisfotó
9
Kihűlés után szeleteljük. Tipp! Ugyanezt a mennyiségű tésztát süthetjük laposabbra is 22-26 cm átmérőjű formában 3-4 szem almával, ez esetben azonban csökken a sütési idő!
Norvég almatorta recept 20. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-17 20:12
A receptben megadott anyaghányaddal készítettem el, szerintem a megadott sütési idő erre a mennyiségre, 180 fokon túl hosszú. Nekem 30 percnél elkezdett megégni az alja. Rövidebb sütési időt vagy alacsonyabb höfokot javasolnék.
43756
2016-12-26 19:43
Egyszerű, gyors és nagyszerű!
42301
2016-12-22 14:36
isteni finom :) köszönöm a receptet!
41980
2016-11-24 14:23
Isteni finom lett! Mióta kipróbáltam, többször is készíteni kellett! :-) Köszönöm a receptet! :-)
40640
2016-11-19 12:13
Tényleg pikk-pakk elkészül, köszi a receptet!
40386
2016-11-13 20:18
Nagyon finom, pillanatok alatt elfogyott! Köszi a receptet! :)
40100
2016-11-13 08:39
Köszönöm a receptet, kipróbáltam és nagyon finom :)
40037
2016-10-08 11:37
finom volt,köszi!!
38313
2016-06-18 18:20
Ma készült. :)
33845
2016-06-03 20:02
hogy kell feltenni receptet?
33215
6400
4.707315
68
102
3255
4.81818
7
21

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-22 20:33
44161
2017-01-22 20:17
44160
2017-01-22 20:13
Ki kell sütni,és utána mélyhűtőben tárolhatjuk. Amikor kivesszük akkor szoba hőmérsékleten kiengedjük, és tepsire...
44159
2017-01-22 19:50
finom let köszönöm szépen.
44158
made by zwoelf