Regisztráció
Nyírségi gombócleves recept Timitől főfotó

Nyírségi gombócleves recept Timitől

5 csillag / 10 szavazat
Kedvencek közé teszem!1799

Hozzávalók

5
adagra

A leveshez

A krumpligombóchoz

Teljes elkészülési idő

Leírás

Nyírségi gombócleves recept, ahogy mi szeretjük :)


Elkészítés

1
A vöröshagymát egészen apróra vágunk, és kevés olajon megfonnyasztjuk. A hagymára rádobjuk az apró kockára vágott húst, egy kicsit pirítjuk, majd a vízzel felöntjük.Félpuhára pároljuk, és beletesszük a karikára vágott zöldséget, amikor ezek is félig puhára főttek, beletesszük a felszeletelt gombát és legvégül a zöldborsót.
2
Amíg fő a hús és a zöldségek, elkészítjük a krumpligombócot. Ehhez megfőzzük az előzőleg megtisztított, felkockázott krumplit, amikor megfőtt a főzőlevet öntsük le róla és tegyük egy szűrőbe ahol hagyjuk is kihűlni, és ott lecsöpögni, hogy ne legyen rajta annyi víz, majd csak aztán törjük össze.
3
Ha kihűlt, adunk hozzá egy tojást, a lisztet, sót és a nagyon apróra vágott petrezselymet, s ezt alaposan összekeverjük, majd gombócokat formálunk belőle.
4
Ezt követően visszatérünk a leveshez. A főzőtejszínt elkeverjük egy evőkanál liszttel, és óvatosan beleöntjük a levesbe, megfelelő mennyiségű vízzel hígítva. Szép lassan felfőzzük, amikor felfőtt, picit lisztes kézzel apró gombócokat formálunk, és óvatosan belepottyantjuk a levesbe.
5
Megfőzzük a gombócokat, amikor készen van friss apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk, és melegen tálaljuk.
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-09-18 14:00
Nagyon finom lett! Változtatásaim: - tejföllel habartam, mint az előttem hozzászóló, - nem BL55-öt, hanem szénhidrátcsökkentett lisztet használtam a habarásba a gombócba egyaránt, - a gombóchoz raktam sárfrányos szeklicét, így élénkebb sárgás színe lett, - szintén citromkarikát hagytam benne, mint az előttem hozzászóló.
37616
2016-09-18 13:57
Nagyon finom lett! Annyi változtatás, hogy én is tejföllel készítettem, mint az előttem hozzászóló.Illetve hogy a krumpligombóc még élénkebb sárgás legyen szórtam bele sáfrányos szeklicét, illetve nem BL55-tel dolgoztam, hanem szénhidrátcsökkentett liszttel. És így is csodajó lett! :)
37614
2016-05-24 10:30
Nagyon finom lett!
32898
2016-04-28 17:02
A gombóc nekem lisztízű lett, pedig mindenből a leírt mennyiséget tettem. Lehet ennek valami elkerülhető oka? Másnak jó lett?
32022
2016-04-24 17:30
Nagyon finom lett!
31881
2016-04-19 09:04
Szerintem tejszín helyett tejfölös havazással elég sűríteni és citromlé helyet, citrom karikákat tegyünk a levesbe, sokkal finomabb és markánsabb íze lessz!
31671
2016-03-13 15:15
Ezt se törlöm a kedvencek közül! -)
29892
2016-02-07 08:27
Nagyon finom lett! Párom nagyon oda volt érte! :)
28462
2015-12-09 21:55
hmmm! jól hangzik! meg fogom csinálni :)
26108
2015-12-09 21:42
Már javítottuk is! ;)
26106
6400
4.707315
68
102
3255
4.81818
7
21

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-22 20:13
Ki kell sütni,és utána mélyhűtőben tárolhatjuk. Amikor kivesszük akkor szoba hőmérsékleten kiengedjük, és tepsire...
44159
2017-01-22 19:50
finom let köszönöm szépen.
44158
2017-01-22 19:40
Isteni finom és zseniálisan egyszerű! :) Köszönöm! :)
44157
2017-01-22 19:26
Ez lett a nagy kedvenc :-D
44156
made by zwoelf