Regisztráció
Omlós krémes főfotó

Omlós krémes

0 csillag / 0 szavazat
Kedvencek közé teszem!1540

Hozzávalók

8
adagra

A tésztához

A krémhez

Teljes elkészülési idő

Leírás

Igen kedvelt a családunkban. Ünnepeken a fő helyen van nálunk! A gyerekek szeretik. Ennél több jót, nem is írhatok le, csak a receptjét. :)


Elkészítés

1
A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk.
2
A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20x30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tepsi hátoldalán. 180 C fokon kb. 8-10 perc alatt. Halvány sárgák legyenek a lapok. Ne süssük túl! Amikor levesszük a tepsiről vigyázzunk, mert nagyon törékenyek.
3
A krémhez a tejben felfőzzük a pudingport, majd ha langyosra hűlt kihabosítjuk a margarinnal, és a cukrokkal, majd a citromhéjat is belekeverjük. A krémbe, lehet egy kis citromlevet tenni .
4
Leteszünk egy lapot, rákenjük a krém felét, még egy lap, a maradék krém, és az utolsó lappal befedjük.
5
Porcukorral megszórva pihentetjük egy éjszakát, majd másnap szeleteljük.
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-14 18:46
T. Éva Örömmel olvastalak ! Újító , merész , de ötletes a sütid ! Amiket használtál anyagokat , csak javítják az ízhatást ! :) Üdv. és köszönöm!
43557
2017-01-14 17:12
Isteni finom lett! Maskarponés pudingkrémmel töltöttem a lapokat és olvasztott csokit kentem a tetejére.
43544
2016-12-24 12:58
T. "ambrusm" Próbáld meg , olvasztott vajjal kend meg a tetejét és szórd meg darált dióval , A vaníliás krémmel együtt, igen finom.
42184
2016-12-23 21:55
a tetejére mit lehet még tenni porcukor helyett?
42147
2016-12-23 08:35
Kedves Anita Magyarországon nagy hipermarketek , élelmiszer boltokban kapható a szalalkáli. Ismerősök , nagy utazók , ha vannak a közelben , kérje meg , hogy hozzanak Magyarországról. Ugyanis nem írta merre lakik. A hivatásos szakácsok is adnak jó tanácsot , itt Apróséfen . Jó csapat működik , segítőkészek.
42051
2016-12-22 22:41
itt nincs szalalkali ahol lakom, lehet valamivel helyettesiteni?szeretnem elkesziteni.
42042
2016-12-22 14:05
Köszönöm nektek a hozzászólásokat ! Tündy , a pogácsa is pogácsa ! Amikor finom, akkor azt mondom mert én készítettem . A családom is boldog . Te is készítsd el , remélem nem csalódsz ! Jó étvágyat hozzá !
41978
2016-12-22 13:56
Ránézésre is nagyon kívánatos és enni való isteni én biztos meg fogom csinálni köszönöm katalin
41976
2016-12-22 13:53
Hókocka a neve legalábbis erre felénk
41975
1087
5
0
1
3603
4.96
34
65

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-17 08:45
Kedves Anna ! Természetesen , egy mokkás kanál cukor is tökéletes . Az összes recept ezt írja ! A "Pötyi...
43699
2017-01-17 06:49
Finomnak tunik.
43698
2017-01-17 05:42
Miért pont édesítő. Cukor nem jo a felfuttatàshoz? Nincs itthon pötyim. Nem vennék ezért. :) Köszönöm a választ.
43697
2017-01-17 00:20
Én is elkészítettem, szerettük. :)
43696
3070
4.1
34
66
made by zwoelf