Regisztráció
Oroszkrém torta recept főfotó

Oroszkrém torta recept

3.7 csillag / 6 szavazat
Kedvencek közé teszem!1126

Hozzávalók

1
tortára

A piskótához

A krémhez 1

A krémhez 2

A krémhez 3

  • 100 g mazsola
  • 0.5 dl rum - barna

A krémhez 4

Teljes elkészülési idő

20 perc tészta összeállítás, kb. 1 óra sütés, 40 perc a krém készítése, 2-3 óra hűtés

Leírás

Tökéletes Oroszkrém torta recept. Megéri elkészíteni, mert isteni finom.


Elkészítés

1
A sütőt előmelegítjük 180 C fokra. A cukrot, lisztet és a sütőport összekeverjük.
Oroszkrém torta recept 1. fázisfotó
Oroszkrém torta recept 2. fázisfotó
2
A tojásokat szétválasztjuk és a fehérjét habbá verjük.
Oroszkrém torta recept 3. fázisfotó
3
A sárgáját, és a forró vizet hozzáadjuk a lisztes keverékhez és csomómentesre keverjük. Majd beleforgatjuk a tojáshabot is.
Oroszkrém torta recept 4. fázisfotó
Oroszkrém torta recept 5. fázisfotó
Oroszkrém torta recept 6. fázisfotó
Oroszkrém torta recept 7. fázisfotó
4
Egy tortaformát kibélelünk sütőpapírral vagy vajazzuk és lisztezzük. Én az aljába teszek sütőpapírt, az oldalát vajazom és lisztezem. Beleöntjük a tésztát, majd az előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük, vagy amíg szép aranysárga színt kap.
Oroszkrém torta recept 8. fázisfotó
Oroszkrém torta recept 9. fázisfotó
5
Ha megsült, a formából egy rácsra tesszük, teljesen kihűtjük. Majd 3 lapba vágjuk. Tipp: ha a teteje kicsit púpos lett, akkor a tetejével lefele fordítva hűtjük ki, így a púp visszahúzódik :)
Oroszkrém torta recept 10. fázisfotó
6
A krémhez a cukrot és a tojássárgáját keverjük el, adjunk hozzá a tejet és forraljuk fel.
Oroszkrém torta recept 11. fázisfotó
Oroszkrém torta recept 12. fázisfotó
Oroszkrém torta recept 13. fázisfotó
7
Közben a lapzselatint áztassuk be JÉGHIDEG vízbe. Mikor felforrt a tojássárgás-tejes keverék, még egy-két percig kavargatva főzzük, majd zárjuk el a tüzet alatta és keverjük bele a vaníliás cukrot.
Oroszkrém torta recept 14. fázisfotó
Oroszkrém torta recept 15. fázisfotó
8
A megmaradt tejet forraljuk fel, tegyük bele a kinyomkodott zselatint, és kavargatva oldjuk fel benne. Ne főzzük tovább! Majd hozzákeverjük a előzőleg megfőzött krémbe. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Oroszkrém torta recept 16. fázisfotó
Oroszkrém torta recept 17. fázisfotó
Oroszkrém torta recept 18. fázisfotó
9
A mazsolát beáztatjuk a rumba, majd lecsepegtetjük egy kicsit. Célszerű egy keveset félretenni a díszítéshez, ezt nem kell beáztatni.
Oroszkrém torta recept 19. fázisfotó
10
A habtejszínt a cukorral habbá verjük. A hab 3/4 részét belekeverjük a krémre, a többit félretesszük a díszítéshez. Tipp: kevesebbet is lehet félretenni, ez attól függ, ki hogy szeretné díszíteni a tortát.
Oroszkrém torta recept 20. fázisfotó
Oroszkrém torta recept 21. fázisfotó
11
A kihűlt krémbe apránként belekeverjük a tejszínhab 3/4 részét, a többivel majd díszítjük a tortát.
Oroszkrém torta recept 22. fázisfotó
Oroszkrém torta recept 23. fázisfotó
12
A piskóta alsó lapját, nálam ez a teteje volt, mivel nem sikerült túl szépre, egy tálcára helyezzük, sütőpapírral körbe rakjuk, a képen látható módon, hogy a krém ne "koszolja össze" a tálcát vagy a tortacsipkét. A krémet úgy osszuk be, hogy a tortát is be kell vonni vele. Tehát kb.3 felé vesszük. A krém első részét rákenjük az alsó lapra, majd a rumba áztatott mazsolával megszórjuk.
Oroszkrém torta recept 24. fázisfotó
Oroszkrém torta recept 25. fázisfotó
Oroszkrém torta recept 26. fázisfotó
13
Majd rátesszük a 2. lapot, ezt megkenjük a krém második felével, megszórjuk a maradék mazsolával. Ráhelyezzük a torta felső, egyben utolsó lapját, és a maradék krémmel bevonjuk a torta tetejét és oldalát.
Oroszkrém torta recept 27. fázisfotó
Oroszkrém torta recept 28. fázisfotó
Oroszkrém torta recept 29. fázisfotó
14
A tejszínhabot egy csillagcsőrrel ellátott habzsákba töltjük, majd a tésztát szépen kidekoráljuk vele. A félretett mazsolával díszítjük. 2-3 órán át hűtjük, majd óvatosan szeleteljük. Sok sikert és jó étvágyat :)
Oroszkrém torta recept 30. fázisfotó
Oroszkrém torta recept 31. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2017-01-04 16:38
Karácsony előtt néztem ki magamnak ezt a receptet. A hozzászólásokat olvasgatva kicsit félve álltam neki a tojásos krémnek, de végülis nem okozott problémát az elkészítése. Nagyon finom lett a torta, párom nem győzött dícsérni. :)
42871
2016-09-26 16:36
A tojásos krémem elsőre nekem sem sikerült. Annyiban módosítottam, hogy a tojásos-cukros-tejes keveréket gőz felett főztem fel és tovább, mint 1-2 perc (kb. 5 perc, állandó kevergetés mellett). A zselatint is a kapott elegyhez adtam (nem oldottam fel külön tejben). A zselatin elolvadása után levettem a tűzről az edényt és hidegvizzel töltött tálba helyeztem, hogy a tojás ne főhessen tovább. Szobahőmérsékleten hagytam pihenni, majd fél óra a hűtőben és meg is van a zselés állagú krém. Remélem, tudtam segíteni!
37852
2016-09-25 19:39
Szia! Igaz, nem első nekifutásra, de egy elrontott krém után végül tökéletesen sikerült a tortám. A család is nagyon dicsérte. Köszi a receptet!
37804
2016-09-25 19:39
Szia! Igaz, nem első nekifutásra, de egy elrontott krém után végül tökéletesen sikerült a tortám. A család is nagyon dicsérte. Köszi a receptet!
37803
2016-08-29 16:27
Nagyon finom lett. Köszi a receptet.
36838
2016-07-22 18:13
SOS! A tojásos krém nekem egyáltalán nem olyan, mint a képen, teljesen folyékony! Betettem a hűtőbe hűlni, de olyan sodó állagú. Mit csináljak vele, hogy használni tudjam???
35320
2016-02-24 09:23
Kedves Inwood1964! A tojásfehérje tökéletesen fagyasztható és kiolvasztás után, ugyan úgy felhasználható, mint a friss. Javaslom, hogy fagyaszd le, akár egyesével, akár többet egyszerre, így később pl. Pavlovához, habcsókhoz tökéletes lesz. Üdv: Zsuzsi
29097
2016-02-22 17:55
A megmaradt sok tojásfehérjével mihez kezdjek,ha épp nem kell semmihez?
29033
2015-12-20 13:40
Nagyon finom lett :)
26559
2015-12-11 15:06
A recept tényleg tökéletes! Isteni finom! Köszi :)
26157

Legfrissebb hozzászólások

2017-01-23 20:04
Nagyon finom lett!!! Mire a képet csináltam volna, elfogyott :D
44221
2017-01-23 20:02
jól néz ki :)
44220
2017-01-23 19:04
A közepében folyós marad a puding? A párom pont ilyen muffint kívánt, de én azt mondtam neki, hogy megszilárdul a...
44219
2017-01-23 18:37
koszi a receptet, en igy talalom
44218
made by zwoelf