Padlizsánkrém recept - erdélyi változat

Padlizsánkrém recept - erdélyi változat

Hozzávalók

g padlizsánhúshoz360 g padlizsánhúshoz:

A fogyasztáshoz:

  • pirítós

Teljes elkészülési idő:

+ 1 nap érlelés
4.88889
Értékelés
4.888899

Leírás

Nincs is jobb, mint egy hamisítatlan erdélyi padlizsánkrém, egy friss ropogós pirítóson... Próbálja ki Ön is, kiváló recept!


Elkészítés

1
Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket.
2
Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
3
Ha a padlizsánok kisültek, a belüket egy króm kanállal kikaparjuk, króm villával összetörjük. FONTOS! Króm evőeszközzel dolgozhatunk, de az alumínium evőeszköztől befeketedik a padlizsán.
4
Végül sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a lilahagymát, fokhagymát, majonézt, és villával összekavarjuk.
5
1 napig hűtőben érleljük, majd pirítóssal fogyasztjuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.07.07 00:48
Biztos meglehet csinálni botmixerrel is. Fakanállal is összelehet kavarni, amivel a majonézt kavarod.
2014.07.06 23:43
meg lehet csinálni botmixerrel?
2014.06.17 20:49
Szuper lett :-) köszi a receptet!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Kicsit bizarrul néz ki, de nagyon finom lett! Köszönöm szépen a receptet! :)
Nagyon finom, de mi legkozelebb picit tobb cukorral fogjuk kesziteni. Mindenesetre igy is elfogyott nagyon hamar, koszonjuk a receptet! :)
Tehentejjel is lehet. Bar en nem helyettesitenem :)
Tehéntejjel is lehet?
Nagyon finom lett a csipetnyi sótól :)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.