Főmenü

Regisztráció

Padlizsánkrém recept - erdélyi változat

Padlizsánkrém recept - erdélyi változat

Padlizsánkrém recept - erdélyi változat

4.9
4.910
Kedvencek közé teszem!303

Hozzávalók

g padlizsánhúshoz360 g padlizsánhúshoz:

A fogyasztáshoz

  • pirítós

Teljes elkészülési idő

+ 1 nap érlelés

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
649.5
kcal
Fehérje
1.676
gramm
Szénhidr.
7.779
gramm
Zsír
67.645
gramm

Leírás

Nincs is jobb, mint egy hamisítatlan erdélyi padlizsánkrém, egy friss ropogós pirítóson... Próbálja ki Ön is, kiváló recept!


Elkészítés

1
Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket.
2
Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
3
Ha a padlizsánok kisültek, a belüket egy króm kanállal kikaparjuk, króm villával összetörjük. FONTOS! Króm evőeszközzel dolgozhatunk, de az alumínium evőeszköztől befeketedik a padlizsán.
4
Végül sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a lilahagymát, fokhagymát, majonézt, és villával összekavarjuk.
5
1 napig hűtőben érleljük, majd pirítóssal fogyasztjuk.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2014-11-10 14:15
sajnos esélytelen, hogy egy napig álljon mert előtte elfogy
14726
2014-11-05 21:47
Az én Édesanyám ugy tanìtotta, hogy sima hagymával és nem lilával, és mi azt is belereszeljük nem vágjuk, és bolti majonéz helyet házi majonéz (tojás sárgája+olaj) igy igazán finom krémes lesz. A vastagon megkent fehér kenyér+paradicsommal isteni fincsi! Ha fa eszközöket használunk akkor se feketedik meg....
14629
2014-10-19 12:47
Igazabol hianyzik a recepturabol pici ecet(alma) ha lehet pici citromle. es amitol habos es konnyu lesz oliva olaj. sokkal finomabb.
14073
2014-09-27 18:55
Köszönöm a receptet, nagyon finom lett. Gyakran fogom elkészíteni. :-D
13600
2014-09-26 15:27
"Majonéz helyett mustárral" Huhhh! Az biza eléggé érdekes lehet. Bááár? A boltokban néha kapható bulgár üvegesben egyenesen ecet van - mintegy ízesítésnek. Én sose tudok vele megbékélni (bár csak egyszer vettünk), de hááát - ahány ház, annyi szokás.
13571
2014-09-15 18:47
Majonéz helyett mustárral csináltam, úgy is nagyon finom...
13318
2014-06-17 20:49
Szuper lett :-) köszi a receptet!
12324
2014-04-22 02:24
Mamam csinalt mindig, es ez a recept is pont azt az izt adja vissza, egyszeruen imadom!
11894
2014-03-10 19:17
Nagyon szeretjuk! En inkabb a majonez nelkuli valtozatot kedvelem: padlizsan (vineta)+hagyma+keves olaj+so= ♥ Nyaron-osszel kint az udvaron sutjuk, megpucoljuk, lefagyasztunk annyit amennyi csak elfer.
11582
2014-01-19 21:08
mennyei! ;)
11166

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.
580
4.533335
6
32

Másodlagos menü

made by zwoelf