Főmenü

Regisztráció

Padlizsánkrém recept - erdélyi változat

Padlizsánkrém recept - erdélyi változat

Padlizsánkrém recept - erdélyi változat

4.9
4.910
Kedvencek közé teszem!666

Hozzávalók

g padlizsánhúshoz360 g padlizsánhúshoz:

A fogyasztáshoz

  • pirítós

Teljes elkészülési idő

+ 1 nap érlelés

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
649.5
kcal
Fehérje
1.676
gramm
Szénhidr.
7.779
gramm
Zsír
67.645
gramm

Leírás

Nincs is jobb, mint egy hamisítatlan erdélyi padlizsánkrém, egy friss ropogós pirítóson... Próbálja ki Ön is, kiváló recept!


Elkészítés

1
Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket.
2
Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
3
Ha a padlizsánok kisültek, a belüket egy króm kanállal kikaparjuk, króm villával összetörjük. FONTOS! Króm evőeszközzel dolgozhatunk, de az alumínium evőeszköztől befeketedik a padlizsán.
4
Végül sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a lilahagymát, fokhagymát, majonézt, és villával összekavarjuk.
5
1 napig hűtőben érleljük, majd pirítóssal fogyasztjuk.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-08-21 07:31
Házi majonézzel valóban jobb, annyit tennék hozzá, hogy a főtt + nyers tojás sárga + olaj mellé egy evőkanálnyi mustárt is szoktam belerakni.
22082
2015-08-19 09:41
nagyon finom és egyszerű
22020
2015-08-07 22:39
ahhoz képest, hogy nem vagyok oda a padlizsánért.....nyamiiii...nagyon finom a recept :) fele tejföl, fele majonézzel csináltam, pirítósra isteni :)
21775
2015-06-02 18:09
Egy pici szódabikarbónát érdemes hozzátenni, mert csúnya gyomorégést tud okozni.
20183
2015-04-29 11:18
Köszönet a receptért, isteni lett! ;)
19337
2015-04-15 09:13
igaza van a receptküldönek kettévágva jobban átsül!
18863
2015-04-13 17:54
Nagyon finom, én némi petrezselymet is csempészek bele :)
18798
2015-02-09 13:31
padlizsánt nem szoktuk ketté vágni, hanem egyben sütjük meg
17111
2014-11-10 14:15
sajnos esélytelen, hogy egy napig álljon mert előtte elfogy
14726
2014-11-05 21:47
Az én Édesanyám ugy tanìtotta, hogy sima hagymával és nem lilával, és mi azt is belereszeljük nem vágjuk, és bolti majonéz helyet házi majonéz (tojás sárgája+olaj) igy igazán finom krémes lesz. A vastagon megkent fehér kenyér+paradicsommal isteni fincsi! Ha fa eszközöket használunk akkor se feketedik meg....
14629
1205
4.592595
26
54

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.
1340
5
22
59
1581
4.941175
15
71

Másodlagos menü

made by zwoelf