Regisztráció
Padlizsánkrém recept - erdélyi változat főfotó

Padlizsánkrém recept - erdélyi változat

4.9 csillag / 13 szavazat
Kedvencek közé teszem!1404

Hozzávalók

360
g padlizsánhúshoz

A fogyasztáshoz

  • pirítós

Hozzávalók beszerzése a GRoby Online Szupermarkettől

Advertisement

Teljes elkészülési idő

+ 1 nap érlelés

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
649.5
kcal
Fehérje
1.676
gramm
Szénhidr.
7.779
gramm
Zsír
67.645
gramm

Leírás

Nincs is jobb, mint egy hamisítatlan erdélyi padlizsánkrém recept, amiből az elkészült krémet egy friss ropogós pirítóson elkenjük ... Próbálja ki Ön is, kiváló recept!


Elkészítés

1
Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket.
Padlizsánkrém recept - erdélyi változat 1. fázisfotó
Padlizsánkrém recept - erdélyi változat 2. fázisfotó
2
Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
0.5 fej lilahagyma, 3 gerezd fokhagyma
Padlizsánkrém recept - erdélyi változat 3. fázisfotó
Padlizsánkrém recept - erdélyi változat 4. fázisfotó
Padlizsánkrém recept - erdélyi változat 5. fázisfotó
3
Ha a padlizsánok kisültek, a belüket egy króm kanállal kikaparjuk, króm villával összetörjük. FONTOS! Króm evőeszközzel dolgozhatunk, de az alumínium evőeszköztől befeketedik a padlizsán.
360 g kisült padlizsán húsa
Padlizsánkrém recept - erdélyi változat 6. fázisfotó
Padlizsánkrém recept - erdélyi változat 7. fázisfotó
Padlizsánkrém recept - erdélyi változat 8. fázisfotó
4
Végül sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a lilahagymát, fokhagymát, majonézt, és villával összekavarjuk.
2 nagy csipet só, feketebors (őrölt), 100 g majonéz
Padlizsánkrém recept - erdélyi változat 9. fázisfotó
Padlizsánkrém recept - erdélyi változat 10. fázisfotó
Padlizsánkrém recept - erdélyi változat 11. fázisfotó
5
1 napig hűtőben érleljük, majd pirítóssal fogyasztjuk az elkészült padlizsánkrémet.
pirítós
Padlizsánkrém recept - erdélyi változat 12. fázisfotó
Padlizsánkrém recept - erdélyi változat 14. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-07-28 18:06
Kedves Zsoc! Ez a román padlizsán krém, van egy másik neve is, de most nem jut eszembe. Ahány ház annyi szokás, természetesen ennek is van ezer módja. Nekem eredeti majonézzel mutatta egy barátnőm. Ő otthom Romániában így tanulta. Amihez sült paprika is kell azt úgy nevezik zakuszka. Annak is többféle változata van, de egyikben sincs majonéz. Én kettőt ismerek. A babos és a padlizsános verziót. Mindkettő isteni. Friss ropogós kenyéren a legfinomabbak. Zakuszkát mi télire is tettünk el, és pizza alapként is használtuk. Isteni.
35607
2016-07-15 19:14
Isteni lett! A legjobb, amit eddig ettem. Bar nekem az 1 gerezd fokhagyma is sok volt... de hmmmm.... koszonom!!
35006
2016-06-15 18:28
Ez valami isteni volt... alig birtam abbahagyni az evest...en csak egy gerezd fokhagymat tettem bele, de nekem ez is boven eleg volt. Az olajat kifelejtettem, bar azt nem is hasznalunk, de nem is kellett bele. Soha nem ettem ilyen jot!!! koszonom!:)
33719
2016-06-02 19:17
Végig olvastam az összes kommentet a recept alatt, viszont feltűnt, hogy senkinek nem hiányzik belőle a paprika :):) Sokszor csináltam már padlizsánkrémet, de egészen más recept alapján. Nagyon fimon úgy is, de ez talán az a recept lesz, amit évek óta keresek (az első padlizsánkrém, amit kóstoltam és rabul ejtett egészen más ízű volt, de a receptet nem állt módomban megszerezni). Szóval: köszönöm!! :):):)
33188
2016-04-09 10:57
Nagyon jó recept! Köszönöm
31280
2016-01-13 19:04
Én vöröshagymával készítettem, és nagyon finom lett!
27500
2015-12-26 13:27
Én lilahagyma vöröshagyma, mustár, majonéz mindent bele csinálom, és nagyon finom. A párom román származású és soha nem panaszkodott, hogy nem stimmel valami a recepttel. Sőt, majdnem minden heten készítenem kell. :) És szerintem mindegy, hogy vinetes kenyérnek hívják, vagy padlizsán krémnek, az íze a lényeg.
26837
2015-11-30 11:44
Azzal nem lesz jó szerintem. :( Nagyon más a karaktere...
25790
2015-11-30 11:32
Vöröshagymával is meg lehet csinálni? Neki is állnék ma..:)
25789
2015-11-10 11:26
Sajnos a sok offtopic hozzászólásban elveszett a lényeg, pedig ez valami isteni, akár erdélyi, akár nem. És végre egy recept, ahol az arányok és a elkészítés fázisai is pontosak. (Sajnos nem mindegyikről mondható el.) Köszönjük: Laci & Luca :)
25043

Legfrissebb hozzászólások

2016-07-28 18:06
Kedves Zsoc! Ez a román padlizsán krém, van egy másik neve is, de most nem jut eszembe. Ahány ház annyi szokás,...
35607
2016-07-28 17:43
Az enyém ilyen lett nagyon jó a recept! Köszönöm
35606
2016-07-28 16:43
nagyon fincsi! :)
35605
2016-07-28 16:31
Mennyi a kaloriaerteke?
35604
made by zwoelf