Padlizsánkrém recept - erdélyi változat

Padlizsánkrém recept - erdélyi változat

Hozzávalók

g padlizsánhúshoz360 g padlizsánhúshoz:

A fogyasztáshoz:

  • pirítós

Teljes elkészülési idő:

+ 1 nap érlelés
4.9
Értékelés
4.910

Leírás

Nincs is jobb, mint egy hamisítatlan erdélyi padlizsánkrém, egy friss ropogós pirítóson... Próbálja ki Ön is, kiváló recept!


Elkészítés

1
Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket.
2
Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
3
Ha a padlizsánok kisültek, a belüket egy króm kanállal kikaparjuk, króm villával összetörjük. FONTOS! Króm evőeszközzel dolgozhatunk, de az alumínium evőeszköztől befeketedik a padlizsán.
4
Végül sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a lilahagymát, fokhagymát, majonézt, és villával összekavarjuk.
5
1 napig hűtőben érleljük, majd pirítóssal fogyasztjuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.09.15 18:47
Majonéz helyett mustárral csináltam, úgy is nagyon finom...
2014.06.17 20:49
Szuper lett :-) köszi a receptet!
2014.04.22 02:24
Mamam csinalt mindig, es ez a recept is pont azt az izt adja vissza, egyszeruen imadom!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Jah, es a lenyeg le maradt! :D
A mai nap el keszitettem ezt a receptet... :) Nagy sikert aratott egybol elfogyott mind! :) igaz elsonek egy kissebb tepsiben csinaltam, hatha nem izlene de aztan kellett meg egy Nagy tepsivel csinalnom.. itt a kep, a k...
Szupi recept nagyon szépen feljött és hamar kész lett. Annyi, hogy én még feldobtam egy kis csokival :)
nem lett a legszebb, de nagyon finomra sikerült :-) köszii a receptet :-)
Kedves Lamartine, 60 gramm az másfél darab normál méretű tojás. Üdv, ApróSéf.hu

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.