Padlizsánkrém recept - erdélyi változat

Padlizsánkrém recept - erdélyi változat

Hozzávalók

g padlizsánhúshoz360 g padlizsánhúshoz:

A fogyasztáshoz:

  • pirítós

Teljes elkészülési idő:

+ 1 nap érlelés
4.875
Értékelés
4.8758

Leírás

Nincs is jobb, mint egy hamisítatlan erdélyi padlizsánkrém, egy friss ropogós pirítóson... Próbálja ki Ön is, kiváló recept!


Elkészítés

1
Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket.
2
Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
3
Ha a padlizsánok kisültek, a belüket egy króm kanállal kikaparjuk, króm villával összetörjük. FONTOS! Króm evőeszközzel dolgozhatunk, de az alumínium evőeszköztől befeketedik a padlizsán.
4
Végül sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a lilahagymát, fokhagymát, majonézt, és villával összekavarjuk.
5
1 napig hűtőben érleljük, majd pirítóssal fogyasztjuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.03.10 19:17
Nagyon szeretjuk! En inkabb a majonez nelkuli valtozatot kedvelem: padlizsan (vineta)+hagyma+keves olaj+so= ♥
Nyaron-osszel kint az udvaron sutjuk, megpucoljuk, lefagyasztunk annyit amennyi csak elfer.
2014.01.19 21:08
mennyei! ;)
2013.12.20 04:35
Én speciel imádom a padlizsánkrém füstös izét, ezért tűzhelyen szoktam sütni. Lefeded a villany vagy gázfőzőt (itt szükséges egy vas platni) eyg darab alufóliával és mindegyik oldalát megsütöd a padlizsánnak. Nem lesz szép látvány, ha ügyes az ember, nem szakad ki a bőre és folyik szét az egész tűzhelyen :-) no, de az ize kárpótol. :-)
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.