Regisztráció
Padlizsánkrém recept - erdélyi változat főfotó

Padlizsánkrém recept - erdélyi változat

4.5 csillag / 10 szavazat
Kedvencek közé teszem!832

Hozzávalók

360
g padlizsánhúshoz

A fogyasztáshoz

  • pirítós

Teljes elkészülési idő

+ 1 nap érlelés

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
649.5
kcal
Fehérje
1.676
gramm
Szénhidr.
7.779
gramm
Zsír
67.645
gramm

Leírás

Nincs is jobb, mint egy hamisítatlan erdélyi padlizsánkrém, egy friss ropogós pirítóson... Próbálja ki Ön is, kiváló recept!


Elkészítés

1
Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket.
Padlizsánkrém recept - erdélyi változat 1. fázisfotó
Padlizsánkrém recept - erdélyi változat 2. fázisfotó
2
Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
Padlizsánkrém recept - erdélyi változat 3. fázisfotó
Padlizsánkrém recept - erdélyi változat 4. fázisfotó
Padlizsánkrém recept - erdélyi változat 5. fázisfotó
3
Ha a padlizsánok kisültek, a belüket egy króm kanállal kikaparjuk, króm villával összetörjük. FONTOS! Króm evőeszközzel dolgozhatunk, de az alumínium evőeszköztől befeketedik a padlizsán.
Padlizsánkrém recept - erdélyi változat 6. fázisfotó
Padlizsánkrém recept - erdélyi változat 7. fázisfotó
Padlizsánkrém recept - erdélyi változat 8. fázisfotó
4
Végül sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a lilahagymát, fokhagymát, majonézt, és villával összekavarjuk.
Padlizsánkrém recept - erdélyi változat 9. fázisfotó
Padlizsánkrém recept - erdélyi változat 10. fázisfotó
Padlizsánkrém recept - erdélyi változat 11. fázisfotó
5
1 napig hűtőben érleljük, majd pirítóssal fogyasztjuk.
Padlizsánkrém recept - erdélyi változat 12. fázisfotó
Padlizsánkrém recept - erdélyi változat 14. fázisfotó
Add le szavazatod erre a receptre!
Hozzászólások
Képek
Szavazatok
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2016-01-13 19:04
Én vöröshagymával készítettem, és nagyon finom lett!
27500
2015-12-26 13:27
Én lilahagyma vöröshagyma, mustár, majonéz mindent bele csinálom, és nagyon finom. A párom román származású és soha nem panaszkodott, hogy nem stimmel valami a recepttel. Sőt, majdnem minden heten készítenem kell. :) És szerintem mindegy, hogy vinetes kenyérnek hívják, vagy padlizsán krémnek, az íze a lényeg.
26837
2015-11-30 11:44
Azzal nem lesz jó szerintem. :( Nagyon más a karaktere...
25790
2015-11-30 11:32
Vöröshagymával is meg lehet csinálni? Neki is állnék ma..:)
25789
2015-11-10 11:26
Sajnos a sok offtopic hozzászólásban elveszett a lényeg, pedig ez valami isteni, akár erdélyi, akár nem. És végre egy recept, ahol az arányok és a elkészítés fázisai is pontosak. (Sajnos nem mindegyikről mondható el.) Köszönjük: Laci & Luca :)
25043
2015-10-03 02:49
Először is, ha már az erdélyi konyhából írunk egy receptet, akkor nevezzük úgy is meg ahogy ott hívják, vagy is "Vinetés kenyér", a másik meg, hogy a vinetét szénben kell sütni, jó szenesre a külsejét, de a bele ne égjen meg, és le kell hántani nem pedig kikaparni belőle.
23396
2015-09-20 09:52
Az eredeti erdélyi recept szerint nem teszünk bele fokhagymát, viszont egy kávéskanálnyi mustárt feltétlenül :-)
22989
2015-08-21 07:31
Házi majonézzel valóban jobb, annyit tennék hozzá, hogy a főtt + nyers tojás sárga + olaj mellé egy evőkanálnyi mustárt is szoktam belerakni.
22082
2015-08-19 09:41
nagyon finom és egyszerű
22020
2015-08-07 22:39
ahhoz képest, hogy nem vagyok oda a padlizsánért.....nyamiiii...nagyon finom a recept :) fele tejföl, fele majonézzel csináltam, pirítósra isteni :)
21775
1520
4.913045
14
45
1792
4.866665
32
89

Legfrissebb hozzászólások

2016-02-06 19:36
hogy kell receptet bekükdeni ? Kedves ApróSéf ! Írd le kérlek erre az e-mail címre :szabo.biborka.reka@gmail.com
28452
2016-02-06 19:33
nehéznek tűnik
28451
2016-02-06 19:29
Biztos fincsi ! Ki fogom próbálni !Imádom az Amerikai palacsintát ! Imádom az ApróSéfet
28450
2016-02-06 18:59
Én barnacukor helyett sina fehér cukrot használtam és ihy is nagyon jo lett
28449
made by zwoelf