Padlizsánkrém recept - erdélyi változat

Padlizsánkrém recept - erdélyi változat

Hozzávalók

g padlizsánhúshoz360 g padlizsánhúshoz:

A fogyasztáshoz:

  • pirítós

Teljes elkészülési idő:

+ 1 nap érlelés
4.88889
Értékelés
4.888899

Leírás

Nincs is jobb, mint egy hamisítatlan erdélyi padlizsánkrém, egy friss ropogós pirítóson... Próbálja ki Ön is, kiváló recept!


Elkészítés

1
Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket.
2
Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
3
Ha a padlizsánok kisültek, a belüket egy króm kanállal kikaparjuk, króm villával összetörjük. FONTOS! Króm evőeszközzel dolgozhatunk, de az alumínium evőeszköztől befeketedik a padlizsán.
4
Végül sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a lilahagymát, fokhagymát, majonézt, és villával összekavarjuk.
5
1 napig hűtőben érleljük, majd pirítóssal fogyasztjuk.

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.07.07 00:48
Biztos meglehet csinálni botmixerrel is. Fakanállal is összelehet kavarni, amivel a majonézt kavarod.
2014.07.06 23:43
meg lehet csinálni botmixerrel?
2014.06.17 20:49
Szuper lett :-) köszi a receptet!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

köszi a receptet! mi savanyúsággal ettük, nagyon finom lett!
Biztos forrásból tudom hogy nagyon finom lett :)
Fogalmam sincs mi lehet az oka. A recept pontos és működik. Biztos egyes alapanyagoktól függhet...
Nekem is kemény maradt! :(( Pedig mindent a recept alapján csináltam.. :(
Igen, elkészítheted csirkemellel is. A csirkemellhús kicsit szárazabb hús mint a csirkecomb. Én is csak a szárnyas mellehúsát szeretem.

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.