Főmenü

Regisztráció

Padlizsánkrém recept - erdélyi változat

Padlizsánkrém recept - erdélyi változat

Padlizsánkrém recept - erdélyi változat

4.9
4.910
Kedvencek közé teszem!589

Hozzávalók

g padlizsánhúshoz360 g padlizsánhúshoz:

A fogyasztáshoz

  • pirítós

Teljes elkészülési idő

+ 1 nap érlelés

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia
649.5
kcal
Fehérje
1.676
gramm
Szénhidr.
7.779
gramm
Zsír
67.645
gramm

Leírás

Nincs is jobb, mint egy hamisítatlan erdélyi padlizsánkrém, egy friss ropogós pirítóson... Próbálja ki Ön is, kiváló recept!


Elkészítés

1
Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket.
2
Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük.
3
Ha a padlizsánok kisültek, a belüket egy króm kanállal kikaparjuk, króm villával összetörjük. FONTOS! Króm evőeszközzel dolgozhatunk, de az alumínium evőeszköztől befeketedik a padlizsán.
4
Végül sózzuk borsozzuk, hozzáadjuk a lilahagymát, fokhagymát, majonézt, és villával összekavarjuk.
5
1 napig hűtőben érleljük, majd pirítóssal fogyasztjuk.
Hozzászólások
Képek
Hozzászólás beküldése a recepthez!
Hozzászólás és fotó beküldéshez regisztráció, vagy belépés szükséges!
2015-06-02 18:09
Egy pici szódabikarbónát érdemes hozzátenni, mert csúnya gyomorégést tud okozni.
20183
2015-04-29 11:18
Köszönet a receptért, isteni lett! ;)
19337
2015-04-15 09:13
igaza van a receptküldönek kettévágva jobban átsül!
18863
2015-04-13 17:54
Nagyon finom, én némi petrezselymet is csempészek bele :)
18798
2015-02-09 13:31
padlizsánt nem szoktuk ketté vágni, hanem egyben sütjük meg
17111
2014-11-10 14:15
sajnos esélytelen, hogy egy napig álljon mert előtte elfogy
14726
2014-11-05 21:47
Az én Édesanyám ugy tanìtotta, hogy sima hagymával és nem lilával, és mi azt is belereszeljük nem vágjuk, és bolti majonéz helyet házi majonéz (tojás sárgája+olaj) igy igazán finom krémes lesz. A vastagon megkent fehér kenyér+paradicsommal isteni fincsi! Ha fa eszközöket használunk akkor se feketedik meg....
14629
2014-10-19 12:47
Igazabol hianyzik a recepturabol pici ecet(alma) ha lehet pici citromle. es amitol habos es konnyu lesz oliva olaj. sokkal finomabb.
14073
2014-09-27 18:55
Köszönöm a receptet, nagyon finom lett. Gyakran fogom elkészíteni. :-D
13600
2014-09-26 15:27
"Majonéz helyett mustárral" Huhhh! Az biza eléggé érdekes lehet. Bááár? A boltokban néha kapható bulgár üvegesben egyenesen ecet van - mintegy ízesítésnek. Én sose tudok vele megbékélni (bár csak egyszer vettünk), de hááát - ahány ház, annyi szokás.
13571
1235
5
18
47
1115
4.576925
26
52

Legfrissebb hozzászólások

Hírlevél

Mi van a hűtőben?

Segítünk receptet találni, hogy azonnal nekiállhass főzni.
1504
4.9375
13
69

Másodlagos menü

made by zwoelf