Palacsinta recept

Palacsinta recept

Hozzávalók

db palacsintához10 db palacsintához:

A tésztához:

A sütéshez:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
513

Leírás

A jó öreg palacsinta recept. Tölthető édesre, sósra, fogyasztható hidegen és melegen, főételnek, vagy desszertnek. Jó étvágyat!


Elkészítés

1
Először egy tálban a lisztet a tejjel simára keverjük - a tejet folyamatosan, keverés közben hozzáadva -, majd további folyamatos keverés mellett, a többi összetevőt is hozzáadjuk. Ha teljesen sima a keverék, jöhet a következő lépés. (A tej adagolással állítjuk be a tészta sűrűségét. Van, hogy elég az alap tej mennyiség is, de ha erősebb a lisztünk, több tej is szükséges, hogy ne legyen túl sűrű a tészta. Tejszín sűrűségűre hígítsuk a tésztát)
2
Felhevítjük a serpenyőt - ha szükséges, pár csepp olajjal. Ha felmelegedett, annyit öntünk bele a masszából, hogy azt elterítve vékony palacsintákat kapjunk.
3
Ha az egyik oldala megsült, átfordítjuk, és pillanatok alatt készre is sül a palacsinta.
4
Töltésig egymásra halmozva, lefóliázva, hűtőben tároljuk, persze a legjobb frissen fogyasztani.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 1134.05 kcal
Fehérje: 51.18 g
Szénhidrát: 157.6 g
Zsír: 34.66 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.04.10 18:04
életem első palacsintája.Kiváló recept.kiegészítettem vaníliàs cukorral és egy ek cukorral.Jelentem laktózmentes tejjel is kompatibilis a recept.Köszönöm a receptet
2014.03.19 12:25
hány darab lett belőle? :)
2014.02.25 19:20
Nos,én 3 tojás,és 1 sárgájával készítem.Soha nem teszek vízet a tésztájába, de tejszínt 1 dl-t igen.Mangós palacsinta.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.