Palacsinta recept

Palacsinta recept

Hozzávalók

db palacsintához10 db palacsintához:

A tésztához:

A sütéshez:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
514

Leírás

A jó öreg palacsinta recept. Tölthető édesre, sósra, fogyasztható hidegen és melegen, főételnek, vagy desszertnek. Jó étvágyat!


Elkészítés

1
Először egy tálban a lisztet a tejjel simára keverjük - a tejet folyamatosan, keverés közben hozzáadva -, majd további folyamatos keverés mellett, a többi összetevőt is hozzáadjuk. Ha teljesen sima a keverék, jöhet a következő lépés. (A tej adagolással állítjuk be a tészta sűrűségét. Van, hogy elég az alap tej mennyiség is, de ha erősebb a lisztünk, több tej is szükséges, hogy ne legyen túl sűrű a tészta. Tejszín sűrűségűre hígítsuk a tésztát)
2
Felhevítjük a serpenyőt - ha szükséges, pár csepp olajjal. Ha felmelegedett, annyit öntünk bele a masszából, hogy azt elterítve vékony palacsintákat kapjunk.
3
Ha az egyik oldala megsült, átfordítjuk, és pillanatok alatt készre is sül a palacsinta.
4
Töltésig egymásra halmozva, lefóliázva, hűtőben tároljuk, persze a legjobb frissen fogyasztani.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 1134.05 kcal
Fehérje: 51.18 g
Szénhidrát: 157.6 g
Zsír: 34.66 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.07.11 11:40
hamar elfogyott! :-)
2014.07.08 18:51
Èn teljes kiörlèsű liszttel csináltam,úgy is nagyon finom lett!
2014.06.20 21:41
Nagyon jó a recept, és az arányok is! Isteni finom lett!
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Kedves Vizikata! Nem kell lefóliázni, nem szükséges előpárolni, mivel maga a hús eléggé vékony, az hamar átsül. A sarkalatos kérdés a töltelék: mint ahogy írtam is, akkor van kész, mikor a hús már sta...
Szia! Igen, málnával is működik.
Én is megcsináltam,és nyugodtan mondhatom,hogy tökéletes a recept. Csak annyit mondhatok, hogy Köszönöm Szépen :-)
málnával is lehet készíteni?
Fú, ezt a hetvegen meg fogom csinálni :)

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.