Palacsinta recept

Palacsinta recept

Hozzávalók

db palacsintához10 db palacsintához:

A tésztához:

A sütéshez:

Teljes elkészülési idő:

5
Értékelés
514

Leírás

A jó öreg palacsinta recept. Tölthető édesre, sósra, fogyasztható hidegen és melegen, főételnek, vagy desszertnek. Jó étvágyat!


Elkészítés

1
Először egy tálban a lisztet a tejjel simára keverjük - a tejet folyamatosan, keverés közben hozzáadva -, majd további folyamatos keverés mellett, a többi összetevőt is hozzáadjuk. Ha teljesen sima a keverék, jöhet a következő lépés. (A tej adagolással állítjuk be a tészta sűrűségét. Van, hogy elég az alap tej mennyiség is, de ha erősebb a lisztünk, több tej is szükséges, hogy ne legyen túl sűrű a tészta. Tejszín sűrűségűre hígítsuk a tésztát)
2
Felhevítjük a serpenyőt - ha szükséges, pár csepp olajjal. Ha felmelegedett, annyit öntünk bele a masszából, hogy azt elterítve vékony palacsintákat kapjunk.
3
Ha az egyik oldala megsült, átfordítjuk, és pillanatok alatt készre is sül a palacsinta.
4
Töltésig egymásra halmozva, lefóliázva, hűtőben tároljuk, persze a legjobb frissen fogyasztani.

Kategóriák

Átlagos tápérték / teljes recept

Energia: 1224.05 kcal
Fehérje: 51.18 g
Szénhidrát: 157.6 g
Zsír: 44.66 g

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon
2014.09.14 16:04
Nálunk mindenki imádja ezért sütöttem egy pár darabot egész pontosan 30 de elfogyott egy szemig .
2014.07.11 11:40
hamar elfogyott! :-)
2014.07.08 18:51
Èn teljes kiörlèsű liszttel csináltam,úgy is nagyon finom lett!
2014.06.20 21:41
Nagyon jó a recept, és az arányok is! Isteni finom lett!
2014.06.01 11:14
Egy kis finomság ! :-)
2014.04.22 11:18
csak 1 csipet cukorral, illetve 1 tasak vaniliás cukorral csináltam. nagyon finom lett
2014.04.10 18:04
életem első palacsintája.Kiváló recept.kiegészítettem vaníliàs cukorral és egy ek cukorral.Jelentem laktózmentes tejjel is kompatibilis a recept.Köszönöm a receptet
2014.03.19 12:25
hány darab lett belőle? :)
2014.02.25 19:20
Nos,én 3 tojás,és 1 sárgájával készítem.Soha nem teszek vízet a tésztájába, de tejszínt 1 dl-t igen.Mangós palacsinta.
2013.12.23 22:54
isteni
2012.12.28 01:11
Picit valtoztattunk a recepten a sajat izlesunk szerint, de igy is tokeletes volt. :) 15 palacsintahoz valo adagba is csak ket tojas ment, fele tej, fele szodaval csinaltuk, es kb ket evokanal cukor volt benne, mert edesen az igazi. :) Koszi!
2012.11.19 23:38
tokeltes palacsintak!elronthatatlan.;-). en tettem bele egy pici vaniliat.
2012.10.04 16:16
Nagyon jó recept!A palacsinta egyáltalán nem ragadt le, és az íze is isteni!
2012.05.28 20:52
Nagyim verhetetlen almás palacsintája:
nagylyukú reszelőn le kell reszelni az almát (hogy ne szakadjon majd a palacsinta, lehetőleg rövid darabkákra reszeljük), majd a levét jól kinyomkodva sűrű palacsintatésztába keverni. Vastagabbak lesznek a palacsinták, kis lángon szépen át lehet sütni, majd még melegen fahéjas porcukorral megszórni, félbehajtani, és jóóóó sokat enni belőle. :)
(Sajnos mennyiségeket nem tudok mondani, én is csak úgy "szemre" szoktam - ő is, így tanultam... :) Ki kell tapasztalni, hogy lesz pont jó, hogy át tudjon sülni, ne szakadjon, stb, de megéri a kísérletezést, és a szakadt palacsintát is meg lehet ám enni közben! ;) )
2012.02.20 12:17
Van egy tippem !
Nekem ugyan ez volt a problémám, aztán apukám mesélte, hogy náluk az anyukája úgy csinálta a palacsintát, hogy a tej fele része helyett szóda vizet használtak. Ez úgy történik, hogy össze állítod a palacsintát, minden ugyan az , csak a tej felét veszed, és amikor már csomó mentes az egész , hozzá öntöd a szódát és simán fakanállal elkevered benne. Illetve van még valami. Én akkor szeretem igazán a tésztáját, amikor már legalább egy éjszakát állt a hűtőben . Próbáld ki. Tök fincsi könnyű palacsinta tésztád lesz.
2012.01.05 20:41
A tapasztalatom, hogy a palacsinta akkor lesz lyukacsos, ha tul meleg a serpenyo! Kozepes langon(vagy kiserletezd ki) megszunik ez a problema! : ))
2011.10.14 11:53
Nekem, sajnos soha nem sikerül a palacsinta!:( Mindig száraz, pászka szerü lesz a széle és az íze se olyan mint a nagymamámé :( Mit rontok el Gábor???? Pedig centire pontosan úgy csinálom ahogy leírtad, még az 1,4 csipet sót is kimértem :)
2011.10.14 11:34
Erzsó, köszi az ötletet!!!!! Gyümölcslevesnél már bevált a pudingpor, biztosan itt is nagyon finom lesz! Ki fogom próbálni!
Erika
2009.01.10 16:29
Én a tésztájába szoktam 10 dkg olvasztott vajat keverni, finom puha lesz a tészta és nem ragad le olajozás nélkül sem.
2008.10.18 11:44
erzsó

Próbáljatok 1/2 tasak vanilia pudingport keverni a tésztába. Finom lesz tőle. Az ásványvízet én is használom.
Új hozzászólás beküldéséhez lépjen be vagy regisztráljon

Legfrissebb hozzászólások

Nagy sikere volt! :)
Elkészült,és nagy sikere volt! :)
Naggggyon finom lett, köszi a receptet! (Igaz, én kicsit módosítottam rajta, mert az almákat reszelés helyett apró kockákra vágtam és a diót szórás helyett a tésztába kevertem...) Mindenkinek csak ajánlan...
Ha nem grillen sütjük, akkor serpenyőben? És a worchester szósztól milyen ìze lesz? Köszönöm, ha válaszol!
finom lett!köszönöm a receptet!

KÖVESSE HOGY MIKET FŐZÜNK

Iratkozzon fel, hogy megkapja heti hírlevelünket kedvenc receptjeinkkel, szezonális finomságokkal és egyéb különlegességekkel.